Cum de a curăța computerul complet și de a începe din nou

Dacă computerul dvs. începe încet, este posibil să fie necesar să îl curățați complet. Formatarea și reinstalarea regulată a sistemului de operare va ajuta computerul să funcționeze mai bine pentru mai mult timp decât credeți. Acest lucru va elimina fișierele junk și resturile care o fac să funcționeze mai lent. Dacă faceți de obicei copii de rezervă ale fișierelor, întregul proces va dura aproximativ o oră.

pași

Metoda 1
ferestre

Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 1
1
Obțineți sau creați un disc de instalare sau o unitate USB Windows. Cea mai ușoară modalitate de a vă curăța complet computerul și de a începe de la început este să utilizați un disc de instalare Windows sau o unitate USB. Trebuie să fie aceeași versiune de Windows pe care ați instalat-o. De exemplu, în cazul în care utilizați Windows 7, veți avea nevoie de un disc de instalare Windows 7. Este posibil să utilizați discul de instalare livrat împreună cu calculatorul sau să-l creați singur. Veți avea nevoie de un DVD gol sau de un drive USB cu cel puțin 4 GB de spațiu de stocare:
 • Windows 7: utilizați cheia produsului pentru a descărca fișierul ISO Microsoft. Apoi descărcați "Windows DVD sau instrument de descărcare USB" pentru a crea o unitate de instalare DVD sau USB utilizând fișierul ISO pe care tocmai l-ați descărcat.
 • Windows 8: vizitați Microsoft Windows 8.1 pagina de descărcare și faceți clic pe butonul "Creați multimedia". Rulați instrumentul și urmați instrucțiunile pentru a descărca și crea o unitate de instalare DVD sau USB.
 • Windows 10: vizitați Windows 10 pagina de descărcare și faceți clic pe butonul "Descărcați acum instrumentul". Urmați instrucțiunile din instrument pentru a descărca fișierele Windows 10 și a crea un disc de instalare sau o unitate de instalare USB.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 2
  2
  Faceți o copie de rezervă a fișierelor pe care doriți să le păstrați. Când curățați complet computerul și reinstalați Windows, toate fișierele stocate pe hard disk sunt șterse. Asigurați-vă că salvați orice fișier important într-o altă locație, cum ar fi un hard disk extern sau un serviciu de stocare în cloud. Va trebui să reinstalați toate programele care au fost instalate după finalizarea procesului.
 • Uită-te la Cum să creați copii de siguranță ale fișierelor pentru mai multe informații despre cum să creați copii de siguranță ale fișierelor importante.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 3
  3
  Porniți computerul de pe discul de instalare sau de pe unitatea USB. Odată ce ați salvat tot ce este important, veți fi gata să curățați complet computerul și să instalați sistemul de operare. Veți porni computerul de pe discul de instalare sau de pe unitatea USB în loc de hard disk. Trebuie să configurați computerul să se încarce de pe discul de instalare sau pe unitatea USB pe care ați creat-o. Procesul este diferit în funcție de faptul dacă computerul are instalat Windows 7 sau o versiune anterioară sau Windows 8 sau o versiune ulterioară (BIOS vs. UEFI).
 • Windows 7 sau versiuni anterioare (BIOS): Reporniți computerul și apăsați butonul BIOS, Setări sau Start. Această cheie este de obicei afișată pe ecran când computerul pornește înainte de încărcarea Windows. Cele mai comune sunt F2, F10, F11 sau supr. Deschideți meniul "START UP" și configurați unitatea DVD sau USB ca dispozitiv principal de încărcare.
 • Windows 8 sau o versiune ulterioară (UEFI): deschideți meniul "inițiere" și faceți clic dreapta pe buton "Pornirea sau oprirea". Țineți cheia schimbare și faceți clic pe "repornire". selecta "Remediați problemele" în meniul care apare și apoi "Opțiuni avansate". Faceți clic pe butonul "Regulamentul UEFI Firmware" pentru a deschide meniul UEFI. Secțiunea din "cizmă" din meniu vă va permite să modificați ordinea de pornire astfel încât computerul să pornească de pe unitatea DVD sau USB.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 4
  4
  Porniți procesul de instalare. Apăsați orice tastă de pe tastatură atunci când vi se cere să încărcați "Program de configurare" de Windows. Este posibil să dureze câteva minute pentru a încărca toate fișierele necesare.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 5
  5
  Selectați opțiunile de limbă Înainte de începerea instalării, vi se va solicita să selectați preferințele dvs. de limbă. Faceți clic pe "Instalați acum" pentru a începe instalarea după ce le-ați ales.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 6
  6
  Introduceți cheia de produs Vi se va cere să introduceți cheia de produs Windows în cazul în care instalați Windows 8 sau o versiune ulterioară. În cazul în care instalați Windows 7, vi se va solicita să o introduceți când instalarea este finalizată. Puteți trece peste acest pas în cazul în care doriți să introduceți mai târziu cheia de produs.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 7
  7
  Selectați opțiunea de instalare "obicei". Acest lucru vă va permite să ștergeți toate datele de pe computer și să începeți din nou.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 8
  8
  Selectați unitatea în care este instalat Windows. Va apărea ca o unitate "primar" și, de obicei, va avea eticheta versiunii dvs. de Windows.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 9
  9
  Faceți clic pe butonul "Opțiuni unitate" și apoi în "elimina". Aceasta va elimina partiția și toate datele din ea. Unitatea va deveni "Spațiu nealocat".
 • Este posibil să repetați acest lucru cu fiecare partiție pe care doriți să o ștergeți și să o combinați într-un singur element principal. Toate datele din partiții vor fi, de asemenea, șterse. Faceți clic pe "extinde" pentru a combina blocurile de spațiu neasociate într-o singură partiție.
 • Este posibil să împărțiți o partiție în mai multe dacă doriți. Acest lucru este de obicei util pentru organizarea fișierelor. Selectați spațiul nealocat și faceți clic pe "nou" pentru a crea noi partiții din acesta. Asigurați-vă că partiția pe care doriți să instalați Windows are cel puțin 20 GB de spațiu.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 10
  10
  Selectați partiția în care doriți să instalați Windows și faceți clic pe "următor". Procesul de instalare Windows va începe. Copierea și instalarea fișierelor durează aproximativ 20 de minute.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 11
  11
  Creați-vă contul de utilizator. După copierea fișierelor, vi se va solicita să vă creați contul de utilizator. Acest cont va avea privilegii de administrator. De asemenea, vi se va cere să introduceți un nume pentru computer. Acesta este numele cu care vă veți identifica în rețea.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 12
  12
  Introduceți cheia de produs (Wndows 7). În cazul în care instalați Windows 7, vi se va solicita să introduceți cheia de produs. Este posibil să ignorați acest pas pentru moment în cazul în care doriți să îl introduceți mai târziu.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 13
  13
  Alegeți opțiunile "Windows Update". Majoritatea utilizatorilor ar trebui să selecteze opțiunea "recomandat" pentru a vă asigura că totul rămâne actualizat și protejat.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 14
  14
  Setați data și ora. Calculatorul va selecta automat data și ora corecte, dar va trebui să efectuați ajustări manuale.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți pasul 15
  15
  Identificați tipul de rețea la care vă veți conecta. Alegeți tipul de rețea care se potrivește cel mai bine mediului dumneavoastră. Acest lucru va afecta securitatea rețelei dvs. și opțiunile de partajare.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 16
  16
  Începeți să utilizați Windows. Când selectați tipul de rețea, veți fi transferat pe desktop-ul Windows. În cazul în care nu ați introdus anterior cheia de produs, vi se va solicita să faceți acest lucru acum.


 • Metoda 2
  Mac

  Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 17
  1
  Faceți o copie de siguranță a tuturor fișierelor importante. Când reinstalați OS X, toate fișierele vor fi șterse. Asigurați-vă că copiați toate documentele, imaginile, videoclipurile și alte fișiere importante într-o locație sigură, cum ar fi un hard disk extern sau un serviciu de stocare în cloud. Uită-te la Cum să creați copii de siguranță ale fișierelor pentru mai multe informații despre cum să creați copii de siguranță ale fișierelor importante.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 18
  2
  Reporniți computerul și țineți apăsat tastele.comandă+R după sunetul de pornire. Eliberați cheile când apare sigla Apple.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la Pasul 19
  3
  Selectați rețeaua Wi-Fi la care doriți să vă conectați. Vi se va solicita să selectați rețeaua la care doriți să vă conectați. În cazul în care nu aveți Wi-Fi, va trebui să vă conectați prin Ethernet. Va trebui să aveți o conexiune la Internet pentru a reinstala OS X.
 • De asemenea, este posibil să faceți clic pe pictograma Wi-Fi din colțul din dreapta sus și să selectați rețeaua pe care doriți să o utilizați.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 20
  4
  se deschide "Utilitare pentru discuri" din meniu "recuperare". Aceasta va deschide o fereastră care va afișa toate unitățile instalate pe computer.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 21
  5
  Selectați hard disk-ul și faceți clic pe "elimina". În cazul în care doriți, este posibil să lăsați setările care apar în mod prestabilit și să dea un nume unității. Faceți clic pe "elimina" pentru a confirma. Închideți "Utilitare pentru discuri" când procesul de eliminare este finalizat pentru a reveni la meniu "recuperare".
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 22
  6
  selecta "Reinstalați OS X" și faceți clic pe "continua". Aceasta va deschide programul de instalare OS X. Veți fi anunțat că computerul va fi verificat de Apple.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 23
  7
  Citiți și acceptați termenii de utilizare a licenței. Va trebui să confirmați că le acceptați pentru a continua instalarea.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 24
  8
  Selectați unitatea în care doriți să instalați OS X. Alegeți unitatea pe care tocmai ați eliminat-o în "Utilitare pentru discuri".
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și începe de la pasul 25
  9
  Introduceți ID-ul dvs. Apple. Vi se va cere să introduceți ID-ul Apple pentru a verifica dacă aveți o licență pentru sistemul dvs. de operare.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 26
  10
  Așteptați până când fișierele sunt descărcate. Programul de instalare va începe descărcarea fișierelor necesare pentru a instala OS X. Timpul de care aveți nevoie depinde de viteza de conectare.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 27
  11
  Selectați regiunea și tastatura. Acestea ar trebui să fie selectate corect în mod prestabilit.
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și pornește de la pasul 28
  12
  Conectați-vă la rețea. Selectați rețeaua fără fir și introduceți parola pentru a vă conecta la ea. În cazul în care vă conectați prin Ethernet, nu vi se va cere să selectați o rețea.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 29
  13
  Alegeți pentru a transfera informațiile. Este posibil să restaurați o copie de rezervă a "Mașina timpului" sau transferați fișiere de pe un computer Windows. În cazul în care alegeți oricare dintre aceste opțiuni, urmați instrucțiunile pentru a transfera fișierele. Pentru a configura calculatorul ca fiind nou, selectați "Nu transferați acum nicio informație".
 • Imaginea intitulată Șterge un computer și pornește de la pasul 30
  14
  Conectați-vă cu ID-ul dvs. Apple. Acest lucru vă va oferi acces la Magazinul Mac și la achizițiile dvs. iTunes.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 31
  15
  Creați un cont Implicit, OS X va utiliza ID-ul dvs. Apple ca cont de computer. Dar, de asemenea, este posibil să alegeți crearea unui cont local.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un computer și porniți de la pasul 32
  16
  Procesul de configurare se termină. Veți fi ghidat prin unele ecrane minore de configurare înainte de a vă duce la noul dvs. desktop.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se creează un disc de bootCum se creează un disc de boot
  Cum se creează un hard disk virtual în Windows 8Cum se creează un hard disk virtual în Windows 8
  Cum să dezinstalați Windows 7 de pe computerCum să dezinstalați Windows 7 de pe computer
  Cum se dezinstalează Windows 8.1Cum se dezinstalează Windows 8.1
  Cum se formatează Windows 7Cum se formatează Windows 7
  Cum se formatează unitatea C în Windows 7Cum se formatează unitatea C în Windows 7
  Cum se formatează unitatea C în Windows XP SP2Cum se formatează unitatea C în Windows XP SP2
  Cum se formatează un hard disk Linux pentru WindowsCum se formatează un hard disk Linux pentru Windows
  Cum se formatează un PC și se instalează Windows XP SP3Cum se formatează un PC și se instalează Windows XP SP3
  Cum se formatează un laptopCum se formatează un laptop
  » » Cum de a curăța computerul complet și de a începe din nou

  © 2011—2020 ertare.com