Cum să curățați scurgeri sau scurgeri de la baterii

Deșeurile lichide sau bateriile care scurg pot provoca daune grave, așadar ar trebui să efectuați sarcina de curățare cu mare atenție. Este esențial să identificați tipul de baterie înainte de curățare sau să aveți riscul unei reacții chimice periculoase. Dacă bateria era complet funcțională atunci când a fost deteriorată, este posibil să fie nevoie să curățați contactele electrice sau să le înlocuiți cu altele noi.

pași

Partea 1
Identificați tipul de baterie

Imaginea intitulată Curățarea acumulărilor de acid acide Pasul 1
1
Protejați-vă mâinile și fața. Bateriile scurgeri pot conține substanțe chimice caustice care irită pielea, plămânii și ochii. De aceea, trebuie să purtați întotdeauna mănuși de cauciuc, nitril sau latex înainte de a manipula bateria care scurgeri sau materialul scurs. Este recomandat să purtați ochelari de protecție sau o mască de protecție când manevrați baterii auto sau baterii cu litiu. Lucrați într-o zonă bine ventilată, astfel încât vântul să deplaseze substanțe chimice nocive de pe fața dumneavoastră.
 • Dacă simțiți o senzație de arsură în ochi sau piele sau dacă deversarea se încadrează pe dvs., evacuați zona și îndepărtați îmbrăcămintea afectată. Clătiți cu apă caldă și lăsați apa să curgă încet timp de cel puțin 30 de minute.
 • Acvifturile (de obicei de la bateriile auto) sunt mult mai periculoase decât scurgeri de la baterii alcaline.
 • Imaginea intitulată Curățarea acumulărilor de acid din baterii Pasul 2
  2
  Așezați bateria într-o pungă dublă. Pentru bateriile mici, utilizați pungi de plastic clare, astfel încât să puteți identifica tipul de baterie înainte de a continua. Pentru baterii auto și alte baterii mari, puneți-le în două pungi de gunoi (în mod ideal, pungi din polietilenă de 6 mm sau 0,2 inci). Adunați sau sigilați sacul imediat.
 • Imaginea intitulată Curățarea acumulărilor de acid acide Pasul 3
  3
  Determinați ce tip de baterie este. Bateriile pentru autovehicule și alte vehicule motorizate sunt aproape întotdeauna plumb și baterii cu acizi. Bateriile mai mici care se încadrează în dispozitivele electrice sunt mai variate, prin urmare, examinați eticheta pentru a afla tipul de baterie. Cele mai frecvente tipuri de baterii mici sunt: ​​baterii alcaline, litiu și nichel cadmiu, urmate de baterii cu plumb și acid.
 • Numai dimensiunea și forma nu sunt metode fiabile pentru a identifica tipul.
 • Imaginea intitulată Curățarea vărsării acidului din baterii Pasul 4
  4
  Estimați tipul de baterie în funcție de tensiune. Dacă singura etichetă este indicatorul de tensiune (V), puteți face o estimare informată: bateriile alcaline au tensiuni care sunt multiplii de 1,5. Tensiunile bateriilor cu litiu pot varia, dar de cele mai multe ori sunt prezentate ca multipli de 3 până la 3,7. Tensiunile bateriilor cu nichel și cadmiu sunt multipli de 1,2, iar cele ale bateriilor cu plumb și acid sunt multipli de 2.
 • Imaginea intitulată Curățarea acumulărilor de acid acide Pasul 5
  5
  Accesați secțiunea următoare. Doar asigurați-vă că urmați instrucțiunile pentru tipul de baterie. Tratarea scurgerilor sau scurgerilor cu substanțe chimice greșite poate provoca o explozie.
 • Citiți partea finală a secțiunii următoare pentru informații despre scoaterea bateriilor și despre curățarea contactelor electrice.
 • Partea 2
  Curățați scurgerea

  Imaginea intitulată Curățarea acumulărilor de acid din baterii Pasul 6


  1
  Utilizați bicarbonat pentru a neutraliza scurgeri de plumb și acid sau scurgeri de nichel și cadmiu. Aceste tipuri de baterii pot scurge un acid puternic, care poate deteriora hainele, covoarele sau, în unele cazuri, chiar metalul. Tratați-vă problema cu mănuși de protecție și cu un scut de față și acoperiți acidul cu o cantitate mare de bicarbonat de sodiu, până când sifonul de copt nou adăugat nu produce barbotare suplimentară. Curățați reziduurile rămase folosind o pastă groasă din oțet și apă.
  • De asemenea, turnați sucul de coacere în punga de gunoi care conține bateria deteriorată.
 • Imaginea intitulată Curățați acumularea de acid acide Pasul 7
  2
  Curățați scurgerile de la baterii alcaline cu acizi ușori acasă. Pentru bateriile alcaline, aplicați un tampon în oțet sau suc de lămâie și curățați scurgerea pentru a neutraliza scurgerea principală. Utilizați o periuță de dinți veche înmuiată în același material pentru a freca o scurgere care este deja uscată. Deoarece apa poate provoca mai mult coroziune, umeziți un prosop de hârtie cât mai ușor posibil și utilizați-l pentru a curăța acidul. Repetați procesul până când acesta este complet curat, apoi lăsați dispozitivul să se usuce timp de câteva ore.
 • Imaginea intitulată Curățarea acumulărilor de acid din baterii Pasul 8
  3
  Curățați scurgerile de baterii de litiu cu apă. Pentru bateriile cu litiu (care sunt adesea folosite în telefoane mobile sau baterii) "buton"), plasați imediat punga într-un recipient etanș și rezistent, deoarece ar putea provoca un incendiu sau o explozie. Orice dispozitiv electric care a fost expus la scurgere nu mai este potrivit pentru utilizare. Aruncați aparatul și curățați scurgerile numai cu apă.
 • Imaginea intitulată Curățați reziduurile de acid acide ale bateriei Pasul 9
  4
  Aruncați bateriile. În unele state și țări, aveți posibilitatea să aruncați bateriile alcaline în coșurile obișnuite, însă legea necesită reciclarea majorității bateriilor. Vizitați instrument online al organizației earth911 pentru a găsi un magazin feroviar din apropiere sau un alt loc care va recicla tipul de baterie.
 • Unii producători de baterii vă pot oferi o baterie gratuită sau cu preț redus.
 • Imaginea intitulată Curățarea acumulărilor de acid acide Pasul 10
  5
  Curățați contactele electrice (opțional). Dacă bateria a fost conectată la un dispozitiv în momentul scurgerii, este posibil să fie necesară curățarea contactelor electrice ale dispozitivului înainte de a putea utiliza dispozitivul în siguranță. Îndepărtați restul cu un baston din plastic sau de lemn și folosiți un prosop ușor de hârtie pentru a curăța. Apoi, aruncați prosopul de hârtie imediat. Dacă contactele electrice sunt corodate, pline de găuri sau decolorate, lăsați-le cu șmirghel sau un fișier metalic, dar rețineți că ar putea fi necesar să le schimbați pentru altele noi.
 • sfaturi

  • Pentru a evita problemele ulterioare, adoptați următoarele practici:
  • Nu amestecați bateriile diferitelor branduri în același dispozitiv.
  • Scoateți bateriile pe dispozitivele pe care le veți depozita.
  • Asigurați-vă că dispozitivul electronic este complet uscat înainte de a încerca o baterie nouă.

  avertismente

  • În cazul unor deversări importante care implică multe litri de lichid sau resturi, apelați numărul de urgență al pompierilor și evacuați pe toată lumea din zonă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobilCum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobil
  Cum să cumpărați o baterie pentru MacBook ProCum să cumpărați o baterie pentru MacBook Pro
  Cum se prelungește durata de viață a unei baterii de laptopCum se prelungește durata de viață a unei baterii de laptop
  Cum se prelungește durata de viață a bateriei unui laptopCum se prelungește durata de viață a bateriei unui laptop
  Cum se face un tester de bateriiCum se face un tester de baterii
  Cum se curata coroziunea bateriilorCum se curata coroziunea bateriilor
  Cum să păstrați bateriile cu litiuCum să păstrați bateriile cu litiu
  Cum se asamblează o baterie UPS inteligentă RBC7 APCCum se asamblează o baterie UPS inteligentă RBC7 APC
  Cum de a curăța o chiuvetă ceramică fără substanțe chimiceCum de a curăța o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice
  Cum să curăț ferestrele fără substanțe chimiceCum să curăț ferestrele fără substanțe chimice
  » » Cum să curățați scurgeri sau scurgeri de la baterii

  © 2011—2020 ertare.com