Cum se curăță meniul contextual Windows prin intermediul registry

Dacă ați folosit Windows ceva timp și ați instalat mai multe aplicații sau programe, este foarte probabil că meniul contextual este destul de dezordonat. Dacă nu sunteți foarte familiarizat cu meniul contextual, acesta este meniul care apare când faceți clic dreapta pe desktop sau pe orice fișier sau dosar. Acest meniu este util, deoarece vă oferă acces la comenzile care sunt utilizate cel mai frecvent cu doar un clic cu mouse-ul. Cu toate acestea, poate fi dificil de manipulat, mai ales când mai multe programe au inclus propria lor scurtătură. Având multe elemente în meniul contextual, poate provoca, de asemenea, calculatorul să funcționeze mai lent, precum și să fie neplăcut pentru ochi. De asemenea, este foarte probabil ca nici măcar să nu folosiți majoritatea acestor comenzi rapide sau comenzi. Curățarea meniului contextual vă va face bine și computerul.

pași

Partea 1
Deschideți registrul Windows

Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 1
1
se deschide "alerga". În Windows, comanda "alerga" este folosit pentru a deschide o aplicație direct, fără a fi nevoie să navigați prin meniul Start sau între fișierele programului. Puteți să-l accesați din meniul Start.
 • O modalitate mai rapidă de ao deschide este prin apăsarea tastei Windows + R de pe tastatură.
 • Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 2
  2
  Executați "Editor de registru". În cutie "alerga", scrie "regedit" (fără citate) pentru a deschide "Editor de registru".
 • Când intenționați să deschideți și să modificați conținutul registrului, fiți foarte atent, deoarece puteți deteriora sistemul calculatorului. Dacă nu sunteți familiarizat cu acest program, nu o atingeți mai bine și căutați pe cineva expert în acest subiect pentru a vă ghida.
 • Partea 2
  Creați o copie de rezervă a registrului Windows

  Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 3
  1
  selecta "echipament". În partea de sus a înregistrărilor de registry este opțiunea "echipament". Faceți clic pe acesta pentru ao selecta.
 • Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 4
  2
  Exportați înregistrarea. În meniul Antet, faceți clic pe "arhivă" și apoi "export". Întreaga înregistrare va fi exportată într-un fișier text. Navigați la dosarul în care doriți să salvați copia de siguranță și apoi scrieți un nume pentru fișierul de jurnal. După ce ați terminat, faceți clic pe butonul "salva".
 • O copie de siguranță a registrului dvs. va fi creată în acel fișier cu extensia .reg. Dacă se întâmplă ceva cu modificările dvs., puteți întoarce întotdeauna modificările la această versiune stabilă.
 • 3
  Înregistrați calea fișierului dvs. de jurnal. Notați unde ați salvat fișierul jurnal, în cazul în care doriți să anulați modificările mai târziu.
 • Este întotdeauna recomandabil să creați o copie de rezervă a registry înainte de a face orice.
 • Partea 3
  Gestionați elementele "coajă"

  Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 6
  1
  Navigați la chei. Faceți clic pe folderele de registru până când ajungeți la următoarele intrări:
  • HKEY_CLASSES_ROOT * shell
  • HKEY_CLASSES_ROOT Directory shell
 • Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 7


  2
  Identificați elementele de meniu. Pentru fiecare dintre intrările anterioare, verificați elementele de meniu care se află sub ele. Fiți atent cu intrările pe care le identificați.
 • Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 8
  3
  Dezactivează un element din meniu. Dacă doriți să dezactivați un anumit element din meniu, faceți clic pe acesta din panoul din stânga, apoi faceți clic dreapta pe panoul din dreapta. Creați această valoare nouă șir: "LegacyDisable".
 • De asemenea, puteți să ștergeți articolul din meniul de registry, dar lăsați această opțiune ca ultima opțiune.
 • 4
  Continuați cu restul elementelor din meniu. Se repetă acest lucru pentru toate elementele de meniu pe care doriți să le eliminați din meniul contextual, și anume, navigați la alte chei, identifică elementele de meniu și deshabilítalos după cum este necesar.
 • Partea 4
  Gestionați elementele "Shellex"

  Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 10
  1
  Navigați la chei. Faceți clic pe folderele de registru până când ajungeți la următoarele intrări:
  • HKEY_CLASSES_ROOT * shellex ContextMenuHandlers
  • HKEY_CLASSES_ROOT AllFileSystemObjects ShellEx
  • HKEY_CLASSES_ROOT Adresă shellex ContextMenuHandlers
 • Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 11
  2
  Identificați elementele de meniu. Pentru fiecare dintre intrările anterioare, verificați elementele de meniu care se află sub ele. Fiți atent cu intrările pe care le identificați.
 • Imaginea intitulată Curățați meniul contextual Windows prin intermediul registrului Pasul 12
  3
  Dezactivează un element din meniu. Dacă doriți să dezactivați un anumit element din meniu, faceți clic pe el din panoul din stânga, apoi modificați valoarea (Implicit) în panoul din dreapta scriind câteva scripturi.
 • Faceți dublu clic pe intrare (Implicit) pentru a afișa conținutul actual.
 • Adăugați câteva scripturi în fața "Informații despre valoare" și faceți clic pe "accepta". Acest lucru dezactivează elementul fără a fi nevoie să îl eliminați. Este mai bine să faceți acest lucru în cazul în care doriți să îl reactivați mai târziu.
 • 4
  Continuați cu restul elementelor din meniu. Se repetă acest lucru pentru toate elementele de meniu pe care doriți să le eliminați din meniul contextual, și anume, navigați la alte chei, identifică elementele de meniu și deshabilítalos după cum este necesar.
 • sfaturi

  • Dacă nu doriți să aveți probleme sau să riscați să editați registrul Windows, puteți încerca utilitare de la terți, cum ar fi ShellMenuView sau ShellExView pentru a dezactiva elementele nedorite în meniul contextual.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se deschide managerul de activitățiCum se deschide managerul de activități
  Cum se adaugă o scurtătură care spune "Deschideți interpretul de comandă aici ca…Cum se adaugă o scurtătură care spune "Deschideți interpretul de comandă aici ca…
  Cum se adaugă o comandă rapidă a opțiunii `Open with Notepad ca administrator `la meniul…Cum se adaugă o comandă rapidă a opțiunii `Open with Notepad ca administrator `la meniul…
  Cum se adaugă un link dintr-o pagină web la meniul StartCum se adaugă un link dintr-o pagină web la meniul Start
  Cum se configurează accesul la programe în Windows 8Cum se configurează accesul la programe în Windows 8
  Cum se creează o comandă rapidă pe desktopCum se creează o comandă rapidă pe desktop
  Cum se creează o comandă rapidă în Windows 8Cum se creează o comandă rapidă în Windows 8
  Cum se creează o semnătură cu camera iSight integrată în Mac OS X LionCum se creează o semnătură cu camera iSight integrată în Mac OS X Lion
  Cum să dezactivați scriptul care împiedică clic-dreapta pe FirefoxCum să dezactivați scriptul care împiedică clic-dreapta pe Firefox
  Cum să dezactivați funcția de verificare automată a ortografiei în Mac OS X LionCum să dezactivați funcția de verificare automată a ortografiei în Mac OS X Lion
  » » Cum se curăță meniul contextual Windows prin intermediul registry

  © 2011—2020 ertare.com