Cum să vă ocupați de un prieten care vă trimite mesaje nedorite sau invitații prin intermediul rețelelor sociale

Platformele de rețele sociale au devenit o parte esențială a comunicațiilor noastre. Oamenii pot împărtăși știri sau zvonuri cu mare viteză, deoarece durează doar câteva secunde pentru a scrie o publicație sau un tweet. Dar, deși poate fi distractiv să-ți cunoști prietenii din când în când prin intermediul rețelelor sociale, ce se întâmplă atunci când unul dintre ei îți trimite în mod constant mesaje nedorite sau spam? De la faimoasele fraze și imagini până la invitații la diferite jocuri sau de a face "Îmi place" În pagina trupei preferate, adevărul este că unii prieteni pur și simplu nu înțeleg limitele atunci când este vorba de a posta pe pagina dvs. sau de a vă trimite mesaje. Dacă unul dintre prietenii tăi umple pagina de gunoi, există ceva ce poți să faci pentru ao rezolva fără a-ți pierde prietenia.

pași

Imaginea intitulată Deal cu un prieten care te sperie pe social media Pasul 1
1
Determinați ce considerați spam. În esență, Spam este tradus ca o cantitate masivă de mesaje nedorite trimise în contul dvs., fie prin Facebook, Twitter sau orice altă rețea de Internet. Spamul poate include diferite tipuri de acțiuni, cum ar fi trimiterea de cereri de joc, afișarea de link-uri de afișare, evenimente sau cereri de votare pentru anumiți candidați politici, companii sau persoane fizice (de exemplu, "votează pentru mine în site-ul X ca cel mai activ utilizator de Twitter"). În general, aceste tipuri de mesaje au intenții bune, dar pot testa rapid toleranța oricărui utilizator. Există, de asemenea, un tip de Spam-ul care este intenționat iritant, cum ar fi postarea acelorași cuvinte mereu pe pagina dvs. pentru a vă atrage atenția sau pentru a apărea în rezultatele motorului de căutare. În general, ceea ce transformă aceste mesaje Spam nu este atât de mult conținutul dvs., ci modul în care sunt trimise la dvs. din nou și din nou.
 • Potrivit site-ului Spamhaus: "un mesaj electronic este luat în considerare
spam dacă (A) identitatea și contextul personal al destinatarului devin irelevante, deoarece mesajul este aplicabil pentru mulți alți potențiali destinatari și (B) destinatarul nu a dat permisiunea deliberată, explicită și revocabilă pentru a fi trimisă mesaj."
 • Imagine intitulată Deal cu un prieten care vă spamuri pe social media Pasul 2
  2
  Evaluați cât de rău este spam trimis de prietenul tău. Postați ocazional poze cu pui pe pagina dvs. sau trimiteți ceva nou în fiecare zi? De exemplu, probabil că prietenul dvs. tocmai a dobândit un catelus și simte nevoia de a actualiza fiecare nou gest, fiecare har și fiecare posed care reușește să capteze în timp ce crește - acest lucru este clar prea multă informație. În primul rând, determinați cadrul dvs. de toleranță spam (în general, nu mulți oameni tolerează acest lucru dacă nu vine de la un prieten înconjurat) pentru a ști dacă este timpul să-i lăsați pe prietenul tău să știe că asta te deranjează. De asemenea, ia în considerare dacă sunteți deranjați de frecvența și conținutul mesajelor. Dacă nu vă deranjează pur și simplu ștergerea informațiilor atunci când este excesivă, este posibil să nu aveți o problemă mare - pe de altă parte, dacă sunteți o persoană ocupată și Spam-ul vă împiedică să primiți alte mesaje importante, în mod clar că există o problemă cu care trebuie să vă confruntați.
 • Te deranjează? Unii oameni ignoră imediat mesajele sau notificările și continuă cu viața lor, în timp ce alții se irită profund. Poate că nivelul de toleranță va varia în funcție de timp - dacă aveți o licență medicală plictisitoare și aveți timp să navigați prin rețele sociale, poate fi mai puțin enervant decât atunci când lucrați, aveți grijă de copilul dvs. sau faceți afaceri. Nivelurile de toleranță ale fiecărei persoane variază în funcție de circumstanțe.
 • are Spamurile generează probleme cu computerul? În unele cazuri, mesajele sau publicațiile nedorite au o anumită formă de viruș atașat care vă poate afecta confidențialitatea, determină trimiterea de mesaje nedorite din contul dvs. sau afectarea funcționării unității hard disk. Probabil nu veți ști acest lucru până când alte persoane nu vă vor plânge sau vor apărea tranzacții ciudate în conturile dvs., deci fiți foarte atenți la mesajele în lanț, la escrocherii prin rețelele sociale și alte tipuri de spam.
 • Imaginea intitulată Deal cu un prieten care te spies pe social media Pasul 3
  3
  Luați în considerare motivele pentru care prietenul dvs. efectuează aceste acțiuni. Înainte de a vă anunța că sunteți obosit să fiți trimisi Spam, luați în considerare posibilele dvs. motivații:
 • Este o încercare de a păstra legătura cu dvs.? Unii oameni nu știu cum să se exprime în mod clar și cred că trimiterea de imagini în mod constant este o modalitate de a le aminti. Poate că prietenul tău nu-și dă seama că mesajele lui te deranjează și nu ai intenții rele, deci ar trebui să-l adresați într-un mod prietenos. Puteți trimite un mesaj care să menționeze că vă place să știți despre asta, dar că preferați să aveți o conversație reală în loc să primiți mesaje constante cu link-uri către articole despre cum să eliminați boabele.
 • Prietenul tău este doar leneș? Modul clasic pentru oamenii leneși de a rămâne în contact este să faceți clic pe buton "Îmi place" de publicații pe Facebook sau de a vă trimite cereri de jocuri și "meme". Puteți să o luați cu umor și să căutați un lucru bun "meme" în raport cu numărul de mesaje trimise dvs. pentru ao publica pe pagina dvs. sau puteți să-l cereți să nu mai trimită atât de multe linkuri și imagini.
 • Prietenul tău încearcă să te irită. Dacă te trimite Spamuri adecvate (de exemplu, dacă publicați din nou și din nou același conținut pe pagina dvs.), spuneți-le "ai primit mesajul" și vă rugăm să opriți să publicați același lucru. Dacă continuați să repetați acest comportament, puteți "scoateți-l" din lista de contacte.
 • Prietenul tău face acest lucru cu rău, după ce a apărut o problemă (chiar trivială) între voi doi. Unii oameni decid "atac" pentru prietenii dvs. pe Twitter sau pe Facebook lăsând multe postări pe pagina dvs., astfel încât utilizatorul să ia timp pentru a ajunge la restul conținutului lor. Deși puteți ignora acest tip de comportament, este foarte enervant atunci când doriți să citiți un mesaj care vă interesează cu adevărat, pe lângă faptul că sunteți un comportament imatur care vorbește foarte rău despre prietenul tău. Acest comportament este tipic în rândul adolescenților și adulților tineri.
 • Imaginea intitulată Deal cu un prieten care vă sperie pe social media Pasul 4


  4
  Trimiteți o notă prietenului dvs. spunând că mesajele dvs. întrerup funcționarea contului dvs. Twitter, Facebook, LinkedIn sau a oricărei alte rețele sociale. Fie că prietenul dvs. este sau nu conștient de spam, adevărul este că trebuie să-i dați seama că vă deranjează. Încercați să faceți nota cinstită și prietenoasă, și o parte presupunând că prietenul tău are cele mai bune intenții. Deși în etapele anterioare am vorbit despre posibilele motivații ale prietenului tău, încă nu poți fi sigur dacă știe că te deranjează. Explicați de ce mesajele dvs. sunt enervante din punctul dvs. de vedere și modul în care acestea vă afectează și cereți-le să nu mai trimită sau nu să facă acest lucru frecvent. De exemplu:
 • Dragă Peggy, actualizările tale sunt foarte interesante, dar în ultima vreme cred că sunt prea multe. Eu folosesc contul meu Facebook pentru a primi mesaje de la prieteni din întreaga lume, dintre care mulți sunt oameni cu care fac afaceri, și mi se pare greu să-și găsească mesajele printre multe notificări Farmville și imagini ale căței. Puteți să vă opriți să trimiteți cereri de joc (de fapt, nu folosesc Facebook pentru a juca) și să nu postați imagini de catelus atât de des? Așadar, pot să vă actualizez știrile despre catelul dvs. în timpul weekend-urilor, când aveți timp să vă bucurați de ele. Și ar fi minunat dacă am putea vorbi mai des prin chat - este mult mai personal. Mulțumesc Cu dragoste, Sascha."
 • Imagine intitulată Deal cu un prieten care te sperie pe social media Pasul 5
  5
  Ascundeți spam. Accesați setările contului dvs. pentru a ascunde mesajele prietenului dvs. sau pentru a le trimite în dosarul de citire a mesajelor. Dacă prietenul tău nu pare să primească mesajul (dacă nu l-ai eliminat deja din contactele tale), poți folosi această opțiune pentru a nu-ți vedea postările. În acest fel, puteți menține prietenia fără a primi toate mesajele nedorite.
 • Dacă prietenul tău te întreabă despre un mesaj sau o publicație pe care ți-a trimis-o, reamintește-i că i-ai cerut să nu mai trimită link-uri, așa că nu le primești. Nu este necesar să introduceți în detalii, deși este posibil ca, după nota pasului anterior, prietenul dvs. să fi încetat să trimită atât de multe mesaje.
 • Ia obiceiul de a răspunde la orice trivialitate care este publicată în contul dvs. doar pentru "fii bun". Dacă răspundeți la acest tip de mesaje nedorite, sunteți doar reafirmat și încurajați comportamentul.
 • Imaginea intitulată Deal cu un prieten care te sperie pe social media Pasul 6
  6
  Încurajați un dialog real cu prietenul dvs., trimițând periodic mesaje pentru a ști despre viața dvs. sau despre proiectele dvs. actuale. Dacă prietenul tău dorește să fie în contact cu tine și ai timp să răspunzi, vorbește din când în când și vei evita spam. Cu siguranță acest lucru va fi suficient pentru a reduce fluxul de trivia de la prietenul tău. Și dacă apare ceva urgent sau delicat, sunați-l sau telefonic sau vizitați-l pentru a vorbi față în față.
 • sfaturi

  • Nu încercați să-i învățați pe prietenul dvs. codul de conduită al rețelelor sociale. Deși acea persoană are probabil nevoie de o lecție în diplomație, nimănui nu îi place să fie stresată în comportamente rele. Probabil că veți avea doar probleme cu prietenul dvs. și, după cum Thomas Jefferson a spus odată: "Un prieten furios este cel mai prost inamic." Ce puteți face este să publicați actualizări adresate tuturor persoanelor de contact în care vorbiți despre modalitatea corectă de a acționa prin intermediul rețelelor sociale și de a le evita spam - poate că prietenul tău reușește să primească mesajul.
  • Pe de altă parte, ceea ce ar trebui să faceți este să-ți alertați prietenul în legătură cu posibilitatea ca publicațiile dvs. să facă parte dintr-o înșelătorie. Dacă trimiteți mesaje care par a fi parte dintr-o înșelătorie sau zvonuri care nu sunt adevărate, eliminați-o din eroarea dvs. trimițând un link către un site guvernamental sau o asociație de consumatori care corectează mitul care ajută la răspândirea. S-ar putea să vă credeți că sunteți un pic obosit, dar puteți să vă opriți de la sfârșitul donării de bani la o caritate fictivă sau ceva de genul asta.

  avertismente

  • Nu răspunde la prietenul tău spam pentru a-ți oferi punctul. Puteți să o faceți în mod greșit și să vă gândiți că vă place să primiți acele mesaje constante și probabil că veți continua să le trimiteți.
  • Raportul de spam rău nu distinge sursele. Lăsați prietenul dvs. să știe că nu sunteți interesat să primiți orice tip de mesaj sau publicație care promovează ură, răutate, mituri sau zvonuri sau orice alt conținut discutabil. Dacă vă simțiți ofensați de acest tip de conținut și veți continua să îl primiți, puteți să vă blocați "prieten". În cele din urmă, acest lucru poate fi considerat hărțuire și nu trebuie să te supui.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se blochează spamul pe telefonul tău mobilCum se blochează spamul pe telefonul tău mobil
  Cum se blochează spamul pe Yahoo! poștăCum se blochează spamul pe Yahoo! poștă
  Cum puteți anula un abonament la contul dvs. de e-mailCum puteți anula un abonament la contul dvs. de e-mail
  Cum să vă dezabonați pe Uno NoticiasCum să vă dezabonați pe Uno Noticias
  Cum să vă dezabonați pe e-mailurile spamCum să vă dezabonați pe e-mailurile spam
  Cum se detectează boti, fraude, phishing, spam etc.Cum se detectează boti, fraude, phishing, spam etc.
  Cum să opriți mesajele spam în SnapChatCum să opriți mesajele spam în SnapChat
  Cum puteți reduce cantitatea de e-mailuri primiteCum puteți reduce cantitatea de e-mailuri primite
  Cum să trimiteți mesaje pe un iPadCum să trimiteți mesaje pe un iPad
  Cum se trimite un mesaj difuzat pe WhatsAppCum se trimite un mesaj difuzat pe WhatsApp
  » » Cum să vă ocupați de un prieten care vă trimite mesaje nedorite sau invitații prin intermediul rețelelor sociale

  © 2011—2020 ertare.com