Cum să începi ca designer de modă

Nu există o educație oficială sau un grad necesar pentru a deveni un designer de succes, dar acest lucru nu face mai ușor. Veți avea nevoie de un amestec de abilități de desen, de coasere și de design, de cunoaștere a industriei modei și de o perseverență siniguală. În acest articol veți găsi câteva idei care vă pot ajuta să începeți.

pași

Partea 1
Perfecționează-ți abilitățile în designul de modă

Imagine intitulată Deveniți un designer de modă Pasul 1
1
Dezvoltați-vă abilitățile. Designerii de moda de succes au o gamă largă de abilități, inclusiv desen, ochi pentru culoare si textura, capacitatea de a vizualiza concepte în trei dimensiuni și abilități mecanice referitoare la croitoria de toate tipurile incluse țesături.
 • Luați cursuri de cusut dacă încă nu stăpâniți bine această abilitate. Știind cum să coase țesături dificile în situații complicate va fi imperativă în cariera ta, dar va trebui să muncești din greu. Nu mulți oameni dezvoltă această abilitate cu ușurință.
 • Înțelege cum se mișcă țesăturile, cum cad, se transpiră, reacționează atunci când sunt uzate etc. Cunoașterea aprofundată a țesăturilor este absolut esențială pentru a le folosi în mod corespunzător la proiectare. De asemenea, trebuie să știți unde să le achiziționați.
 • Aflați despre designerii actuali, nu numai cine sunt, ci fundamentele, stilul lor caracteristic, care a fost primul lucru pe care l-au învățat și unde au studiat. Știind că te va ajuta să devii un designer mai bun, din moment ce îl poți împrumuta și crea din ideile tale.
 • Aflați cum să creați tablouri de articole și game de produse. Fii bun la căutarea tendințelor prin mass-media, comparând achizițiile și participând la târguri.
 • Începeți să dezvoltați aceste abilități atunci când sunteți tineri. Fiți pregătit să vă dedicați orele și orele de timp pentru a vă perfecționa munca. Dacă lucrați puțin în fiecare zi, veți dezvolta o cunoaștere profundă a modei pe termen lung, dacă intenționați să o adoptați ca o profesie. Ați putea fi descurajat dacă încercați să faceți totul peste noapte.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de moda Pasul 2
  2
  Aflați mai multe Dacă este posibil, vă recomandăm să obțineți o diplomă sau un certificat de design de modă sau conexe. Veți învăța multe lucruri, veți face contacte excelente de la început și veți avea oportunități ample de a vă arăta abilitățile într-un mediu mai puțin prejudiciabil (deși fiți pregătiți să primiți critici!). Faceți unul (sau două) dintre următoarele lucruri:
 • Obțineți o diplomă în designul de modă. Cele mai multe dintre aceste cariere sunt de 3 sau 4 ani. În țara dvs. veți găsi cel puțin două școli sau universități din cele mai populare pentru a efectua aceste studii. Veți studia desenul, culoarea și compoziția, crearea de modele și designul tridimensional. Pe lângă învățarea unor abilități practice ca acestea, veți lucra, de asemenea, cu profesioniștii din industrie, care vor fi contacte importante în viitor și care vă pot oferi sfaturi și comentarii constructive despre munca dvs. pe baza experienței lor directe.
 • Solicitați o perioadă de stagiu sau de ucenicie. Dacă școala nu este pentru dvs. sau doar credeți că experiența ar fi mai benefică, căutați unde să vă descurcați în calitate de designer. Trebuie să aveți un portofoliu impresionant când îl solicitați și doriți să începeți de jos. Practicanții primesc deseori sarcini minore cum să transporte cafea. Voi repeta, contactele pe care le face prin stagiu sau perioada de ucenicie va fi esențială atunci când vine vorba în urma cariera în lumea modei, și să lucreze cu profesioniștii din industrie vă va oferi posibilitatea de a absorbi și de a dezvolta abilități importante prima mana
 • Partea 2
  Decideți câmpul de modă despre care sunteți pasionat

  Imagine intitulată Deveniți un designer de moda Pasul 3
  1
  Decideți ce domeniu de design este interesul dvs. principal. În timp ce trebuie să începeți de jos, trebuie să aveți un scop în minte cu privire la tipul de stil pe care doriți să îl proiectați pe tot parcursul vieții. Vă interesează în special haute couture, sport informal, pentru publicul larg sau pentru un anumit tip de îmbrăcăminte organică? Fiecare are avantajele și dezavantajele pe care va trebui să le explorați înainte de a decide în cele din urmă ce cale să urmați. În aceste domenii, va trebui, de asemenea, să decideți ce zonă secundară va aparține proiectul dumneavoastră. Poate doriți să începeți în câteva zone, dar nu vă extindeți prea mult, deoarece este mai bine să vă perfecționați o zonă și apoi să experimentați atunci când aveți deja o nișă în industrie. De exemplu, puteți face următoarele:
  • Imbracaminte pentru femei de noapte,
  • Îmbrăcăminte de zi pentru bărbați,
  • îmbrăcăminte pentru copii,
  • sport, sală de gimnastică,
  • articole point-
  • îmbrăcăminte pentru activități în aer liber, aventură-
  • haine de nunta-
  • fitinguri
  • haine casual
  • design pentru industria de teatru, cinematografie și publicitate, și retail.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de moda Pasul 4
  2
  Scade ego-ul tău Gândiți-vă la nevoile reale înainte de a vă gândi la faimă. Puteți arăta grozav, dar acest lucru nu va fi suficient pentru a vinde haine. Dacă intenționați să deveniți un designer de modă, nu veți face doar haine pentru dvs. sau pentru oameni celebri. Nu veți putea să trăiți, deoarece acestea nu corespund nici măcar cu 1% din populație. Chiar dacă vedeți nume mari în reviste, aceasta este doar publicitate, nu realitate. Lucrurile nu sunt așa. Designerii au nevoie de o mulțime de oameni cu corpuri reale și imperfecte care, în ciuda faptului că doresc să arate cât mai bine. Dacă aveți o atitudine pretențioasă, acest lucru vă va împiedica să câștigați bani. Realitatea este că nu vă proiectați pentru voi înșivă, ci pentru alții.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de moda Pas 5
  3
  Adresați-vă clienților dvs. ce au nevoie. Fii realist: dacă locuiți într-o țară cu un climat foarte cald, veți avea dificultăți în vânzarea jachetelor de schi. Observați mediul dvs. și ceea ce oamenii au nevoie și doresc. De exemplu, dacă aveți de gând pentru a proiecta o colecție completă, veți avea nevoie de mai multe haine pentru partea superioară a corpului la partea de jos, pentru că cei mai mulți oameni au mai mult decât prima, în garderoba ei, în general. Îmbrăcămintea superioară este grozavă pentru a schimba aspectul, în timp ce un simplu pantalon se va combina cu majoritatea acestor articole de îmbrăcăminte de sus. Păstrați lucrurile simple și realiste. Desenele extravagante arată grozav pe hârtie, dar articolele de îmbrăcăminte superioare și blugi vor vinde mai multe rochii de seară.
 • Imagine cu titlul Deveniți un designer de moda Pasul 6
  4
  Faceți concesii. Piața generală poate să nu fie la fel de plină de farmec ca îmbrăcămintea de noapte sau de lux, dar va fi foarte utilă și va plăti pentru nevoile dvs. Dacă trebuie să creați un stil care va fi produs de multe ori, va trebui să o faceți chiar de la început. Acest lucru vă va îmbunătăți abilitățile de design, deoarece veți trebui să înțelegeți perfect îmbrăcămintea pe care o veți vinde. Stilurile rele vă vor face să dați înapoi hainele și acestea vor costa o mulțime de bani șefului tău.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de modă Pasul 7
  5
  Inspirați-vă în competiția dvs. Observă și ia act de tesatura usen- utilizarea dimensiunea fermoar (astfel încât hainele lor sunt suficient de rezistente pentru a fi utilizate) - calitatea materialului pentru proprietățile sale ca impermeabilitate, confort, ventilație sau Feriți-vă de culorile vândute în țara dvs. Începând cu calitățile concurenței dvs. nu este copierea, ci observarea. Prin perceperea celui mai bun din fiecare îmbrăcăminte și analizând-o, veți înțelege ce face un articol de îmbrăcăminte "favorit". Acestea vin de obicei foarte bine. Clienții dvs. (cumpărători sau persoane obișnuite) doresc ceva care arată bine pe ele. Hainele extravagante sunt folosite doar câteva zile pe an, ele sunt minunate, dar nu vor genera suficiente salarii pentru a trăi.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de moda Pasul 8
  6
  Planificați câteva puncte forte Care este puterea ta absolută în design? Poate că ești un geniu cu accesorii sau pantaloni de yoga. Pasiunea și abilitățile tale sunt cea mai importantă parte a ecuației. Desigur, a doua parte este aceea de a se potrivi cu ceea ce vrea piața, de ceea ce este la modă să convingă piața și să realizeze ceea ce cere.


 • Partea 3
  Decideți dacă industria modei este pregătită pentru dvs.

  Imagine intitulată Deveniți un designer de modă Pasul 9
  1
  Evaluați-vă abilitățile și personalitatea în mod cinstit înainte de a-ți desfășura o carieră în lumea designului de modă. Poate îți place hainele, dar costumele sunt doar o parte din poveste când începi să proiectezi moda. Veți avea nevoie, de asemenea, excelente abilitati de comunicare, dorința de a munci din greu (de obicei 24 oră 7 zile pe săptămână), să fie greu de acceptat critica, capacitatea de a face fata stresului, de a fi deschis pentru a avea o multitudine de clienti si de sefi , să accepți că vor fi ocazii când vei fi singur sau izolat (în funcție de modul în care te apropii de afacerea ta de design sau de carieră) și abilitatea de a fi un antreprenor disciplinat.
  • Fiind un designer este posibil pentru tine, dacă doriți să dedice în totalitate viața pentru această cursă (aceasta este vocația ta) - face incertitudinea nu sunt anxioși sau doresc tonifiere inconsecvent ca crees- au idei diferite despre ceea ce este important în modă - ascultă bine clienții - cunoașteți industria modei în interiorul și exteriorul - și trăiți, mâncați și respirați moda.
  • Fii un designer nu Este posibil pentru tine, dacă nu te poți descurca de stres bine, nu le place incertitudinea sau instabilitate, vă doriți o carieră fără multe suișuri și coborâșuri, aveți nevoie de alții laudă eforturile dumneavoastră, aveți nevoie pentru a vă ghida, te urăsc să fie instabile punct de vedere economic și au multe interese viața ta

  Partea 4
  Pregătiți-vă pentru succes

  Imagine intitulată Deveniți un designer de moda Pasul 10
  1
  Aflați despre aspectul economic al modei. Fiind un designer de moda de succes, nu este nevoie doar de talent și creativitate, ci și de cunoașterea aspectelor economice și de marketing ale lumii modei. Informați-vă periodic despre evenimentele din industria modei prin citirea unor reviste specializate din această lume.
  • Multe programe de design de moda includ cursuri de marketing. Unele programe sau specializări acordă mai multă importanță marketingului decât altele, așa că asigurați-vă că faceți o căutare amplă a cursului la alegere. Dacă ați luat deja oricare dintre aceste cursuri, dar nu ați trecut în anumite aspecte ale marketingului sau afacerii, studiați posibilitatea de a face cursuri scurte cu privire la aceste aspecte ale afacerii.
  • Aflați dincolo de design. Există un întreg lanț în întreaga industrie a modei și trebuie să înțelegeți lucrul fiecăruia, astfel încât să puteți vedea lucrurile și din perspectiva lor, făcându-vă astfel, îndeplinind ordine și înțelegând unde se întâmplă lucrurile. Căutând informații despre ceea ce fac alții, în calitate de cumpărători, agenții de publicitate, factorii de decizie, experți model articole de îmbrăcăminte și țesături, controlorii de calitate, studenți, muncitori, manageri de vânzări, angajați de PR și marketing, jurnalisti de moda, comercianții cu amănuntul , organizatori de evenimente, stilisti si multe altele.
  • Cunoaște-ți clientul Această abilitate este esențială și esențială, iar un designer de modă nu ar trebui să-i piardă din vedere. Aflați cât de mult cheltuiesc clienții, ce stil de viață sunt, unde își doresc să cumpere, cum își doresc să cumpere și ce le place sau nu le place. Aflați care sunt nevoile dvs. absolute și care sunt lucrurile pe care le cumpărați numai atunci când venitul este mai puțin ajustat. Dacă ați studiat marketingul, trebuie să aveți o cunoaștere solidă a modului de a lucra cu nevoile clienților.
  • Cunoaște-ți concurenții. Fiți mereu la curent cu ceea ce fac ceilalți designeri din zona dvs. de interes. Cel puțin, păstrați-vă ritmul sau, mai bine, le bateți în timp ce satisfaceți nevoile clienților dvs.
  • Târgurile de comerț reprezintă un loc excelent pentru a înțelege mai bine modul în care funcționează industria modei și ce va funcționa pentru a satisface nevoile clienților și pentru a fi competitivi.
 • Imagine cu titlul Deveniți un designer de moda Pasul 11
  2
  Căutați locuri de muncă de design de modă. Există mai multe modalități de a găsi muncă în industria modei ca designer și depinde de tipul de design în care vă interesează. În unele cazuri, a fi versatil vă poate ajuta foarte mult, suficient pentru a obține experiența și apoi a săriți la adevărata dvs. pasiune. În majoritatea cazurilor, va trebui să fiți persistenți și să solicitați multe locuri pentru a ajunge acolo unde doriți. Pentru cei care încep, unele dintre locurile de a cere o muncă sunt următoarele:
 • Case de design și designeri. Căutați stagii, posturi cu salariu minim, post de asistent de designeri etc.
 • Poziții în studiouri de film, teatre, magazine de costume, etc.
 • Anunțuri online prin mai multe agenții de locuri de muncă online.
 • Cuvânt de gură Valete școala dvs. sau contacte în industrie pentru a face o nișă. Într-o industrie care prețuează ceea ce oamenii deja poziționați au de spus, aceasta este o modalitate bună de a începe.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de modă Pasul 12
  3
  Dacă vă deschideți propria afacere de proiectare, trebuie să fiți pregătită să aveți o înțelegere economică. S-ar putea să fiți deosebit de creativi, dar ar trebui să fiți absolut siguri că doriți să vă conduceți propria firmă de modă. Va trebui să aveți mese pentru afaceri și să înțelegeți numerele și facturile care sunt stivuite pe masa dvs. Dacă urăsc cu adevărat aceste lucruri, există opțiuni bune, cum ar fi solicitarea unui contabil să se ocupe de toate chestiunile financiare, dar totuși veți continua să plătiți pentru a rămâne pe primul loc. Și dacă într-adevăr urăsc acest aspect al lumii, căutați să lucrați ca designer de modă într-o firmă, în loc să purtați-vă propriul.
 • Ce fel de om de afaceri vei fi? Există multe posibilități, de exemplu, să fii singur, cu parteneri, companii etc. Fiecare are avantaje și dezavantaje diferite pe care ar trebui să le consulte cu consilierii juridici și financiari înainte de a continua. Asigurați-vă că aveți acoperire legală în toate circumstanțele, mai ales dacă cultura dvs. are multe probleme juridice.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de moda Pasul 13
  4
  Fii realist Este posibil să fiți dispus să vă mutați pentru a se potrivi cu piața dvs., dar depinde de modul în care lucrați și vindeți. Înseamnă a fi realiste recunoscând că nu există nici un punct de încercarea de a vinde haute couture pentru persoanele care doresc să lucreze doar haine într-un oraș mic și recunosc că nu este bun încercarea de a vinde o pereche de bikini la un eschimos. Ai nevoie să se concentreze asupra în cazul în care sunteți cel mai probabil să fie pe piață și, dacă credeți că va fi mai bine să trăiască și să lucreze în același loc, sau cum de a distribui produsele din zona dvs. pentru a vinde mai bine în cazul în care acestea.
 • Luați în considerare influențele care vă înconjoară. Ca persoană creativă, o parte din procesul dvs. creativ vine de la a fi cu oameni asemănători cu voi care dezlănțuiesc prin ideile și sugestiile lor. Este mai greu să o faci singur sau să lucrezi lângă oameni care nu au aceleași gusturi sau simțuri ca tine.
 • Amintiți-vă că modificările sezoniere afectează designul de modă și că ele pot influența tipul de îmbrăcăminte pe care îl produceți și unde doriți să-l vindeți.
 • Luați în considerare puterea de a vinde pe Internet. În prezent, dacă aveți imagini de înaltă calitate în trei dimensiuni care pot fi văzute mai mult sau pot fi rotite, puteți să vă vindeți modelele online în întreaga lume. Acest lucru vă va permite să aveți mai multă flexibilitate pentru a alege unde să trăiți și să proiectați și veți reduce zborul zilnic la zero. Acesta poate fi planul ideal dacă intenționați să rămâneți într-o firmă de modă mică. Chiar și așa, ar trebui să fie posibil să călătoriți la marile spectacole de modă.
 • Traiul într-un oraș cu o industrie de design înfloritoare este bun pentru mulți designeri. Potrivit Monitorului lingvistic global (GLM), următoarele orașe au fost principalele capitale de modă în 2012, în ordine descrescătoare:

 • Londra, Anglia
 • New York, SUA
 • Barcelona, ​​Spania
 • Paris, Franța
 • Mexico City
 • Madrid, Spania
 • Roma, Italia
 • Sao Paulo, Brazilia
 • Milano, Italia
 • Los Angeles, Statele Unite ale Americii
 • Berlin, Germania
 • Mumbai, India
 • Partea 5
  Creați portofoliul dvs.

  Imagine cu titlul Deveniți un designer de moda Pas 14
  1
  Adună-ți munca într-un portofoliu. Portofoliul dvs. de design va fi vital când veți căuta o muncă sau o practică, deoarece va fi ocazia dvs. să vă vindeți și să vă vindeți munca. Portofoliul dvs. ar trebui să vă arate cea mai bună lucrare și să vă evidențiați abilitățile și creativitatea. Utilizați un dosar de calitate pentru a arăta că vă luați în serios ca designer. Includeți în portofoliu următoarele:
  • schițe realizate manual sau fotografii ale acestor schițe -
  • modele realizate pe calculator-
  • Curriculum vitae
  • Muestras
  • prezentări color sau textile
  • orice alt articol de îmbrăcăminte care reflectă exact ceea ce puteți face și ceea ce puteți evolua.

  sfaturi

  • Dacă intenționezi să-ți arăți desenele oamenilor, gândește-te cum îi vei vedea îmbrăcându-le.
  • Creați un logo bun dacă conduceți propria companie de modă. Acesta va defini stilul dvs. de la început și, prin urmare, ar trebui să fie bun din acel moment. Merită să angajezi un designer grafic dacă nu ești bun în acest aspect.
  • Rotiți-vă propriile desene cât puteți de mult. Ce modalitate mai bună de a vă promova hainele decât de a le îmbrăca? Când vă întreabă oamenii, ar trebui să fiți pregătiți să explicați totul într-o manieră scurtă și concisă, dar să atrageți atenția celor care v-au cerut.
  • Aflați de la început să pregătiți mese și gustări acceptabile. Orele pot fi de lungă durată în proiectarea modei și uneori poate fi imposibil să vă părăsiți "locul creativ". Creierul dvs. are nevoie de o alimentație bună, așa că nu uitați să aduceți mese și gustări sănătoase pe care le puteți consuma pentru a rezista efortului intelectual și fizic pe care îl veți deplasa de la un loc la altul fără a "muri de foame".
  • Citește foarte mult Căutați biografii și povestiri reale ale icoanelor de modă din domeniul designului care vă interesează. Aflați toate avantajele și dezavantajele experiențelor lor și gândiți-vă cum puteți folosi experiența lor pentru a vă îmbunătăți pe dvs. De exemplu, dacă doriți să sari în eco-moda, există mulți designeri buni pionieri în domeniu, ale cărui experiențe au fost documentate, deoarece cartea este fondatorul TOMS Blake Mycoskie, Incepe ceva ce conteaza, sau orice carte a lui Anita Roddick despre tot ce mi-a spus deja, dar pertinent in industria frumusetii.
  • Design tot timpul, deoarece va fi o modalitate de a vă inspira mai mult și de a vă arăta progresul. Acest lucru va ajuta angajații viitori să observe modul în care ați învățat și dezvoltați.
  • Este util să fii creativ cu desenele tale prin adăugarea de culori.
  • Trebuie să puteți rezista insultelor. Nimeni nu este perfect. Acceptați sfatul prietenilor și al familiei. Nu renunta niciodata, nu-ti poti abandona pasiunea!
  • Concentrează-te pe tine însuți Nu vă simțiți gelos de ceilalți. Trebuie să acceptați sfaturile lor.
  • Fă ce vrei tu. Nu face ce fac ceilalți, ascultă-ți inima.

  avertismente

  • Lucrul ca designer poate fi o carieră intensă. Va trebui să fiți dispus să lucrați mai multe ore decât credeți inițial pentru a respecta termenele limită.
  • Proiectare pentru pasarele și spectacole de moda de lux va face contact direct cu cele mai dificile aspecte ale industriei, inclusiv folosind modele cu greutate redusă pentru a se conforma cu dimensiunea (pe care le poate face complice pentru a sprijini bărbați și femei bolnave imagini ), răutatea unor designeri și a elitei industriei de modă și comenzi extrem de dificile, fără a uita termenele limită. Dacă nu sunteți o persoană fermă, cel mai destept lucru va fi să vă petreceți timpul îmbunătățind abilitățile de comunicare și menținere a principiilor.
  • Industria de moda este extrem de competitiva, asa ca urmareste o cariera in mode doar daca dedicati 100% acestui domeniu. Aceasta ajută, de asemenea, puterea de câștig și să învețe să discearnă critic devreme: cea mai mare parte a criticilor vine de la frustrare, și dacă crezi în tine, vei ști să se facă distincția când comentarii sunt minime sau doar neplăcute.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să îmbunătățiți calitatea de designer graficCum să îmbunătățiți calitatea de designer grafic
  Cum de a desena ca un designer de modaCum de a desena ca un designer de moda
  Cum să atragă figuri de modăCum să atragă figuri de modă
  Cum sa faci design de modaCum sa faci design de moda
  Cum se fac cusături invizibileCum se fac cusături invizibile
  Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de desenCum să vă îmbunătățiți abilitățile de desen
  Cum de a proiecta haineCum de a proiecta haine
  Cum sa faci o geantaCum sa faci o geanta
  Cum să vă aventurați în industria muzicalăCum să vă aventurați în industria muzicală
  Cum să vă arătați abilitățileCum să vă arătați abilitățile
  » » Cum să începi ca designer de modă

  © 2011—2020 ertare.com