Cum să studiezi pentru un test de matematică

În matematică, practica este perfectă. Acesta este motivul pentru care profesorul tău te lasă atât de multe exerciții plictisitoare! Mulți oameni încearcă să studieze acest subiect prin simpla memorare a formulelor și a ecuațiilor, cum ar fi memorarea evenimentelor și a datelor. Deși este important să cunoașteți formule și ecuații, cea mai bună modalitate de a le învăța este să le folosiți. Începeți să studiați înainte, faceți-vă temele și întrebați-vă profesorul pentru ajutor dacă aveți o problemă. Evitați arderea genelor, încercați să nu vă stresați și asigurați-vă că vă odihniți și mâncați bine chiar înainte de test.

pași

Metoda 1
Pregătiți-vă pentru test

Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 1
1
Verificați notele de curs. După perioada de concediere, verificați pentru 15-20 de minute notele pe care le-ați luat în clasă în acea zi. Pe măsură ce testul se apropie, examinați-vă mai detaliat notele referitoare la întreaga unitate sau capitol. Acordați o atenție deosebită problemelor pe care le-a oferit profesorul în clasă ca exemplu, deoarece acestea vă vor ajuta să descompuneți cum funcționează o anumită procedură sau o formulă.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 2
  2
  Rezolvați probleme asemănătoare cu cele care ți-au fost atribuite ca temele. Imaginați-vă că ați fost atribuite numerele impare pentru sarcină, deoarece răspunsurile numerelor par a fi în partea din spate a cărții. Rezolvați acele probleme cu numerele chiar și apoi examinați-vă răspunsurile pentru a afla unde sunt punctele tale forte și slăbiciunile.
 • Adresați-vă profesorului dacă cartea dvs. de matematică are o pagină web. Uneori, manualele online vă pot ajuta oferindu-vă chestionare și informații didactice suplimentare.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 3
  3
  Alăturați-vă unui grup de studiu. Diferiți oameni văd conceptele în mod diferit. Ceva care vă poate costa să înțelegeți ar putea fi ușor pentru un partener de studiu să înțeleagă. Dacă toată lumea din grup este confuză despre ceva, întreabă-l pe profesor pentru ajutor.
 • Se pot întâlni o dată sau de două ori pe săptămână în persoană, pot vorbi la telefon sau pot vorbi online.
 • Image cu titlul Studiu pentru un examen de matematică Pasul 4
  4
  Trimiteți-i pe cineva să-ți atribuie probleme de a practica. Dacă participați la un grup de studiu, puteți crea și schimba teste de practică cu alții. Cereți unui membru al familiei sau unei persoane din clasa dvs. să practice exemple împreună. Dacă manualul dvs. are o pagină web, vedeți dacă puteți descărca examenele pentru a vă exercita.
 • Acordați-vă o limită de timp atunci când faceți un test de practică pentru a imita o situație reală.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 5
  5
  Răsplătește-te că ai învățat multe. Meriti o pauza dupa ce studiati intens cateva ore! Aflați cum să te răsplătești după ce te-ai învățat greu să te motivezi.
 • De exemplu, ați putea să mâncați bomboane, să mergeți la bicicletă, să jucați ceva timp de 20 de minute sau să faceți o activitate moderată pe care o doriți.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 6
  6
  Odihniți-vă și mâncați bine înainte de test. Nu vă stresați deoarece examenul se apropie. A dormi bine cu o noapte înainte, ai un mic dejun bun în acea dimineață și, dacă testul este programat pentru ultimele ore de curs, să ai un pranz bun.
 • Mănâncă o gustare ușoară, sănătoasă, cum ar fi migdalele, înainte de test, pentru a-ți da mintea puțină energie.
 • Metoda 2
  Du-te la ore  Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 7
  1
  Participați la cursuri în fiecare zi. Aceasta reprezintă jumătate din bătălie, așa că ascultați și acordați atenție clasei. Este esențial să vă vedeți că profesorul tău abate o problemă, deoarece matematica este de obicei mai vizibilă decât alte subiecte din cauza ecuațiilor și rezolvării problemelor.
  • Înregistrați orice probleme ale sesiunii sau clasei. Când vă revizuiți notele mai târziu, veți avea o idee mai bună despre o anumită clasă pe care ați fost învățată, în loc să vă bazați exclusiv pe carte.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 8
  2
  Adresați-vă profesorului întrebările pe care le aveți înainte de test. Profesorul nu vă poate spune exact ce va fi testat, dar vă poate oferi un ghid util dacă nu înțelegeți. Întrebând despre informațiile care vă confundă, veți arăta, de asemenea, profesorului că vă interesează să aveți o performanță academică bună în clasă.
 • Verificați notele în fiecare noapte după școală. Evidențiați toate întrebările pe care le aveți și aduceți-le profesorului dvs. pentru a explica mai multe.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 9
  3
  Citiți textul Asigurați-vă că ați citit tot textul atribuit și nu doar exemplele. În general, manualele includ demonstrații de formule care vă vor ajuta să înțelegeți clasa mult mai mult. De asemenea, dacă citiți lectura atribuită, veți fi mai bine pregătiți pentru fiecare clasă, astfel încât să puteți participa activ.
 • Participând activ sau ridicând mâna pentru a răspunde și a pune întrebări vă va ajuta în notele pe termen lung.
 • Metoda 3
  Studiați în fiecare zi

  Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 10
  1
  Începeți să studiați cât mai curând posibil. Începeți pregătirea testului în prima zi a unității. În fiecare noapte după școală, verificați notele pentru sesiunea respectivă. Veți fi copleșiți doar dacă vă ardeți genele cu o seară înainte.
  • Dacă vă acordați timp pentru a studia puțin câte puțin, veți avea mai multe șanse de a stăpâni subiectul. În plus, veți putea să vă identificați mai ușor punctele slabe și, dacă este necesar, veți primi ajutor suplimentar.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 11
  2
  Rezolva problemele sarcinii. Cele mai multe clase atribuie, sau cel puțin sugerează, probleme pe care profesorul le consideră cele mai utile. Problemele examenelor sunt, de obicei, similare cu problemele sarcinii. Prin urmare, efectuarea sarcinilor zilnice este ca și cum ați face un mic test în fiecare zi.
 • Dacă manualul îți oferă răspunsuri pe spate, folosește-le doar pentru a-ți revizui munca. Dacă decideți să le folosiți, nu le verificați până când nu ați terminat sarcina!
 • Faceți toată munca pentru fiecare ecuație și salvați temele. Utilizați-le pentru a studia pe măsură ce se apropie testul. Nu copiați doar munca altcuiva.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de matematică Pasul 12
  3
  Aflați despre modul în care funcționează o formulă. În general, este mai util să înțelegeți cum se ajunge la o formulă decât să o memorați. Memorizarea este un prim pas bun, dar înțelegerea modului în care o formulă funcționează prin rezolvarea multor exerciții va crește șansele de a trece testul pe o notă bună.
 • De exemplu, puteți memora pur și simplu suma unghiurilor interioare ale unui triunghi, care adună întotdeauna până la 180 de grade. Cu toate acestea, dacă înțelegeți cu adevărat această formulă, ați putea să o utilizați pentru a rezolva alte probleme, cum ar fi găsirea unui unghi necunoscut într-un hexagon.
 • sfaturi

  • În timpul testului, veți avea o limită de timp. Prin urmare, ar trebui să începeți cu cele mai ușoare probleme și să ajungeți la cele mai dificile.
  • De îndată ce primiți testul, scrieți cât mai multe formule și ecuații pe spate dacă credeți că le veți uita.
  • Nu ratați timpul să ștergeți greșelile. Pentru a economisi timp, trageți orice exercițiu pe care nu doriți ca profesorul dvs. să îl ia în considerare.
  • Rezolva mai întâi cele mai simple întrebări.
  • Rezolvați mai întâi întrebările importante, dacă nu aveți timp suficient pentru test.
  • Când începe testul, rezolvați mai întâi întrebările care merită mai multe puncte și apoi cele care merită mai puțin.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să treci toate examenele în liceuCum să treci toate examenele în liceu
  Cum să studiezi când ai mai multe exameneCum să studiezi când ai mai multe examene
  Cum să studiezi eficient examenele de biologie finalăCum să studiezi eficient examenele de biologie finală
  Cum să studiezi într-o ziCum să studiezi într-o zi
  Cum să studiezi matematicaCum să studiezi matematica
  Cum să studiezi mai multCum să studiezi mai mult
  Cum să studiezi pentru un examen științificCum să studiezi pentru un examen științific
  Cum să studiezi pentru un examen de știință socialăCum să studiezi pentru un examen de știință socială
  Cum să studiezi pentru un test viitoareCum să studiezi pentru un test viitoare
  Cum să studiezi pentru un examen cu o zi înainteCum să studiezi pentru un examen cu o zi înainte
  » » Cum să studiezi pentru un test de matematică

  © 2011—2020 ertare.com