Cum se scrie latitudinea și longitudinea

Latitudinea și longitudinea sunt puncte de pe Pământ, care sunt utile pentru găsirea anumitor locuri. Atunci când scrieți latitudine și longitudine, trebuie să aveți grijă să fie în forma corectă și să utilizați simbolurile corecte. În acest fel, ele pot fi înțelese. Puteți identifica diferite puncte de latitudine și longitudine pe hărți și apoi le puteți scrie. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o linie de latitudine și o linie de longitudine. De asemenea, pentru mai multe puncte de latitudine și longitudine, puteți scrie coordonatele cu grade, minute, secunde și zecimale.

pași

Metoda 1
Scrieți latitudinea și longitudinea de bază

Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 1
1
Identificați liniile de lungime. Acestea sunt linii verticale care se întind de-a lungul Pământului de la polul nord la polul sudic. Primul meridian împarte liniile de lungime și constituie nota de 0 grade. Când scrieți linii de lungime, trebuie să indicați gradele folosind simbolul "°".
 • Liniile longitudinale se extind de la est la vest. La est, fiecare linie crește cu un grad. Pentru a indica liniile la est de primul meridian, trebuie să utilizați litera E. De exemplu, o linie de lungime ar putea fi 30 ° E.
 • La vest, fiecare linie crește și un grad. Simbolul W este utilizat pentru a scrie liniile longitudinale care sunt la vest de primul meridian (pentru versiunea inițială în limba engleză). De exemplu, o linie de lungime poate fi 15 ° E.
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 2
  2
  Identificați liniile de latitudine Acestea sunt linii orizontale care împart Pământul și se extind de la nord la sud, începând de la ecuator. Linia de latitudine la ecuator este marcată cu 0 grade. Se folosește simbolul "°" când scrieți latitudine și longitudine, deoarece aceasta indică gradele.
 • Pe măsură ce vă deplasați la nord de ecuator, liniile de latitudine cresc un grad până când ajungeți la 90. Acest ultim punct corespunde polului nordic. Litera N (de la nord) este folosită pentru marcarea liniilor de latitudine care sunt deasupra ecuatorului. De exemplu, o linie de latitudine poate fi de 15 ° N.
 • Pe măsură ce vă deplasați la sud de ecuator, liniile de latitudine cresc și un grad până când ajungeți la 90. Acest marc corespunde polului sudic. Lățimea sudică este indicată de simbolul S. De exemplu, o linie de latitudine ar putea fi 30 ° S.
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 3
  3
  Scrieți coordonatele de latitudine și longitudine. Găsiți o locație și stabiliți punctul de intersecție între liniile de latitudine și longitudine. De exemplu, ați putea găsi un loc de-a lungul liniei de latitudine de 15 ° N și linia de longitudine 30 ° E. Când scrieți latitudine și longitudine, trebuie mai întâi să scrieți latitudinea, apoi virgulă și apoi longitudinea.
 • De exemplu, pentru a scrie liniile de latitudine și longitudine menționate mai sus, ar trebui să faceți acest lucru ca "15 ° N, 30 ° E".
 • Metoda 2
  Utilizați gradele, minutele și secundele

  Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 4
  1
  Identificați liniile de latitudine și longitudine. Uneori, este posibil ca locația pe care o furnizați să fie mai exactă decât liniile generale de latitudine și longitudine. Acestea din urmă pot fi împărțite în câteva minute și secunde, dar trebuie să aflați. Căutați linii de latitudine și longitudine care sunt un anumit loc.
  • De exemplu, imaginați-vă că locația este pe linia de latitudine 15 ° N și linia de longitudine 30 ° E.
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 5
  2
  Găsiți minutele între fiecare linie de latitudine și longitudine. Spațiul dintre fiecare linie de latitudine și longitudine este împărțit într-un grad, care, la rândul său, poate fi împărțit în câteva minute. Imaginați-vă că fiecare linie de latitudine și longitudine este separată cu exact 60 de minute. Puteți obține hărți online cu ajutorul cărora puteți stabili numărul exact de minute între fiecare linie de latitudine și longitudine în care se află locul unde vă aflați. Trebuie să utilizați un apostrof pentru a indica numărul de minute între linii.
 • De exemplu, dacă există 23 de minute între liniile de latitudine, ar trebui să o scrieți ca "23 `".
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 6
  3
  Identificați secundele dintre fiecare minut. Minutele, la rândul lor, sunt împărțite în intervale de secunde. Între fiecare minut există 60 de secunde. Din nou, puteți identifica suma exactă a secundelor dintre fiecare minut ajutându-vă cu o hartă online. Numărul de secunde este indicat prin ghilimele.
 • De exemplu, dacă există 15 secunde între minutele liniei dvs. de lungime, ar trebui să o scrieți ca "15"".
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 7
  4
  Scrieți mai întâi note, apoi minute și apoi secunde. După ce găsiți coordonatele precise în minute și secunde ale liniilor de latitudine și longitudine, ar trebui să le scrieți în ordinea corectă. Pentru a începe, scrieți gradele, apoi minutele și apoi secundele liniei de latitudine și includeți dacă direcția este la sud sau la nord. Apoi, așezați o virgulă și apoi scrieți gradele, minutele și secundele liniei de lungime. În final, aceasta include adresa (est sau vest).
 • De exemplu, imaginați-vă că linia de latitudine este la 15 ° N, 24 de minute și 15 secunde, iar linia longitudinală este la 30 ° E, 10 minute și 3 secunde.
 • Pentru a scrie aceste rânduri, trebuie să le faceți ca atare "15 ° 24`15"N, 30 ° 10`3"E".
 • Metoda 3
  Utilizați gradele și minutele zecimale  Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 8
  1
  Identificați punctul de latitudine și longitudine. Puteți identifica latitudinea și longitudinea folosind minute și apoi puncte zecimale. Totuși, din nou, ar trebui să începeți prin identificarea liniilor generale de latitudine și longitudine și apoi localizați locul în care vă aflați, determinând punctul de intersecție dintre aceste linii.
  • De exemplu, locația dvs. ar putea fi la 15 ° N, 30 ° W.
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 9
  2
  Determinați minutele, inclusiv punctele zecimale. În unele cazuri, hărțile identifică minutele și zecimalele în loc de minute și secunde. Pe o hartă online, ar trebui să puteți găsi minutele împărțite în zecimale pentru fiecare linie de latitudine și longitudine. De exemplu, ați putea găsi o linie de latitudine la 23.0256 de minute.
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 10
  3
  Determinați dacă numerele sunt negative sau pozitive. Dacă utilizați grade de sistem și minute zecimale, fără adrese (cum ar fi spre nord, sud, est și vest) sunt utilizate, dar sunt utilizate numere pozitive sau negative pentru a stabili locația unui loc pe o hartă.
 • Nu uitați că liniile de latitudine sunt la nord și la sud de ecuator. Dacă utilizați zecimale ca indicatori ai latitudinii și longitudinii, numerele pozitive se găsesc la nord de ecuator și numerele negative sunt la sud. Adică numărul 23.456 este situat la nord de ecuator și numărul -23.456 este la sud.
 • Liniile longitudinale se găsesc la est și la vest de primul meridian. În acest caz, numerele pozitive sunt la est și numerele negative la vest. De exemplu, numărul 10,234 este la est de primul meridian și numărul -10,234 este la vest.
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 11
  4
  Scrieți latitudinea și longitudinea. Trebuie să scrieți locația completă începând cu linia de latitudine. Apoi, scrieți coordonatele în câteva minute și zecimale, plasați o virgulă și apoi scrieți linia longitudinală împreună cu minutele și zecimalele. Nu uitați să indicați direcția coordonatelor utilizând numerele pozitive și negative. În acest format, simbolul grad nu este utilizat.
 • De exemplu, dacă o linie este la 15 ° N, 30 ° W, trebuie să identificați numărul de minute și zecimale și apoi să scrieți coordonatele.
 • Ați putea scrie exemplul anterior ca "15 10,234, 30 -23,456".
 • Metoda 4
  Utilizați grade zecimale

  Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 12
  1
  Găsiți latitudinea și longitudinea. În general, gradele de latitudine și longitudine sunt împărțite în zecimale. În loc să utilizați minute și secunde, liniile care reprezintă o diplomă sunt împărțite pentru a obține zecimale care determină locația exactă. În primul rând, trebuie să găsiți gradele corecte de latitudine și longitudine.
  • De exemplu, imaginați-vă că locația dvs. este la 15 ° N, 30 ° W.
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 13
  2
  Determinați zecimalele. O hartă online poate împărți liniile de latitudine și longitudine pe puncte zecimale. În general, punctele zecimale sunt formate din cinci numere.
 • De exemplu, ați putea să vă aflați la 15.23456 km nord și 30.67890 spre vest.
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 14
  3
  Identificați dacă numerele sunt pozitive sau negative. Numerele pozitive sau negative sunt folosite pentru a indica direcția în loc de cuvintele nord, sud, est și vest. În cazul liniilor de latitudine, cele situate la nord de ecuator sunt pozitive, iar cele din sud sunt negative. În cazul liniilor longitudinale, cele situate la est de primul meridian sunt pozitive, iar cele spre vest sunt negative.
 • De exemplu, linia de latitudine 15.23456 este situată la nord de ecuator, iar linia -15.23456 este la sud.
 • Linia de longitudine 30.67890 este situată la est de ecuator, iar linia -30.67890 este la vest.
 • Imaginea intitulată Scrieți Latitudinea și Longitudinea Pasul 15
  4
  Scrieți latitudinea și longitudinea, inclusiv zecimalele. Utilizarea gradelor zecimale este simplă: scrieți linia de latitudine împreună cu zecimalele și apoi linia de lungime împreună cu zecimalele. Indicați adresa utilizând numere pozitive și negative.
 • De exemplu, dacă o linie este la 15 ° N, 30 ° W, ea poate fi scrisă ca "15,23456, -30,67890" în funcție de sistemul de grade zecimale.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să falsificați locația pe un iPhoneCum să falsificați locația pe un iPhone
  Cum să faceți imagini geotagCum să faceți imagini geotag
  Cum puteți obține longitudinea și latitudinea în Hărți GoogleCum puteți obține longitudinea și latitudinea în Hărți Google
  Cum de a construi un sundialCum de a construi un sundial
  Cum de a desena mobilier în 3DCum de a desena mobilier în 3D
  Cum să atragă o stea nauticăCum să atragă o stea nautică
  Cum să fii ghidat de steleCum să fii ghidat de stele
  Cum să vă găsiți latitudineaCum să vă găsiți latitudinea
  Cum să citiți o hartăCum să citiți o hartă
  Cum se calculează panta unei linii utilizând două puncteCum se calculează panta unei linii utilizând două puncte
  » » Cum se scrie latitudinea și longitudinea

  © 2011—2020 ertare.com