Cum să spun mulțumesc în franceză

Indiferent dacă învățați limba franceză sau sunteți pe punctul de a călători într-o țară în care această limbă este vorbită, "mulțumesc" este unul dintre primele cuvinte pe care trebuie să le învățați. Modul de bază de a spune în franceză este merci (MER-da), deși în unele cazuri acest cuvânt simplu cu două silabe ar putea să nu fie suficient. La fel ca în spaniolă, în franceză există și alte fraze pe care le puteți folosi pentru a vă exprima recunoștința.

pași

Metoda 1
Aflați expresiile de bază ale recunoștinței

Imagine intitulată Spuneți mulțumiri în franceză Pasul 1
1
Spune "merci" Cuvântul Merci este cel mai comun mod de a spune "mulțumesc" în franceză. Este folosit de toți vorbitorii francezi și este înțeleasă în toate locurile unde se vorbește limba franceză.Merci este folosit atât în ​​situații formale, cât și în situații accidentale, iar ortografia nu se schimbă indiferent de persoana la care o spui.
 • Dacă doriți să acceptați o ofertă, o puteți spune în timp ce zâmbiți și dați din cap. În mod similar, puteți să-l spuneți să respingă ceva în timp ce vă mișcați capul dintr-o parte în alta.
 • Imagine intitulată Spuneți mulțumiri în franceză Pasul 2
  2
  Adăugați cuvântul "madame" (ma-DAM) sau "Monsieur" (me-SIE) ca o curtoazie. Dacă vorbești cu cineva pe care nu-l cunoști, mai ales dacă ești mai în vârstă decât tine sau ai o funcție de autoritate, adaugă cuvântul în franceză pentru "domnule" sau "doamnă" în franceză imediat după mulțumire.
 • Utilizați aceste cuvinte de fiecare dată când adresați pe cineva cu tonul domnului sau doamnei. Dacă aveți întrebări, alegeți să fiți amabili și permiteți celeilalte persoane să vă corecteze în cazul în care nu doriți să le discutați într-un mod atât de formal.
 • Imagine intitulată Spuneți mulțumesc în franceză Pasul 3
  3
  Utilizați adjective pentru a arăta recunoștință extremă. Uneori, singurul cuvânt merci nu pare suficient, deci există mai multe cuvinte și fraze pe care le puteți adăuga în cazul în care doriți să evidențiați recunoștința față de o persoană.
 • Cea mai comună frază este merci beaucoup (mer-YES bo-CÚ), ceea ce înseamnă "mulțumesc foarte mult".
 • O altă expresie comună este merci mille fois sau mille mercis, care poate fi tradus ca "mii de mulțumiri" sau "un milion de mulțumiri".
 • Imagine intitulată Spuneți mulțumiri în franceză Pasul 4
  4
  Fiți atenți la tonul vocii dvs. când spuneți merci bine. Cuvântul bien (bian) înseamnă literalmente "bun" sau "bun" în spaniolă, dar în combinație cu merci, înseamnă "mulțumesc foarte mult". Cu toate acestea, vorbitorii de limbă franceză pot interpreta această expresie ca sarcasm.
 • De exemplu, cineva poate spune Merci bien, mai j`ai pas que ca faire !, care se traduce în spaniolă ca "Vă mulțumesc foarte mult, dar am lucruri mai bune de făcut!".
 • Când sunteți îndoieli, este de obicei cel mai bine să utilizați fraza merci beaucoup în loc de merci bine.
 • Imagine intitulată Spuneți mulțumiri în franceză Pasul 5
  5
  Adăugați cuvântul toarna (pur) sa multumesc cuiva pentru ceva specific. Acest cuvânt poate fi tradus literalmente ca "pentru" sau "de" în limba spaniolă și este folosit înainte de numele acțiunii sau al obiectului care vă este oferit. În spaniolă, în acest context, cuvântul este de obicei tradus ca "por".
 • De exemplu, puteți spune Merci pour les fleurs sau "Mulțumesc pentru flori".
 • Imagine cu titlul Say Thank You în franceză Pasul 6
  6
  Utilizați fraza C`est vraiment gentile de votre / ton parte (este VRE-mon yan-til de VO-tre / ton par). Dacă cineva vă face o favoare sau vă oferă ceva, puteți include o frază care indică cât de drăguț este, cum ar fi acesta, care înseamnă literalmente "Este într-adevăr așa de bun din partea ta". utilizări Voi vota când vă adresați unor seniori pe care nu îi cunoașteți și tona pentru prietenii dvs., oameni de aceeași vârstă și tineri.
 • Utilizați această expresie în aceleași situații în care ați folosi expresii precum "Este foarte bun din partea dvs." sau "Cum sunteți în felul dvs.".
 • Puteți combina această expresie cu cuvântul Merci. De exemplu, dacă într-o zi fierbinte te transpiră mult și cineva ți-a oferit un pahar de apă rece, i-ai putea spune C`est vraiment gentile de ton parte, merci!
 • Metoda 2
  Utilizați verbul "remercier"

  Imagine cu titlul Say Thank You în franceză Pasul 7
  1
  Acordați atenție contextului. Verbul remunicer înseamnă "a mulțumi" în franceză, dar utilizarea sa este mult mai formală decât cea similară în limba spaniolă. În termeni generali, acest verb este mai adecvat într-o comunicare formală și scrisă.
  • Puteți, de asemenea, să o utilizați în timpul unei conversații într-o situație mai formală, cum ar fi într-un interviu de angajare sau în timp ce discutați cu autoritățile de aplicare a legii sau cu alte autorități guvernamentale.
 • Imaginea intitulată Spuneți mulțumiri în franceză Pasul 8
  2
  Conjugă verbul în mod corect. În majoritatea cazurilor, trebuie să utilizați forma singulară a primei persoane a verbului remirer, pentru că tu ești cel care mulțumește ceva cuiva. Utilizați pluralul primei persoane dacă doriți să vă exprimați recunoștința în numele dvs. și al altcuiva.
 • Remercier este un verb reflexiv. Aveți grijă să o conjugați pe tema rugăciunii și nu pe persoana căreia îi mulțumiți. Utilizați pronumele reflexive formale "vous" când adresați persoanelor mai vechi decât dvs. sau care sunt în poziție de autoritate.
 • Dacă doriți să spuneți "Vă mulțumesc", utilizați fraza Te voi remetra (și re-mer-da) sau je vous remercie (voi vu re-mer-da).
 • Dacă vrei să spui "Vă apreciem", folosește fraza nus te remercions (nu te re-mer-si-on) sau remusuri nous vous (nu vu re-mer-si-on).
 • Imagine intitulată Spuneți mulțumiri în franceză Pasul 9
  3


  Includeți obiectul aprecierii dvs. La fel ca atunci când spui merci, puteți folosi cuvântul toarnă-te pentru a indica în mod specific motivul pentru care îi mulțumești celeilalte persoane. Acest lucru este cel mai adesea folosit când îi mulțumiți pe cineva mult după ce ți-au dat ceva sau ai făcut ceva pentru tine.
 • De exemplu, dacă ați văzut pe cineva care v-a trimis flori în săptămâna anterioară pentru ziua de naștere, îi puteți spune Este remercie pour les fleurs sau "Vă mulțumesc pentru flori".
 • Imagine intitulată Spuneți mulțumiri în franceză Pasul 10
  4
  utilizări remicer să vă mulțumesc într-o scrisoare. O expresie a recunoștinței este de obicei potrivită la sfârșitul unei scrisori, cum ar fi atunci când solicitați ceva de la o companie sau un funcționar guvernamental într-un context mai formal.
 • De exemplu, dacă intenționați să scrieți o scrisoare unui angajator cu motivele unei cereri de locuri de muncă, puteți încheia cu fraza este vous remercie de votre atenție, ceea ce înseamnă "Vă mulțumesc pentru atenție".
 • Imaginea intitulată
  5
  Folosește forma substantivului verbului remercier într-o formulare formală. Verbul remercier poate fi de asemenea folosit ca un substantiv, care este format prin adăugarea prefixului -MENT.
 • Cuvântul remarcierile (recunoștințe) sunt de obicei folosite atunci când le mulțumești pe cineva printr-o scrisoare sau un e-mail. s la sfârșit indică faptul că acest cuvânt este în plural, care este de obicei folosit în acest fel în loc de forma sa singulară. Nu uitați să includeți articolul "înainte".
 • De exemplu, dacă doriți să exprimați mulțumirile unei persoane unei alte persoane, puteți scrie Vă amintiți de Pascal sau "Aveți mulțumiri lui Pascal".
 • Cuvântul remarcierile pot fi, de asemenea, folosite pentru a încheia o scrisoare. De exemplu, puteți scrie cu rememorări, ceea ce înseamnă "cu toată mulțumirea mea" sau "cu toată recunoștința mea".
 • Metoda 3
  Răspunde mulțumirilor altor persoane

  Imagine cu titlul Say Thank You în franceză Pasul 12
  1
  Utilizați fraza de rien (du RI-an). Aceasta este cea mai ușoară și cea mai comună modalitate de a răspunde când cineva își exprimă recunoștința. Traducerea literală a acestei fraze este "de nada" în spaniolă și este folosită în același context.
  • Cuvântul rien utilizări Franceză R, al cărei sunet poate fi greu pronunțat pentru vorbitorii spanioli. R Franceza are un sunet gutural care se pronunță din gât și nu din palat ca în spaniolă.
  • Puteți spune, de asemenea, fraza ce n`est rien (ce ne RI-an), care se traduce mai direct ca "nu este nimic".
 • Imaginea intitulată Spuneți mulțumesc în franceză Pasul 13
  2
  Utilizați fraza merci à toi (mer-da la tuá) să mulțumesc pe cineva în schimb. Poate că există momente când cineva vă mulțumește pentru ceva când simțiți cu adevărat că trebuie să le mulțumiți. Această expresie este similară cu "Nu, mulțumită dvs." în limba spaniolă.
 • Nu uitați să utilizați vous în loc de toi când vă adresați persoanelor în vârstă sau străinilor. În acest fel, le veți arăta respect.
 • Imagine cu titlul Say Thank You în franceză Pasul 14
  3
  Alternează cu fraza il n`y un pas de quoi (il ni-A pa du ku-á). La fel ca în spaniolă, în franceză există câteva fraze pe care le puteți folosi când cineva vă mulțumește pentru ceva. Sintagma Il n`y pas de quoi este folosit ca echivalent pentru expresia "de nada" sau "no de qué" în limba spaniolă.
 • Această expresie poate fi potrivită atât într-un context casual, cât și într-un context mai formal, indiferent de persoana pe care o mulțumești.
 • Imaginea intitulată Spuneți mulțumiri în franceză Pasul 15
  4
  Spune fraza pas de problème (pa de pro-blem) într-o situație obișnuită. Dacă un prieten sau o cunoștință vă exprimă recunoștința, puteți folosi această expresie ca răspuns, ceea ce înseamnă în limba spaniolă "nici o problemă" sau "nu vă faceți griji".
 • Dacă nu știți sigur când să o utilizați, gândiți-vă la situațiile pe care le-ați spune "fără probleme" în limba spaniolă. Probabil nu l-ați folosi atunci când vorbiți cu cineva considerabil mai în vârstă decât dumneavoastră sau o autoritate guvernamentală.
 • Imagine cu titlul Say Thank You în franceză Pasul 16
  5
  Utilizați fraza je vous en prie (vus pe pri) sau je t`en prie (ye ton pri) într-un context mai formal. Această expresie este, de asemenea, tradus ca „Tu ești bun venit“ sau „nimic“, dar este folosit în situațiile în care doriți să impresioneze persoana vă mulțumesc pentru a indica faptul că nu este nevoie să-și exprime recunoștința.
 • Dacă doriți să aflați în ce situație ar trebui să utilizați această expresie, gândiți-vă la ocaziile când ați spune "nu este nimic" în limba spaniolă. Aceste ocazii vor fi perfecte pentru această expresie.
 • Cu această expresie, ar trebui probabil să folosiți vous, deoarece este de obicei mai formală.
 • Imagine cu titlul Say Thank You în franceză Pasul 17
  6
  utilizare Bienvenue dacă sunteți în Quebec. Cuvântul bienvenue înseamnă literalmente "sunteți binevenit". Cu toate că vorbitorii de limbă franceză nu o folosesc frecvent ca răspuns la o mulțumire, este mai frecvent întâlnită în Quebecers.
 • De exemplu, dacă v-ați afla într-o cafenea din Montreal și ați mulțumit chelnerului că ați venit cu latte, el ar putea răspunde cu un Bienvenue.
 • sfaturi

  • În general, în culturile francofonice, "mulțumesc" nu se vorbește atât de des ca în cultura hispanică. Dacă nu știți sigur dacă este corect să vă mulțumesc, ascultați ceilalți oameni din jurul dvs. pentru a obține o idee.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a învăța repede să vorbești în francezăCum de a învăța repede să vorbești în franceză
  Cum să spun "Nu știu" în francezăCum să spun "Nu știu" în franceză
  Cum să spun "Nu vorbesc limba franceză"Cum să spun "Nu vorbesc limba franceză"
  Cum să spun "te iubesc" în franceză, germană și italianăCum să spun "te iubesc" în franceză, germană și italiană
  Cum să spun "Numele meu este" în francezăCum să spun "Numele meu este" în franceză
  Cum să spun "detente" în francezăCum să spun "detente" în franceză
  Cum să spun "dragostea mea" în francezăCum să spun "dragostea mea" în franceză
  Cum să spun "ziua de naștere fericită" în francezăCum să spun "ziua de naștere fericită" în franceză
  Cum să spun la revedere în francezăCum să spun la revedere în franceză
  Cum să spun cum ești în francezăCum să spun cum ești în franceză
  » » Cum să spun mulțumesc în franceză

  © 2011—2020 ertare.com