Cum să spun Nu în mai multe limbi

Acesta este un ghid de a spune nu în limbi diferite împărțite în familii lingvistice, inclusiv limbi indo-europene din America și limbile Europa afro-asiatice, cum ar fi limbile arabă, ebraică, swahili malteză și limbile chino-tibetane, cum ar fi chineza mandarină și birmanii sau myanmasa - și, în final, vietnamezii, parte a familiei lingvistice austro-asiatice. Învață să spui și să pronunți "nu". "da" și alte fraze și cuvinte înrudite în fiecare limbă. Aflați puțin despre istoria limbii și citiți o vorbă sau un proverb al acelei limbi care include un cuvânt negativ, cum ar fi "nu". "sau" sau "nici unul".

pași

Metoda 1
spune "nu" într-o limbă indo-europeană

Imaginea intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 1
1
di nee în afrikaans să spun "nu". "nu" în Afrikaans se pronunță diferit decât este scris și ar trebui să sune așa "Ni-yu". A spune "da", spui tu ja. Este un sunet lung, slab, cu un sunet de "j", ca "și-ju". Afrikaans este una dintre limbile din Africa de Sud. Este un descendent al limbii olandeze, o limbă vest-germanică, care a fost dusă în colonia olandeză a Capului de Bună Speranță în Africa de către coloniștii europeni în secolul al XVII-lea. Afrikaansul a evoluat dintr-un amestec de limbi olandeze și alte limbi, inclusiv limba Bantu, limbile joisiană și limba engleză. Există în total aproximativ 10 milioane de persoane care vorbesc limba africană ca limbă maternă. Se vorbește mai ales în Africa de Sud, dar se vorbește și în Botswana, Namibia și Swaziland.
 • Imaginea intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 2
  2
  di não în portugheză să spun "nu". Pronunția lui não este "Nau" dar "au" Este mai nasalizat. În portugheză, "da" acest lucru este sim și este pronunțat ca "da" în spaniolă Portugheză este o limbă romanică cu rădăcini latine vorbite de aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume, în special în Portugalia și Brazilia, dar și în alte țări precum Mozambic, Capul Verde, Angola, Guineea-Bissau, și Sao Tome și Principe . Portugheza este a șasea limbă vorbită în lume.
 • O întâlnire în portugheză care conține cuvântul "nu" acest lucru este Nu am reparat sau iubesc, am de gând să iubesc ainda mais, ceea ce înseamnă că nu există alt remediu pentru iubire decât să iubești mai mult.
 • Imaginea intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 3
  3
  di nimic de spus "nu" în rusă. "nu" pronunțat "niet". "niet" este scris Нет în rusă și este cel mai comun cuvânt rusesc. În limba rusă, "da" acest lucru este da. Se pronunță la fel ca în limba spaniolă. "da" scris în limba rusă este Да. Rusa este a opta limbă cea mai vorbită în lume, cu 145 de milioane de vorbitori nativi și 110 de milioane de vorbitori ca a doua limbă. Este o limbă oficială în următoarele țări: Abhazia (care face parte din Georgia), Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Transnistria, care face parte din Moldova.
 • O expresie cu cuvântul "nu" în limba rusă este Нет. Без мъки нет науки. Traduce direct, înseamnă "fără tortură nu există știință". Semnificația echivalentă în limba spaniolă este ceva asemănător "adversitatea este un profesor bun".
 • Imagine intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 4
  4
  di să nu spunem "nu" în germană Accentul este pus pe sunet "ai" când pronunți cuvântul nein. Ja este modul în care spui "da" în germană (pronunțată "deja"). Germana este a zecea limbă vorbită în lume, cu 101 de milioane de vorbitori nativi și 128 de milioane de vorbitori ca a doua limbă. Este o limbă oficială în Austria, Belgia, Germania, Italia (Tirolul de Sud), Liechtenstein, Luxemburg, Polonia și Elveția.
 • Puteți spune "să nu mai vorbim" în germană Auf keinen Fall.
 • Nicht este "nu" ca un adverb al negării.
 • Kein este un alt cuvânt de spus "nu" și poate însemna "nici unul" sau "nimeni".Neimale înseamnă "niciodată" în germană
 • O vorbă cu o negare în limba germană este Wenn der Reiter nu știa, este das Pferd schuld. Traducerea literală a acestui cuvânt este "Dacă călărețul nu este bun, e vina calului". Aceasta înseamnă că trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale și să nu dai vina pe alții sau pe circumstanțe pentru pierderile lor.
 • Imagine intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 5
  5
  di naibii de spus "nu" în hindi. În hindi, "nu" este scris नहीं. "nu" pronunțat Najin și pronunția este netedă. Accentul se pune pe "na" la începutul cuvântului și "n" Este nazal. "da" în hindi se pronunță jaa și este scris हाँ. Hindi este a doua limbă cea mai vorbită în lume. 370 de milioane de persoane vorbesc limba hindi ca limbă maternă, iar 120 de milioane vorbesc ca oa doua limbă. Este o limbă oficială în Fiji și în India.
 • A spune "nu" mai politicos, adăugați "yi" la începutul sau la sfârșitul anului Nahi. Acest lucru este același pentru "da". JAA.
 • Deși Hindi este limba oficială a Indiei, există 22 de limbi principale și 720 de dialecte vorbite în India.
 • O întâlnire care spune "nu" în hindi este जल सक्रिया नहीं a căror traducere este "nu trebuie să aveți vrăjmășie cu crocodilul dacă locuiți în apă" și înseamnă că trebuie să vă străduiți să aveți relații bune cu oamenii cu care trebuie să trăiți sau să lucrați.
 • Există trei varietăți stilistice de hindi: una care este utilizat în instanțe superioare, jurnalism, literatura, filozofia și religia o altă versiune persianizada utilizată în instanțele inferioare, filme și unele tipuri de literatură și o treime Versiune anglicanizată pentru administrarea companiilor, a universităților și a revistelor tehnice și științifice.
 • Imaginea intitulată Spuneți nu în diferite limbi Pasul 6
  6
  di Am spus să spun nu în armenian. În armean, "nu" este scris pronunțați și pronunțați "voch", cu sunetul "ch" ca în limba spaniolă. Ha (pronunțată ca "ja") este ceea ce spui "da" în armeană Che și ayo sunt alte moduri de a spune "nu" și "da" în limba armeană, respectiv. În lume există aproximativ 6,7 milioane de oameni vorbitori de arme. 3,4 milioane trăiesc în Armenia și majoritatea restului locuiesc în Georgia și Rusia. Cu toate acestea, există și populații mai mici de armeni din Liban, Egipt, Azerbaidjan, Irak, Franța, SUA. și Bulgaria.
 • În armenii moderni, există două versiuni scrise, armenii occidentali, Arewmtahayerên, și armenii estici, Arewelahayerên. Există, de asemenea, multe dialecte ale armeanului, deși numărul a fost redus drastic din 1915, când masacrele din Turcia au început un exod.
 • O întâlnire care include "nu" în armean este Ոչ իմ հալը, ոչ քո հարսանիք գալը sau Voch im hal, voch qo harsaniq gal. Traducerea literală este "nici situația mea, nici că te duci la o nuntă" și înseamnă ceva de genul "Nu am chef de ceea ce faci chiar acum".
 • Imaginea intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 7
  7
  di "non" în franceză "non" acest lucru este "nu" Este franceză.
 • Metoda 2
  spune "nu" într-o limbă afro-asiatică

  Imaginea intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 8


  1
  di ce să spun "nu" în ebraică Se pronunță așa cum se spune în spaniolă. "sau" are un ton serios, iar accentul pus pe pronunție este pe sunetul "L". În ebraică, "da" este scris Și pronunțați "Quen". În antichitate, în Palestina a fost vorbită ebraică și, începând cu secolul al treilea, începea să fie înlocuită de dialectul aramaic occidental. În secolul al IX-lea, limbajul ebraic vorbit a scăzut, cu excepția practicilor liturgice și a literaturii. Numai până în secolul al XIX-lea și al XX-lea limba a fost reînviată și a numit limba oficială a Israelului când a devenit o națiune în 1948. Există aproximativ 5 milioane de vorbitori nativi de ebraică.
  • Ebraic are 22 de litere și este scris de la dreapta la stânga în scriptul semitice.
  • În ebraică, "Nu am idee" literalmente tradus ca
  ein li mu-sag și este scris אין לי מושג.
 • A vorbit un ebraic cu
 • este מרוב עצים לא רואים את היער și transliterate ca merov etzim lo ro`im et ha`ya`ar. Tradus direct, înseamnă că copacii nu văd pădurea și este la fel ca în cazul spaniolului, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți grijă să păstrați imaginea de ansamblu în minte atunci când aveți dificultăți în viața de zi cu zi.
 • Imagine intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 9
  2
  di în limba arabă să spun "nu". pronunța cel cu o ocluzie glotală la sfârșitul cuvântului Laa. Un exemplu de ocluzie glotală este ca cel care apare în pauza dintre silabele expresiei care vine din limba engleză "ah-ah" pentru a indica negarea. A spune "Nu, mulțumesc" în dialectul libanez de limbă arabă, ați spune `cukran. Este scris لا شكرا în arabă. "da" în arabă este na`am `sau نعم și pronunțate naäam. "la" mijlocul are un sunet ca un soft "Aaj". Arabă este limba lui Qur`ān și limba religioasă a tuturor musulmanilor și este cea mai dezvoltată limbă semittică.
 • Arabă se vorbește în Africa de Nord, în peninsula Arabică și în părți din Orientul Mijlociu. Există mai multe țări care au araba ca limbă oficială, inclusiv Algeria, Ciad, Comore, Djibouti, Egipt, Eritrea, Irak, Israel, Iordania, Kuweit, Liban, Libia, Maroc, Niger, Oman, Teritoriile Palestiniene, Arabia Saudită , Qatar, Somalia, Sudan, Siria, Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Sahara Occidentală și Yemen.
 • Arabă este a cincea limbă vorbită în lume, cu 206 de milioane de vorbitori nativi și 24 de milioane de vorbitori ca a doua limbă.
 • A spune "Nu am idee" ai spune Adrilul! În arabă, este scris لاأدري.
 • O întâlnire în limba araba egipteană cu acesta va fi transliterat ca yuldaġ il-mo`men min goHr marratein. Scrisă în arabă este لا يلدغ المؤمن من جحر مرتين și literal înseamnă că credinciosul nu va musca în aceeași gaură de două ori, care este opusul de a spune în echivalent spaniolă "se împiedică de două ori cu aceeași piatră".
 • Imagine intitulată Spuneți nu în diferite limbi Pasul 10
  3
  di tu în malteză să spun "nu". Se pronunță așa cum se vede.Iva este "da" în malteză și pronunțată la fel ca în limba spaniolă. Limba malteză este aproape de a fi un dialect de arabă, fiind mai strâns legată de dialectele algeriene sau tunisiene de limbă arabă și este o limbă semitice pronunțată pe insula Malta. Cu toate acestea, spre deosebire de dialectele arabe, malteza este puternic influențată de italieni și sicilieni. De asemenea, spre deosebire de limba arabă, limba malteză este scrisă cu un script latin. Există două variante cheie malteze sunt împărțite pe clase între clasele superioare și mijlocii educate care trăiesc în apropierea orașe precum capitala, Valletta, și clase industriale și agricole vorbind dialectul mai aproape de rădăcinile arabe malteză . Există aproximativ jumătate de milion de oameni care vorbesc limba malteză în lume.
 • Malta este un arhipelag situat în Marea Mediterană între coasta de nord a Africii și Sicilia. Malta a fost populată mai întâi de arabi în 870 CE, care a rămas până în 1090, când a fost ocupată de europeni. Malta a fost condusă de mai mulți europeni, inclusiv sicilienii până în 1530, italienii până în 1798 și, în cele din urmă, britanicii până în 1964, când Malta și-a câștigat independența.
 • A spune "niciodată" ai spune quatt, pronunțat "la ". "nimic" în malteză este xejn, pronunțat "Shein". A spune "nici unul"ai spune hadd, pronunțat "JAD".
 • Este o întâlnire în limba malteză Hadd ma jiehu xejn mieghu, și înseamnă ceva de genul "nimeni nu ia nimic cu el după ce moare".
 • Imaginea intitulată Spuneți nu în diferite limbi Pasul 11
  4
  di hapana în Swahili Accentul este pus pe "ap" când pronunți cuvântul. A spune "da" în Swahili, ați spune Ndiyo. Swahili este o limbă Bantu și este limba maternă a aproximativ 10 milioane de oameni. Ceea ce este mai important, Swahili este lingua franca Africa de Est și este folosit ca un limbaj de pod pentru africani de diferite dialecte și limbi pentru a comunica din Kenya în Tanzania, inclusiv regiunea Marilor Lacuri din Africa.
 • Swahili este un hibrid între limbile arabă și bantu. La început, Swahili a fost dezvoltat prin contactul comercianților arabi cu triburi care vorbeau Bantu. O mare parte din vocabularul swahili este preluat din limba arabă, în timp ce gramatica vine din limba Bantu. Scripturile originale găsite în Swahili au fost scrise în arabă, dar Swahili utilizează acum alfabetul roman.
 • A spune "Nu, mulțumesc" în Swahili ai spune Hapana asante.
 • O întâlnire cu hapana în Swahili este kuambizana kuko kusikilizana hapana și înseamnă că nimeni nu ascultă vreodată sfatul.
 • Metoda 3
  spune "nu" într-o limbă chino-tibetană

  Imagine intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 12
  1
  di bù să spun "nu" în chineză mandarină. "nu" este scris 不 și pronunțat "bu4". "nu" ca un adverb care indică negarea în Mandarin este foarte asemănătoare - este scrisă 不是 și pronunțată "bu2shi4". Cele patru în pronunție înseamnă că este un ton înalt descendent și trebuie spus ca o comandă bruscă în limba spaniolă. În Mandarin, există cinci tonuri care determină semnificația cuvintelor. Tonul determină semnificația cuvântului, precum și diferența dintre cuvinte "cal" și "mamă". De exemplu, în funcție de tonul care este dat cuvântului "ma" în Mandarin, ar putea însemna "mamă". "cânepă". "cal". "ceartă" sau ar putea fi un participiu sub forma unei întrebări.
  • Mandarinul este limba cea mai vorbită atât în ​​China, cât și în lume. Există 873 de milioane de vorbitori nativi de limba chineză și 178 de milioane de vorbitori ca oa doua limbă. Este o limbă oficială în China și Singapore. Oamenii din râul Yangtze din nordul Chinei vorbesc Mandarin împreună cu alte părți ale populației și, în general, este limba maternă a două treimi din populație.
  • Patru tipuri de mandarine se vorbesc în China, cea mai proeminentă fiind aceea a capitalei, Beijing. Formularul Beijing este considerat standardul modern chinezesc sau Guoyu.
  • A spune "Nu, mulțumesc" ai spune "bu2shie4" și este scris 不 谢. Tonul 2 înseamnă că pronunția "bu2shie4" este un ton mediu care se ridică, la fel ca o întrebare în limba spaniolă. Cele 4 înseamnă că este un ton înalt descendent și ar trebui să fie spus ca un ordin brut în limba spaniolă. Un mod informal de a spune "nu trebuie să-mi mulțumești" sau "pentru nimic" în Mandarin este "bu2yong4shie4". Este scris 不用 谢.
  • O întâlnire cu bù în Mandarin este 不 作死 就 不会 死 o bù zuō sǐ jiù bú huì sǐ. Tradus literalmente este "nici un zuo nu mor", ceea ce înseamnă că, dacă nu faceți lucruri stupide, nu veți fi în pericol de repercusiunile prostiei voastre.
 • Imaginea intitulată Spuneți nr în diferite limbi Pasul 13
  2
  di ma ho bu în Burmese sau myanmasa să spun "nu". Folosind o negare în Birmania, folosiți structurile ma + ___ + bu ma + ___ + neh. Primul indică faptul că verbul nu a atins ceea ce ar trebui să facă. De exemplu, nei ma king bu înseamnă că nu ai atins. Structura nei ma kaing neh înseamnă că verbul nu trebuie să fi reușit și că traducerea este "nu o atingeți". A spune "da" în Birmania, spui de la. Burmese se vorbește în Myanmar, cunoscut în mod oficial ca Birmania și situat la vest de continentul din Asia de Sud-Est.
 • "niciodată" în Burmeză este be da hma "Nici o problemă" în Burmeză este te poți distruge.
 • Scrisul rotunjit al birmanezului scris vine din folosirea frunzelor de palmier ca materiale originale de scriere. Primele scrieri birmane datează din secolul al unsprezecelea, iar această scriere a fost derivată din alfabet Pāli din India și Taiwan.
 • Burmese este un limbaj tonal, cum ar fi Mandarin, și are trei tonuri: ascuțite, joase și grătare, precum și un ton de oprire și un ton redus.
 • Metoda 4
  spune "nu" într-o limbă austro-asiatică

  Imaginea intitulată Spuneți nu în diferite limbi Pasul 14
  1
  di không să spun "nu" în vietnameză "nu" pronunțat "kong". A spune "Nu, mulțumesc" în vietnamez, ai spune Da Không Cảm ơn, pronunțată "ya`a kong gam ahhn" Modul respectuos de a spune "da" în vietnameză care este da pronunțată "ya`a". O altă modalitate de a da un răspuns afirmativ este vâng, pronunțat "Vang".
  • Vietnameză este limba oficială a Vietnamului și este vorbită de aproximativ 70 de milioane de oameni. Dialectele din vietnamez nu diferă mult mai mult decât accentele diferitelor părți ale Americii Latine, cu excepția a două dialecte rurale,
  Hue și Vinh. Standardul vietnamez este dialectul oamenilor educați din apropierea orașului Hanoi, capitala. Ca limbă, o mare parte din vocabularul vietnamez a fost preluat de la chinezi.
 • O întâlnire cu
 • không este Điếc không sợ sung și înseamnă că cel care nu știe nimic nu are îndoieli în legătură cu nimic.

  sfaturi

  • Practicați un anumit mod de a spune "nu" în fiecare zi sau încercați să o încorporați în viața de zi cu zi prin înlocuirea propriului tău mod de a spune "nu" prin cuvântul în limba străină.
  • Încercați să căutați un site care are un sistem audio, astfel încât să puteți auzi cum se pronunță cuvântul, cum ar fi Dictionary.com sau un site web al unei limbi străine.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Modificarea limbii browserului dvs.Modificarea limbii browserului dvs.
  Cum să scrieți caractere de limbi străine cu o tastatură americanăCum să scrieți caractere de limbi străine cu o tastatură americană
  Cum se instalează tastatura ebraică în WindowsCum se instalează tastatura ebraică în Windows
  Cum să învățați mai multe limbi în același timpCum să învățați mai multe limbi în același timp
  Cum să spun "Nu vorbesc limba franceză"Cum să spun "Nu vorbesc limba franceză"
  Cum să spun "noroc" în mai multe limbiCum să spun "noroc" în mai multe limbi
  Cum să spun "Te iubesc" în irlandezăCum să spun "Te iubesc" în irlandeză
  Cum să spun "unde este baie" în mai multe limbiCum să spun "unde este baie" în mai multe limbi
  Cum să spun "pentru viață" în ebraicăCum să spun "pentru viață" în ebraică
  Cum sa spun cateva fraze comune in mai multe limbiCum sa spun cateva fraze comune in mai multe limbi
  » » Cum să spun Nu în mai multe limbi

  © 2011—2020 ertare.com