Cum sa devii un designer de costume

Ați fost vreodată interesat să vă creați costume? Dacă v-ați gândit la procesul de învățare a costumelor pentru o producție de teatru, poate un film de benzi desenate sau un film, dar nu știți de unde să începeți, iată câțiva pași simpli care vă vor ajuta.

pași

Imagine intitulată Deveniți un designer de costume Pasul 1
1
Aflați mai multe despre culori și modele. Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a învăța designul costumelor este să înțeleagă relația dintre culori. Începeți prin a învăța roata de culoare și proprietățile pe care le au alături de alții, apoi continuați cu semnificația culorilor.
 • De exemplu, albastrul transmite de obicei frig și tristețe, în timp ce violet este de obicei legat de redevență.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de costume Pasul 2
  2
  Decideți dacă doriți educație formală. Unele școli de modă oferă cursuri de design de costume, sau puteți căuta resurse online pentru a afla elementele de bază.
 • Imaginea intitulată Deveniți un designer de costume Pasul 3
  3
  Investigați ce fac ceilalți și alegeți cei mai buni. Du-te la piese și observații despre ce folosesc ceilalți. Evident, dacă vrei să-ți faci propriile costume, nu trebuie să furi ideile lor, ci să ții cont de ce folosesc. Există caractere care utilizează aceeași culoare? Există caractere care încorporează modele în costumele lor? Există o temă?
 • Unul dintre exemplele comune este de a vedea Romeo și Julieta. Designerii de costume aleg adesea un stil special pentru a diferenția Capuletele de Montagues.
 • Caracteristicile specifice ale designului pe care trebuie să le respectați sunt: ​​culori, modele și accesorii. O femeie bogată va avea mai multe modele sau accesorii de piele în dulapul ei, în timp ce un măcelar va purta o singură culoare și va purta un șorț.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de costume Pasul 4
  4
  Începeți cu o carte de idei. Colectați exemple de tot ce vă inspiră, fie fotografiile de peisaje sau modele speciale. Nu trebuie să fie direct legată de haine, dar dacă vedeți un exemplu într-o revistă cu o culoare albastră care vă place, taie-o și salvați-o. Nu este necesar ca ceva în particular să se leagă de aceste lucruri. Acest lucru este doar pentru referință și pentru a vă simți confortabil făcând colecții de idei.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de costume Pas 5
  5
  Odată ce vă simțiți confortabil, găsiți o lucrare de care vă bucurați sau o poveste de lucru și citiți-o. Dacă e prima oară și o faci ca un hobby, găsește ceva ce te bucuri. Faceți o listă cu personajele care apar în lucrare sau în poveste, deoarece va trebui să le proiectați pentru toate. Asigurați-vă că citiți și că vă familiarizați cu lucrarea. Dacă este un muzical, cumpărați coloana sonoră și ascultați-o pentru a vă inspira.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de costume Pasul 6


  6
  Odată ce aveți în minte o lucrare sau o poveste, gândiți-vă la un subiect și căutați-l. Ceea ce face un dulap interesant este modul în care designerul interpretează textul și personajele operei pentru a-și face propriul scenariu. Decideți dacă doriți o temă tradițională pentru dulapul dvs. sau ceva cu totul nou. Este povestea ta despre o anumită eră? Dacă este din anii 1700, există caracteristici distinctive ale modei între țări. Dacă nu doriți să respectați timpul tradițional, puteți fi creativ. Ce zici de a "Alice în Țara Minunilor" Inspirat de cultura japoneză? Odată ce aveți o idee care sună bine, investigați-o. Colectați idei într-o altă carte pentru această poveste. Salvați imagini relevante pentru subiect.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de costume Pasul 7
  7
  Acum, că aveți povestea și ați ales interpretarea dvs., începeți cu idei pentru fiecare personaj. Începeți prin a adăposti ideile și imaginile pe care le-ați colectat în grupuri pentru personaje. Dacă simți că trebuie să investighezi mai mult, fă-o.
 • Nu uitați caracterele secundare. Uneori, personajele de fundal din unele povești pot avea cele mai amuzante costume de făcut. Fii creativ cu ei.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de costume Pasul 8
  8
  Începeți cu primul dvs. costum. Alegeți personajul preferat sau cel cu care vă simțiți special inspirat pentru a începe. Dacă nu vă simțiți confortabil cu abilitățile de desen, puteți tăia și lipi imagini pentru a face un colaj. Partea pozitivă a realizării unui colaj cu fotografiile de îmbrăcăminte este că vă va oferi o idee despre texturi și cum să le produceți. Dacă sunteți buni la desen, nu uitați să vă vedeți referințele pentru a fi siguri.
 • Uneori ajută la realizarea mai multor modele pentru un personaj.
 • Dacă aveți de gând să faceți acest lucru pentru o producție reală, asigurați-vă că aveți imagini ale actorilor și personajelor la îndemână, dacă este posibil. Acest lucru vă poate ajuta să vedeți ce arată bine în ele, nu doar să îl trageți.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de costume Pasul 9
  9
  După o grămadă de muncă grea, veți avea prima dvs. colecție de costume. Acum, depinde de tine cum să-l folosești, trebuie doar să-l salvezi în cazul în care trebuie să-l folosești ca referință pentru o altă producție. Dacă doriți, puteți chiar produce aceste costume sau le puteți lăsa în portofoliul dvs.
 • sfaturi

  • După cum am menționat mai sus, dacă nu știți cum să desenați, nu vă descurajați. Utilizați tăieturi!
  • Unele magazine de țesături au resturi de țesături ieftine sau gratuite. Utilizați-le pentru a vă inspira și pentru a afla mai multe despre textile și texturi.
  • Faceți multe cercetări Cu cât știți mai mult, cu atât mai multe idei veți avea. Nu e niciodată prea multă cercetare.

  avertismente

  • Dacă veți produce singur costumele, luați în considerare costurile. Acest lucru poate fi foarte scump și puteți fi descurajat.
  • Luați în considerare specializarea în designul costumelor. Majoritatea designerilor de costume au avut o educație formală. Aspirați cel puțin la un titlu.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Hârtie și creion și material pentru coasere.
  • Reviste și imagini.
  • Computer să investigheze.
  • O modalitate de a vă păstra împreună ideile în portofoliul dvs.
  • Răbdare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena o roată de culoareCum de a desena o roată de culoare
  Cum sa faci design de modaCum sa faci design de moda
  Cum de a combina culorile unei cravate, costum și cămașăCum de a combina culorile unei cravate, costum și cămașă
  Cum de a crea un dulap clasicCum de a crea un dulap clasic
  Cum sa alegi culoarea costumuluiCum sa alegi culoarea costumului
  Cum sa alegi un costum de baie care se intinde pe torsaCum sa alegi un costum de baie care se intinde pe torsa
  Cum sa gasesti cel mai bun costum de baie in functie de forma corpului tauCum sa gasesti cel mai bun costum de baie in functie de forma corpului tau
  Cum arata ca o femeie de succesCum arata ca o femeie de succes
  Cum să vă deghizați pe Luna LovegoodCum să vă deghizați pe Luna Lovegood
  Cum de a alege iluminatul pentru o producție micăCum de a alege iluminatul pentru o producție mică
  » » Cum sa devii un designer de costume

  © 2011—2020 ertare.com