Cum sa devii un designer de pantofi

Un designer de pantofi, denumit și "designer de pantofi", este un tip de designer de modă care se specializează în încălțăminte și cizme. În plus față de a fi practic să vă acoperiți picioarele, desenele pot fi opere de artă originale și inovatoare. A deveni un designer necesită talent și abilități, dar se poate face cu dedicare.

pași

Partea 1
Planificați-vă viitorul

Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 1
1
Fă-ți un plan de 5 ani. Faceți un plan care include o serie de pași reali. Includeți o cronologie pentru a realiza fiecare pas, pentru a vă putea concentra.
 • Fii flexibil cu planul tău. Nu este scrisă în piatră, deci dacă este prezentată o nouă oportunitate sau contacte, trebuie să fie flexibilă, astfel încât să puteți include noua adresă.
 • Reevaluați acest plan la fiecare 1 sau 2 ani. Determinați dacă sunteți pe calea cea bună sau dacă trebuie să faceți modificări.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 2
  2
  Decideți-vă abordarea. Există multe căi pe care le puteți urmări în designul încălțămintei. De exemplu, puteți crea pantofi pentru femei, bărbați, copii, sportivi etc. Ce te atrage mai mult?
 • Luați în considerare ce aspect al procesului de proiectare vă atrage cel mai mult. Îți place să proiectezi pantofi, dar nu-ți pasă de fabricație? Vrei să-ți faci propriile încălțăminte? Vrei să lucrezi pentru o companie mare ca Adidas sau Nike, sau vrei să-ți deschizi propriul tău butic?
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 3
  3
  Obțineți o diplomă în proiectare. Deși nu este necesar să aveți una, o diplomă vă poate ajuta să dezvoltați abilități și contacte care vă vor fi utile pentru a reuși în industrie. Înscrieți-vă într-un program de 2 până la 4 ani la o instituție acreditată.
 • Titlul nu trebuie neapărat să fie în designul încălțămintei. Orice grad de arte sau un domeniu legat de design vă va servi. Ar putea fi, de exemplu, proiectarea de pantofi, design industrial, design grafic, design de produs, design vestimentar, design de accesorii, printre altele.
 • Imagine cu titlul Deveniți un designer de pantofi Pasul 4
  4
  Începeți să vă dezvoltați stilul. Un designer de pantofi bun va avea un aspect interesant și original în desenele sale. Puteți începe să dezvoltați propriul stil și brand imediat.
 • Limitați elementele pe care le puteți utiliza, cum ar fi limitarea la trei culori sau două tipuri de materiale sau materiale. Acest lucru vă va forța să fiti imaginativi și inovativi.
 • Atribuiți sarcini. Design pantofi pentru diferite tipuri de persoane, de exemplu. Ce similitudini găsiți în fiecare design?
 • Provocați-vă să creați ceva nou în fiecare zi. Proiectați un nou pantof în fiecare zi timp de o lună, deci puteți începe să vedeți teme recurente în desenele dumneavoastră.
 • Image cu titlul Deveniți un designer de pantofi Pasul 5
  5
  Găsiți inspirație în lume. Poate că aveți tendința de a vă inspira designul altor designeri, dar acest lucru vă pune în pericol replicarea creațiilor. Găsiți inspirație în alte domenii ale artei sau ale lumii. Christian Louboutin, de exemplu, a luat elemente de arheologie și le-a transformat în desenele sale.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 6
  6
  Aflați mai multe despre industrie. Designul pantofilor implică mai mult decât desenarea. Industria este împărțită în trei părți: proiectarea sau crearea, fabricarea și vânzarea.
 • Design sau creație: acesta este departamentul unde sunt create desenele. Este mai mult decât doar a desena o schiță pe hârtie, trebuie, de asemenea, pentru a crea modele și pentru unii designeri implică utilizarea sau de a face bucăți originale pentru a determina talia pantofului (arborii de pantofi sunt reproduceri ale piciorului, de obicei, realizate din plastic sau rășină de înaltă calitate) .
 • de fabricație: acesta este departamentul care transformă designul într-o adevărată pereche de pantofi. Aflați despre lanțul de producție, de la alegerea materialelor la producție.
 • vânzare: Acesta este departamentul care vinde pantofii. Cunoașterea vânzărilor înseamnă înțelegerea a ceea ce caută clienții, deoarece aceștia vor purta încălțămintea. Care este publicul consumatorului pe care vă așteptați să îl adresați? De asemenea, se ia în considerare ceea ce magazinele și cumpărătorii caută și modul în care pantofii le-ar putea satisface nevoile.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 7
  7
  Rămâneți pe lângă tendințele actuale. Conștientizarea tendințelor industriei și a încălțămintei vă va ajuta să aflați unde puteți fi avangardă și să evidențiați. Industria este competitivă și este pe lângă tendințele este o necesitate.
 • Citiți design-ul și revistele de modă pentru a fi conștienți de cele mai recente.
 • Partea 2
  Dezvoltați-vă abilitățile

  Imaginea intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 8
  1
  Faceți o mulțime de schițe. Una dintre cele mai importante abilități pentru un designer de pantofi este capacitatea de a avea viziune și de ao transforma pe hârtie. Scopul nu este de a replica ceea ce vedeți în magazine, dar trebuie să vă imaginați un pantof și să faceți o schiță a acestuia.
  • Nu trebuie neapărat să faceți schița pe hârtie fizică. Ai putea folosi software-ul de design pentru creațiile tale.
 • Imaginea intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 9
  2
  Aflați cum să utilizați un anumit software de proiectare. Designul de pantofi nu este neapărat făcut cu hârtie și schițe de creion. Veți avea nevoie de software de proiectare cum ar fi Adobe Creative Suite sau de asemenea PhotoShop, Illustrator, InDesign și alte programe. Învață să îți recreești schițele de creion pe computer.
 • De asemenea, el învață să folosească programe de proiectare pe calculator. Acestea vă vor permite să creați modele digitale în 3D.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 10
  3
  Aflați cum să faceți desenele de încălțăminte. Când aflați diferitele părți pentru a crea un pantof dintr-o schiță, veți înțelege mai multe despre întregul proces de fabricație. Faceți imprimări pentru diferite tipuri de încălțăminte.
 • Imagine cu titlul Deveniți un designer de pantofi Pasul 11
  4
  Faceți un portofoliu Colectați cele mai bune modele pentru a vă demonstra abilitățile și versatilitatea ca designer. Încercați să colectați 20 de modele pentru un portofoliu fizic și 30 pentru un portofoliu online. Aveți conținut proaspăt prin actualizarea portofoliului dvs. din timp în timp cu noi creații.
 • Oferiți, de asemenea, o descriere a influențelor și inspirațiilor dvs. Nu uitați să includeți un curriculum actualizat.
 • Partea 3
  Formați un CV

  Imagine cu titlul Deveniți un designer de pantofi Pasul 12
  1
  Găsiți un stagiu Un stagiu este ocazia de a lucra cu un designer și de a-l ajuta în sarcinile zilnice de a crea pantofi. Veți cunoaște, de asemenea, celelalte roluri ale unei companii de încălțăminte pe care probabil că nu le-ați luat în considerare.
  • Aflați despre companiile preferate, astfel încât să puteți vedea ce solicită pentru un stagiu.
  • Unele stagii de practică nu sunt plătite, dar pot oferi credite colegiale în schimbul muncii dvs. Deși cel mai bun lucru este să primiți un anumit tip de remunerație.


 • Imagine cu titlul Deveniți un designer de pantofi Pasul 13
  2
  Lucrați în vânzări. Lucrând într-un magazin de pantofi sau în departamentul de pantofi al unui magazin mare, veți avea ocazia să fiți în contact cu toate tipurile de clienți și vânzători. La urma urmei, ei vor fi principalii oameni în contact direct cu pantofii tăi în fiecare zi când ești un designer. Cunoașteți afacerea din interior și aveți experiență în secțiunea de vânzări.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 14
  3
  Lucrează în fabricarea de încălțăminte. Ca și în vânzări, lucrul în industria prelucrătoare vă va oferi multe cunoștințe despre producția de încălțăminte. Puteți vedea cum sunt luate deciziile și cum sunt puse pantofii împreună.
 • Acest lucru vă poate oferi, de asemenea, contacte bune pentru a vă face propriile desene sau modele atunci când ajungeți la acel exemplu.
 • Imagine cu titlul Deveniți un designer de pantof Pasul 15
  4
  Începeți ca asistent Un asistent designer, printuri, schițe și de producție sunt diferite tipuri de locuri de muncă de bază, care vă permit să lucreze direct cu designeri de încălțăminte. Cu aceste locuri de muncă, vă poate ajuta transforma ideile în desene și designer printuri reale.
 • Partea 4
  Faceți contacte în câmpul dvs.

  Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 16
  1
  Extindeți-vă rețeaua profesională Începeți să participați la deschideri, expoziții, porți deschise și întâlniri profesionale. Rochie bine și introduceți-vă. Nu fiți insistenți, ci concentrați-vă pe vorbirea cu oamenii într-un mod prietenos.
  • Adu cartele de vizită cu informațiile de contact tipărite. În acest fel, ceilalți îți vor aminti numele și le va fi mai ușor să comunice cu tine dacă se va ivi ocazia.
  • Nu trebuie să vă limitați exclusiv la evenimente legate de încălțăminte. evenimente de artă, în general, de exemplu, vor fi puncte de întâlnire pentru persoanele care ar putea avea mintea artistică o poziție bună pentru a ajuta la avans industrie.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 17
  2
  Mergeți la un interviu informativ. Un interviu informativ este o oportunitate de a vorbi cu cineva care face lucrul dorit. Luați legătura cu un designer de pantofi și sunteți de acord într-o oră să vorbiți despre industrie și despre munca dvs.
 • Asigurați-vă că sunteți la un moment convenabil pentru designer.
 • Acesta nu este un interviu de angajare. Veți fi prezentat ca pe cineva interesat să aflați mai multe despre industrie și nu pe cineva care vrea să fie angajat instantaneu.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 18
  3
  Alăturați-vă unei organizații profesionale. Această organizație este o rețea de persoane care participă la o profesie similară. Aceste organizații organizează, de obicei, conferințe, apăra politici, promovează dezvoltarea educațională și profesională, acordă premii. Cei mai mulți trăiesc în statutul de membru și va trebui să plătiți o taxă anuală pentru a deveni membru.
 • Unele dintre aceste organizații legate de încălțăminte din SUA sunt: ​​Industrial Designers Society of America, Aiga, American Apparel și Asociația de încălțăminte, și Asociația Profesioniștilor de cusut și Design.
 • Multe organizații profesionale au colegii locale și studențești.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 19
  4
  Găsiți un mentor Vorbind în mod regulat cu cineva cu o carieră solidă în designul de încălțăminte vă va oferi sfaturi bune în timp ce progresați în cariera dumneavoastră. Puteți găsi un mentor printr-o organizație profesională, un stagiu sau un program de design universitar.
 • Partea 5
  Design pe cont propriu

  Imagine cu titlul Deveniți un designer de pantofi Pasul 20
  1
  Luați legătura cu un producător. Aflați și căutați un producător fiabil care produce calitatea încălțămintei pe care o căutați. În plus, fabricarea sa trebuie să producă o pereche de pantofi reprezentativi pentru ceea ce ați proiectat. Producătorii pot varia foarte mult, pot chiar să schimbe tipul de încălțăminte pe care îl produc în mod obișnuit.
  • De exemplu, tălpile subțiri și pantofii din piele sunt de obicei fabricate în Portugalia, în timp ce pantofii mai rotunjiti și mai gălăgioși sunt de obicei fabricați în Anglia sau Ungaria.
  • Vizitați mai mulți producători. Luați-vă designul la câțiva producători și cereți-i să facă un pantof de probă. Comparați-le astfel încât să puteți vedea care este cea mai bună opțiune.
 • Imaginea intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 21
  2
  Organizați o ușă deschisă. O ușă deschisă este un eveniment în care puteți vinde munca dvs. (în aceste evenimente, pantofi, accesorii și rochii sunt vândute) la un magazin de tip boutique sau magazin. De asemenea, participați la ușile deschise, discutați și vindeți clienților. Aceste evenimente durează de obicei de la câteva ore până la câteva zile și oferă, de asemenea, oferte speciale pentru produsele care nu sunt vândute în mod normal în magazine. Acestea sunt evenimente de promovare excelente și vă vor ajuta să vă faceți un nume pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 22
  3
  Partener cu un magazin sau un magazin. Găsiți un butic local care are o estetică care vă completează stilul de design. Întrebați-i dacă ar dori să vă arate pantofii în magazinul lor. În mod obișnuit, magazinul solicită un procentaj din vânzări în schimb.
 • Imagine intitulată Deveniți un designer de pantofi Pasul 23
  4
  Vând pantofii online. Deschideți un magazin online, fie pe site-ul dvs. propriu, fie pe un site terț cum ar fi Etsy. Această opțiune este de obicei un prim pas mai simplu de a vă vinde propriile încălțăminte decât de a vă deschide propriul magazin.
 • sfaturi

  • Concursurile de design de încălțăminte pentru amatori și studenți sunt modalități de a atrage atenția potențialilor angajatori.

  avertismente

  • Ca designer, puteți primi comentarii negative despre creațiile dvs. Trebuie să învățați să fiți greu de coaja și să nu faceți critici la inimă. Învățați să extrageți din ele cele mai importante puncte pentru a fi un designer mai bun.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a găsi un bun designer de webCum de a găsi un bun designer de web
  Cum să îmbunătățiți calitatea de designer graficCum să îmbunătățiți calitatea de designer grafic
  Cum de a decora pantofii de pânză cu marcatoriCum de a decora pantofii de pânză cu marcatori
  Cum de a desena ca un designer de modaCum de a desena ca un designer de moda
  Cum de a desena pantofiCum de a desena pantofi
  Cum sa faci design de modaCum sa faci design de moda
  Cum să mergeți la cumpărături pentru încălțăminte cu copilul dumneavoastrăCum să mergeți la cumpărături pentru încălțăminte cu copilul dumneavoastră
  Cum să cumpărați încălțămintea pentru copiiCum să cumpărați încălțămintea pentru copii
  Cum să cumperi haine de designerCum să cumperi haine de designer
  Cum sa gasesti haine pe care le-ai vazut in reviste pe internetCum sa gasesti haine pe care le-ai vazut in reviste pe internet
  » » Cum sa devii un designer de pantofi

  © 2011—2020 ertare.com