Cum se calculează puterea

Puterea de cai este o unitate de măsură pentru calculul puterii. Termenul a fost inventat de un inginer scoțian pentru a compara puterea motoarelor cu aburi cu puterea exercitată de cai de tracțiune. Acest articol vă va învăța cum să calculați puterea motorului mașinii, un motor electric și propriul corp.

pași

Metoda 1
Calculați puterea mașinii

Imaginea intitulată Calculate puterea de cai Pasul 1
1
Obțineți valorile cuplului exercitat de mașina dvs. În manualul proprietarului, căutați secțiunea din "specificații tehnice" sau din căutarea indexului "Cuplu", astfel încât veți găsi valoarea pe care o căutați. Dacă nu aveți manualul de utilizare, încercați să utilizați un motor de căutare pe Internet. De exemplu, introduceți căutarea "Cuplu" și marca mașinii, modelului și anului. Astfel, un rezultat care vă va servi va apărea.
 • Imaginea intitulată Calculați puterea de cai Pasul 2
  2
  Obțineți viteza motorului sau rotații pe minut. De asemenea, puteți găsi aceste informații în manualul de utilizare. Dacă manualul dvs. nu conține aceste informații sau dacă nu aveți această informație, introduceți marca mașinii dvs., anul și modelul într-un motor de căutare pe Internet urmat de "turația motorului", sau pur și simplu "RPM". O sursă online ar trebui să aibă aceste informații.
 • Imaginea intitulată Calculați puterea de cai Pasul 3
  3
  Multiplică cuplul prin viteza de rotație. Veți folosi următoarea formulă: (RPM * T) / 5,252 = HP, unde RPM este viteza de rotație, T este cuplul și 5,525 este valoarea pentru a converti radianele pe secundă. Primul calcul pe care trebuie să-l faceți este să multiplicați cuplul și viteza de rotație.
 • De exemplu, un Porsche generează un cuplu de 480 până la 2500 RPM. Exprimată în termeni de o ecuație ar arăta astfel: (2500 * 480), care este egală cu 120000.
 • Imaginea intitulată Calculați puterea de cai Pasul 4
  4
  Împărțiți produsul cu 5.250. Rezultatul ar fi puterea mașinii tale. În exemplul modelului Porsche, 1.200.000 / 5.252 = 228.48, cu care Porsche exercită 228 cai putere.
 • Metoda 2
  Calculați puterea unui motor electric

  Imaginea intitulată Calculați puterea de cai Pasul 5
  1
  Găsiți curentul (I), eficiența (Eff) și tensiunea (V) a motorului. Tensiunea motorului este exprimată în volți, curentul în amperi și eficiența ca procent. Motorul trebuie să aibă aceste unități de măsură atașate.
 • Imaginea intitulată Calculate puterea de cai Pasul 6
  2
  Folosind următoarea formulă: (V * I * EFF) / 746 = HP, determina puterea motorului electric. Aceasta multiplică tensiunea, curentul și eficiența, apoi împarte produsul cu 746. De exemplu, puterea unui motor de 230 V care consumă 4 A și cu o eficiență de 82% ar fi echivalent cu 1 cai putere.
 • Transformați eficiența la un număr zecimal înainte de a efectua calculul. De exemplu, o eficiență de 82% este egală cu 0,82.
 • Metoda 3
  Calculați puterea proprie exercitată

  Imaginea intitulată Calculate puterea de cai Pasul 7


  1
  Măsurați masa corporală Aflați cât de mult cântăriți în kilograme și scrieți-le. Dacă utilizați o scară în kilograme, înmulțiți-le cu 0,454 pentru a le converti în kilograme.
 • Imaginea intitulată Calculate puterea de cai Pasul 8
  2
  Găsiți o scară care nu are obstrucții. Veți merge pe scări rulând cu un cronometru, așa că găsiți unul pe care îl puteți folosi fără întreruperi.
 • Imaginea intitulată Calculate puterea de cai Pasul 9
  3
  Măsurați înălțimea totală a scării. Mai întâi, măsurați înălțimea unui pas în metri. Apoi, numărați câți pași are scara și multiplicați-i cu înălțimea pe care ați măsurat-o anterior. În acest fel veți obține înălțimea totală a scării. Notați acest număr.
 • Dacă regula este în picioare, multiplicați înălțimea cu 0.3048 pentru convertiți aparatul la contoare.
 • Imaginea intitulată Calculați puterea de cai Pasul 10
  4
  Măsurați timpul necesar pentru a alerga pe scări. Începeți să alergați puțin înainte de a urca primul pas, de îndată ce atingeți piciorul, veți porni cronometrul. Când cele două picioare sunt în ultimul pas, opriți cronometrul. Înregistrați durata carierei în câteva secunde. Amintiți-vă, există 60 de secunde în fiecare minut.
 • Imaginea intitulată Calculate puterea de cai Pasul 11
  5
  Utilizați următoarea formulă: (m * 9,81 * h) / t = HP pentru a vă calcula puterea în wați. În acest caz, m este greutatea dvs., h este înălțimea scării, 9.81 este constanta gravitațională pe care trebuie să o luați în calcul și t este timpul în secunde de creștere. Rezultatul obținut este exprimat în wați.
 • De exemplu, dacă cântăriți 82 kg și urcați pe o scară de 3,7 m în 4 secunde, aceasta ar echivala cu: (82 * 9,81 * 3,7) / 4 = 744 de wați.
 • Imaginea intitulată Calculați puterea de cai Pasul 12
  6
  Calculați puterea voastră. Împărțiți puterea pe care o aveți în wați cu 746 pentru a găsi conversia la putere. Rezultatul este de obicei între 1 și 2 cai putere.
 • sfaturi

  • Utilizați un calculator pentru toate multiplicările și divizările.
  • Faceți operațiile de două ori pentru a vă asigura că le-ați introdus corect în calculator.

  avertismente

  • Aveți grijă când manevrați un motor electric.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Scară care măsoară în kilograme
  • regulă
  • calculator
  • cronometru
  • Manualul de utilizare al mașinii dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează kilowați pe orăCum se calculează kilowați pe oră
  Cum se calculează puterea (fizică)Cum se calculează puterea (fizică)
  Cum se convertesc wați la amperiCum se convertesc wați la amperi
  Cum de a ridica cei 10 la puterea oricărui număr întreg pozitivCum de a ridica cei 10 la puterea oricărui număr întreg pozitiv
  Cum să măsoară putereaCum să măsoară puterea
  Cum să adăugați lichid de transmisie în mașina dumneavoastrăCum să adăugați lichid de transmisie în mașina dumneavoastră
  Cum să reglați un carburatorCum să reglați un carburator
  Cum să aflați cum funcționează motorul mașiniiCum să aflați cum funcționează motorul mașinii
  Cum să verificați și să adăugați lichidul la transmisia sa automatăCum să verificați și să adăugați lichidul la transmisia sa automată
  Cum se determină raportul de transmisieCum se determină raportul de transmisie
  » » Cum se calculează puterea

  © 2011—2020 ertare.com