Cum se calculează o notă de examen

Nu toți profesorii și profesorii calculează scorul dvs. procentual sau vă atribuie o scrisoare ca grad atunci când califică examenele. Pentru a calcula scorul unui examen, va trebui să calculați procentajul de întrebări la care ați răspuns corect. Tot ce trebuie să știți pentru a calcula scorul dvs. este numărul total de întrebări de testare și numărul de întrebări la care ați răspuns corect. După aceea, va trebui să rezolvați doar o ecuație simplă cu ajutorul unui calculator și să convertiți procentul la o literă.

pași

Metoda 1
Calculați-vă calificările printr-o simplă ecuație

Imaginea intitulată
1
Spuneți-vă răspunsurile corecte Aflați câte întrebări ați răspuns corect și scrieți numărul respectiv. Apoi, trageți o linie sub acest număr pentru a fi numărătorul unei fracții. De exemplu, dacă ați răspuns corect la 21 de întrebări, scrieți-vă /. Nu scrie nimic sub fracțiune încă.
 • Dacă este un test lung, poate fi mai ușor să scadeți numărul de întrebări la care ați răspuns greșit din numărul total de întrebări de test. De exemplu, dacă ați greșit în 5 întrebări într-un test de 26 de întrebări, scade 5 până la 26 (26 - 5 = 21). Apoi, utilizați numărul 21 ca numărător al fracțiunii.
 • Dacă unele întrebări merită mai multe puncte decât altele, utilizați numărul total de puncte pe care l-ați primit ca numărător. De exemplu, dacă ați obținut 46 de puncte din 60 de puncte posibile, scrieți 46 ca numărător.
 • Imaginea intitulată
  2
  Scrieți numărul total de întrebări sau puncte din partea inferioară a fracțiunii. Finalizați fracțiunea cu numărul total de întrebări sau puncte din examen. În exemplul nostru, dacă testul are 26 de întrebări, fracțiunea dvs. ar fi /26.
 • Verificați fracția pentru a vă asigura că ați făcut-o corect. Amintiți-vă că numărul de întrebări la care ați răspuns corect sau numărul de puncte obținut trebuie să fie numărarea fracțiunii. Numărul total de întrebări ale examenului sau numărul total de puncte posibil ar trebui să fie numitorul fracțiunii.
 • Imaginea intitulată Calculați un grad de încercare Pasul 3
  3
  Utilizați un calculator pentru a împărți numitorul între numitor. Puteți utiliza un calculator de bază pentru a calcula scorul dvs. procentual pe test. Pur și simplu împărțiți numitorul între numitor. De exemplu, luați /26 și introduceți numerele în calculator ca 21 ÷ 26. Veți primi următorul răspuns: 0.8077.
 • Aveți grijă numai pentru primele patru cifre ale răspunsului. De exemplu, dacă răspunsul este 0.8077777, ignorați pur și simplu ultimele trei săptămâni. Aceste cifre nu vor afecta procentajul.
 • Imaginea intitulată Calculați un grad de încercare Pasul 4
  4
  Înmulțiți răspunsul cu 100 pentru a obține procentajul. Puteți să o faceți cu un calculator sau doar să mutați punctul zecimal din două cifre la dreapta. Răspunsul va fi un scor procentual (scorul dvs. peste 100). În exemplu, 0,8077 x 100 = 80.77. Aceasta înseamnă că calificarea dvs. pe examen va fi 80,77%.
 • În funcție de scara claselor cadrelor didactice, 80,77% ar putea fi B sau B-.


 • Metoda 2
  Transformați un procent într-o scrisoare de rating

  Imaginea intitulată Calculați un grad de încercare Pasul 5
  1
  Examinați materialele cursului pentru a cunoaște scara de grade. Aceste scale variază în funcție de profesori și profesori. Dacă profesorul tău ți-a dat o programă la începutul anului, poate conține scara de clasificare. Manualul dvs. școlar poate conține, de asemenea, aceste informații. În caz contrar, ați putea găsi materiale diferite, adresați-vă profesorului.
 • Imaginea intitulată
  2
  Aflați despre scala de rating utilizată în mod obișnuit în Statele Unite. Deși există variații, aceasta este cea mai comună scară în școlile și universitățile din Statele Unite. o "B" sau ceva mai bun este de obicei considerat a "bun" de rating. A D este cel mai mic grad de trecut, dar nu îndeplinește cerințele de a avansa la cursuri noi sau de a aplica pentru o universitate.
 • o "A" Acesta variază de la 90% la 100%. Un scor de 94% sau mai mult ar fi echivalent cu unul "A". Un rating de 90% până la 93% ar fi egal cu unul "A-".
 • o "B" variază de la 80% la 89%. Un rating de 87% sau mai mult ar fi echivalent cu unul "B +". Un rating de 83% până la 86% ar fi echivalent cu unul "B". Un rating de 80% până la 82% ar fi echivalent cu unul "B-".
 • o "C" variază de la 70% la 79%. Un rating de 77% sau mai mult ar fi echivalent cu unul "C +". Un scor de 73% la 76% ar fi echivalent cu unul "C". Un rating de 70% la 72% ar fi egal cu unul "C-".
 • o "D" variază de la 60% la 69%. Un scor de 67% sau mai mult ar fi echivalent cu unul "D +". Un scor de 63% la 66% ar fi echivalent cu unul "D". Un rating de 60% până la 62% ar echivala cu unul "D-".
 • o "F" este egal cu 59% sau mai mic. o "F" Este un grad defectuos, motiv pentru care profesorii de obicei nu adaugă semnul + sau semnul.
 • Imaginea intitulată Calculează un grad de încercare Pasul 7
  3
  Aflați sistemul britanic de calificări. Regatul Unit utilizează mai multe scale de evaluare în școlile primare și secundare, pentru examene precum GCSE și A-level. Ei au propriile lor termeni de clasificare, dar procentajele corespund aproximativ următoarelor. Acest sistem este, de asemenea, utilizat pentru calificarea de locuri de muncă de licență în Regatul Unit și India.
 • De la 70% la 100% este cel mai înalt rating, adică Distincția.
 • De la 60% la 69% este echivalentul unui merit.
 • De la 50% la 59% este echivalent cu o calificare de aprobare.
 • Unele școli te resping când ai 49% sau mai puțin, în timp ce alții o fac cu 39% sau mai puțin.
 • sfaturi

  • Unele calculatoare au o funcție încorporată pentru a calcula procentajele. De asemenea, puteți utiliza calculatoarele de rating online.

  avertismente

  • Este ușor să faci greșeli simple prin adăugarea întrebărilor de test. Asigurați-vă că vă verificați calculele.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să jucați întrebările și răspunsurileCum să jucați întrebările și răspunsurile
  Cum puteți mări scorul dvs. pe testul IQCum puteți mări scorul dvs. pe testul IQ
  Cum se calculează rata de eroareCum se calculează rata de eroare
  Cum se calculează procentul de masăCum se calculează procentul de masă
  Cum se calculează galoaneleCum se calculează galoanele
  Cum se calculează scorul LODCum se calculează scorul LOD
  Cum puteți calcula nota finalăCum puteți calcula nota finală
  Cum să calculați ratingulCum să calculați ratingul
  Cum se convertesc la procentCum se convertesc la procent
  Cum se convertesc zecimale periodice în fracțiiCum se convertesc zecimale periodice în fracții
  » » Cum se calculează o notă de examen

  © 2011—2020 ertare.com