Cum să ghiciți răspunsul corect într-un examen

Dacă sunteți blocat într-o întrebare dificilă a unui examen, ghicitul strategic poate îmbunătăți șansele dumneavoastră de a alege opțiunea potrivită. Căutați întregul examen pentru indicii contextuale care vă pot ajuta să rezolvați o problemă dificilă. Alege întotdeauna răspunsuri care îți par cunoscute, chiar dacă simți deja subțire deja vu. Căutați modele în întrebările adevărate sau false și alegeți fals dacă întrebarea include absolut ca "toate" sau "nimic". În momentul în care ați ghicit răspunsul un examen cu alegere multiplă

, utilizați procesul de eliminare, căutați indicii gramaticale și, dacă aveți îndoieli, alegeți opțiunea care este mai detaliată.

pași

Metoda 1
Ghiciți de examene adevărate sau false

Imaginea intitulată Testul unui test de eșantion în clasa de istorie Pasul 15
1
Răspundeți la întrebările pe care le știi mai întâi. Evident, obiectivul dvs. este de a răspunde la cât mai multe întrebări, fără a pierde timpul. De asemenea, dacă întâmpinați o întrebare dificilă, dar știți răspunsul de la cel de mai sus și cel de mai jos, puteți găsi un model. Ghicitul bazat pe un model adevărat sau fals este mai bun decât să ghicești aleatoriu.
 • Imagine cu titlul Supraviețuiți-vă primul an de școală de drept (SUA) Pasul 10
  2
  Alegeți răspunsul opus dacă răspunsurile care sunt în jurul valorii sunt aceleași. Imaginați-vă că știți că răspunsurile care sunt deasupra și sub o întrebare dificilă sunt adevărate. Există multe posibilități ca răspunsul corect la întrebarea dificilă să fie unul fals. Șansele aceluiași răspuns corect care apar de trei ori la rând sunt scăzute.
 • Image cu titlul Defer University Acceptance Pasul 14
  3
  Alegeți "false" dacă există un modificator absolut. Modificatorii absolut sunt cuvinte care nu admit excepții, cum ar fi "totul", "tot", "niciodată" și "întotdeauna". Nu sunt multe lucruri care se întâmplă întotdeauna fără excepții, deci întrebările care au absoluturi sunt de obicei false.
 • Atunci când o întrebare cu un modificator absolut este adevărată, este adesea un fapt de bun simț că toată lumea știe și, prin urmare, nu este o întrebare bună pentru un examen.
 • Imaginea intitulată
  4
  Alegeți "true" dacă există expresii precum "cele mai multe" sau "unele". Întrebările care conțin cuvinte intermediare, spre deosebire de cele care conțin absolut, sunt mult mai probabil să fie adevărate. Dacă o declarație permite excepții, este mai probabil să fie adevărată.
 • Alte cuvinte intermediare includ "de obicei", "adesea", "rareori" și "frecvent".
 • Imaginea intitulată Înțelegerea minții unui interviu Pasul 8
  5
  Alegeți "true" dacă nu aveți nicio idee la ce să răspundeți. Alegeți răspunsul adevărat dacă nu se aplică niciunul dintre sfaturile de mai sus și nu aveți nicio idee pe care să o alegeți. Amintirea unui fapt este mai simplă decât inventarea unei falsități, astfel încât cei care pun împreună examenele tind să includă răspunsuri mai adevărate decât false.
 • De exemplu, dacă sunteți blocat într-o întrebare care nu are modificatori absolut sau intermediar, iar răspunsul superior este adevărat și răspunsul fals este fals, cel mai bine este să alegeți "adevărat".
 • Metoda 2
  Gândiți-vă la examenele cu mai multe opțiuni

  Imagine intitulată Absolventă din primăvara anului 16
  1
  Ghiciți răspunsul înainte de a analiza posibilele opțiuni. Când citiți o întrebare pentru prima dată, încercați să nu vă uitați la opțiuni sau să le acoperiți cu mâna. Ghici fără să te gândești prea mult. Apoi, citiți opțiunile și verificați dacă oricare dintre ele este aproape de presupunerea dvs.
 • Imagine intitulată Obțineți organizarea pentru colegiu sau școală de gradul 8
  2
  Aruncați răspunsurile cu valori extreme și cu cele mai mici și cele mai scăzute numere. Aruncați opțiunile care sunt amuzante, în mod evident false sau care par complet lipsite de loc. Dacă opțiunile disponibile sunt numere, eliminați cele care au cea mai mare și cea mai mică și apoi alegeți între opțiunile care au fost lăsate în mijloc.
 • Imaginea intitulată Depășirea tensiunii la examen Pasul 11


  3
  Căutați indicii gramaticale. Poate părea o bucată de prăjitură, dar este posibil ca cei care au pus laolaltă examenele să fi ratat o întrebare care face doar un sens gramatic cu unul din răspunsuri. Citiți cu atenție întrebarea și eventualele răspunsuri și aruncați opțiunile negramatice.
 • De exemplu, dacă întrebarea este "Un salamandru este un" și "amfibian" este singura opțiune de sex masculin, veți ști că acesta este cel corect.
 • Imaginea intitulată Treceți un test de eseu în clasa de istorie Pasul 3
  4
  Alegeți cea mai lungă opțiune posibilă. Dacă o opțiune este mai lungă și mai detaliată decât celelalte, este probabil corectă. Uneori, opțiunea corectă ar trebui să includă multe detalii, astfel încât cea mai lungă va fi întotdeauna cea corectă.
 • De exemplu, imaginați-vă că un test de conducere întreabă "În ce banda ar trebui să fii pentru a porni dreapta?"
  A. banda stângă
  B. banda mijlocie
  C. banda cea mai apropiată de direcția pe care doriți să o schimbați
  D. orice banda
 • Imaginea intitulată Înțelegerea minții unui interviu Pasul 11
  5
  Alegeți "toate cele anterioare" dacă apar doar o singură dată în examen. Dacă o singură întrebare are o opțiune care spune "toate" sau "niciuna dintre cele de mai sus", aceasta este probabil cea mai bună alegere. Cu toate acestea, utilizați judecata bună dacă sunteți sigur că cel puțin una dintre opțiuni nu arată bine.
 • Dacă nu aveți nici o idee despre ce alegerea corectă și nu se poate exclude orice, pentru a alege opțiunile „toate“ sau „nimic“ vă poate da o șansă bună de a alege pe cel potrivit. Atunci când opțiunile "toate cele anterioare" sau "nici una dintre cele precedente" nu apar în toate întrebările, ele vor fi opțiunea corectă nu mai puțin de 65% din timp.
 • Metoda 3
  Gândiți-vă politicos

  Imagine intitulată Treceți o clasă fără să studiați cu adevărat pasul 15
  1
  Cereți să vedeți examenele anterioare. Aflați dacă profesorul dvs. salvează examenele anterioare într-un fișier și dacă le puteți accesa. Astfel, puteți obține o idee despre tipurile de întrebări care vor fi în cadrul examenului și puteți căuta, de asemenea, modele în întrebările corecte.
  • Amintiți-vă că este întotdeauna mai bine să studiezi materialul în loc să încerci să fii mai inteligent decât profesorul. Dacă puteți alege între studierea notelor sau descoperirea cât de des "adevărată" este opțiunea corectă, cel mai bine este să studiați.
 • Imagine cu titlul Supraviețuiți-vă primul an de școală de drept (SUA) Pasul 17
  2
  Aflați dacă întrebările goale sunt marcate ca incorecte. Întrebați-l pe profesor dacă se iau puncte de examen pentru a lăsa întrebări goale. Unii dintre cei care asamblează examenele, pentru a descuraja elevii să ghicească, punctele de examen cu discount numai pentru răspunsurile incorecte. Dacă nu eliminați puncte lăsând răspunsuri necompletate, este mai bine să nu încercați să ghiciți.
 • SAT-ul, un test folosit pentru admiterea universitară în Statele Unite, a ignorat răspunsurile goale și punctele de reducere numai din răspunsuri incorecte. Cu toate acestea, Consiliul Colegiului, organizația care administrează testul, a reușit să scape de această pedeapsă pentru ghicitul în 2016. PSAT, ACT și AP, celelalte teste utilizate în Statele Unite pentru admiterea la facultate, nu penalizat pentru ghici. În aceste examene, obțineți un punct pentru un răspuns corect și puncte zero pentru un răspuns incorect sau necompletat.
 • Testele standard sunt întotdeauna supuse schimbării, deci asigurați-vă că ați verificat dacă examenele actualizate penalizează pentru a ghici.
 • Imaginea intitulată Depășirea tensiunii la examen Pasul 14
  3
  Răspundeți la întrebările pe care le cunoașteți înainte de a începe să ghiciți. Managementul timpului este adesea un factor-cheie al examenelor. În loc să vă petreceți mult timp încercând să vă ghiciți bine la o întrebare dificilă, răspundeți la acele întrebări pe care le puteți răspunde în siguranță fără probleme. Nu veți dori să rămâneți în afara timpului și veți fi nevoiți să lăsați o întrebare necompletată.
 • Imagine intitulată Obțineți obiectivele pentru noul an școlar Pasul 14
  4
  Căutați indicii contextuale în restul examenelor. Puteți găsi un indiciu la o întrebare dificilă într-o altă parte a examenului. Alte întrebări vă pot reîmprospăta memoria sau vă pot da un indiciu pentru a vă ajuta să alegeți răspunsul corect la o întrebare dificilă.
 • De exemplu, imaginați-vă că pe un test de alegere multiplă întreabă dacă wetas sunt plante, insecte, pești sau mammals- mai târziu, o întrebare întreabă: „Cum au identificat mai multe specii de wetas entomologi?“. Dacă știți că entomologii studiază insecte, veți ști răspunsul la întrebarea anterioară.
 • Imagine intitulată Treceți o clasă fără a studia într-adevăr Pasul 3
  5
  Alegeți opțiunea care vă pare mai familiară. Uneori alegerea corectă vă va da un sentiment de deja vu. Dacă vă aflați într-o opțiune care vă este cunoscută și una cu termeni pe care nu ați văzut-o niciodată, alegeți acea care sună familiar.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se joacă 20 de întrebăriCum se joacă 20 de întrebări
  Cum să faceți față anxietății înainte de examenCum să faceți față anxietății înainte de examen
  Cum să treacă un examen de FizicăCum să treacă un examen de Fizică
  Cum să treacă examenele de testareCum să treacă examenele de testare
  Cum se procedează bine în MCASCum se procedează bine în MCAS
  Cum să înțelegeți ce vă cer într-un examen sau într-un eseuCum să înțelegeți ce vă cer într-un examen sau într-un eseu
  Cum să studiezi pentru un examen AP în două săptămâniCum să studiezi pentru un examen AP în două săptămâni
  Cum să studiezi pentru un examen de conducereCum să studiezi pentru un examen de conducere
  Cum să studiezi pentru un examen de știință socialăCum să studiezi pentru un examen de știință socială
  Cum să studiezi pentru un examen francezCum să studiezi pentru un examen francez
  » » Cum să ghiciți răspunsul corect într-un examen

  © 2011—2020 ertare.com