Cum să te gândești la subiecte pentru o scurtă poveste

Povestirile scurte sunt una dintre pietrele de temelie ale scriiturii fictive. Scrierea de povești scurte poate fi foarte distractivă, indiferent dacă o faci pentru a încheia o școală, pentru a intra într-un concurs sau pur și simplu pentru că îți place. Primul pas în compunerea unei scurte povestiri este de a gândi la o idee. Din fericire, acest lucru nu este foarte greu de făcut. Când căutați inspirație în jurul dvs., creați un brainstorming al elementelor de bază și experimentați cu liniile directoare de scriere, veți crea concepte excelente într-un timp scurt.

pași

Metoda 1
Căutați inspirație în jurul vostru

Imagine cu titlul Deveniți un scriitor de baseball Pasul 1
1
Creați o listă de cinci lucruri de care vă este frică. O componentă centrală a oricărei povestiri este motivația emoțională a personajului. Puține emoții sunt mai atractive decât frică. Stați jos și creați o listă cu cinci lucruri de care vă este frică. (Nu gândiți prea mult la asta, scoateți un stilou și începeți să scrieți). Vedeți dacă vă puteți imagina un personaj care împărtășește acea experiență emoțională și se gândește la modul în care aceasta își poate modela povestea.
 • Image title Cure Writer`s Block Fast Step 5
  2
  Folosește o poveste despre viața ta O altă metodă pe care o puteți face pentru a crea o idee pentru povestea dvs. este să luați ceva care sa întâmplat cu dumneavoastră. Gândiți-vă la momentele din viața dvs. când ați avut un nivel ridicat de intensitate emoțională: Când ați avut o mulțime de distracție, când v-ați rupt inima sau când ați avut o furie intensă? Când ați învățat o lecție foarte importantă? Când ți-a schimbat experiența viața? Puteți întotdeauna să dramatizați sau să schimbați povestea pentru ao face mai interesantă, dar experiențele pe care le-ați trăit sunt întotdeauna un bun punct de plecare pentru o poveste.
 • Imagine intitulată Learn Japanese Using Anime Step 2
  3
  Găsiți inspirație în știri. O sursă clasică pentru găsirea de inspirație pentru povestiri noi este în știri. Deschideți un ziar, porniți televizorul sau căutați sursa principală de știri online. Unele ziare au, de asemenea, o secțiune de știri distractivă sau extravagantă, iar acestea pot fi un loc minunat pentru a începe.
 • Imagine cu titlul Spune-i dacă o fată te gândește`re Cute Step 5
  4
  Spy. Una dintre cele mai bune surse de inspirație sunt oamenii din jurul tău. Du-te la un loc în care există o mulțime de oameni (un parc, un restaurant, un bar) și doar asculta oamenii vorbind. (Poate fi util să aduceți o carte pentru a pretinde că citiți sau puneți pe pereche de căști, dar nu ascultați muzică). Oamenii obișnuiți spun adesea lucruri foarte amuzante și interesante. Lasa ceva ce aude sa provoace o idee pentru povestea ta.
 • Image title Învățați Botswana`s Official Language Step 1
  5
  Citiți câteva "conexiuni pierdute". Un alt loc unde puteți găsi idei foarte bune pentru povestiri noi este secțiunea "conexiuni pierdute" (conexiuni pierdute) pe Craigslist. Această secțiune este locul în care oamenii încearcă să contacteze persoane pe care le-au întâlnit în lume. În unele cazuri, aceste povestiri au un mare potențial. Ia-ți timp pentru a citi aceste povestiri și pentru a vedea dacă ceva îți atrage atenția.
 • Metoda 2
  Utilizați indicații de scriere

  Imaginea intitulă Efectuați o simplă încercare Pasul 1
  1
  Scrie despre ceva urât. Când auziți cuvântul "urât"Ce îți vine în minte? Este vorba de o persoană, de un act neplăcut sau de o cameră slab decorată? Utilizați conceptul de urâțenie pentru a genera o poveste.
 • Image title Învățați Botswana`s Official Language Step 5
  2
  Imaginați-vă că un asteroid se îndreaptă direct către Pământ: Cum te poți opri? Ce se va întâmpla când se prăbușește cu Pământul? Va exista un peisaj post apocaliptic? Cine este responsabil pentru asteroid? Ar putea fi extratereștri?
 • Imaginea intitulată Copie de rezervă a amintirilor și ideilor dvs. Pasul 2
  3
  Scrie despre unul dintre părinți sau despre amândoi. Părinții dvs. pot fi oameni buni sau pot fi oameni răi. Orice ar fi, este un început bun pentru poveste. Puteți spune adevărul despre părinții voștri sau puteți specula despre lucruri care se pot întâmpla (sau lucruri care s-au întâmplat deja).


 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de imobilizare Pasul 8
  4
  Imaginați-vă o ușă închisă. De ce este ușa închisă? Ce este în spatele ușii? Ușa intră într-o clădire sau afară? Este doar o ușă în mijlocul deșertului? Poate această ușă să conducă la o altă dimensiune sau la o întâlnire de afaceri importantă?
 • Imaginea intitulată Evitați să gândiți despre perioada dvs. Pasul 4
  5
  Imaginați-vă un restaurant chinez. O femeie deschide un cookie de avere care spune: "Sunteți în pericol grav. Nu spune nimănui". Ce face femeia asta? Vrei să crezi ce spune acel cookie de avere? Cine încearcă să vă avertizeze? Cine încearcă să te rănească și de ce?
 • Imaginea intitulată Vorbește într-o altă limbă Pasul 1
  6
  Căutați indicații unice. Dacă folosiți instrucțiuni de scriere este utilă, începeți să căutați propriile instrucțiuni. Citiți cărți pline de solicitări de scriere (de exemplu, 397 scriind îndrumări și idei". "300 recomandări de scriere" și "642 lucruri de scris") în biblioteca dvs. locală sau căutați pe Internet. Puteți găsi, de asemenea, un alt scriitor care să vă ajute să faceți indicații și să-l ajutați.
 • Metoda 3
  Brainstorm elemente de bază

  Image title Cure Writer`s Block Fast Step 4
  1
  Imaginați-vă un personaj. Elementele de bază ale oricărei povestiri sunt personajul, complotul (pe care personajul dorește și ceea ce îl face în cale), mediul și tema. Puteți începe cu orice element din acestea, dar cel mai comun loc pentru a începe este cu personajul. Întoarceți-vă, ce vă face interesant? Îți poți imagina o persoană interesantă în mintea ta? Permiteți-i să fie personajul tău principal.
  • Puteți încerca să vă gândiți la cineva cu caracteristici extraordinare.
  • Știți cineva care este extraordinar de frumos, curajos sau ciudat?
  • Lăsați-i pe acești oameni să vă inspire caracterul.
 • Imaginea intitulată
  2
  Aflați ce vrea personajul tău. În centrul fiecărei povestiri se află dorința. Pentru a începe formularea complotului, trebuie mai întâi să aflați ce vrea personajul tău. Puteți începe să vă întrebați ce doriți. Puteți să faceți o listă cu cele cinci lucruri pe care le doriți? Îți face vreunul să te gândești la personajul tău principal?
 • O altă întrebare pe care o puteți întreba este aceea pe care personajul dvs. are nevoie în acel moment. Un sentiment de urgență face ca povestea să fie mai puternică.
 • Imaginea intitulată Aflați pentru un examen pe care nu l-ați putut face`t Even Start Step 6
  3
  Creați un obstacol Dacă centrul fiecărei povestiri este personajul care dorește ceva, atunci forța care conduce povestea este obstacolul care este în calea personajului tău. Ce împiedică personajul tău să obțină ceea ce dorește? Ce-l oprește și nu-l lasă să-și atingă obiectivele? Faceți acest lucru concret și imediat (cu excepția cazului în care nu trebuie să fii realist).
 • Imaginea intitulată Adaptați stilul dvs. de scriere Pasul 4
  4
  Puneți-i într-un mediu. Setarea unei povestiri include locul și perioada în care are loc povestea ta, precum și detaliile care apar în acel loc. Pentru a vă face mediul, întrebați-vă următoarele: În ce oraș sunt? Care an este? Cum arată locul unde sunt? Cum este vremea? Cum sunt îmbrăcați oamenii?
 • De asemenea, vă poate ajuta să vă gândiți la locațiile pe care le-ați fost sau la locurile pe care doriți să le vizitați.
 • De asemenea, vă puteți gândi la locurile care au apărut în visurile voastre.
 • Imaginea intitulată Lucrează cu succes pe un proiect pe termen lung pe computer, fără a obține distras Pasul 3
  5
  Ideea este o temă. În spatele obiectivului principal al caracterului tău și al căutării tale pline de obstacole, trebuie să existe un mesaj sau un subiect. Puteți începe să concepeți tema povestii voastre, întrebându-vă 4 lucruri care sunt foarte importante pentru dvs. După aceea, uitați-vă la lista celor patru lucruri. Este foarte probabil că în această listă veți găsi un subiect pe care îl puteți folosi.
 • De exemplu, lista dvs. de lucruri care sunt importante pentru dvs. poate include familia, reciclați, mâncați sănătoși și urmăriți filme bune.
 • Unele dintre subiectele care sunt incluse în lista dvs. pot fi "familia este centrul unei vieți fericite". "salvarea pământului este esențială dacă oamenii vor să supraviețuiască". "esti ceea ce mananci" și "Văzând povestirile altor persoane ne ajută să înțelegem propria noastră viață".
 • sfaturi

  • Nu vă loviți ideile, fiecare subiect are un mare potențial de a deveni ceva incredibil!
  • Nu vă fie teamă să combinați două sau chiar trei idei împreună.
  • Nu trebuie întotdeauna să începeți cu un subiect. Puteți începe cu o imagine, o descriere, un caracter sau un mediu.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gândiți doar la creierCum să gândiți doar la creier
  Cum să obțineți inspirație și motivație pentru succesCum să obțineți inspirație și motivație pentru succes
  Cum de a crea propriul personaj Harry PotterCum de a crea propriul personaj Harry Potter
  Cum să faci faima în WattpadCum să faci faima în Wattpad
  Cum de a crea un personaj de desene animateCum de a crea un personaj de desene animate
  Cum să dezvolți o temă pentru a scrieCum să dezvolți o temă pentru a scrie
  Cum să pregătiți stimuli de scriereCum să pregătiți stimuli de scriere
  Cum să începi o poveste bunăCum să începi o poveste bună
  Cum să găsiți idei pentru povestiriCum să găsiți idei pentru povestiri
  Cum să predați artele lingvistice elevilor de școală primarăCum să predați artele lingvistice elevilor de școală primară
  » » Cum să te gândești la subiecte pentru o scurtă poveste

  © 2011—2020 ertare.com