Cum sa te gandesti ca un om de stiinta

Oamenii de știință sunt în jurul nostru în fiecare zi. Doctorii, profesorii și chiar șefii noștri ar putea fi considerați oameni de știință. Gândiți-vă ca un om de știință pentru a ajuta la rezolvarea problemelor într-un mod mai eficient. De asemenea, vă va ajuta să obțineți locuri de muncă mai bune și să creșteți șansele de a vă promova la locul de muncă. Luarea deciziilor pe o bază zilnică, cum ar fi unde să cumpărați, vă poate aduce beneficii prin utilizarea metodei de gândire științifică. Un om de știință gândește metodic, folosind un set de principii (numit metoda științifică) pentru a rezolva problemele.

pași

Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un om de știință Pasul 1
1
Puneți întrebări
 • Rețineți următoarele întrebări: cine ?, ce?, Când?, Unde?, De ce?
 • Brainstorm despre situația sau problema actuală.
 • Analizați argumentele pro și contra ale situației.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un om de știință Pasul 2
  2
  Respectați mediul
 • Utilizați toate simțurile, inclusiv vederea, mirosul, atingerea, auzul și chiar gustul. Înregistrați aceste observații într-un jurnal sau un notebook dacă vă ajută să rezolvați o problemă sau un set de probleme.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un om de știință Pasul 3
  3
  Trebuie să presupuiți ceva cu fundație. Aceasta este uneori numită ipoteză. Pe baza observațiilor, acest lucru ar trebui să reflecte experiențele dvs. atunci când observați situația din jurul vostru.
 • Trebuie să rămâneți obiectiv fără a utiliza prea multe emoții pentru a dezvolta această ipoteză. Opiniile pot afecta rezultatul și vă pot împiedica judecata într-o situație.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un om de știință Pasul 4
  4
  Testați toate ipotezele pe care le aveți. Acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să stabiliți un laborator în care să analizați lucrurile în tuburile de testare. Trebuie să vă testați ipoteza.
 • Efectuați un test de control. Testul de control este un test care nu are variabile. Acesta este testul principal. De exemplu, dacă ați încercat să rezolvați o problemă cu privire la modul în care furia afectează o situație de lucru, testul de control ar fi modul în care situația se dezvoltă în prezent fără a schimba condițiile.
 • Adăugați variabile Variabilele sunt condițiile care sunt supuse încercării. De exemplu, dacă analizați modul în care lumina soarelui afectează plantele, o variabilă într-un test ar putea fi să testați o instalație fără lumină soarelui sau să o testați sub o altă sursă de lumină, cum ar fi lumina casei sau altă sursă de lumină. lumină.


 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un om de știință Pasul 5
  5
  Finalizați rezultatele. După ce ați făcut toate testele, faceți o decizie bazată pe pașii anteriori.
 • Înregistrați aceste constatări într-un jurnal sau scrieți rezultatele într-un program Word pe un computer.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un om de știință Pasul 6
  6
  Distribuiți rezultatele observației, ipotezei și testului. Împărțirea acestora arată că ați finalizat cu succes procesul de metodă științifică. Permite altora să vadă că ați dobândit cunoștințe practice și că puteți rezolva problemele gândindu-vă ca un om de știință.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un om de știință Pasul 7
  7
  Urmați fiecare pas în mod constant. Lucrarea unui om de știință nu se sfârșește când se duce acasă. Gândirea ca un om de știință este un proces continuu în care practica ajută la menținerea aptitudinilor corecte și la un nivel normal.
 • sfaturi

  • În locul unor note formale, scrieți într-un blog sau într-un jurnal online pentru a vă urma modul de gândire ca om de știință.
  • Testați-vă ipotezele în mod constant. Oamenii de știință dezvoltă constant teste despre ipotezele lor, deoarece uneori nu toate variabilele pot fi acoperite într-o rundă. Apar noi situații și, atunci când se întâmplă acest lucru, trebuie să fiți gata să le testați din nou și din nou.

  avertismente

  • Ar trebui să fiți deschisi la alte sugestii, deoarece păstrarea unei minți deschise vă va ajuta să deveniți un om de știință, deoarece majoritatea teoriilor științifice nu reușesc și este datoria unui om de știință să dovedească că teoriile sunt greșite și să prezinte cele corecte. Dacă sunteți închis, nu veți putea vedea imaginea de ansamblu, dar veți gândi într-un mod foarte limitat.
  • Nu te bucura prea mult de concluzii. Unele concluzii sunt evidente, deși altele pot fi complexe.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gândești ca Leonardo Da VinciCum să gândești ca Leonardo Da Vinci
  Cum să sortați cărțile într-o bibliotecăCum să sortați cărțile într-o bibliotecă
  Cum să stimulezi conducerea în studenții talentațiCum să stimulezi conducerea în studenții talentați
  Cum să înveți chimiaCum să înveți chimia
  Cum se calculează valoarea pCum se calculează valoarea p
  Cum să devii un om de științăCum să devii un om de știință
  Cum să devii LVNCum să devii LVN
  Cum să devii un degustătorCum să devii un degustător
  Cum se face o teorieCum se face o teorie
  Cum să începeți un proiect de cercetare științificăCum să începeți un proiect de cercetare științifică
  » » Cum sa te gandesti ca un om de stiinta

  © 2011—2020 ertare.com