Cum să gândești ca un geniu

Nu trebuie să fii Leonardo DaVinci sau Albert Einstein să te gândești ca un geniu. Există multe modalități de dezvoltare a creativității și de îmbunătățire a capacității de gândire critică. Încercați să lăsați mintea să rătăcească fără a vă judeca gândurile. Întrebați înțelepciunea tradițională și încercați să atingeți nivelurile cunoașterii mai profunde decât simpla memorare. Dezvoltați obiceiuri bune, de exemplu, vă scrieți ideile și echilibrați timpul de odihnă cu a fi productiv. Profitați de orice ocazie pentru a învăța și a vă aminti să vă dați mintea necesarul de combustibil și odihnă.

pași

Metoda 1
Adoptă strategii de gândire creativă

Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 1
1
Lăsați mintea să rătăcească fără a vă judeca ideile. Petreceți ceva timp în fiecare zi pentru a vă lăsa mintea să zboare. Asigurați-brainstorm, Visul treaz sau doar relaxați-vă și contemplați viața. Nu evaluați sau judecați gândurile, chiar dacă par absurde. Eliberați-vă imaginația.
 • De exemplu, să presupunem că vă gândiți la un oraș în nori care este suspendat de sute de metri în aer. Nu-l calificați drept imposibil sau nu mai gândiți la asta. Imaginați-vă detalii cum ar fi modul de viață al locuitorilor săi, modul în care orașul rămâne pe cer și modul de accesare a orașului de la sol. Cine știe și veți ajunge cu o idee minunată pentru un roman sau, de ce nu, pentru o nouă tehnologie.
 • De asemenea, puteți asculta muzică în timp ce vă lăsați mintea să zboare. Atât timp cât nu este prea mare, zgomotul mediului poate stimula creativitatea.
 • Image title Gândește-te ca un Genius Pasul 2
  2
  Gândiți-vă critic și pune la îndoială înțelepciunea tradițională. Ideile grozave se opun uneori înțelepciunii tradiționale, de aceea este mai bine cred că dincolo de parametrii stabiliți și deschideți ușile necunoscutului. În loc să accepți orbește ceva ca fiind adevărat, puneți întrebări și tratați informațiile critic.
 • Acceptarea unei idei sau a unui concept orb doar pentru că o figură a autorității spune că este adevărată nu este o modalitate bună de a învăța. Când o persoană vă spune că ceva nu se schimbă, imaginați-vă excepțiile de la acea declarație.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 3
  3
  Vizualizați problemele prin sprijinirea în diagrame și imagini. Este bine cunoscut faptul că Albert Einstein a folosit imagini și experimente de gânduri vizuale pentru a rezolva problemele. Când vă confruntați cu o problemă abstractă sau simțiți că gândurile dvs. sunt amestecate, folosiți mijloace vizuale pentru a avea o perspectivă mai largă.
 • Diagramele, baloanele de dialog, diagramele Venn și hărți mentale Ele sunt instrumente excelente vizuale. Ele vă ajută să organizați informații și să găsiți conexiuni între concepte pe care nu le puteți observa.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 4
  4
  Se aspiră la cunoașterea creativă în loc de memorare simplă. Psihologul Benjamin Bloom a dezvoltat o clasificare ierarhică numită taxonomia lui Bloom, care descompune cele șase nivele de gândire. Versiunea actualizată clasifică categoriile de învățare de la amintirea informațiilor pentru a crea ceva nou. Ideea este că nu trebuie să vă mulțumiți doar să vă amintiți faptele, ci mai degrabă să încercați să utilizați informațiile pentru a produce o lucrare originală.
 • Să presupunem că ați citit o scurtă poveste. Amintiți-vă un detaliu despre asta, înțelegeți complotul și speculați de ce un anumit personaj a făcut un astfel de lucru. Pentru a vă îngropa mai profund, gândiți-vă cum să faceți ceva diferit și să analizați moralul povestirii. La cel mai adânc nivel de gândire, utilizați ceea ce ați învățat să creați ceva de-al vostru, cum ar fi un cântec sau un poem care spune povestea într-un mod diferit.
 • Metoda 2
  Dezvoltă obiceiuri utile

  Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 5
  1
  Lăsați subconștientul să lucreze în timpul perioadei de odihnă. Dedicați o jumătate de oră unei activități de petrecere a timpului liber pentru a vă odihni mintea conștientă. Joacă solitaire, meditează sau să efectueze o altă activitate care nu necesită reflecție.
  • Chiar dacă nu realizați acest lucru, permiteți-i minții conștiente să se odihnească dă subconștientului un spațiu pentru a stabili conexiuni inovatoare.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 6
  2
  Fii productiv Deși este bine să ai o perioadă de odihnă, nu vei ajunge nicăieri dacă stai toată ziua. Deoarece practica face ca profesorul să efectueze o activitate productivă legată de tipul de geniu pe care doriți să îl promovați în fiecare zi.
 • Dacă vrei să devii un muzician excepțional, practică la maxim instrumentul care îți place. Dacă vreți să deveniți un mare romancier, scrieți o poveste zi de zi. După cum a spus Thomas Edison: "Geniul este 1% inspirație și 99% transpirație".
 • Luați în considerare celebra regulă de 10.000 de ore. Dacă vrei să stăpânești ceva, ar trebui să practici mult în mod regulat și deliberat. Asta nu înseamnă că oricine poate face orice dacă practică o mulțime de timp. Mai degrabă, dacă aveți o capacitate naturală, trebuie să lucrați din greu pentru a vă perfecționa talentul.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 7


  3
  Scrieți ideile dvs. Faceți tot posibilul pentru a scrie un jurnal în fiecare zi. Aveți un mic notebook și un stilou pe mâna, astfel încât să puteți scrie idei aleatoare pe care doriți să le explorați în continuare.
 • Chiar dacă un gând la întâmplare nu este complet format, scrierea în jos vă va ajuta să îl păstrați în minte în loc să îl uitați. După ceva timp, puteți să vă reflectați și să vă concentrați asupra acesteia. În cele din urmă, ar putea servi drept inspirație pentru o operă de artă, o invenție sau o soluție la o problemă de muncă, școală sau viața personală.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 8
  4
  Conectează-te cu o mare diversitate de oameni. Credința că un geniu este izolat și izolat nu este decât un mit. Inspirația și inovația nu apar în vid. Conversia frecventă cu prietenii, familia, colegii și mentorii vă va expune la o diversitate de perspective și vă va oferi mai multe resurse utile.
 • Faceți tot posibilul pentru a socializa cu oamenii din afara zonei dvs. de confort. Începeți o conversație cu o persoană la serviciu sau școală pe care nu o cunoașteți foarte bine. De asemenea, puteți să faceți o activitate voluntară sau să vă alăturați unui nou club sau unei activități pentru a întâlni oameni noi.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 9
  5
  Faceți o plimbare regulat. Plimbarea nu este doar o formă de exercițiu. Nu contează dacă este în aer liber sau pe un treadmill, plimbarea crește creativitatea. În plus, ideile creative continuă să curgă chiar și după ce ați oprit de mers pe jos.
 • Plimbarea zilnica timp de 30 de minute este excelenta pentru sanatatea fizica si mintala. Dacă aveți un bloc mental, mergeți la o plimbare timp de 30 de minute și apoi mergeți la muncă.
 • Metoda 3
  Îmbogățiți mintea

  Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 10
  1
  Descoperiți ce stil de învățare aveți Unii oameni sunt cursanți vizuale și alți ascultători mai buni. Indiferent dacă învățați ceva nou la școală, la serviciu sau pe cont propriu, încercați să observați când o informație este setată într-adevăr și când este mai greu pentru dvs. să o procesați.
  • De exemplu, este posibil să observați că informațiile vă trec printr-o ureche și prin cealaltă, atunci când nu puteți citi și nu vă uitați la ajutoarele vizuale. Când o persoană te învață să faci ceva, poate fi mai ușor pentru tine să înveți făcând acea sarcină în loc să-i spui doar despre asta.
  • Când cineva dorește să vă învețe ceva, spuneți-i cum puteți să prezentați informațiile pentru ao asimila.
  • Când învățați pe cont propriu, îndreptați-vă către mass-media (cum ar fi videoclipuri YouTube sau podcast-uri) pentru a se potrivi stilului dvs. de învățare.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 11
  2
  Aflați despre subiecte variate. Învățarea despre o varietate de subiecte vă poate oferi o imagine globală a modului în care lucrurile funcționează. De la documentare la articole despre cum să faceți lucrurile, există o abundență de resurse la îndemână. În timp ce învățați despre diferite discipline, gândiți-vă la conexiunile pe care le au între ele.
 • De exemplu, să presupunem că vizionați un documentar despre formarea uraganelor. S-ar putea să credeți că un uragan seamănă cu o galaxie și să întrebați cum legile fizicii determină forma uraganelor și a galaxiilor. Găsiți conexiuni și lăsați un subiect să vă conducă la altul.
 • Amintiți-vă să adaptați resursele educaționale stilului dvs. de învățare. Dacă sunteți un cursant vizual, documentarele și ghidurile Netflix și YouTube vor fi alegeri excelente. Dacă urechile dvs. sunt bune la capturarea informațiilor, ascultați podcast-uri precum StarTalk, TEDTalks sau Radiolab.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un Genius Pasul 12
  3
  Citește cât poți. Deși există o varietate de mijloace la dispoziția dumneavoastră, nu subestimați valoarea cuvântului scris. Cititul stimulează imaginația, îmbunătățește concentrarea și întărește capacitatea de gândire critică.
 • Dacă nu sunteți interesat să citiți un roman extins, alegeți o carte cu povestiri scurte. Citiți ziare, eseuri, poezii sau reviste (de exemplu, publicații științifice, tehnologice sau de artă).
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 13
  4
  Menține sănătatea fizică Gândirea necesită multă energie, de aceea este esențială să mențină o dietă sănătoasă, și dormi bine. Dacă nu vă mențineți sănătatea fizică, este posibil să aveți dificultăți în a vă concentra și a veni cu idei noi.
 • Puteți găsi cerințele dvs. zilnice de nutriție, rețete și alte resurse pe site-ul web: https://fns.usda.gov/tn/myplate.
 • Încercați să efectuați un minim de 30 de minute de exerciții pe zi, de exemplu, mers pe jos, alergați sau călătoriți cu bicicleta.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu mai gândiți atât de multCum să nu mai gândiți atât de mult
  Cum să gândești creativCum să gândești creativ
  Cum să schimbi gândirea negativăCum să schimbi gândirea negativă
  Cum să vă controlați gândurileCum să vă controlați gândurile
  Cum să vă opriți obsesia cu gânduri deranjanteCum să vă opriți obsesia cu gânduri deranjante
  Cum să nu mai gândiți prea multCum să nu mai gândiți prea mult
  Cum să vă goliți mintea și să vă gândițiCum să vă goliți mintea și să vă gândiți
  Cum să te distragi de lucrurile la care nu vrei să te gândeștiCum să te distragi de lucrurile la care nu vrei să te gândești
  Cum să fii mai conștient mentalCum să fii mai conștient mental
  Cum se face meditația de concentrareCum se face meditația de concentrare
  » » Cum să gândești ca un geniu

  © 2011—2020 ertare.com