Cum să adresați o scrisoare de referință unui fost șef

Ca persoană care caută o muncă, una dintre cele mai importante resurse este o scrisoare de recomandare bună de la un șef anterior (sau actual). Asigurarea unei referințe foarte bune nu trebuie neapărat să fie stresantă. Începeți prin a aplica persoanelor potrivite și acordându-le o mulțime de timp. Lucrează cu ei să se gândească la ce ar trebui să meargă în scrisoare pentru a fi solid. În acest fel, puteți controla procesul de compoziție și obțineți referința de care aveți nevoie pentru a vă găsi treaba viselor dvs.!

pași

Partea 1
Solicitați persoana potrivită

Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 1
1
Adresați-vă pe cineva care vă va lăuda. Literele de referință ar trebui să fie gratuite, deci dacă nu sunt entuziaști, acestea nu funcționează. Gândiți-vă la un sef cu care ați lucrat îndeaproape și cine vă cunoaște stilul, abilitățile și punctele forte. Cel mai important lucru este să întrebați pe cei care vor spune lucruri bune despre dumneavoastră.
 • Reflectați asupra a ceea ce ar putea spune o potențială referință despre experiența și performanța dvs. înainte de a solicita una.
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 2
  2
  Alege un șef care te cunoaște bine. În teorie, o scrisoare de referință poate veni de la orice șef, trecut sau curent. Cu toate acestea, este adesea mai bine să întrebați pe cineva care te-a cunoscut de mult timp. Va fi mai probabil să aveți complimente specifice despre performanța dvs. Afișarea faptului că ați dezvoltat relații pe termen lung cu foștii manageri poate fi de asemenea benefică.
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 3
  3
  Nu vă limitați la o singură referință. Sefii potențiali solicită adesea mai multe referințe, astfel că este o idee bună să aveți în minte mai mulți oameni care să le poată scrie. Trei este un număr comun, dar puteți cere mai mult.
 • Dacă aveți doar câțiva șefi, atunci găsiți alți oameni care ar putea să vă scrie o scrisoare de susținere, cum ar fi ex-profesori sau lideri ai comunității care vă cunosc bine.
 • Dacă aveți mai multe scrisori, puteți adapta și pe cele pe care le trimiteți fiecărui loc de muncă alegând cele mai relevante.
 • Partea 2
  Solicitați trimiterea politicos

  Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 4
  1
  Informați-vă exajele în avans. Ar trebui să întrebați întotdeauna înainte de a adăuga numele unui fost șef pentru referință. Dacă vă vor contacta fără să știe că solicitați un loc de muncă, ei ar putea să vă ia prin surprindere și să dea o notă atât de bună. Acest lucru nu va face o impresie bună. Este politicos și prudent să întrebați în avans.
  • Dacă este posibil, când începeți să căutați o slujbă, permiteți fostului dvs. șef (e) să știe că ați putea cere o scrisoare în curând.
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 5
  2
  Nu așteptați până la ultimul minut de întrebat. Fostul tău șef va aprecia că are suficient timp să scrie scrisoarea. Vă anunță bine în avans și înseamnă că veți avea mai mult timp să lustruiți și să-l întăriți. Acest lucru vă va îmbunătăți șansele!
 • De exemplu, dacă este luni și vă cer să trimiteți scrisori pentru weekend, nu lăsați lucrurile mai târziu și cereți scrisorile miercuri. Solicitați o scrisoare unui fost director imediat.
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 6
  3
  Faceți cererea dvs. printr-o metodă indirectă. Solicitarea unei persoane pentru o scrisoare de recomandare în persoană vă poate face să vă simțiți presați. Ar putea părea mai greu să spui nu dacă trebuie. În schimb, scrieți un e-mail care solicită o scrisoare de referință sau folosind altă metodă indirectă. Astfel se evită trimiterea unei posibile trimiteri într-o poziție dificilă și vă oferă posibilitatea de a refuza politicos.
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 7
  4


  Lăudați-l. Chiar dacă îl știi bine pe fostul dvs. șef, el va aprecia câteva comentarii despre motivul pentru care cereți o scrisoare. Spuneți-i cât de mult îi prețuiți opinia cu privire la performanța dvs. de lucru. Ați putea spune, de asemenea, că nimeni altcineva nu este atât de calificat să comenteze în mod specific abilitățile și calitățile tale.
 • Scrieți ceva de genul "John, în cei doi ani de lucru împreună, ați avut ocazia să vedeți succesele pe care le-am avut în mai multe proiecte de marketing. Anii de experiență și îndrumare de-a lungul drumului au fost de neprețuit. Cred că este extrem de calificat să discute despre performanța mea și aș aprecia foarte mult comentariile sale ".
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 8
  5
  Oferă o ieșire. Asigurați-vă că ați spus o posibilă referință că este în regulă dacă nu puteți scrie scrisoarea. Acest lucru vă ușurează refuzul dacă nu aveți timp sau nu simțiți că sunteți cea mai bună persoană pentru această sarcină.
 • De exemplu, în loc de a cere „John, scrie-mi o scrisoare de referință?“ Încercați ceva de genul „John, ar aprecia a scrie o scrisoare de referință, în numele meu, dacă sunteți dispuși și capabili să facă acest lucru.“
 • Asigurați-vă că includeți și ceva de genul "înțeleg pe deplin dacă nu puteți să-mi scrieți o scrisoare în acest moment".
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 9
  6
  Răspunde în mod corespunzător dacă refuză. Rețineți că o scrisoare de referință este o favoare și că, de obicei, foștii șefi nu sunt obligați să le scrie. Dacă fostul tău administrator răspunde solicitării tale, spunând că nu poate să-ți scrie o scrisoare, să-i mulțumești pentru timpul și atenția lui oricum.
 • Puteți, de asemenea, să o luați astfel: dacă cineva se simte urât sau nu vă place prea mult, atunci ei nu vor scrie o scrisoare bună pentru tine.
 • Dacă el spune nu, el vă va face de fapt o favoare, oferindu-vă posibilitatea de a întreba pe cineva care va fi mai util.
 • Partea 3
  Ajutați un fost șef să scrie o scrisoare bună

  Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 10
  1
  Actualizați-vă fostul sef pe aspectele de bază ale locului de muncă pe care îl veți aplica. Adesea, este util ca fostul șef să vadă o copie a ofertei de muncă, precum și scrisoarea de intenție dacă aveți unul. Acest lucru vă ajută să adaptați litera la o anumită lucrare și o aplicație. Veți aprecia, de asemenea, să vedeți o copie a CV-ului, a CV-ului, a dosarului sau a altor dovezi ale experienței de lucru pentru ao actualiza.
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 11
  2
  Dă-i sfaturi despre ce să spui. De fapt, puteți ghida persoana care va scrie scrisoarea de referință. Dați-le puncte pentru a încerca sau chiar pentru rugăciuni care le pot da în evidență să le includeți în scrisoare. Acest lucru vă ajută să scrieți o referință bună.
 • De exemplu, în cazul în care ați avut un interviu de angajare, care nu a reușit să menționeze cât de repede este locul de muncă, dați fostului șef o listă de dovezi care arată productivitatea dvs., cum ar fi "A terminat 19 vânzări în 2 săptămâni. A prezentat constant rapoarte mai devreme decât era planificat. "
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 12
  3
  Verificați o schiță a literei. Cele mai multe scrisori de referință au o structură destul de standard, dar revizuirea poate fi utilă atât pentru dvs., cât și pentru șeful dvs. Dați-i o schiță sau întâlniți-l pentru al face împreună.
 • Primul paragraf ar trebui să fie prezentat șefului și să explice cum te cunoaște. De asemenea, trebuie să descrieți timpul petrecut cu dvs. și să vă verificați poziția.
 • Al doilea paragraf vă poate discuta abilitățile și calificările care sunt relevante pentru locul de muncă respectiv. Dacă aveți multe de spus, puteți include mai multe paragrafe.
 • Paragraful de închidere al scrisorii ar trebui să rezume cu entuziasm sprijinul acordat dvs. și să indicați dacă sunteți dispus să urmați dacă societatea pentru care aplicați are întrebări suplimentare.
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 13
  4
  Verificați din nou că fostul dvs. șef știe să prezinte scrisoarea. Uneori, scrisorile sunt trimise prin e-mail printr-un formular web sau un serviciu poștal. Asigurați-vă că cunoașteți metoda corectă și că aveți adresa corespunzătoare, precum și termenul limită de depunere.
 • Imaginea intitulată Cereți o referință de la un angajator Pasul 14
  5
  Mulțumesc foarte mult După ce ați terminat scrisoarea, este politicos să trimiteți un e-mail sau un card de mulțumire sau vă mulțumesc personal. Spune-i cât de mult apreciați că a făcut timp să scrie o scrisoare în numele tău. De asemenea, îi poți spune ce prețuiești pentru a-ți susține cariera.
 • De asemenea, să-l păstrați actualizat cu privire la modul în care se desfășoară căutarea dvs. de locuri de muncă.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se scrie o referință pentru un chiriașCum se scrie o referință pentru un chiriaș
  Cum să obțineți o treabă bună după ce ați fost antreprenorCum să obțineți o treabă bună după ce ați fost antreprenor
  Cum să obțineți un loc de muncă fără referințe personaleCum să obțineți un loc de muncă fără referințe personale
  Cum să obțineți o scrisoare de recomandare excelentă de la un profesorCum să obțineți o scrisoare de recomandare excelentă de la un profesor
  Cum să oferiți referințe bune despre un angajatCum să oferiți referințe bune despre un angajat
  Cum să lăsați o referință la AirbnbCum să lăsați o referință la Airbnb
  Cum să adresați o scrisoare de intențieCum să adresați o scrisoare de intenție
  Cum să scrieți propria scrisoare de recomandareCum să scrieți propria scrisoare de recomandare
  Cum de a scrie o scrisoare de fanCum de a scrie o scrisoare de fan
  Cum se scrie o scrisoare de scuzeCum se scrie o scrisoare de scuze
  » » Cum să adresați o scrisoare de referință unui fost șef

  © 2011—2020 ertare.com