Cum să ceri pe cineva să se liniștească în franceză

Nu puteți să stați elevii de schimb francezi să vorbească unul cu celălalt? Te simți ca un turist hărțuit la Paris? Nu vă faceți griji: limba franceză este plină de moduri prietenoase de a cere persoanei care vă deranjează să închideți. Există atât forme delicate și educate, cât și forme obscene și ofensatoare, astfel încât cunoașterea acestei varietăți de expresii vă va permite să aveți răspunsul potrivit pentru fiecare ocazie.

pași

Metoda 1
Nu sunt expresii atât de educate

Imaginea intitulă Spuneți Taci din franceză Pasul 1
1
Spuneți "Tais-toi" atunci când doriți ca cineva să tacă. Această propoziție este pronunțată "teh-twah". Trebuie să pronunți "tais" cu un scurt "e" (ca în "a fi"), și "toi" ca "toaletă". Înseamnă aproximativ "Taci!"
 • Această expresie, la fel ca toată această secțiune, poate fi considerată lipsită de respect față de modul în care este utilizată. Spunând că "Tais-toi" nu este atât de ofensator, nici nu este foarte respectabil. Aceasta va fi considerată o insultă dacă o folosiți pentru a fi furioasă sau dacă spuneți unei figuri de autoritate, cum ar fi părinții, profesorul sau șeful tău.
 • Imaginea intitulată Spuneți Taci din franceză Pasul 2
  2
  Spune "taisez-vous" ca o alternativă. Această propoziție este pronunțată "vu tehze". Utilizați un scurt "e" pentru "tais" (ca în "a fi") și un lung "u" (ca în "a"). Aceasta înseamnă, aproximativ, "Fii tăcut!".
 • Acesta este un alt mod "moderat" de nerespectare de a cere cuiva să tacă în franceză. De asemenea, în anumite contexte, aceasta poate fi folosită pe cale amiabilă. Cu toate acestea, va fi considerat nepoliticos dacă îl spui agresiv sau dacă îl folosiți cu cineva pe care ar trebui să îl tratați respectuos.
 • Deoarece aceste expresii utilizează pronumele "vous", le puteți folosi atât atunci când adresați o singură persoană cât și când adresați un grup de persoane.
 • Imagine intitulată Spuneți Taci în franceză Pasul 3
  3
  di "Ferme ta bouche" dacă doriți să utilizați o modalitate agresivă de a spune unei alte persoane să tacă. Această propoziție este pronunțată "ferma tah Bush". Pentru a spune "ferme" utilizați un e mai lung și nu pronunțați ultimul "e". Sunetul "a" în "ta" ar trebui să fie scurt. "Bouche", un "u" lung. Această expresie înseamnă, aproximativ, "închideți gura!"
 • Această expresie este aproape întotdeauna considerată agresivă. Poate fi bine luată numai dacă îl folosiți glumind cu prietenii sau familia.
 • Imagine cu titlul Say Shut up in French Step 4
  4
  Spune "Ta gueule" să ordone pe cineva foarte agresiv să tacă. Dacă nu vă supărați pe celălalt, poate doriți să utilizați această expresie obișnuită (dar eficientă). pronunțat "tah gel". Utilizați un scurt "a" pentru "tah" și un "e" închis pentru "gueule". Ultimul "e" al "gueule" este tăcut.
 • Fii atent cu această expresie. Este cea mai insultătoare modalitate care există în franceză pentru a cere cuiva să tacă. Poate asculți prietenii apropiați să o folosească printre ei, dar nu trebuie să-l utilizați în contexte "formal".
 • Metoda 2
  Alternative mai educate

  Imagine cu titlul Say Shut up in French Pasul 5


  1
  di "Taisez-vous, s`il vous plaît" să-i ceri pe cineva "vă rog" faceti liniste Această expresie este pronunțată "tezeh-vu, sil vu ple". Pentru "taise" și "cosiță" utilizați o lungă "e", pentru "vous" o lungă "u" și pentru "s`il" o lungă "i". Aceasta înseamnă, aproximativ, "tăce te rog".
  • Aici se folosește din nou pronumele semi-formală "vous", care se folosește atunci când se adresează unei persoane în mod oficial (o persoană importantă sau mai mare decât tine). Puteți folosi această expresie și pentru a discuta cu un grup de persoane.
  • Dacă doriți să utilizați această expresie cu cineva apropiat de dvs., cum ar fi un prieten sau o rudă, puteți spune "tais-toi, s`il te plaît" (
  "te-twah, sil-te-pleh"), derivate din pronumele informale "tu".
 • Imagine cu titlu Spuneți Taci din franceză Pasul 6
  2
  di "Tăcere, s`il vous plaît" să ceară tăcere. "Tăcerea" este aceeași cu "tăcerea" în spaniolă, dar este pronunțată "silence, sil vu ple". Pentru "tăcere", utilizați un "e" lung și un "a" lung. "N" în "tăcere" este foarte delicat, aproape nu articulațiile. "S`il vous plaît" se pronunță așa cum am descris anterior.
 • Această expresie este utilă pentru aceleași situații în care ați folosi cuvântul "tăcere" în limba spaniolă. De exemplu, puteți pronunța aceste cuvinte dacă sunteți un profesor și doriți ca elevii să fie tăcuți pentru a putea începe cu prezentarea.
 • Imagine intitulată Spuneți Taci din franceză Pasul 7
  3
  di "s`il vous plaît SOYEZ tranquille" pentru a cere pe cineva să-și reducă tonul de voce. Acesta este un alt mod semi-educat de a cere tăcere. pronunțat "sil vu ple swaie trankil". Modul de a articula "S`il vous plaît" noi deja explicăm. Pentru "soyez", folosiți sunete scurte și "tranchilizați" un "i" lung. Aceasta înseamnă, aproximativ, "rămâne calm" sau "rămâne tăcut".
 • "R" francez poate fi dificil de pronunțat. Este un sunet foarte moale și "aerisit", pentru care trebuie să plasați partea din spate a limbii pe partea superioară a gurii, având grijă să nu opriți complet trecerea aerului. Poate necesită o anumită practică, așa că încercați să găsiți un tutorial sau un ghid pentru exercițiu.
 • Imagine intitulată Spuneți Taci în franceză Pasul 8
  4
  di "calmez vous, s`il vous plaît" pentru a tăcea pe cineva care este foarte neliniștit. Această propoziție este pronunțată "calme-vu, sil vu ple". Prima silabă a "calmez" poartă un scurt "a", iar a doua silabă e "e" închisă și lungă. Îmbinările "Vous" și "s`il vous plaît" acestea au fost deja explicate mai sus. Înseamnă, aproximativ, "calmează-te, te rog".
 • Această expresie este utilă în special atunci când doriți ca cineva să vorbească mai puțin, dar nu doriți să le cereți explicit să tacă. De exemplu, puteți să o utilizați dacă sunteți într-un restaurant îngrijorat deoarece unul dintre prietenii dvs. aranjează o scenă și vă temeți că vor fi loviți.
 • sfaturi

  • Dacă vreți ca una dintre frazele menționate să sune mai agresivă, adăugați o insultă sau un cuvânt proastă.
  • "La gueule" se referă literalmente la gura animalelor. Înseamnă deci că ai gura unui animal. Prin urmare, nu ar trebui să utilizați această expresie decât dacă sunteți în căutarea unei bătăi.

  avertismente

  • Ca și în limba spaniolă, cerându-i pe cineva să se liniștească în limba franceză poate fi foarte nepoliticoasă, mai ales dacă folosiți, din frazele citate anterior, cei mai puțin educați. Țineți întotdeauna în minte acest lucru și, în caz de dubii, utilizați opțiuni mai educate, cum ar fi "vă rugăm să fiți liniștit" ("taise-vous, s`il vous plaît").
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să spun "Nu știu" în francezăCum să spun "Nu știu" în franceză
  Cum să spun "noapte bună" în francezăCum să spun "noapte bună" în franceză
  Cum să spun "Nu vorbesc limba franceză"Cum să spun "Nu vorbesc limba franceză"
  Cum să spun "te iubesc" în franceză, germană și italianăCum să spun "te iubesc" în franceză, germană și italiană
  Cum să spun "Numele meu este" în francezăCum să spun "Numele meu este" în franceză
  Cum să spun "dragostea mea" în francezăCum să spun "dragostea mea" în franceză
  Cum să spun "ziua de naștere fericită" în francezăCum să spun "ziua de naștere fericită" în franceză
  Cum să spun la revedere în francezăCum să spun la revedere în franceză
  Cum să spun cum ești în francezăCum să spun cum ești în franceză
  Cum să spun felicitări în limba francezăCum să spun felicitări în limba franceză
  » » Cum să ceri pe cineva să se liniștească în franceză

  © 2011—2020 ertare.com