Cum să solicitați un interviu de angajare

Ați corectat deja CV-ul dvs. Scrisoarea de intenție este impecabilă. Chiar și așa, nimeni nu te-a sunat. Credința populară afirmă că solicitanții de locuri de muncă trebuie să-și prezinte documentele managerilor necunoscuți pentru a le revizui și aștepta în mod corespunzător invitația la un interviu. Cu toate acestea, profesioniștii experimentați au ideea că, uneori, ar trebui să cereți interviul și "închideți vânzarea".

pași

Metoda 1
Cereți un interviu

Imaginea intitulată Solicitați o interviu pentru angajare Pasul 1
1
Cereți un interviu informativ. Înainte de a aplica pentru un anumit loc de muncă, puteți solicita un interviu informativ. În ea, puneți întrebările pe care le aveți. Este un interviu care vă ajută să investigați și să aflați mai multe despre companie. Contactați personalul de resurse umane și cereți-i un interviu telefonic. O altă modalitate este contactarea cuiva pe care îl cunoști și care lucrează în companie.
 • Utilizați rețele sociale pentru profesioniști și companii precum Linkedln sau rețele universitare de absolvenți pentru a intra în contact cu persoane din cadrul unei organizații. Când cereți un interviu, menționați că sunteți interesat să aflați mai multe despre companie și despre afacerea acesteia. Nu cereți o referință sau o oportunitate de angajare.
 • Aveți o listă de întrebări la îndemână. Investigați poziția persoanei cu care urmează să vorbiți, pentru a evita să adresați întrebări de bază. De exemplu, dacă vă întrebați: ce faceți? Este pentru că nu ați cercetat nimic. O întrebare mai bună: ce credeți că este cea mai dificilă în poziția dvs. de analist?
 • Imagine cu titlul Cereți o interviu pentru angajare Pasul 2
  2
  Utilizați scrisoarea de intenție Fii direct și amabil să ceri un interviu în scrisoarea de intenție. Menționați în ultimul paragraf al scrisorii dvs. că doriți să aveți un interviu. Fiți recunoscători, în loc să cereți. Nu propuneți o anumită dată. Poate doriți să menționați că veți chema recrutorul într-o săptămână pentru a solicita mai multe informații.
 • De exemplu, puteți scrie: "Sunt foarte interesat să vorbesc cu dvs. cât mai curând posibil. Aș avea timp disponibil în următoarele două săptămâni pentru un interviu".
 • Încercați să spuneți acest lucru: "Sper să aflu mai multe despre nevoile [numele companiei] și să știu la ce să pot contribui în cadrul echipei tale. Te rog, contactați-mă cât mai curând posibil pentru a organiza un interviu".
 • Mulțumiți managerului însărcinat cu angajarea pentru a acorda timp pentru a vă citi documentele. Spuneți la revedere cu o expresie de genul: "Aștept cu nerăbdare să vă aud de curând".
 • Lucrătorii din domeniul resurselor umane pot primi sute de cereri pentru o anumită funcție. Asigurați-vă că scrisoarea dvs. se potrivește cu poziția pe care o doriți, vă arătați cunoștințele despre companie și cum pot beneficia ambele. Vizitați articolul scrieți o scrisoare de intenție pentru a citi mai multe sfaturi.
 • Listați informațiile de contact în scrisoarea de intenție și în curriculum. Includeți numărul dvs. de telefon, adresa Skype, orele disponibile și e-mailul. Ar trebui să facilitați cât mai mult lucrul pentru persoana responsabilă cu resursele umane.
 • Imaginea intitulată Cereți un interviu pentru angajare Pasul 3
  3
  Urmăriți telefonul. Dacă recrutorul nu te contactează după 7 sau 10 zile, luați problema în propriile mâini. Sunați recrutorul responsabil. Întreabă-te dacă ți-ai văzut deja documentele. Dacă managerul era ocupat, atunci poate că nu avea timp să le examineze. Fiți foarte politicos și cereți o dată aproximativă. Dacă ați revizuit deja documentele, întrebați-le când puteți avea un interviu. Poate că nu vă pot răspunde încă, dar nici măcar nu știți starea cererii dumneavoastră.
 • Dacă nu aveți informațiile despre recruiterul responsabil, sunați la sediul principal al companiei și cereți-i să vă transfere la departamentul de resurse umane.
 • Începeți conversația mulțumindu-i managerului de angajare pentru efectuarea apelului. Întreabă-l dacă are timp să răspundă la una sau două întrebări. Vei transmite respectul managerului dacă recunoști că timpul tău este valabil.
 • Sunați și spuneți: "Salut, numele meu este Marta López. Mi-am depus cererea săptămâna trecută pentru poziția de management al proiectului. Mă întrebam dacă este posibil să programați un interviu în următoarele două săptămâni".
 • Nu solicitați dacă anunțul de postare menționează cu strictețe că solicitanții nu ar trebui să facă acest lucru.
 • Puteți, de asemenea, să urmați prin e-mail.
 • Imaginea intitulată Cereți o interviu pentru un loc de muncă Pasul 4


  4
  Vizitați locul de muncă. Adesea, nu este posibil. Dar există anumite cazuri în care afacerea este mică și familiară, cum ar fi un magazin de înghețată sau un lot de mașini, și ar fi bine dacă l-ați vizitat personal. Prezentați-vă cu amabilitate, spuneți-le că ați trimis documentele și le-ați întrebat când vor avea ocazia să vorbească cu dvs. Persoanele ocupate nu au întotdeauna timp să proceseze documentele în mod rapid, mai ales într-o mică afacere.
 • Poate vă simțiți copleșiți de introducerea unui nou peisaj, deci păstrați-vă calm. Încercați să fiți încrezători și relaxați și spuneți ceva de genul: "Bună, domnule Garcia. Numele meu este Juan Pérez. Mi-am depus cererea de a fi vânzător de înghețată cu o săptămână în urmă. Ai avut timp să-l revizuiți?"
 • Metoda 2
  Pregătiți-vă pentru interviu

  Imagine cu titlul Cereți un interviu de angajare Pasul 5
  1
  Investigați despre companie. Citiți cu atenție site-ul său. Găsiți care este misiunea și structura dvs. Dacă este o companie mare, citiți rapoartele financiare anuale. De asemenea, investighează informații specifice industriei. Aflați dacă au asociații profesionale în legătură cu activitățile companiei sau dacă își administrează comerțul într-un alt mod.
  • Până în acest moment ar fi trebuit să vă depuneți deja cererea. Asigurați-vă că ați făcut-o, inclusiv orice tip de document necesar înainte de a cere un interviu. Este prudent să așteptați o săptămână înainte de a primi un răspuns sau un fel de urmărire.
 • Imagine intitulată Solicitați o interviu pentru angajare Pasul 6
  2
  Investigați potențialii intervievatori. Care este fundalul dvs.? Care a fost cariera ta profesionala? Găsiți profilurile lor pe Linkedln. Aflați orice similitudine aveți cu ei. De exemplu, aceștia au putut participa la aceeași universitate sau au un hobby în comun. Dacă conversația ajunge la punctul de a vorbi despre aceste probleme, atunci faceți-o, atâta timp cât este relevantă.
 • Faceți o căutare anonimă pe social media, dacă este posibil. De exemplu, efectuați o căutare publică fără a fi în contul dvs. Linkedln.
 • Imagine cu titlul Cereți un interviu de angajare Pasul 7
  3
  Utilizați cercetarea pe care ați făcut-o pentru a vă defini obiectivele. Atunci când studiați compania sau angajații săi, aflați valorile și proiectele care vă interesează. Cum puteți dovedi că compania este potrivită pentru cariera dvs. profesională? Cum va ajuta această muncă să vă atingeți obiectivele? Este important să subliniezi modul în care puteți beneficia de ele, dar trebuie să vă gândiți și la modul în care acestea vă vor beneficia.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să anulați un interviu de angajareCum să anulați un interviu de angajare
  Cum să obțineți un loc de muncă la AppleCum să obțineți un loc de muncă la Apple
  Cum să obțineți un loc de muncă în următoarele 30 de zileCum să obțineți un loc de muncă în următoarele 30 de zile
  Cum să răspundă la întrebări dificile într-un interviuCum să răspundă la întrebări dificile într-un interviu
  Cum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajareCum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajare
  Cum să ieșiți după interviuCum să ieșiți după interviu
  Cum să scrieți o notă de mulțumire pentru un interviuCum să scrieți o notă de mulțumire pentru un interviu
  Cum să evitați greșelile în timpul unui interviu de angajareCum să evitați greșelile în timpul unui interviu de angajare
  Cum să adresați întrebări de interviuCum să adresați întrebări de interviu
  Cum se face bine într-un interviu cu o agenție de modelareCum se face bine într-un interviu cu o agenție de modelare
  » » Cum să solicitați un interviu de angajare

  © 2011—2020 ertare.com