Cum să solicitați o scrisoare de recomandare profesorului dvs. prin e-mail

Aveți nevoie de o recomandare de la un profesor pentru bursă, școală absolventă sau muncă. Dacă intenționați să plasați comanda prin e-mail, urmați pașii de mai jos pentru a obține cele mai bune referințe într-o manieră educată și eficientă.

pași

Scrieți e-mailul

Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 1
1
Pregătiți e-mailul pentru al trimite cu cel puțin 5 până la 6 săptămâni înainte de data finală de livrare a recomandării. Nu așteptați până în ultima secundă. Cu siguranta ca profesorul duce o viata aglomerata si nu doriti ca recomandarea dvs. sa fie grabita, daca aveti timp sa o scrieti.

Alege profesorul potrivit. Înainte de a alege profesorul pentru a cere o recomandare, întrebați-vă:

 1. 1
 2. Știe acest profesor numele meu?
 3. Am vorbit vreodată cu acest profesor în afara orelor de curs?
 4. Am primit vreodată o notă bună de la acest profesor în orice clasă?
 5. Am luat mai mult de o clasă cu acest profesor?

  Cel mai sigur lucru este să alegi un profesor care poate scrie caracteristicile personale specifice ale persoanei dvs. și nu numai adjective comune și tribale. Cu cât răspunzi mai mult "da" La întrebările anterioare, cu atât mai probabil sunteți că luați decizia corectă.
 6. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 3
  2
  Adresați-i în mod corespunzător. Deși este un e-mail, probabil căutați că e-mailul dvs. să arate bine. Dacă sunteți obișnuiți să-l numiți după numele său (la cererea expresă a profesorului), utilizați-l în scrisoare. Dacă nu, utilizați un titlu corespunzător pentru caz, de exemplu: "Distingă MSc. Juan Perez" urmat de un colon (:).
 7. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 4
  3
  scrie "Recomandare pentru [numele dvs.]" în secțiune "afaceri".

Porniți primul paragraf afirmând ce doriți: "Motivul pentru aceasta este să vă întreb dacă ați fi dispus să scrieți o scrisoare de recomandare pentru mine". Evitați să încercați să ghiciți motivul scrisorii dvs. În următoarele propoziții include:

 1. 1
 2. Numele tău
 3. Anul universității
 4. cursă
 5. Cursurile pe care le-ai luat cu acel profesor, când și ce grade ai.
 6. De ce aveți nevoie de o recomandare (adică, pentru care postulează)?
 7. Data livrării scrisorii de recomandare
 8. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 6
  2
  Descrieți puțin relația pe care ați avut-o cu acest profesor în paragraful următor și indicați de ce l-ați ales în mod specific. Vorbește puțin despre tine și despre interesul tău față de bursă, programul de ajutor sau lucrarea pentru care ai nevoie de scrisoare.
 9. Nu utilizați motive prea simple, cum ar fi: "Vreau să lucrez pentru că mi-au oferit cea mai bună ofertă salarială" sau "Vreau să merg la universitatea asta, pentru că o diplomă va arăta bine în CV-ul meu".
 10. Fii profesionist și scrie ceva de felul următor: "Am optat să mă aplice programului oferit de acest muzeu, pentru că sunt cu adevărat interesat de secțiunea istoriei antice care o are".
 11. Este această persoană în legătură directă cu locul sau compania căreia i se va aplica? Dacă este pentru o universitate, este un student absolvent al acesteia? Dacă da, încercați să o includeți în scrisoarea dvs.: "Înțeleg că multe dintre piesele expuse au fost aduse de dvs. la ultima dvs. călătorie în Amazon. Sunt foarte plină de speranță pentru a obține o poziție în muzeu. Așadar, voi avea ocazia să lucrez cu un set excepțional de piese".
 12. Dacă experiența dvs. cu acest profesor a influențat într-un fel alegerea dvs., atunci menționați-o: "Trebuie să mărturisesc că nu m-am gândit să mă aventurez în cercetare până când am luat clasa de biologie cu tine. Acest lucru mi-a motivat să fac un loc de muncă cu fracțiune de normă la ______ și acum sunt foarte încântat de posibilitatea de a putea lucra în cercetare după absolvirea școlii". Amintiți-vă să nu minți dacă nu este adevărat.
 13. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 7
  3
  Utilizați paragraful al treilea ca o oportunitate de a arăta ceea ce doriți ca profesorul dvs. să scrie despre dvs. Aceasta include informații pe care poate că profesorul tău nu știe despre tine. Puteai să o spui subtil prin aceasta:
 14. "Sunt sigur că sunteți conștienți de conversațiile noastre și de participarea mea la cursul dvs., că sunt dedicat domeniului arheologiei. Sunt mândru să spun că mi-am încheiat deja cariera de arheologie în luna iunie a acestui an. Am reușit să-mi fac stagiul în muzeu sub îndrumarea dr. Fernando Aguirre, despre care sunt sigur că știi. De asemenea, am o experiență bună în catalogarea pieselor, datorită stagiului meu".
 15. alte referințe mele arată capacitatea mea academic, dar ești singura persoană care știe cu adevărat cât de mult lucrez la teza mea și toate obstacolele a trebuit să merg. Speram să vorbești despre managementul stresului meu și despre cele neprevăzute, deoarece acestea sunt calitățile pe care comitetul de selecție dorește să le vadă".
 16. Imaginea intitulată Întrebați-vă profesorul pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 8


  4
  Furnizați detaliile necesare. Unde ar trebui să apară scrisoarea și când aveți nevoie de ea? Le-ați cerut deja să scrie scrisoarea pentru dvs., deci ar fi nepoliticos să o trimiteți, dar dacă vă oferiți să faceți acest lucru, nu contraziceți cuvintele lor. Dacă această persoană este ca dragul nostru Dr. Perez, care este întotdeauna aventuri și uitând lucruri cum ar fi trimiterea de email-uri și teste corecte, atunci spune-i trebuie să prezinte toate cărțile în persoană. Acest lucru vă va asigura că veți primi scrisoarea în timpul stabilit anterior. Încercați să includeți acest termen în corespondență, astfel încât să știți care este termenul maxim.
 17. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 9
  5
  Încheiați cu informații despre cum vă veți termina temele: "Voi părăsi formularul într-un plic sigilat, cu numele dvs. în căsuța poștală a facultății săptămâna viitoare. Vă voi trimite un email cu o săptămână înainte de termenul limită. Vă mulțumim din nou". O altă opțiune este: "Trebuie să trimit scrisoarea de recomandare înainte de 3 august. Dacă aveți disponibilitatea și dorința de a-mi scrie o scrisoare de recomandare, vă rog să-mi spuneți și voi fi fericit să vă prezint la biroul dvs. pentru al ridica.".
 18. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 10
  6
  Vă mulțumim pentru timpul petrecut în timpul citirii scrisorii dvs., indiferent dacă trimiteți sau nu scrisoarea: "Vă mulțumesc anticipat pentru timpul și atenția acordată. Vreau să prelungesc această mulțumire pentru timpul petrecut sub instrucțiunile tale". Dacă ai avut o relație foarte bună cu acest profesor, poți fi puțin mai efuziv în această teză: "Chiar apreciez că puteți să-mi faceți această scrisoare, precum și timpul și pasiunea pe care le dedicați clasei voastre, ceea ce mi-a schimbat cu adevărat viața. Acesta este un lucru pe care nu o voi obosi niciodată să-i mulțumesc".
 19. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 11
  7
  Faceți toate sarcinile pe care le-ați spus că le veți face în scrisoarea dvs.: trimiteți materialul necesar și memento-ul la data menționată anterior. Însoțiți e-mailul cu un apel telefonic dacă nu ați auzit în maxim 1 sau 2 săptămâni. Dacă trebuie să-l sunați, să nu vă asumați nimic. Mai întâi, asigurați-vă că scrisoarea a fost citită. Dacă nu, fiți pregătit să faceți o cerere verbală.
 20. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 12
  8
  Înainte de termenul limită, vă revine responsabilitatea revizuirii programului de bursă, a școlii postuniversitare sau a prospectului de angajare pentru a verifica dacă profesorul dvs. a trimis recomandarea. Dacă nu, trimiteți un e-mail scurt și concis, care vă aduce aminte de termenul limită și o ofertă de expediere prin poștă rapidă.
 21. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 13
  9
  Vă mulțumim din nou După obținerea scrisorii de recomandare, trimiteți o notă de mulțumire. Dacă recomandarea este în mâinile potrivite, ar putea fi un bun gest de a trimite o scrisoare scrisă de mână prin poștă obișnuită. Acest gest nu este doar un eșantion de educație, ci vă poate beneficia și mai târziu. Este posibil să aveți nevoie de o altă scrisoare în viitor sau dacă vă aflați într-un domeniu similar, această persoană vă poate ajuta în orice moment. Dacă scrisoarea are efectul dorit, sunați-l pe mentor să împărtășească vestea bună.

sfaturi

 • Citiți mesajul înainte de al trimite. Asigurați-vă că nu aveți erori de ortografie sau gramatică. Întrebați pe altcineva să revizuiască dacă scrisul nu este unul dintre punctele tale forte.
 • Pentru a evita căutarea agresivă, trimiteți o notă de mulțumire profesorului cu 1 sau 2 săptămâni înainte de data livrării, unde menționați data ca o reamintire.
 • Atașați-vă CV-ul la adresa de e-mail și menționați că îl atașați la referința profesorului.
 • Utilizați un pix sau un stilou negru pentru a umple partea de formate pe care doriți ca profesorul să le folosească dacă le aveți.
 • Amintiți-vă toți cei care vă fac o favoare și fiți dispuși să vă întoarceți favoarea atunci când timpul este în picioare. De exemplu, dacă veți obține locuri de muncă la muzeu, puteți apela profesorul Perez să vă anunțăm că departamentul dumneavoastră acceptă studenți pentru stagii și credeți că aceste informații pot fi importante pentru el.
 • Dacă aveți nevoie de o recomandare într-un timp scurt, scrieți un scurt e-mail, întrebând dacă aveți timp să faceți acest lucru și să explicați circumstanțele. Dacă primiți un răspuns pozitiv, scrieți o scrisoare mai detaliată.

avertismente

 • Unii profesori sunt ofensați atunci când li se cere o scrisoare de recomandare prin e-mail. Vizitarea profesorului în timpul orelor de program, efectuarea unei întâlniri sau efectuarea unui apel telefonic vă va arăta că sunteți dispus să vă oferiți timp și energie în loc să scrieți doar un e-mail.
 • Amintiți-vă că profesorii nu sunt obligați să scrie recomandări. Profesorii dvs. au petrecut, în general, decenii de lucru foarte greu pentru a-și construi reputația. De fiecare dată când scriu o recomandare, au pus această reputație în joc. În general, ele vor face doar pentru elevii în care cred cu adevărat.
 • NU INTRODUCEȚI-L pe ME să citească o copie a scrisorii înainte să o trimită. Nu este oportun să se facă acest lucru, deoarece ideea este ca profesorul să trimită o evaluare sinceră și fără a trebui să explice studenților. Dacă credeți că profesorul nu poate avea lucruri bune de spus, atunci întrebați dacă credeți că aveți afișări și materiale de care aveți nevoie pentru a scrie o recomandare pentru a putea beneficia de obiectivul dvs..
 • Dacă profesorul vă oferă un indiciu (de exemplu, trimiteți un e-mail înainte de o scrisoare de recomandare completă) dând de înțeles că recomandarea nu va fi la fel de favorabile ca v-ar, spune vă mulțumesc pentru atenția dumneavoastră și spune-aveți deja un alt referință.
 • Nu dați niciodată o listă de persoane care ar putea să vă recomande pozitiv fără un acord prealabil cu aceștia. Nu faceți asta, chiar dacă ați lucrat mult cu ei și sunteți siguri că vor.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci o carte de casă pentru ziua profesoruluiCum să faci o carte de casă pentru ziua profesorului
Cum să mulțumesc unui profesorCum să mulțumesc unui profesor
Cum să obțineți o scrisoare de recomandare excelentă de la un profesorCum să obțineți o scrisoare de recomandare excelentă de la un profesor
Cum să faci o primă impresie bună pentru profesorul tăuCum să faci o primă impresie bună pentru profesorul tău
Cum să alegi un profesor de pian pentru copilul tăuCum să alegi un profesor de pian pentru copilul tău
Cum să scrieți o scrisoare profesorului dvs.Cum să scrieți o scrisoare profesorului dvs.
Cum să scrieți o scrisoare de mulțumire profesorului tăuCum să scrieți o scrisoare de mulțumire profesorului tău
Cum puteți face un profesor să schimbe notaCum puteți face un profesor să schimbe nota
Cum să ne ocupăm de un profesor micCum să ne ocupăm de un profesor mic
Cum să trimiteți un e-mail profesorului dvs.Cum să trimiteți un e-mail profesorului dvs.
» » Cum să solicitați o scrisoare de recomandare profesorului dvs. prin e-mail

© 2011—2020 ertare.com