Cum să ceri cineva să tacă în japoneză

Cu mii de caractere de memorat și sisteme de scriere multiple, japonezii sunt considerați pe scară largă una dintre cele mai dificile limbi de învățat pentru cei care doresc să-l învețe. Din fericire, nu este deosebit de dificil să întrebați japonezii pentru pace și liniște! Termenii japonezi pentru "închis" și alte variante similare durează doar câteva momente pentru a memora și a învăța cum să transmită mesajul în mod clar. Cu toate acestea, este important să fii foarte atent în folosirea acestor fraze pentru a evita o neînțelegere serioasă.

pași

Metoda 1
Variante dispuse

Rețineți că frazele din această secțiune ar trebui, de obicei, să fie utilizate numai între prieteni sau membri apropiați ai familiei. Spunând unui străin sau unei figuri de autoritate "taci" poate însemna o infracțiune serios.

1
spune "damare" ca referință pentru "taci". Încercați această simplă expresie ca o utilizare zilnică "taci. pronunțat "dah-mah-ray". "dah" și "mah", iar cuvântul este similar cuvântului "brut". Rețineți că sunetul r folosit este ușor și rapid ca un spaniol r. R este pronunțat cu un robinet ușor pe limbă, aproape ca un englez d sau două "ts" cu cuvântul "unt", în engleză.
 • În japoneză, această frază este scrisă "黙 れ".
 • Dacă vreți cu adevărat să faceți o impresie, încercați să faceți o mișcare continuă a lui r la sfârșitul cuvântului. Acest lucru poate fi folosit în japoneză pentru a genera o emoție sau accent pe un cuvânt. Acest lucru seamănă și cu sunetul pronunțat în spaniolă
 • 2
  Pentru a vorbi dintr-o poziție de autoritate, puteți spune "damarinasai". Dacă vrei să spui cuiva să tacă, ca și cum ai fi superior persoanei (cum ar fi un șef sau un ofițer de poliție), folosește această opțiune. pronunțat "Dah-mah-ree-nah-suspin." Primele trei silabe ale cuvântului sunt similare "Damare," numai cu un sunet lung (ca în "suspina") la sfârșitul cuvântului. "nah" de asemenea, rimează cu "mahmureală" în engleză (brut) și cuvântul "suspina" la final se pronunță similar cuvântului în limba engleză. Cea mai apropiată semnificație a cuvântului este "Tăcere!"
 • Această teză este scrisă "黙 り な さ い"
 • 3
  spune "yakamashī" ca o modalitate semi-rudă de a spune "Ești prea zgomotos" Această expresie înseamnă literalmente "scandalos", dar indică faptul că persoana care vorbește ar trebui să tacă. pronunțat "Yah-Kah-mah-Shee" (în esență, acest lucru este scris în limba engleză). Singurul lucru pe care ar trebui să-l țin minte este "shee" la sfârșit, deoarece în japoneză, vocalele lungi la sfârșitul cuvintelor sunt păstrate de două ori mai mult decât vocalele normale. Acest lucru poate da fraza o referință ca aceasta dacă ar fi a "reclamație" la o vorbire engleza, de vreme ce silaba finala tine ceva "yakamasheeee."
 • Această teză este scrisă "や か ま し い".
 • 4
  Alternativ, puteți spune "Urusai". Această expresie are un înțeles similar cu yakamashī. Se pronunță ca "Ooh-roo-suspin." Rețineți că, în japoneză, buzele nu se mișcă înainte pentru sunetul lung al u. De aceea, sunetele vocalelor din "ooh" și "roo" ar trebui să sune în mijlocul "oo" în "rădăcină" în engleză Stăpânirea acestui cuvânt poate face un pic de practică.
 • Această teză este scrisă "う る さ い".
 • Nu uitați să utilizați sunetul ușor al lui r, care apare atunci când faceți o mișcare rapidă a limbii pe partea superioară a gurii.
 • 5


  di "Shizuka ni shiro yo!" să spunem "Tăcere!" într-un mod furios. Această expresie este în esență o modalitate abruptă și nepolitică de a cere tăcere. Este o opțiune bună dacă ați cerut deja pe cineva într-un mod prietenos să fie liniștit și să nu răspundă. Pronunță această frază "Shee-zoo-Kah genunchi Shee-oh-mi." Merită să vă amintiți că sunetul u japonez este pronunțat fără a mișca buzele înainte
 • Această teză este scrisă "静 か に 白 よ".
 • 6
  utilizare "yarou" în cele din urmă, să vă înălțați furia sau nemulțumirea. Japonezii nu au "abuz " în modul în care alte limbi o dezvoltă, dar dacă aveți cuvinte pe care le puteți adăuga la propozițiile dvs. pentru a exprima cât de enervant sunteți cu cineva. "yarou" este una dintre aceste insulte, care se traduce asemănătoare cuvintelor "scelerat" sau "persoană neplăcută "; "yarou" se pronunță mai mult sau mai puțin în felul următor: "da - rând". Utilizați sunetul scurt (ca în cuvânt "măr") pentru prima silabă - al doilea sunet este similar cuvântului englez "rând ".
 • Pentru a folosi acest cuvânt, adăugați-l după ce spui un adjectiv ca "Urusai" sau "yakamashi." De exemplu, "Urusai yarou" înseamnă, în principiu, "Taci, persoana ta zgomotoasă și stresantă."
 • "yarou" este scris "野 郎".
 • Metoda 2
  Opțiuni mai plăcute

  Exemplele din această secțiune sunt mai acceptabile pentru a fi utilizate în afara cercului de prieteni. Totuși, ele pot fi considerate nepoliticoase dacă sunt folosite în mod greșit, deci încercați să fiți conștienți de ceea ce doriți să vă exprimați atunci când utilizați aceste fraze.

  1
  • di "shizukani" pentru " tăcere" Această frază binecunoscută este o modalitate neutră de a cere cuiva să se calmeze și să nu aibă nici o conotație insultătoare. De exemplu, este posibil să auziți că profesorii folosesc acest cuvânt ca o instrucțiune pentru a rămâne tăcuți în timpul unui studiu. "Shizukani" pronunțat "Shih-Zoo-Kah-genunchi". Prima silabă folosește sunetul scurt i (ca în cuvânt "groapă" în limba engleză), în timp ce ultima silabă folosește sunetul e lung (ca în cuvânt "ceai"). Rețineți că ultima silabă de aici nu are accentul extins folosit în cuvânt "yakamashī."
  • Această teză este scrisă "静 か に".
  • Această opțiune este încă un pic abruptă și oarecum forțată pentru a fi folosită cu străini, așa că poate doriți să alegeți fraza de mai jos, dacă doriți să fiți mai delicată.
  • di " shizukani shite kudasai" pentru " tăcere, vă rog". Acesta este unul dintre modurile cele mai educate pe care le poți spune unei alte persoane să tacă - de exemplu, acest cuvânt este perfect pentru a opri tăcerea oamenilor zgomotoși din jurul tău într-un teatru sau într-un cinematograf. "Shizukani" se pronunță exact ca și cuvântul din pasul anterior. "porcarie" pronunțat "ea-Tay" (utilizează sunetul lung de "e" folosit în cuvântul te pentru prima silabă). "Kudusai este pronunțat "Koo-dah-tuspiro". Prin urmare, din nou, sunetul u se face fără a mișca buzele înainte.
  • Această teză este scrisă "Înțelegeți-vă".
  • Amintiți-vă acest cuvânt "kudasai"- E japonez pentru "vă rog", astfel încât să o folosiți foarte mult atunci când învățați cele mai comune fraze japoneze.
 • 2
  Răspundeți cu "Arigato" când primiți ceea ce cereți. Dacă cereți politicos pe cineva să tacă și această persoană face, nu uitați să vă mulțumesc! "Arigato" este unul dintre numeroasele cuvinte japoneze obișnuite "mulțumesc". pronunțat "ah-ree-Gah-n picioare." Utilizați sunetul delicat japonez r realizat cu o mișcare a limbii descrisă mai sus. De asemenea, veți dori să păstrați ultima sau să sunați puțin mai mult decât în ​​mod obișnuit (la fel cum a procedat și pentru i "yakamashī")
 • Această teză este scrisă "あ り が と う".
 • Pentru a exprima "vă mulțumesc foarte mult", puteți spune "Arigatou gozaimasu." "gozaimasu" pronunțat "du-te-ZYE din mușchi." Rețineți că a doua silabă rimează cu cuvântul "ochi" în limba engleză și U la final nu este pronunțată. Această teză este scrisă "あ り が と う ご ざ い ま す".
 • sfaturi

  • Japonia este, în multe privințe, o societate tradițională. Amabilitatea și eticheta sunt considerate părți importante ale vieții de zi cu zi. Știu Foarte atent cu modul în care folosiți frazele rudimentare din acest articol. Spune-i pe cineva că nu ești un prieten apropiat "stradă" Se poate considera absolut scandalos.
  • Un alt sufix pe care îl puteți folosi pentru a adăuga insultă "urusai" sau "yakamashi" acest lucru este "eu". Acest lucru va face ca propozițiile să pară mai puțin deranjante sau mai puțin respectate decât în ​​mod obișnuit.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să comandați într-un restaurant japonezCum să comandați într-un restaurant japonez
  Cum de a face pe cineva să tacăCum de a face pe cineva să tacă
  Cum să înveți să citești limba japonezăCum să înveți să citești limba japoneză
  Cum de a învăța limba japoneză pe cont propriuCum de a învăța limba japoneză pe cont propriu
  Cum să număr la 10 în limba japonezăCum să număr la 10 în limba japoneză
  Cum să spun "Te iubesc" în japonezăCum să spun "Te iubesc" în japoneză
  Cum să spun "noroc" în mai multe limbiCum să spun "noroc" în mai multe limbi
  Cum să spun "ziua de naștere fericită" în italianăCum să spun "ziua de naștere fericită" în italiană
  Cum să spun "Te iubesc" în irlandezăCum să spun "Te iubesc" în irlandeză
  Cum să spun `te amo` în suedezăCum să spun `te amo` în suedeză
  » » Cum să ceri cineva să tacă în japoneză

  © 2011—2020 ertare.com