Cum să vă cereți serviciul înapoi

Dacă vă pierdeți un loc de muncă pe care l-ați plăcut, acest lucru poate fi foarte deprimant și este posibil să aveți dificultăți în găsirea unui loc de muncă de același tip în zona dvs. și chiar dacă faceți acest lucru, vă puteți da seama că mediul nu este același . Pierderea slujbei înseamnă și să-ți pierzi prietenii. Ați renunțat la slujbă într-un moment de furie sau disperare? Sau au renunțat la serviciile dvs.? În unele cazuri, puteți cere ca slujba dvs. să fie returnată și să o primiți.

pași

Metoda 1
Solicitați întoarcerea după o concediere

Imaginea intitulată Cereți-vă căutarea înapoi
1
Determinați cât de legitim a fost concedierea dvs. Care a fost motivul concedierii la început? Ai făcut ceva ce n-ar fi trebuit să faci? A fost ceva ce ai fi putut evita? Șeful tău sau alt angajat ți-a dat o capcană să te concedieze pentru că au ceva împotriva ta? În multe cazuri, respingerea poate să fi fost reacția corectă la un caz de comportament rău sau la consecința unei reacții nejustificate.
 • Un bun punct de plecare este dacă știți că zvonurile negative despre dvs. s-au răspândit în funcție în ceea ce privește condițiile protejate (de exemplu religia, orientarea sexuală sau vârsta). Puteți afla dacă există alte persoane în birou care au fost concediate ca tine, pentru că ați putea avea motive să solicitați repunerea dvs. dacă identificați un model de discriminare.
 • Imagine intitulată Întrebați-vă căutarea înapoi. Pasul 2
  2
  Obțineți consultanță juridică dacă este necesar. Dacă motivele pentru demiterea dvs. nu au fost legitime (chiar dacă demiterea a implicat motive legitime), puteți consulta un avocat, deoarece ați putea dovedi că demiterea dvs. a fost nejustificată, ceea ce, la rândul său, ar putea să o invalideze. Dacă aparțineți unei uniuni sau lucrați în baza unui contract, poate fi necesar să primiți imediat un avocat care să vă ajute să vă renegociați repunerea.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă treaba înapoi Pasul 3
  3
  Verificați CV-ul. Actualizați-l pentru a include ultimul loc de muncă pe care l-ați avut și evidențiați contribuțiile valoroase pe care le-ați făcut companiei înainte de a fi concediat. În acest fel, puteți demonstra că înainte de acest lucru ați fost un membru valoros al echipei. Acordați-vă timp pentru a perfecționa scrierea CV-ului dvs. pentru a vă oferi cea mai bună impresie posibilă, deși nu ar trebui să o depășiți. Fă-ți minte toată munca pe care ai făcut-o și motivele pentru care te-au angajat la început.
 • Imaginea intitulată Întrebați-vă că lucrați înapoi Pasul 4
  4
  Luați legătura cu fostul angajator și întrebați dacă există o posibilitate să vă restabiliți. În funcție de circumstanțele în care ați fost concediat, acest lucru poate fi complicat. Cu toate acestea, dacă este posibilă reintegrarea dvs., angajatorul dvs. vă poate oferi o listă de cerințe pe care trebuie să le îndepliniți pentru a vă recupera locul de muncă. În acest caz, asigurați-vă că respectați lista respectivă. Dacă răspunsul la solicitarea dvs. este negativ, puteți solicita în continuare să vă reduceți salariul sau să spuneți că veți accepta o poziție de rang inferior, astfel încât, în timp, să vă puteți recupera starea anterioară. Chiar dacă refuză să vă lase să vă reîntoarceți, nu o luați imediat ca un fapt.
 • De exemplu, vă puteți întâlni cu un coleg vechi pentru prânz sau cină. Dacă sunteți încă în condiții bune cu fostul dvs. șef, aceasta este, de asemenea, o opțiune. În acest fel, puteți vorbi despre pozițiile disponibile în companie și vă puteți informa despre mediul înconjurător și dacă este favorabil să vă re-aplicați pentru un loc de muncă.
 • Imaginea intitulată Întrebați-vă munca înapoi Pasul 5
  5
  Rezolvați problemele care au cauzat concedierea. Profitați de acest timp pentru a vă rezolva problemele personale, mai ales dacă acest lucru a cauzat în mod explicit concedierea dvs. Înainte de a solicita repunerea dvs., trebuie să fiți rezolvat. În timp ce sunteți șomer, veți avea suficient timp să faceți acest lucru.
 • Primiți terapie dacă comportamentul dvs. a fost motivul concedierii dvs. Poate că aveți o problemă pentru care aveți nevoie de medicamente. În cazul în care știți că aveți o tulburare, dar nu doriți să primiți tratament, ar trebui să luați acest moment pentru a face acest lucru. Pe de altă parte, dacă singura dvs. problemă este comportamentul rău, încercați să încercați să o îmbunătățiți cu un terapeut.
 • Imaginea intitulată Întrebați-vă căutarea înapoi. Pasul 6
  6
  Pregătiți-vă pentru întrebările care vor fi întrebate despre plecarea dvs. și despre timpul în care nu ați lucrat. Este posibil să vi se pună întrebări de genul "De ce să ne reîntoarcem?". "De ce vrei să lucrezi din nou cu noi?" și "Ce credeți că ați jucat într-o poziție diferită sau inferioară?", deci trebuie să vă pregătiți răspunsurile. Asigurați-vă că răspundeți cu smerenie pentru a le arăta că nu mai aveți aceleași probleme pe care le-ați avut în trecut.
 • Evidențiați faptul că sunteți un bun candidat pentru a vă reîntoarce, deoarece aveți deja experiență în acel loc de muncă. Indiferent de ce sunt ceilalți factori, experiența și cunoștințele sunt întotdeauna valoroase. Evidențiați munca depusă în trecut care le-a determinat să vă aprecieze abilitățile, deși în cele din urmă performanța dvs. a scăzut.
 • Dacă ați încetat să lucrați pentru ei din cauza unor condiții conjuncturale (cum ar fi o problemă în viața personală), nu uitați să o menționați. Valoarea reincorcției dvs. către companie ar putea fi explicată parțial de o schimbare în astfel de circumstanțe.
 • Nu te defensivă cu privire la motivele demiterii. Obiectivul dvs. nu este acela de a relua trecutul. În schimb, reorientați conversațiile despre trecut în felul în care puteți fi utile pentru companie în viitor.
 • Imaginea intitulată Întrebați-vă munca înapoi Pasul 7
  7
  Trimiteți din nou o solicitare de locuri de muncă. Puteți face acest lucru chiar dacă nu angajați personalul. Trimiteți, de asemenea, curriculumul actualizat, astfel încât aceștia să poată să îl depună atunci când au nevoie de el sau, de asemenea, să îl poată arunca, dacă doresc. Trebuie să retrimiteți o cerere dacă doriți să vă reîntoarceți, deoarece, dacă nu, acest lucru ar putea cauza angajatorului dvs. că nu vrea să vă angajeze doar pentru că nu a trimis o cerere.
 • Metoda 2
  Solicitați întoarcerea după o demisie

  Imaginea intitulată Cereți-vă treaba înapoi Pasul 8
  1
  Rezolvați-vă propriile probleme. Este probabil că ați avut vreun motiv să demisionați. Dacă doriți să vă recuperați locul de muncă, trebuie să acționați cu depunerea, chiar dacă se pare că demisia dvs. a fost vina șefului tău. Concentrați-vă pe propria atitudine și pe dorințele voastre. În ce mod vă puteți modela atitudinea de a putea accepta un loc de muncă în viitor într-o companie pe care ați renunțat?
  • Dacă v-ați înscris pentru un program și ați finalizat-o cu succes, asigurați-vă că îi informați pe angajator despre gradul de maturitate și creștere.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă căutarea înapoi. Pasul 9
  2
  Îți cer scuze angajatorului și șefului tău anterior dacă e nevoie. Cel mai probabil, considerați că sa schimbat ceva între momentul în care ați demisionat și ora curentă (dacă demisia dvs. nu se datora unor motive legitime, cum ar fi mutarea într-un alt loc pentru a merge la facultate). Lăsați angajatorul și șeful dvs. să știe că vă regretați decizia și vă cereți scuze. Menționați că v-ați schimbat atitudinea și că v-ați dat seama că ați făcut o greșeală. În cazul în care au existat resentimente, adresați-vă angajatorului să vă ierte pentru abaterile dvs. și vă asigură că v-ați schimbat și că vor putea să depindă de dvs. pe termen lung dacă vă angajează din nou.
 • Ne cerem scuze în modul cel mai respectabil, astfel încât să fie sincer. Nu o faceți prin mesaj text sau e-mail. Încercați să o faceți personal sau prin telefon, dacă primul lucru nu este posibil pentru dvs. Dacă puteți lăsa doar un mesaj vocal, cereți-i să vă sune înapoi sau spuneți-i că veți apela din nou. Nu trebuie să vă înregistrați scuzele într-un mesaj vocal.
 • Când îți cereți scuze, recunoașteți vinovăția și responsabilitatea. Lăsați-i să știe sincer că ați făcut o greșeală și, în cazul în care ați spus ceva nepotrivit, asigurați-vă că subliniați, de asemenea, că vă cereți scuze pentru aceasta. Nu încercați să fiți vrăjitori. spune "Îmi pare rău, m-am înșelat" arată putere în caracterul tău.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă treaba înapoi Pasul 10
  3


  Verificați CV-ul. De fiecare dată când nu mai lucrați undeva, trebuie să vă actualizați CV-ul, astfel încât să îl puteți trimite înapoi în viitor. Luați-vă timp pentru ao perfecționa până când este excepțională și vă puteți arăta fostului dvs. angajator că sunteți capabil să acționați profesional.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă treaba înapoi Pasul 11
  4
  Trimiteți angajatorului dvs. actual CV-ul actualizat. Chiar dacă nu angajezi, poți trimite CV-ul către fostul tău angajator. Pentru aceasta, este posibil să puteți utiliza contactele pe care le aveți în interiorul companiei pentru a vă asigura că vă redirecționează CV-ul la persoana corectă.
 • Trimiteți documentele actualizate multor persoane. Nu le trimiteți numai fostului dvs. șef, ci și personalului angajat. Dacă sunteți în relații bune cu alți manageri, îi puteți informa, de asemenea, că sunteți în căutarea unui loc de muncă. În acest fel, adresându-vă personalului de angajare, veți urma procedura corespunzătoare și puteți face ca alte persoane să aibă un interes să vă angajeze.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă treaba înapoi Pasul 12
  5
  Pregătiți-vă să răspundeți la întrebările legate de motivele dvs. de renunțare. În loc să vă concentrați asupra aspectelor negative ale locului de muncă, ar trebui să vă concentrați asupra modului în care v-ați schimbat ca persoană. Scopul tau este de a arăta că sunteți o persoană de încredere, astfel încât, chiar dacă nu ați fost în trecut, puteți evidenția greșelile și modul în care au modificat. Arătați că acest proces de rezolvare a problemelor dvs. v-a făcut o persoană mai fiabilă decât ați fost.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă treaba înapoi Pasul 13
  6
  Adoptați o atitudine smerită în prezența șefului tău. Atâta timp cât îndepliniți o anumită penitență, poate că șeful sau angajatorul dvs. este dispus să vă reîntoarcă. Aș putea accepta să vă întoarceți la o altă poziție mai puțin dorită sau să câștigați un salariu mai mic. Trebuie să acceptați aceste condiții dacă doriți să vă recuperați locurile de muncă, cu toate că, în orice caz, subliniați că doriți să vă recuperați poziția anterioară și apoi să le arătați cât de grav este să o luați. În acest fel, veți avea timp să vă câștigați din nou respectul.
 • Cu toate acestea, nu vă lăsați să vă deranjeze prea mult. Nu este același lucru să accepți un loc de muncă într-o poziție inferioară sau cu un salariu mai mic decât să fii ținta hărțuirii sau insultelor din birou. Acesta din urmă nu este acceptabil.
 • Metoda 3
  Solicitați întoarcerea după o reducere a personalului

  Imaginea intitulată Întrebați-vă munca înapoi Pasul 14
  1
  Nu pierdeți legătura cu conexiunile de afaceri. Dacă doriți să vă recuperați locul de muncă, trebuie să fiți conștient de aceasta cât mai curând posibil, dacă devine disponibil din nou. Pentru a face acest lucru, ar trebui să păstrați legătura cu foștii dumneavoastră colegi. În acest fel, veți ști dacă există mai multă muncă sau dacă acest lucru este prea mare pentru a putea să o gestionați. De asemenea, ați putea lăsa șefului tău să știe că ești disponibil în cazul în care alege să angajeze pe altcineva.
  • Puteți încerca să păstrați legătura cu șeful și cu colegii în afara mediului de lucru, dacă îi cunoașteți bine. Ieșiți la cină sau la prânz, participați la petreceri de naștere sau la grătaruri care au în comun sau organizați un eveniment social și invitați-i.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă locurile de muncă înapoi Pasul 15
  2
  Actualizați-vă CV-ul. Puteți include ultimul loc de muncă în partea de sus a istoriei dvs. de lucru și să profitați de timpul liber pentru a vă actualiza CV-ul și rafinați-l. Când scrieți rezumatul, luați-vă timpul, evidențiați toate sarcinile importante pe care le-ați făcut și evidențiați aptitudinile pe care le-ați dobândit datorită muncii dvs. în companie, precum și a ceea ce ați învățat.
 • Imagine intitulată Întrebați-vă munca înapoi Pasul 16
  3
  Obțineți persoane în cadrul companiei care pot acționa ca referințe pozitive. În cazul unei reduceri a personalului, este posibil ca munca dvs. să fi fost apreciată în cadrul companiei doar pentru că a început să fie mai puțină muncă care trebuie încredințată dumneavoastră. Oamenii tind să aibă încredere în cei pe care îi cunosc, așa că vor ști că, dacă au nevoie de ajutor suplimentar, ei se pot întoarce la tine. Găsiți persoane din cadrul companiei care sunt dispuse să ateste abilitățile dvs. atunci când există mai multă muncă din nou și le cereți să le includă în lista de referințe.
 • Colegii dvs. sunt referințe excelente, deși cei mai buni sunt șefii, managerii sau supraveghetorii, deoarece angajații vor lua mai mult în considerare cuvântul dvs. Cu toate acestea, asigurați-vă că referințele pe care le includeți sunt doar cele care sunt complet pozitive, deoarece este mai bine să includeți un coleg care vă place decât să includeți un manager care abia vă poate tolera.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă locurile de muncă înapoi Pasul 17
  4
  Trimiteți angajatorului dvs. actual CV-ul actualizat. Deși nu angajează în acel moment, acest lucru vă va anunța că luați în serios posibilitatea de a vă întoarce la locul de muncă pentru aceștia și puteți să aveți documentele dvs. actualizate în cazul în care au nevoie de dvs. Sperăm că vor lua legătura cu dvs. în curând.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă locurile de muncă înapoi Pasul 18
  5
  Pregătiți-vă să vă întoarceți imediat la serviciu. Este posibil ca societatea pentru care ați lucrat să vă afișeze pe lista dvs. dacă știți că vă interesează reinvructurarea. Prin urmare, țineți pasul cu noile tendințe și proiecte pe care le învățați de la foștii dvs. colegi, deoarece compania ar putea să vă contacteze și sperăm că veți fi disponibil să începeți să lucrați aproape imediat dacă începeți mai mult de lucru. În acest fel, veți economisi timp și bani prin faptul că nu trebuie să efectuați o căutare mai detaliată a personalului.
 • Acordați-vă timp să citiți despre un proces sau o procedură nouă care tocmai a fost implementată în vechea dvs. companie de îndată ce ați aflat despre aceasta. Adresați-vă colegilor (dacă aveți o relație strânsă cu aceștia) despre ceea ce se întâmplă să vă țineți la curent cât mai mult posibil și să demonstrați un înalt nivel de pricepere și competență în cazul în care vă cer să vă întoarceți.
 • Imaginea intitulată Cereți-vă treaba înapoi Pasul 19
  6
  Protejați-vă situația de lucru În cazul în care compania revine să vă angajeze, trebuie să țineți cont de faptul că într-un alt moment au renunțat la serviciile dvs. Prin urmare, ia în considerare ce se va întâmpla în cazul în care va fi redus din nou activitatea. Poate fi o idee bună să negociați că contractul dvs. de muncă stipulează că societatea trebuie să vă păstreze angajat timp de cel puțin un an. Cel puțin, puteți solicita ca timpul în care ați lucrat pentru companie înainte de a vă aloca serviciile să constituie, de asemenea, o parte a istoriei dvs. de muncă (adică puteți menține un anumit grad de vechime în companie, în ciuda faptului că au contractat recent doar din nou).
 • avertismente

  • Când renunțați, ar trebui să lucrați întotdeauna în perioada de notificare de două săptămâni. Fă-o chiar dacă crezi că ar trebui să încetezi să lucrezi imediat, pentru că în caz contrar, aceasta ar putea face ca unii angajatori să te pună permanent pe o listă neagră și să nu te poți întoarce să lucreze pentru ei la orice nivel. De asemenea, dacă un angajator potențial întreabă despre dvs. cu fostul angajator, vă va interesa să știți dacă sunteți o persoană de încredere, deci dacă nu ați lucrat pentru aceștia în timpul perioadei de notificare de două săptămâni, acest lucru ar putea indica faptul că nu sunteți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să menținem echilibrul dintre muncă și viațăCum să menținem echilibrul dintre muncă și viață
  Cum să rezolvați respingereaCum să rezolvați respingerea
  Cum să pierdeți teama de a fi concediatCum să pierdeți teama de a fi concediat
  Cum să acționezi când un coleg devine șeful tăuCum să acționezi când un coleg devine șeful tău
  Cum să căutați un loc de muncă după ce ați absolvit UniversitateaCum să căutați un loc de muncă după ce ați absolvit Universitatea
  Cum să obțineți un loc de muncă după ce ați fost concediatCum să obțineți un loc de muncă după ce ați fost concediat
  Cum să vă apărați de un sef răuCum să vă apărați de un sef rău
  Cum să nu mai acoperi munca unui coleg în așteptareCum să nu mai acoperi munca unui coleg în așteptare
  Cum să-ți tragi un prietenCum să-ți tragi un prieten
  Cum de a trage un angajatCum de a trage un angajat
  » » Cum să vă cereți serviciul înapoi

  © 2011—2020 ertare.com