Cum să cereți opinii

Solicitarea opiniei persoanei potrivite vă poate ajuta să determinați locul în care vă aflați la serviciu sau la școală. Supervizorii și profesorii pot să profite de ocazie pentru a vă ajuta să depistați deficiențele sau să evidențiați realizările importante. Opiniile colegilor și colegilor de clasă vă pot da o impresie despre performanța și atitudinea dvs. În orice caz, trebuie să vă asigurați că ați adresat corect o solicitare de opinie. Trebuie să vă adaptați întrebările pentru a obține cele mai bune păreri și trebuie să le acceptați întotdeauna cu bunătate.

pași

Partea 1
Cereți opinia în mod corect

Imagine intitulată Deveniți agent imobiliar din Montana Pasul 5
1
Insistați asupra acordării priorității bunei dispoziții. Dă opinii oneste poate fi intimidant, deoarece mulți reacționează prost la ceva care poate fi perceput ca fiind critică. Înțelegeți-o înainte de a vă apropia de cineva pentru a cere opinia. Fă-l să se simtă confortabil să vă anunțăm că veți aprecia sinceritatea, mai degrabă decât orice încercare de a nu răni sentimentele.
 • "Bună José, am vrut să știu părerea dvs. despre modul în care am lucrat în cadrul proiectului de grup în care am lucrat. Nu vă faceți griji cu privire la rănirea sentimentelor mele, vreau să știu exact cum am făcut-o pentru a vă îmbunătăți. "
 • Imaginea intitulată Obțineți o lucrare Pasul 13
  2
  Concentrați-vă asupra a ceea ce puteți face în viitor. Desigur, veți dori să auziți păreri despre greșelile din trecut, dar doar pentru a ști cum să le evitați. Întrebați cum ar fi putut fi evitată o situație. Acest lucru va arăta că veți căuta opinii pentru a vă îmbunătăți și nu pentru a insista asupra greșelilor din trecut.
 • "Bună ziua Profesor Carlos, cred că am dificultăți în îndeplinirea așteptărilor cursului. Îmi poți spune cum fac și ce pot face mai bine?
 • Imagine intitulată Deveniți un broker de asigurări de viață Pasul 17
  3
  Cereți avize în mod regulat. Acest lucru va arăta altora că sunteți dispus să primiți opinii. Profitați de oportunitățile frecvente de a cere opinii, de exemplu, în timpul unei revizuiri anuale, în timpul orelor de program cu un profesor sau înainte de un proiect important. Acest lucru va face, de asemenea, oamenii să se simtă mai confortabil atunci când le cereți păreri, deoarece vor ști că sunteți suficient de toleranți pentru a primi adevăruri oneste.
 • Există o diferență importantă între solicitarea opiniilor în mod regulat și întotdeauna necesitatea validării. Dacă îți dai seama că îți ceri opinii după fiecare lucru mic pe care îl faci, oamenii vor crede că ești nesigur și nu îți dai opinii oneste.
 • Imaginea intitulată Închideți interviul de angajare Pasul 9
  4
  Luați ceva la masă. Luați informații în timp util și importante despre proiectele în care lucrați. Acest lucru va face interacțiunea mai percepută ca o conversație, ceea ce va face pe fiecare să se simtă mai confortabil și, în același timp, vă veți simți mai util. Acest lucru este important mai ales atunci când primiți opinii de la seful dvs., deoarece vă va face să deveniți mai independenți și mai de încredere.
 • Dacă ați depășit un eșec în completarea unei sarcini atribuite, ar putea fi utile informațiile de efectuat. S-ar putea ajuta la evitarea acestui eșec în activități similare în viitor.
 • Partea 2
  Adaptați-vă întrebările

  Imagine cu titlul Fii actor de film Pasul 12
  1
  Pregătiți o listă de puncte specifice în care trebuie să primiți opinii. Când aveți ocazia de a cere opinii, ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să fiți văzut ca pe cineva care nu este pregătit. Înainte de a cere opinii și sfaturi, faceți ceva timp să vă gândiți la aspectele de care aveți nevoie. Dacă ai timp să te pregătești în avans, vei arăta că respecți timpul și dispoziția persoanei pentru a discuta lucrurile cu tine.
  • Dacă puteți, vă recomandăm să trimiteți o listă a acestor puncte prin e-mail înainte de a vă întâlni persoana. Acest lucru vă va permite să reflectați asupra solicitării dvs. înainte de a vă întâlni cu dvs., ceea ce, la rândul său, va permite o opinie mai eficientă.
  • Păstrați o listă scurtă. Două sau trei puncte ar trebui să fie suficiente.
  • Exemple de puncte pe care le puteți menționa sunt performanța dvs. pe proiecte specifice, defecte specifice pe care credeți că ar putea să le necesite o soluție sau atitudine.


 • Imaginea intitulată Închideți interviul de lucru Pasul 5
  2
  Variați-vă întrebările. Evitați să adresați întrebări foarte specifice sau foarte vagi. În mod ideal, majoritatea întrebărilor dvs. sunt undeva pe spectrul dintre aceste două opțiuni. Desigur, puteți avea cereri specifice și întrebări generale - totuși, trebuie să amestecați și să potriviți cele două categorii. Acest lucru vă va asigura că primiți o opinie completă, care vă va ajuta să o puneți în practică mai eficient.
 • Dacă sunteți preocupat de performanța dvs. într-o anumită sarcină sau proiect, cereți cu certitudine opinii despre acest lucru. De asemenea, trebuie să adresați întrebări care încurajează opinii pozitive, de exemplu, "Care sunt unele lucruri pe care le fac bine?"
 • Imaginea intitulată Deveniți agent de asigurări de sănătate Pasul 15
  3
  Căutați informații specifice. Dacă răspunsurile pe care le primiți sunt foarte vagi sau dacă pur și simplu nu înțelegeți exact ce vă spun, nu ar trebui să lăsați problema să rămână astfel. Nu ezitați să le cereți să clarifice un punct. Cereți exemple.
 • De exemplu, dacă vă spun că abilitățile de gestionare a timpului pot fi folosite la locul de muncă, cereți un exemplu de situație în care o gestionare mai mare a timpului ar fi putut să o îmbunătățească. Faceți-o curtenitor, altfel, este posibil să nu obțineți opiniile pe care le doriți.
 • Partea 3
  Primiți opinii cu amabilitate

  Imagine cu titlul Deveniți agent de rezervare Pasul 6
  1
  Evitați să fiți defensivi. Cea mai bună modalitate de a elimina orice posibilitate de a primi opiniile constructive în mod regulat este de a întrerupe persoana pentru a vă apăra. Dacă faceți acest lucru, persoana va simți că vă pierdeți timpul și veți fi descurajat sau veți încerca să fiți educați și vă va înceta să vă dați părerea. Chiar dacă vă spune ceva cu care nu sunteți de acord, fie pozitiv, fie negativ, el evită impulsul de a începe o dezbatere.
  • O parte importantă a acestui lucru este de a controla mai bine reacțiile negative la critici. Este esențial pentru a primi opiniile constructive pe care le căutați.
 • Imaginea intitulată Închideți interviul de lucru Pasul 4
  2
  Luați notă Acest lucru va arăta că absorbiți ceea ce auziți în timp ce puteți păstra opiniile pentru o revizuire ulterioară. Revederea opiniei pe care ați primit-o va însemna că cel mai probabil nu veți reacționa negativ, așa cum s-ar putea întâmpla atunci când îi veți primi. Oprirea pentru a le scrie, de asemenea, servește pentru a rupe conversația în mod natural, care ar putea încuraja cealaltă persoană să vă dea mai multe opinii.
 • Imagine cu titlul Fii actor de film Pasul 10
  3
  Mulțumesc persoanei. Arătați că apreciați timpul pe care vi l-ați dat. Fiind recunoscător pentru opiniile dvs. în loc să reacționați defensiv, va determina persoana să vă dea mai multe opinii dacă vă întrebați din nou în viitor. Reacționarea negativă ar putea dăuna relației dvs. cu persoana respectivă, mai ales dacă trebuia să depuneți eforturi pentru a vă solicita opiniile.
 • sfaturi

  • Dacă cineva nu dorește să vă dea părerea lor, amintiți-vă că nu s-ar putea datora unui lucru pe care l-ați făcut. Poate că acea persoană este prea copleșită să comenteze ceva.
  • Nu fi insistent când cereți opinii. Unii oameni nu se simt confortabil să aibă astfel de conversații.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să scrieți o opinie despre AmazonCum să scrieți o opinie despre Amazon
  Cum de a scrie o recenzie pe TripAdvisorCum de a scrie o recenzie pe TripAdvisor
  Cum se scrie o recenzie pe GoogleCum se scrie o recenzie pe Google
  Cum să nu-ți pese de ce gândesc oameniiCum să nu-ți pese de ce gândesc oamenii
  Cum să schimbi opinia pe care o are o femeie din partea taCum să schimbi opinia pe care o are o femeie din partea ta
  Cum să determinați de ce cineva te tratează prostCum să determinați de ce cineva te tratează prost
  Cum să eviți ofensa pe cineva cu o opinie fermăCum să eviți ofensa pe cineva cu o opinie fermă
  Cum să influențezi oameniiCum să influențezi oamenii
  Cum să tratezi diferențele politice într-o relațieCum să tratezi diferențele politice într-o relație
  Cum să ne ocupăm de un prieten gelosCum să ne ocupăm de un prieten gelos
  » » Cum să cereți opinii

  © 2011—2020 ertare.com