Cum să-mi cereți scuze pentru că am întârziat să lucrez

Când întârziem munca, este de obicei cauzată de circumstanțe care nu țin de controlul nostru, cum ar fi traficul sau probleme neașteptate în rutina noastră zilnică. Locurile de muncă pot tolera câteva întârzieri, dar altele au o politică strictă de punctualitate. Oricare ar fi motivul întârzierii dvs., este important să informați supraveghetorul și să vă exprimați scuzele. Ne cerem scuze pentru că am întârziat să lucrăm și, de asemenea, oferim o explicație onestă și acceptabilă. Dacă întârzierea dvs. a fost deosebit de severă, este posibil să fie necesar să scrieți o scrisoare sau un e-mail care să detalieze scuza dumneavoastră.

pași

Metoda 1
Evaluați situația

Imaginea intitulată
1
Calculați cât de târziu ajungeți. În funcție de locul de muncă, câteva minute poate să nu fie așa de importante. Cu toate acestea, dacă veți ajunge mai târziu, este posibil să trebuiască să vă sunați sau să vă cereți scuze când ajungeți.
 • Imaginea intitulată
  2
  Decideți cât de importantă este punctualitatea dvs. De exemplu, dacă aveți o întâlnire importantă, ar fi mai important să fiți la timp. În plus, unele centre de lucru acordă mai multă atenție punctualității decât altele.
 • Imaginea intitulată
  3
  Sunați în avans. Dacă veți întârzia mai mult de 5 minute, ar fi mai bine să sunați în avans. Spune-i șefului tău că vei întârzia și îi vei spune cât va dura până va ajunge acolo.
 • Metoda 2
  Îmi cer scuze în persoană

  Imaginea intitulată
  1
  Slavă-mi scuze. Dacă nu ești sincer, șeful tău va observa ligile. Înainte de a cere scuze, asigurați-vă că vă pare foarte rău.
  • Pentru a arăta că sunteți sincer, nu reduceți tonul scuze. Nu râdeți sau glumiți în timp ce vă cereți scuze.
 • Imaginea intitulată
  2
  Țineți minte la ce vă cereți scuze. Șeful tău poate să nu înțeleagă de ce îți cere scuze din albastru, pentru că probabil că nu ai observat întârzierea ta. Prin urmare, fiți specifici.
 • De exemplu, ați putea spune: "Aș dori să-mi cer scuze pentru că am întârziat 15 minute să lucrez azi".
 • Imaginea intitulată
  3
  Oferiți-vă o scuză onestă. Am dat un adevărat motiv pentru care ați întârziat, cu excepția cazului în care nu este un motiv potrivit pentru munca dvs. Cu cât este mai elaborată povestea pe care vrei să o inventezi, cu atât va fi mai probabil ca șeful tău să-ți dea seama că minți. În plus, minciunile vin întotdeauna la lumină. Desigur, nu uitați să fiți scurți.
 • De exemplu, ați putea spune: "Îmi cer scuze pentru întârzierea de 15 minute. Fiul meu sa rănit când a plecat și a trebuit să se ocupe de acest lucru.
 • Cu toate acestea, omiteți motivul dacă este prea proastă sau neadecvată pentru locul de muncă. De exemplu, dacă ați întârziat pentru că ați avut o zi proastă cu părul dvs., este posibil să nu fi recomandat să discutați la locul de muncă. Este mai bine să nu oferiți o scuză decât să mințiți.
 • Imaginea intitulată
  4
  Recunoașteți că știți că întârzierea nu este corectă. Trebuie să vă asigurați că șeful dvs. știe că știți că întârzierea dvs. cauzează o cheltuială companiei. În cel mai bun caz, nu veți fi dezghețați așa cum ați promis. În cel mai rău caz, ați putea pierde clienții pentru companie.
 • De exemplu, puteți continua să vă scuzați astfel: "Știu că această companie prețuează punctualitatea pentru un motiv bun și mă voi strădui să fiu la timp în viitor".
 • Imaginea intitulată
  5
  Spune: „Vă mulțumesc.“ Dacă șeful tău nu te concediază la fața locului (ceea ce se poate întâmpla în unele locuri de muncă), arăta recunoștința ta spunând "mulțumesc". De exemplu, ați putea spune: "Vă mulțumim pentru că mi-ați oferit o altă șansă".
 • Imaginea intitulată
  6
  Nu face scuze. Dacă șeful tău încearcă să te sperie pentru întârzierea ta, nu te scuza. Permiteți-mi să vă spun ce să spun fără să o întrerup și să vă asigurați că știți că înțelegeți consecințele întârzierii voastre.
 • Imaginea intitulată
  7


  Nu întrerupeți o întâlnire pentru a vă cere scuze. Dacă primul lucru pe ordinea de zi este o întâlnire, cel mai bine este să mergeți și să vă alăturați, făcând cât mai puțin zgomot posibil. Nu întrerupeți întâlnirea pentru a vă cere scuze. Așteptați până la sfârșitul întâlnirii.
 • Imaginea intitulată
  8
  Evitați să ajungeți târziu în viitor. Bineînțeles că am ajuns cu întârziere din când în când. Cu toate acestea, dacă sunteți un tardon cronic, șeful dvs. va observa. Cu toate acestea, sincer, scuza dvs. poate fi, fiind cronică târziu, înseamnă că într-adevăr nu-ți pare rău pentru acțiunile tale, pentru că încă faci aceeași greșeală.
 • Metoda 3
  Scrie o scrisoare de scuze

  Imaginea intitulată
  1
  Știți când este potrivit să vă cereți scuze prin scrisoare sau prin e-mail. Dacă ajungeți cu o întârziere excepțională, poate fi necesar să scrieți o scrisoare sau un e-mail pentru a vă cere scuze. Un alt motiv pentru a face acest lucru ar putea fi dacă întârzierea dvs. a cauzat o mare problemă companiei, de exemplu, dacă ați pierdut un client.
 • Imaginea intitulată
  2
  Încercați să fiți formali. Aceasta înseamnă că include adresa și data de sus. Începeți cu numele, adresa și adresa de e-mail din partea de sus. Mai jos, puneți data. Sub dată, numele șefului dvs., adresa dvs. de lucru și adresa de e-mail.
 • Imaginea intitulată
  3
  Începeți cu "Dragă". Este cea mai sigură să începeți o scrisoare profesională cu "Dragă". Dacă îl chemați pe șeful dvs. după numele său, este bine să-i scrieți primul nume. Dacă nu, dați "domnul" sau "doamna".
 • Imaginea intitulată
  4
  Menționați motivul pentru scrisoarea dvs. Mai întâi, menționați de ce scrieți scrisoarea. Includeți data și ora la care ați ajuns târziu, plus o explicație.
 • De exemplu, ați putea spune: "Aș dori să-mi cer scuze pentru că s-au întors cu 2 ore întârziere pentru a lucra vineri, 4 septembrie 2015. Am avut o criză la domiciliu pe care nu am putut să o evit. Sunt conștient de faptul că întârzierea mea a cauzat probleme companiei și aș dori să îmi cer scuze sincere. "
 • Imaginea intitulată
  5
  Arătați că sunteți conștient de costul pe care l-ați cauzat companiei. Apoi, va trebui să arătați că înțelegeți de ce greșeala dvs. a fost atât de gravă. Recunoașteți ce plătiți compania.
 • De exemplu, puteți scrie: "Știu că nepoptitudinea mea a adus pierderi companiei. Nu am mers la o întâlnire cu un client și, deși intenționez să o recuperez, știu că a făcut compania să-și piardă o parte din credibilitatea sa.
 • Imaginea intitulată
  6
  Arătați că aveți un plan pentru viitor. Se termină spunând că intenționați să evitați această problemă în viitor. Arătați că ați făcut pașii pentru ao evita.
 • De exemplu, puteți scrie: "Știu că vă așteptați mai mult de la angajații dvs. și am luat măsurile necesare pentru a ne asigura că această situație nu se va întâmpla din nou. Am cerut unui alt membru al familiei mele să se ocupe de cazul în care se produce o situație similară, astfel încât să pot ajunge la timp pentru muncă în viitor ".
 • Imaginea intitulată
  7
  Arătați-vă recunoștința Întotdeauna încheie cu recunoștința ta. Trebuie să vă mulțumiți șefului pentru fiecare a doua ocazie pe care o oferă.
 • De exemplu, ați putea spune: "Vă mulțumesc pentru înțelegerea dvs. și aș aprecia o altă oportunitate de a-mi arăta loialitatea față de companie".
 • Imaginea intitulată
  8
  Spuneți la revedere cu un "Cordial". Finalizați litera cu "Cordial". Dacă aveți de gând să imprimați scrisoarea, lăsați spațiu pentru tine de a semna și pune numele dvs. cu o scrisoare de calculator. Dacă intenționați să trimiteți un e-mail, puneți-vă numele.
 • sfaturi

  • Incearca sa-ti informezi mai intai seful inainte de altcineva. Nu doriți ca supraveghetorul dvs. să audă de la o terță parte care a întârziat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu mai cereți scuzeCum să nu mai cereți scuze
  Cum să accepți o scuzăCum să accepți o scuză
  Cum să nu mai întârziiCum să nu mai întârzii
  Cum să-mi cereți scuze unui prieten de sex masculinCum să-mi cereți scuze unui prieten de sex masculin
  Cum să-mi cer scuze sincerCum să-mi cer scuze sincer
  Cum să-mi cereți scuze unui prietenCum să-mi cereți scuze unui prieten
  Cum să-mi cereți scuze după o disputăCum să-mi cereți scuze după o dispută
  Cum să-mi cereți scuze unei feteCum să-mi cereți scuze unei fete
  Cum să-mi cereți scuze unui băiatCum să-mi cereți scuze unui băiat
  Cum să-ți ceri scuze prietenei taleCum să-ți ceri scuze prietenei tale
  » » Cum să-mi cereți scuze pentru că am întârziat să lucrez

  © 2011—2020 ertare.com