Cum să treci un interviu de angajare

Angajații potențiali se pot simți onorați să fie selectați pentru un interviu și, de asemenea, nervoși în timp ce se pregătesc să fie evaluați și luați în considerare pentru poziția pentru care au aplicat. Interviurile sunt adesea singura oportunitate pe care candidatul o va avea pentru a face o primă impresie pozitivă și pentru a-și demonstra competența pentru acest post. Timpul și efortul investit în pregătire pot fi un factor decisiv în trecerea cu succes a interviului.

pași

Metoda 1
Ajutor pentru interviu

Metoda 2
Efectuați bine într-un interviu de angajare

1
Pregătiți toate documentele necesare, inclusiv CV-ul, referințele, portofoliul (dacă este necesar) și scrisoarea de intenție.
 • Verificați toate documentele pentru erori gramaticale și tipografice. Au un prieten sau o recenzie relativă pentru a găsi erori pe care le-ați trecut cu vederea.
 • 2
  Găsiți informații despre companie, de asemenea, intervievatorul dvs. dacă cunoașteți numele persoanei anterior.
 • Veți face o impresie bună ca un candidat serios dacă participați la interviu cu unele cunoștințe anterioare despre companie. Cunoașterea numelui intervievatorului și câteva detalii despre rolul dvs. în companie vă pot ajuta să aveți un dialog mai prietenos în timpul interviului, ceea ce conduce adesea intervievatorul pentru a forma o impresie mai pozitivă.
 • 3
  Anticipați și practicați răspunsurile la întrebări frecvente în interviuri.
 • întrebări frecvente în interviuri includ: „Care este provocarea cea mai grea legată de această lucrare,?“ „De ce ai fi un bun candidat pentru această companie“ „Care este puterea ta cea mai mare?“ „Care este cea mai mare dvs. slăbiciune? "Introduceți-vă cu răspunsuri sincere, dar reflectați încă pozitiv ca pe un candidat.
 • Intervievatorii vă vor da adesea ocazia de a pune întrebări în timpul sau după interviu. Solicitarea de întrebări arată că sunteți angajat la conversație, așa că faceți o listă de întrebări, în cazul în care nu puteți face acest lucru în prealabil pregătiți repede când veți avea ocazia.


 • 4
  Alegeți un costum care vă face să vă simțiți încrezători și să vă arătați profesional în același timp.
 • În majoritatea cazurilor, costumele colorate în culori închise sunt potrivite pentru interviuri, cu excepția cazului în care veți fi intervievați pentru o slujbă cu un cod de îmbrăcăminte informal, caz în care se îmbracă pantaloni și o cămașă curată.
 • 5
  Sosesc cu 15 minute înainte de ora interviului.
 • Dacă interviul dvs. va avea loc într-o zonă necunoscută, conduceți la loc cu o zi înainte pentru a vă asigura că nu ajungeți târziu, deoarece vă veți pierde pe drum.
 • Rămâneți ocupat în timp ce așteptați, scrieți note sau revizuiți descrierea postului și informațiile companiei. Aveți documentele și altele în mâna stângă și fiți pregătiți să vă ridicați și să scuturați mâna intervievatorului dvs. de îndată ce va ieși să vă primească.
 • 6
  Luați creion și hârtie în portofoliul dvs. pentru a lua note rapide.
 • Puteți, de asemenea, să primiți copii suplimentare ale documentelor dvs. de aplicare și lista de întrebări de utilizat dacă aveți nevoie de ele.
 • Luarea de note vă face să vă uitați angajate și bine organizate. De asemenea, vă ajută să vă amintiți numele și detaliile importante, care pot fi utile mai târziu în interviu sau atunci când veți contacta din nou. Aveți grijă să luați doar note scurte atunci când este necesar, deoarece luarea de note lungi vă poate distrage atenția.
 • 7
  Trimiteți o notă de mulțumire imediat după interviu.
 • Rezumați detaliile importante ale interviului, utilizând notele pentru a vă reîmprospăta memoria. Asigurați-vă că ați mulțumit intervievatorului pentru această oportunitate și menționați că vă așteptați să aflați în curând din partea companiei.
 • Dacă există o posibilitate ca firma să decidă să angajeze pe cineva pe termen scurt, trimiteți un mesaj de mulțumire în plus față de notă. Este important să vă asigurați că intervievatorul primește un tip de mesaj scris înainte de a vă alege un candidat.
 • sfaturi

  • Dacă nu sunteți selectat pentru această funcție, întrebați care au fost motivele pentru care un alt candidat a fost selectat în locul dvs. Aceste informații vă pot ajuta să reușiți în viitoarele interviuri
  • Efectuați un apel ulterior dacă nu ați primit un răspuns în intervalul de timp stabilit de intervievator.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajareCum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajare
  Cum să ieșiți după interviuCum să ieșiți după interviu
  Cum să găsiți un loc de muncă la aeroportCum să găsiți un loc de muncă la aeroport
  Cum să interviu pe cinevaCum să interviu pe cineva
  Cum să interviu potențialii angajațiCum să interviu potențialii angajați
  Cum să scrieți o scrisoare de intenție pentru a alege un loc de muncăCum să scrieți o scrisoare de intenție pentru a alege un loc de muncă
  Cum să scrieți o notă de mulțumire pentru un interviuCum să scrieți o notă de mulțumire pentru un interviu
  Cum să vă evaluați oportunitățile în timpul unui interviu de angajareCum să vă evaluați oportunitățile în timpul unui interviu de angajare
  Cum să evitați greșelile în timpul unui interviu de angajareCum să evitați greșelile în timpul unui interviu de angajare
  Cum să urmăriți după un interviu de angajareCum să urmăriți după un interviu de angajare
  » » Cum să treci un interviu de angajare

  © 2011—2020 ertare.com