Cum să treci examenele finale

Dacă sunteți student, examenele vor fi o parte importantă nu numai a oricărei clase, ci și a clasei dvs. finale. Pregătirea pe parcursul semestrului este cea mai bună metodă de a vă face bine în timpul examenelor finale. Pe scurt, nu există o scurtă tăiere pentru a afla subiectul într-un timp scurt. Cu toate acestea, chiar dacă este vorba de o noapte înainte de examenul final și nu vă simțiți gata, nu fi alarmat. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să treceți examenele finale.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă pe tot parcursul semestrului

Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 1
1
Citiți curriculumul. La începutul fiecărui curs, profesorii sau profesorii oferă de obicei un curriculum cu sarcinile și așteptările unei clase. Asigurați-vă că revizuiți cu atenție curriculum-ul pentru a afla exact ce aveți nevoie pentru a trece cursul.
 • Asigurați-vă că acordați atenție distribuției modului în care sunt înscrise înscrierile, participarea și examenele în nota dvs. Acest lucru vă va ajuta să stabiliți cu prioritate cât timp veți avea nevoie pentru a studia.
 • Dacă aveți întrebări despre curriculum, consultați-vă cu profesorul. Este mult mai bine să pui o întrebare la începutul cursului decât să nu ai nicio idee despre ce faci.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 2
  2
  Participați frecvent la curs. Nu veți putea trece o clasă sau examene cu succes dacă nu participați la curs. Acest lucru vă va permite să ascultați discuții importante și să faceți note, vă va ajuta, de asemenea, să înțelegeți citirile și sarcinile.
 • Cele mai multe examene se bazează pe ceea ce se întâmplă în clasă, prin urmare, este recomandabil să participați întotdeauna la cursuri. Unii profesori penalizează absențele, ceea ce înseamnă că ați putea eșua cursul dacă ați lipsi.
 • Profesorii și profesorii vorbesc de obicei în timpul orelor despre ceea ce va veni într-un examen. În acest sens, nu veți putea obține această informație fundamentală, astfel încât să puteți aproba dacă nu sunteți în clasă.
 • Dacă nu puteți participa la curs, informați profesorul dvs. în avans. Întreabă-l ce vrei să ratezi în clasă și dacă e ceva ce poți să faci pentru a compensa absența și a obține informațiile.
 • Nu întrebați întrebările profesorului dvs. cum ar fi "Mi-a fost dor de ceva în clasa de ieri?". Se presupune că în fiecare zi profesorul oferă informații valoroase, iar întrebările de genul acestea sunt considerate o lipsă de respect pentru profesorul tău.
 • Nu te distra Uneori este tentant să joci un solitar sau să te uiți la telefon în timpul orelor de curs, în loc să asculți, mai ales dacă ești într-o clasă în care simți că înțelegi destul de bine. Cu toate acestea, puteți pierde ceva important dacă faceți acest lucru. Rămâi acordat în toată perioada de clasă.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 3
  3
  Luați note. Discuțiile și dezbaterile reprezintă o parte importantă a unei clase și conțin informațiile de care aveți nevoie pentru a trece examenele. Acordând atenție și luând note în timpul orelor de curs, veți avea un ajutor suplimentar pentru studiu, care vă va permite să studiați în mod eficient fără a încerca să obțineți mai multe informații.
 • Fii pregatit. Utilizați un dosar sau un notebook și introduceți stilouri sau creioane în clasă. Dacă aveți de gând să citiți dintr-o carte, luați și un pictogramă. De obicei, profesorii spun lucruri de genul "Acest pasaj este foarte important pentru a înțelege _____ în general" sau "Asigurați-vă că înțelegeți informațiile din bara de sus". Dacă profesorul dvs. indică ceva specific în clasă, evidențiați-l imediat.
 • Luarea notițelor este un act delicat și echilibrat între obținerea foarte puține și a numeroaselor informații. Nu doriți să scrieți tot ceea ce spune profesorul, doar informațiile importante. De exemplu, este mai puțin important să știm ce tip de avion a bombardat Dresda în februarie 1945 decât motivul pentru care bombardamentul a fost important pentru al doilea război mondial.
 • Încercați să utilizați cuvinte cheie în loc să copiați propoziții complete. Încercarea de a copia ceea ce dictatorul tău dictează poate înseamnă că nu primești esența a ceea ce este cu adevărat important. Încercați să utilizați fraze și cuvinte cheie în loc de propoziții complete.
 • Luați note de mână. Studiile au arătat că oamenii învață mai mult scriind note scrise de mână în loc să scrie pe un computer sau pe un dispozitiv.
 • Uitați-vă la unele sisteme de luare a bancnotelor. Există multe sisteme de învățare pentru a lua notițe. Cal Pony are informații despre diverse tipuri, împreună cu avantajele și dezavantajele sale.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 4
  4
  Faceți sarcini de citire. Majoritatea profesorilor și cadrelor didactice atribuie lecturi în timpul semestrului și apoi se îndreaptă către ei când iau examenul. Făcând sarcinile de citire, nu numai că vei putea participa la discuții de clasă, dar vei avea, de asemenea, informațiile de care ai nevoie pentru a trece examenul.
 • Asigurați-vă că ați luat notițe cu privire la atribuirea de lectură în timp ce citiți. Ca și cum ați lua niște note din discuții, trebuie doar să scrieți cele mai importante informații.
 • Uitați-vă la sarcinile dvs. de citire la fiecare două săptămâni. Nu trebuie să le examinați cu atenție, dar re-citirea punctelor importante vă va ajuta să rămâneți înregistrați în memoria dvs., astfel încât să îi puteți accesa la examen.
 • Imaginea intitulată
  5
  Lucreaza si alte sarcini. Deoarece atribuțiile de clasă sunt de obicei concepute pentru a vă ajuta să învățați mai temeinic un subiect, este important să le faceți. Locurile de muncă, în special, vă vor ajuta să scrieți eseuri, care sunt adesea parte dintr-un examen.
 • Materialul pe care îl utilizați și îl produceți pentru orice tip de sarcină poate apărea într-un examen. Totul, de la matematică sau probleme științifice la eseuri scurte, vă va ajuta să fiți pregătiți și să treceți la un examen.
 • Participarea la discuții de clasă vă va ajuta, de asemenea, să faceți un examen, deoarece veți avea ocazia să vă verbalizați și să vă confruntați cu profesorul și ceilalți studenți.
 • Partea 2
  Pregătiți-vă pentru fiecare examen

  Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 6
  1
  Știți unde vă aflați în clasă. De-a lungul unui curs este important să știți care este gradul dvs. Ținând cont de aceste informații, vă va ajuta să aflați cât timp trebuie să dedicați studiului pentru a vă da un examen.
  • Dacă nu sunteți sigur care este gradul dvs., aruncați o privire la curriculum-ul dvs. Majoritatea profesorilor vă dau "greutate" la alocații și alte elemente ale cursului (cum ar fi participarea la curs). Trebuie să ai o idee despre cum te duci din asta.
  • Dacă încă nu aveți nicio idee despre performanța dvs., discutați cu profesorul dvs.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 7
  2
  Aflați ce material va examina și în ce format va fi acesta. Profesorii și profesorii au diferite metode și formate pentru examenele finale. Unii vor face un examen complet, în timp ce alții vor evalua doar o anumită parte a materialului care a fost acoperit în clasă. Unele examene vor fi eseuri, în timp ce altele vor fi alegeri multiple. Identificarea informațiilor pe care le acoperă testul și formatul acestuia vă poate ajuta să studiați mai eficient.
 • Verificați curriculumul pentru a vedea dacă există aceste informații. Acordarea atenției în clasă va ajuta de asemenea, deoarece majoritatea profesorilor și profesorilor vor anunța materialul pe care examenul îl va acoperi.
 • Dacă nu sunteți sigur sau ați pierdut o zi de curs, puteți întreba profesorul sau profesorul dvs. - cu toate acestea, este important să nu le deranjeze cu cereri detaliate care sunt repetate sau excesive. Pur și simplu întrebându-mă: "Îmi puteți spune, vă rog, ce material trebuie să știu pentru examen?" Va fi suficient pentru a vă direcționa timpul de studiu.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 8
  3
  Rețineți cum studiați mai bine. Fiecare persoană învață diferit. Cunoașterea condițiilor în care studiați mai bine vă va ajuta să învățați mai eficient și să păstrați informațiile de care aveți nevoie pentru examen.
 • De exemplu, dacă știți că aveți nevoie de tăcere absolută pentru a vă concentra pe materialul pe care trebuie să-l învățați, puteți studia într-o bibliotecă sau într-o cameră liniștită acasă. Puteți fi, de asemenea, o persoană care are nevoie de un pic de zgomot sau agitație pentru a putea să se concentreze.
 • A face mai multe lucruri simultan este un mit. În timp ce vă puteți gândi că puteți să urmăriți televiziunea, să trimiteți mesaje text prietenilor și să studiați în același timp, creierul dvs. pur și simplu nu poate gestiona multe fluxuri de informații. Luați un timp de studiu liniștit și lăsați celelalte lucruri pentru timpul liber.
 • Imaginea intitulată
  4
  Prioritizați timpul de studiu. Aflați ce examene sunt cele mai importante și dedicați mai mult timp pentru a studia. Procedând astfel, vă veți optimiza timpul de studiu și vă veți ajuta să vă asigurați că veți trece examenele.
 • De exemplu, dacă sunteți la facultate și aveți un examen într-unul dintre cursurile dvs. puternice sau slabe, va trebui să alocați mai mult timp studiilor cursurilor slabe pe parcursul cursurilor de educație generală.
 • Dacă faceți ceva prost în orice clasă, acordați-i timp suficient pentru a studia acea clasă pentru a vă asigura că o transmiteți, astfel încât să nu trebuiască să o repetați.
 • Imaginea intitulată
  5
  Începeți să studiați în avans. Nu este niciodată prea devreme să începi să studiezi pentru un examen final, totuși cu o lună înainte de data examenului este un moment bun pentru a începe pregătirile. În acest fel, vă veți asigura că nu completați prea multe informații la o dată apropiată de examen și apoi o uitați în ziua în care o acordați.
 • Puteți studia prin simpla revizuire a notițelor pentru 20-30 de minute pe zi. Dacă aveți întrebări, consultați-vă cu profesorul.
 • Imaginea intitulată Examenul final al examenului Pasul 11
  6
  Studii. Indiferent de ce clasă aveți un examen, va trebui să studiați de la cel mai simplu subiect la cel mai dificil. Chiar dacă examinați doar notele de clasă timp de 30 de minute, studierea materialului din clasa dvs. vă va fi de folos în examenul final.
 • Studierea prin revizuirea notelor de clasă, gândirea discuțiilor de clasă sau participarea la un grup de studiu vă va aminti de multe ori despre informațiile pe care le-ați pierdut pe parcursul cursului.
 • Este important să aveți încredere că veți trece. Cu toate acestea, aveți grijă de suprasolicitarea, deoarece acest lucru vă poate sabotează capacitatea de a gândi în mod clar despre un examen.
 • Luați în considerare posibilitatea de a face asocieri libere între informațiile pe care le aflați și ceea ce deja știți. De asemenea, puteți inventa lucruri care să vă ajute.
 • S-ar putea să fiți de ajutor să scrieți informațiile pe care trebuie să le cunoașteți în înregistrările bibliografice.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 12
  7
  Participați la o sesiune de studiu a cursurilor sau a unui grup de studiu. Participarea la un grup de studiu sau participarea la o sesiune de studiu de clasă poate fi foarte utilă pentru a înțelege materialul de curs pentru un examen. Doar asigurați-vă că studiați în realitate și nu socializați.
 • Grupurile de studiu cu prietenii sau colegii de clasă pot fi instrumente de studiu foarte utile. Fiecare persoană are puncte forte diferite de învățat și o altă persoană înțelege probabil materialul pe care nu-l înțelegeți.
 • Profesorii și profesorii oferă uneori ședințe de studiu pentru clasele lor. Ele sunt o ocazie excelentă de a învăța materiale pe care probabil le veți evalua într-un examen și de a pune întrebări restante pe care le puteți avea.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 13
  8
  Modificați locurile de studiu. Studiile sugerează că schimbarea mediului înconjurător după ce ați petrecut mult timp studiind într-un singur loc vă poate ajuta să vă îmbunătățiți capacitatea de reținere a creierului. Au câteva site-uri de studiu diferite. Camera dvs., o cantină liniștită, librărie etc. Acestea sunt locuri care vă pot ajuta să vă măriți capacitatea intelectuală.
 • Imaginea intitulată
  9
  Luați un test de practică. Examenele de practică reprezintă o modalitate excelentă și eficientă de a studia pentru examene. Acestea vă vor ajuta să vă relaxați și să evidențiați zonele slabe pe care le aveți în fața datei finale a examenului. De fapt, unele studii sugerează că rezolvarea testelor de practică este mai eficientă decât evidențierea, revizuirea sau sintetizarea informațiilor.
 • Puteți să faceți niște eseuri sau să rezolvați o problemă și să o utilizați ca examen de testare.
 • Asigurați-vă că ați rezolvat testul în același timp alocat cu examenul real.
 • Dacă luați acest test de două ori, vă veți aminti între 75 și 80% din material, două săptămâni mai târziu. Fără nici un examen practic, procentul este de numai 20.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 15
  10
  Nu mai studiați La un moment dat, nu veți putea studia mai mult fără a evita stresul sau confuzia. În absența unei zile a examenului, puneți deoparte materialul de studiu și aveți încredere în faptul că ați făcut lucrarea.
 • Nu veți învăța suficient conținut nou în termen de 24 de ore de la examen.


 • Partea 3
  Aveți grijă de corp și minte

  Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 16
  1
  Ia suficient somn. S-ar părea o idee bună să stai toată noaptea în studiu, dar fără somn, creierul tău nu va funcționa. Aproape toți elevii sunt dezvăluiți la un moment dat, dar acest lucru poate provoca vătămări ale creierului până la 4 zile.
  • Urmați-vă ciclului obișnuit de somn cât mai mult posibil. Întreruperea programului dvs. de somn prin starea prea târziu sau trezirea înainte ca corpul să se odihnească complet creează probleme cu faza REM sau REM (REM), ceea ce vă va face să vă simțiți slabi și vă pot împiedica memoria.
  • Dedicați-vă un anumit timp pentru a studia pentru un examen și pentru a folosi acel timp cu înțelepciune. Apoi du-te la culcare!
  • Luați cel puțin o zi întreagă pe săptămână pentru a vă oferi creierului și corpului ocazia de a vă odihni și de a vă recupera de la studiu.
 • Imaginea intitulată
  2
  Mâncați bine. Dacă nu mâncați bine, corpul dumneavoastră nu va fi capabil să funcționeze la potențialul său maxim. Obținerea unor cantități suficiente de nutrienți va permite corpului și creierului să funcționeze optim în ziua examenului și în timpul studiului. Asigurați-vă că mâncați la intervale regulate și nu gustări sau mâncare junk de fiecare dată când vă provoacă.
 • Încercați să începeți ziua cu carbohidrați complexi, cum ar fi fulgi de ovăz și cereale integrale. Carbohidrații complexi vă ajută organismul să producă energie pe care creierul trebuie să o funcționeze. Deoarece aceste alimente se digeră lent pe o perioadă mai lungă de timp, va fi mai puțin probabil să aveți vârfuri în glicemia din sânge.
 • Poate doriți să includeți ouă în dieta dvs. Ouale conțin colină, care este legată de performanța cognitivă și de memorie.
 • Peștele albastru (denumit și pește gras) care conține acizi grași omega 3, cum ar fi somonul, este, de asemenea, legat de funcția creierului. O crochetetă de somon nu va fi ace pentru testul dvs., dar proteinele și substanțele nutritive vor contribui cu siguranță la creșterea capacității tale intelectuale.
 • Evitați carbohidrații simpli și zahărul prelucrat. Acestea vă pot da un impuls temporar de energie, dar acestea produc recidivă și oboseală mai târziu. Dacă dorești ceva dulce, mâncați fructe, în special cele care conțin vitamina C, care vă pot îmbunătăți funcționarea mentală. Oamenii care au un gust de sare pot prefera semințele de dovleac sau nuci, care au vitamina E și zinc.
 • Imaginea intitulată
  3
  Rămâi hidratat. Este tentant să consumați băuturi cofeină atunci când studiați pentru examenele finale, dar aveți grijă. Cofeina este un diuretic, ceea ce înseamnă că vă va deshidrata. De asemenea, vă poate oferi un caz de nervozitate. Deshidratarea poate provoca oboseala, deci ar trebui să beți multă apă fiartă.
 • Adolescenții (sub 18 ani) ar trebui să limiteze consumul de cofeină la aproximativ 100 mg pe zi. În funcție de varietate, poate fi la fel de mică ca o ceașcă de cafea sau două cutii de 350 ml (12 uncii) de sodă. Adulții trebuie să mențină aportul de cafeină între 200 și 400 mg pe zi.
 • Barbatii au nevoie, in medie, de 13 cesti (3 litri) de apa pe zi. Femeile au nevoie de aproximativ 9 cani (2,2 litri) de apă pe zi.
 • Luați o sticlă de apă reîncărcabilă. Este posibil să fie mai ușor să beți apă dintr-o sticlă decât dintr-un pahar, mai ales dacă de obicei beți băuturi răcoritoare în sticlă.
 • Evitați consumul de alcool, mai ales în noaptea dinaintea unui test mare. În plus față de a avea o mahmureală și alte efecte secundare neplăcute, alcoolul te deshidratează, ceea ce poate provoca oboseală în ziua examenului.
 • Imagine intitulată Pass Pass Exam. Pasul 19
  4
  Utilizați vizualizarea Există mai multe moduri în care vizualizarea vă poate ajuta să vă simțiți mai pregătiți pentru examenul final. Puteți vizualiza rezultatul și procesul pentru a vă ajuta să vă imaginați realizarea obiectivului dvs. și să vizualizați relaxarea pentru a ajuta la detensionarea.
 • Vizualizați rezultatul și procesul de a vă imaginați că vă îndepliniți obiectivul. Imaginați-vă cum ați fi dacă ați trecut examenul final. Imaginați-vă acest succes cât mai detaliat posibil. Apoi, imaginați pașii pe care trebuie să-i realizați pentru a-ți îndeplini scopul. În acest caz, lucruri de genul "ia note". "mergi la ore" și "studiu" acestea sunt pașii necesari pe care trebuie să-i imaginați.
 • Utilizați metoda palmierilor pentru a vizualiza relaxarea. Închideți ochii și acoperiți-i cu palmele mâinilor. Nu atinge ochii. Imaginați-vă o scenă care este foarte relaxantă pentru dvs., ca o zi la plajă sau curling în pat cu o carte bună. Imaginați cât mai multe detalii posibil pentru al face mai realist. Deschideți-vă ochii și așteptați 1-2 minute. Apoi, repetați scena vizionării. Acest proces îți va oferi o "loc sigur" pentru a vă ajuta să vă simțiți calm și relaxat înainte de a vă așeza la examen.
 • Imaginea intitulată Examen pas final 20
  5
  Reduceți anxietatea Probabil că sună contradictoriu. N-ai avea neliniște dacă nu te-ai îngrijorat să treci examenul final, nu-i așa? Cu toate acestea, cercetările arată că anxietatea vă blochează capacitatea de concentrare, ceea ce poate pune într-adevăr o frână asupra studiului și a performanței dvs. pe test. Încercați să faceți niște tehnici de relaxare atunci când vă simțiți panică.
 • Câteva minute respirația profundă Acestea vă vor oxigena creierul și vă vor ajuta să vă simțiți relaxați și pregătiți să faceți testul. Inspirați adânc prin nas și numărați la 4. Țineți respirația timp de 1 până la 2 secunde și apoi eliberați încet aer prin gură și numărați la 4. Repetați acest proces de 6 până la 8 ori pe minut timp de aproximativ 5 minute.
 • grindă yoga. Sa dovedit științific că respirația profundă și meditația în yoga reduc anxietatea.
 • Încercați metoda "relaxare și tensiune diferențială". Acest lucru implică tensionarea și relaxarea musculaturii în același timp. Restul picioarelor pe podea în timp ce stați pe un scaun. Luați scaunul. Împingeți-vă cu dvs. apoi trageți în sus scaunul în același timp timp de 5 secunde. Relaxați-vă timp de încă 5 secunde și repetați de 2 până la 3 ori.
 • Imaginea intitulată
  6
  Faceți niște exerciții. Sa dovedit că exercițiile fizice reduc stresul. De asemenea, vă ajută să dormi mai bine, vă îmbunătățește vigilența și concentrarea și vă poate îmbunătăți funcțiile creierului. Exercițiul aerobic regulat vă poate spori și învățarea și memoria!
 • Efectuați cel puțin două ore și jumătate de activitate cu intensitate moderată, cum ar fi jogging sau mersul pe jos, pe săptămână.
 • Încercați lucruri care vă fac pompa de inimă, cum ar fi înotul, artele marțiale, alergarea sau chiar dansul.
 • Un pic este mai bun decât nimic. Chiar și 20 de minute pe zi de exerciții cardiovasculare vă pot mări memoria.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 22
  7
  Luați pauze regulate. Pauzele de studiu sunt importante din mai multe motive. Există o limită pe care creierul dvs. o poate gestiona în orice sesiune de studiu. Încercarea de a trece această limită fără a oferi organismului vreo recuperare vă va lăsa obosit.
 • Creierul consumă glucoză când studiați. Luați o scurtă pauză (aproximativ 5 minute) la fiecare oră. Întindeți-vă, faceți o scurtă plimbare sau mergeți la un aperitiv care este util pentru creier, cum ar fi fructele sau migdalele. Acest lucru va oferi corpului tau timp pentru a-si reface rezervele sale de glucoza.
 • Partea 4
  Pregătiți-vă ziua examenului

  Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 23
  1
  Completați-vă cu materiale pentru examen. Dacă nu ați avut timp să vă pregătiți pentru examen în avans, este posibil să trebuiască să completați materialul sau să învățați cât mai mult posibil într-o perioadă scurtă de timp pentru examen. Nu este cel mai eficient mod de a studia, dar umplerea cu materiale este mai bună decât să nu pregătești deloc.
  • Citiți notele de curs în timpul dimineții examenului. Aflați dacă există subiecte pe care profesorul le-a evidențiat în clase și să se concentreze asupra lor.
  • Dacă nu ați citit nimic, citiți introducerile și concluziile din orice articol și carte. Acest lucru vă va ajuta să determinați cele mai importante argumente și fapte despre un subiect.
  • Dacă puteți, faceți un grup de studiu împreună cu prietenii dvs. cu o noapte înainte de examen. Vorbiți despre oricare dintre punctele pe care nu le înțelegeți.
  • Revedeți problemele cele mai dificile înainte de a merge la culcare cu o noapte înainte de test. Acest lucru vă poate ajuta să vă amintiți mai ușor în timpul examenului.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 24
  2
  Păstrați calm Probabil că sunteți puțin nervos în ziua examenului, deci este important să rămâneți cât mai calm posibil, astfel încât să puteți rezolva în mod eficient testul. Există modalități diferite de a vă ajuta să vă liniștiți, printre altele, să aveți un mic dejun bun și să vă plimbați.
 • O masă bună vă va oferi corpului și creierului energia de a efectua cât mai bine în timpul examenului.
 • Imaginea intitulată Examenul final al pasului 25
  3
  Mănâncă și bea pentru a rămâne atent. Va trebui să vă asigurați că corpul și creierul dvs. sunt cât mai atenți posibil înainte și în timpul examenului. Mâncarea și băutul alimentelor și băuturilor corecte vă va ajuta nu numai să fiți treaz, ci și atenți la examen.
 • Nu mâncați mese grele înainte de examen - acest lucru va îndepărta sângele din creier pentru digestie. O supă sau o salată cu o anumită proteină este bună, deoarece opțiunile de lumină vă vor da energie fără să vă simțiți greu.
 • Asigurați-vă că sunteți hidratat înainte de examen. Unul dintre simptomele de deshidratare este oboseala, deci aduci o sticla de apa cu tine.
 • Puteți să beți o ceașcă de cafea sau ceai, dacă doriți. Este posibil ca una sau două cești să crească temporar sentimentul de vigilență. Cu toate acestea, efectul trece rapid, și mai mult de 2 cani pot provoca de fapt, deteriorarea, așa că ia-o cu moderatie.
 • Mentinarea mestecării de menta sau guma de mestecat vă va ajuta să rămâneți în alertă. Studiile au arătat că monetăriile de menta sau guma de mestecat cresc vigilența, accelerează timpul de reacție și sporesc modul în care sunt procesate informațiile.
 • Încercați să evitați excesul de zahăr pentru energie. Dacă vă place ceva dulce, încercați să consumați fructe întunecate (prune, afine etc.) sau un mic pătrat de ciocolată neagră.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 26
  4
  Aveți încredere Dacă ați participat la curs, ați făcut note, ați făcut temele și ați studiat, puteți fi siguri că sunteți gata să rezolvați testul. Având această încredere și văzând că veți trece examenul vă va ajuta să reușiți.
 • Dacă ați urmat cursul, ați lucrat și ați studiat, puteți fi siguri că veți trece examenul.
 • Dacă ați făcut timp să mergeți la o sesiune de studiu sau să discutați cu profesorul dvs. examenul și poziția dvs. în clasă, puteți avea încredere în capacitatea dumneavoastră de a trece examenul.
 • Știind că ați făcut un plan pentru a finaliza fiecare parte a testului, va încuraja, de asemenea, încrederea în tine.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 27
  5
  Soseste înainte de începerea examenului. Pentru a vă ajuta să rămâneți liniștiți, asigurați-vă că ați ajuns în camera de examinare înainte de a începe. Acest lucru nu numai că vă va relaxa, dar vă va asigura, de asemenea, că vă puteți simți confortabil să faceți testul.
 • Asigurați-vă că indicați camera de examinare într-un loc pe care îl puteți găsi cu ușurință.
 • Setați alarma astfel încât să ajungeți la timp. De fapt, înființarea a mai mult de o alarmă vă poate oferi mai multă liniște.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 28
  6
  Păstrați ritmul. Veți avea doar o anumită perioadă de timp pentru a finaliza examenul, deci țineți pasul în timp ce lucrați. Acest lucru vă va asigura că treceți fiecare secțiune a examenului.
 • Înainte de a începe, citiți întregul test și stabiliți partea cea mai ușoară, cea mai grea și cea care va dura cel mai mult timp.
 • Împărțiți timpul de examinare pe părți. De exemplu, dacă aveți două ore pentru a finaliza două eseuri, puteți lua o oră pentru a scrie fiecare. Sau dacă există un eseu, opt părți de identificare și eseuri scurte, îl puteți împărți pe baza timpului și a punctelor forte și a punctelor slabe.
 • Decideți care este cea mai bună strategie pentru dvs. După ce ați citit examenul, aflați cea mai bună strategie pentru a finaliza examenul pe baza punctelor forte și a punctelor slabe.
 • Imaginea intitulată
  7
  Rezolvați examenul în mod strategic. După ce ați analizat întregul test, rezolvați-l strategic. Acest lucru vă va ajuta să vă maximizați cunoștințele și să le evitați "blocați" în lucruri pe care nu le cunoști.
 • Mai întâi răspundeți la întrebările ușoare. Acest lucru nu numai că vă va scoate din drum, dar vă va ajuta să vă sporiți încrederea în cele mai dificile întrebări.
 • Eliminați răspunsurile greșite. Dacă puteți, trageți răspunsurile care sunt în mod evident incorecte. Chiar dacă nu știți răspunsul adevărat, veți crește șansele de a ghici corect.
 • Pentru întrebări de eseu, faceți o schiță înainte de a scrie eseul. Notați principalul argument sau teza dvs., pe lângă punctele principale pe care doriți să le dezvoltați. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți pe pista corectă pe măsură ce vă scrieți răspunsul.
 • Consultați răspunsurile înainte de a vă trimite examenul. Căutați răspunsuri incomplete sau lipsă, erori etc.
 • Imaginea intitulată Examenul final trece pasul 30
  8
  Nu cheat Indiferent ce faceți pentru a trece un examen, nu trișa. Privind la notele tale, scrierea de informații în mâinile tale și copierea de la examenele unei alte persoane sunt modalități de a înșela.
 • Înșelăciunea vă va garanta că veți eșua o clasă și poate avea și alte consecințe importante, de exemplu, expulzarea.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aprobe calcululCum să aprobe calculul
  Cum să aprobe o clasăCum să aprobe o clasă
  Cum să treci toate examenele în liceuCum să treci toate examenele în liceu
  Cum puteți calcula nota finalăCum puteți calcula nota finală
  Cum să devii profesor de liceu în TexasCum să devii profesor de liceu în Texas
  Cum să nu mai stresați despre rezultatele examenelorCum să nu mai stresați despre rezultatele examenelor
  Cum să faci o primă impresie bună pentru profesorul tăuCum să faci o primă impresie bună pentru profesorul tău
  Cum să dormi înainte de examenele finaleCum să dormi înainte de examenele finale
  Cum se scrie un curriculumCum se scrie un curriculum
  Cum să studiezi când ai mai multe exameneCum să studiezi când ai mai multe examene
  » » Cum să treci examenele finale

  © 2011—2020 ertare.com