Cum să participi la NaNoWriMo

Luna Națională pentru scrierea de romane (NaNoWriMo) este o competiție pentru a scrie un roman de 50.000 de cuvinte în întregime în luna noiembrie. Dacă aveți mai puțin de 13 ani, puteți participa la program pentru tinerii scriitori și puteți alege propriul scop de cuvânt, dar dacă aveți 13 ani sau mai mult, puteți alege să participați la programul pentru adulți. Este un mod distractiv de a scrie într-un mediu comunitar. Deși nu există premii dacă câștigi (cu excepția dreptului de a se înmulți), realizarea finalizării unui roman de 50.000 de cuvinte într-o lună este un premiu în sine.

NaNoWriMo este cunoscut de diminutivul nano- și a început atunci când Chris Baty provocat unii dintre prietenii săi să scrie 50.000 de cuvinte într-o lună în 1999. De atunci, acesta a crescut la mai mult de 100.000 de participanți din întreaga lume, dintre care 15.000 au finalizat provocarea în 2007.

pași

Participați la NaNoWriMo

Imaginea intitulată Participați la NaNoWriMo Pasul 1
1
vizita NaNoWriMo și să creeze un cont. Competiția începe la 1 noiembrie, dar vă puteți înregistra în orice moment în perioada octombrie sau noiembrie, înainte de încheierea concursului.
 • Imaginea intitulată Participați la NaNoWriMo Pasul 2
  2
  Alăturați-vă forumurilor pentru a obține sprijin și ajutor pentru romanul dvs. Ele ajuta să obțineți încântat de scris și sunt pline de informații pentru a face povestea ta mai realist, idei pentru a umple numărul de termeni, link-uri către dicționare și lexicoane online și chiar un forum pentru alți scriitori din regiunea dumneavoastră. Citiți și faceți postări pe forum vă va da mai multă determinare pentru a avansa, pentru că veți fi înconjurați de oameni care fac același lucru.
 • Imaginea intitulată Participați la NaNoWriMo Pasul 3
  3
  Utilizați câteva provocări pentru NaNoWriMo din forumuri. Provocările sunt transformări prostești (sau nu atât de stupide) în povestea, personajele sau obiectele pe care ar trebui să le încorporați în romanul vostru. NaNoWriMo este preocupat de cantitate, nu de calitate, atât de mulți scriitori încorporează cât mai multe provocări cu putință. Una dintre cele mai populare este The Shovel of Death ™, o lopată folosită pentru a ucide sau a bate personaje. O altă diversiune populară este aceea de a încorpora personaje ale căror nume sunt anagrame "NaNoWriMo": Domnul Ian Woon, Norman Iwo și așa mai departe.
 • Imaginea intitulată Participați la NaNoWriMo Pasul 4
  4
  citit "Nici o plotă? Nici o problemă" (Nu ai nicio problemă) Chris Baty. Este persoana care a început totul. Desigur, această carte este opțională. Cu toate acestea, este o pregătire excelentă pentru luna noiembrie și menține neuronii ocupați în luna octombrie în timp ce așteptați luna noiembrie. Există câteva sfaturi foarte bune și veți primi o previzualizare a ceea ce să vă așteptați în timpul celor glorioase, fantastice, fabuloase și epuizante de patru săptămâni. În plus, vă ajută să personalizați consumabilele pe care trebuie să le stocați înainte de a ajunge pe 1 noiembrie.
 • Imaginea intitulată Lucrul într-un muzeu de artă Pasul 4
  5
  Dezvoltați un complot. Nu vă fie frică să vizitați firul "adopta un complot" în forumuri - aceste parcele sunt disponibile pentru oricine. Nu trebuie să fie detaliată - nici măcar nu trebuie să o urmezi complet. Câteva rezumate de capitole vor fi suficiente, iar planul este pur și simplu în cazul în care vă aflați în colțuri și nu puteți continua. Nu vă fie frică să ieșiți din plan sau să o schimbați complet. Mulți scriitori de la NaNoWriMo își fac titlul romanului și îi numesc personajele înainte să se gândească chiar la un complot. Este perfect acceptabil, conform regulilor NaNoWriMo, de a face o schiță a terenului dvs. înainte de 1 noiembrie. Puteți include cât mai multe note și documente suplimentare, după cum doriți, însă lucrarea ficțiunii trebuie să fie scrisă în noiembrie.
 • Imaginea intitulată Participați la NaNoWriMo Pasul 6
  6
  Pregătiți un loc pentru a scrie. Pentru a valida numărul de termeni, prezentarea finală trebuie să fie în format .txt sau un document electronic care poate copia și lipi sub formă de text, dar puteți scrie de mână sau folosind o mașină de scris și să-l la un calculator atunci când finalizat. Aveți o lampă și un scaun confortabil - veți petrece mult timp acolo.
 • Imaginea intitulată Participați la NaNoWriMo Pasul 7
  7


  Adună-ți "Kitul de supraviețuire NaNoWriMo". Scriitorii stochează pe băuturi energizante, sucuri și gustări pe care le pot mânca cu o singură mână, astfel încât să nu trebuiască să-și părăsească locul de scriere în timp ce scriu. Mulți pregătesc de asemenea "playlist-uri pentru a scrie" CD-uri sau MP3-uri specifice. Cumpărați o rezervă de notebook-uri și stilouri dvs. preferate pentru a lua cu tine pentru atunci când vine inspirația dumneavoastră.
 • Începeți să scrieți imediat când începe luna noiembrie. Miezul nopții (în fusul orar) pe 1 noiembrie este începutul oficial al NaNoWriMo. Trebuie să aveți notele la îndemână și să începeți pur și simplu în funcție de ceea ce ați planificat. Verificați-le de multe ori, deoarece ați putea uita mai târziu o componentă cheie, ceea ce înseamnă că va trebui să vă gândiți puțin mai mult.
 • Mențineți o listă cu personajele dvs. pe măsură ce le numiți. Veți fi surprins cât de repede veți uita cine a fost cine. O pagină simplă sau un document text vă va ajuta să le păstrați în ordine.
 • Nu reciti ceea ce ai scris cu o zi înainte - vei fi tentat să o schimbi. Citiți doar suficient pentru a vă aminti locul în poveste și continuați. Notele vă vor ajuta să vă păstrați locul fără a fi nevoie să recitiți mult.
 • Nu ștergeți cuvintele. Cheia backspace va reduce numărul de cuvinte - nu lăsați-l să meargă! Dacă romanul tău este un gunoi complet, nu ești singur. Într-o zi vă veți aminti de greșelile tipice amuzante și de alunecările freudiene și veți râde. (Există, de asemenea, un fir în forum în cazul în care pentru a post dezastre funny ca acestea).
 • Depășiți prima săptămână. Încercați să ajungeți la 20.000 de cuvinte în a șaptea zi. Fără îndoială, va fi aproape imposibil să faceți acest lucru, dar chiar dacă nu ajungeți la 20.000, veți fi destul de avansați în cazul în care pierdeți o zi de scriere. Încercați să ajungeți la 35.000 în săptămâna următoare, 45.000 în săptămâna următoare și 50.000 în următoarele zile. Observi un model? Au un gol mai mic în fiecare săptămână. Acest lucru este pentru a compensa blocul mental, pe care îl puteți avea din când în când. Cu toate acestea, nu vă prea coplesiți să ajungeți la epuizare.
 • Monitorizați numărul cuvintelor dvs. Puteți actualiza contorizarea cuvintelor dvs. oricând prin profilul dvs. de utilizator. Site-ul web menține o diagramă a acestor actualizări.
 • Citiți despre modul în care puteți practica scrierea gratuită și faceți-o.
 • Imaginea intitulată Acceptă feedback sau acțiuni corective la locul de muncă Pasul 7
  8
  Dezvoltați-vă povestea Poate că aveți o idee vagă unde să mergeți. Asta e bine Obiectivul aici este cantitatea, nu calitatea. Chiar și așa, povestea ta va fi mai ușor de scris dacă e interesantă. Nu vă fie frică să adăugați o complicație. Ucideți un personaj, primiți pe cineva însărcinat, introduceți un ticălos nou sau dezvăluiți cât de departe se află defectele unui personaj. Apoi, urmăriți modul în care reacționează personajele dvs. Luați complotul undeva, chiar dacă nu este cazul în care ați planificat. Uneori, surprizele sunt cele mai distractive.
 • Imaginea intitulată Participați la NaNoWriMo Pasul 9
  9
  Finalizează povestea. Chiar dacă există detalii în mijlocul povestii pe care nu ați reușit încă să le abordați, începeți să vă deplasați până la capăt cândva în a treia săptămână.
 • Imaginea intitulată Participați la NaNoWriMo Pasul 10
  10
  Verificați numărarea cuvântului dvs. Acum intram în partea dificilă și dureroasă: când sosie miezul nopții, ora locală, în noaptea de 30 noiembrie, destinderii. Chiar dacă nu ați ajuns la 50.000, trebuie să vă opriți și să vă numărați cuvântul. Puteți încheia scrierea dacă credeți că aveți ceva care vă poate salva, dar cuvântul dvs. numărare din 30 noiembrie este numărul dvs. NaNoWriMo final. Amintiți-vă că, chiar dacă ajungeți la doar 10.000 sau 20.000, asta este mai mult decât scriu majoritatea oamenilor în viața lor.
 • Pentru a vă verifica numărul de cuvinte, încărcați manualul complet sau inserați-l pe site-ul Web la sfârșitul lunii. Site-ul Web NaNoWriMo Nu salvați sau publicați manuscrisul, dar dacă sunteți îngrijorat de faptul că cineva vă va citi povestea, există un instrument disponibil care va strică manuscrisul dvs. astfel încât să devină ilizibil fără a modifica numărul de cuvinte.
 • Verificați numărarea cuvântului dvs. cât mai curând posibil. Site-ul web primește o mulțime de trafic în prima și ultima zi a lunii noiembrie. Verificarea este disponibilă începând cu data de 25 a lunii. Dacă ați atins obiectivul de 50.000 de cuvinte, veți primi un certificat descărcat și numele dvs. va apărea pe lista câștigătorilor.
 • Imaginea intitulată
  11
  Planificați când vă veți edita romanul. În spiritul lui NaNoWriMo, nu ar fi trebuit să editați nimic în cursul lunii noiembrie, ceea ce înseamnă că romanul dvs. va avea nevoie de o curățare pentru a fi cea mai bună ce poate fi. Dacă vă decideți să lucrați la aceasta, anticipați să dedicați un an ediției, pentru al lăsa pregătit pentru ca ceilalți să citească.
 • Imaginea intitulată Ajutați echipa dvs. să realizeze pasul 12
  12
  Decideți dacă veți împărți romanul tău finit și în ce fel. Dacă da, trimiteți copii prietenilor, familiei și altor scriitori NaNoWriMo.
 • Câțiva scriitori de la NaNoWriMo publică cărțile tipărite cu editoriale, dar majoritatea manuscriselor necesită o revizuire extensivă pentru a atinge acel nivel de calitate.
 • Există publicații "la cerere", editori care imprimă cantități mici de copii la cerere și pot tipări până la o singură copie a cărții dvs. la un preț rezonabil.
 • Este ușor să publicați un manuscris online. Asigurați-vă că indicați drepturile de autor sau o licență gratuită la alegerea dvs.
 • sfaturi

  • Păstrați scris, chiar dacă nu aveți în vedere următoarea mișcare. Veți fi surprinși ce se întâmplă. Gândiți-vă la acest lucru: scrierea unui roman este ca și cum ați conduce în întuneric. Puteți vedea numai până la sfârșitul farurilor, dar puteți face o plimbare în acest fel.
  • Vorbește despre vreme. Descrieți în detaliu mancarea sau ceasul de mînă al unui personaj. În plus față de umplerea paginii, acest tip de informație de umplere poate declanșa scrisul dvs. dacă sunteți blocat pur și simplu prin plasarea în mentalitatea povestii.
  • Războaie de cuvinte (scris pentru un anumit timp cât mai repede posibil, fără a merge înapoi pentru a edita chiar și greșeli de tipar) ajuta foarte mult, dar le fac în perioade scurte de timp (45 minute maxim).
  • Dacă utilizați un computer, salvați frecvent fișierul. Faceți o copie de siguranță a manuscrisului dvs. zilnic.
  • Nu vă fie frică să ignorați ceva din acest ghid și să vă improvizați sau să vă scrieți! Experiența din NaNo a fiecăruia este diferită. Unii nu ating notebook-urile lor, unele uita complot lor în prima zi, iar unele amânați până în ultima săptămână și du-te de scris nebun pentru a prinde din urmă.
  • Înlocuiți somnul cafeina este o alternativă bună pentru a încerca să scrie cantități mari de cuvinte în timpul zilei, cu toate că această metodă nu ar trebui să fie utilizat mai mult de trei sau patru ori pe parcursul lunii și nu mai mult de două mandate consecutive. Acestea fiind spuse, există oameni care da, au reușit să scrie mai mult de 50.000 de cuvinte fără cofeină. Ajută la nopți târzii, dar nu este necesar.
  • 50.000 de cuvinte cuprind aproximativ 175 de pagini. Douglas Adams Intergalactic Traveler Ghid și Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald (pe care le-ați citit în clasa limba engleză în liceu), ambele au aproximativ 50.000 de cuvinte. Alte cărți de aproape 50.000 de cuvinte includ Distrus de Dean Koontz, Abator cinci de Kurt Vonnegut, Jr., Jurnalul lui Noe de Nicholas Sparks și Omul invizibil al lui H.G. Wells.
  • 50.000 de cuvinte într-o lună sunt multe, chiar și pentru un romancier cu experiență (pe care majoritatea participanților nu îl au). Nu indicați mai mult de 50.000 de cuvinte în primul an. Dacă doriți să accelerați programul, încercați să scrieți 50.000 de cuvinte mai devreme. Puteți continua întotdeauna dacă descoperiți că mai aveți mai multe zile după ce ați venit în curând la 50.000 de cuvinte.
  • Dacă ați scris dumneavoastră roman mână NaNoWriMo, el are cuvintele de fiecare dată când ați terminat o pagină (pe care trebuie să faci cu mâna), pentru a evita să o facă mai târziu. Este plictisitor, dar va face ca stiva de pagini să rămână mai târziu. Când este timpul să verificați, încercați să găsiți un generator de cuvinte aleatoare și să-l rog să genereze numărul exact de cuvinte pe care le-ați scris. Copiați și inserați acest text în caseta de selectare de pe site-ul Web NaNo.
  • Dacă faci 1667 de cuvinte pe zi, vei ajunge la 50.000 exact la 30 noiembrie. Totuși, acest lucru nu este recomandat, pentru că în ultimul moment se poate întâmpla ceva în viața ta și trebuie să te prind. În schimb, utilizați week-end-ul pentru a vă recupera și pentru a vă îmbunătăți numărul de cuvinte, mai ales la început, când energia dvs. este proaspătă.

  avertismente

  • Este posibil ca personajele să vă distragă povestea. Doar urmați fluxul. Rezultatul va fi probabil mai bun decât ceea ce ați obține dacă ați continuat cu complotul inițial.
  • Fii atent cu familia sau prietenii care nu te suportă.
  • Amintiți-vă, acest lucru este pentru distracție. Distracție câștigată cu o muncă grea, dar distractivă la urma urmei.
  • Veți simți tentația de a edita. NU FACEȚI. Veți avea restul anului pentru a vă face romanul cel mai bun. Dacă urâți ultimul cuvânt, paragraf, pagină sau capitol, evidențiați-le, colorați-le în alb și apoi continuați. Sau treceți-le în notebook, dar nu le ștergeți.
  • Aveți grijă cu calculatoarele care sunt agățate sau cu notebook-urile care se udă. Faceți copii de siguranță în mod frecvent și păstrați o cantitate de pixuri la îndemână.
  • Forumurile sunt dependente. Distreaza-te, dar nu te distra suficient ca sa nu petreci timp cu romanul.
  • Asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a ține pasul cu celelalte responsabilități. NaNoWriMo nu este o scuză pentru a sări peste locul de muncă, școală, prieteni, familie sau alte obligații pe care le pot avea.
  • Puteți auzi ceva despre blestemul celui de-al doilea an. Este doar un mit. Repetați-l, este doar un mit. Nu te lăsa nervoasă.
  • Primul proiect al romanului dvs. NaNo va fi teribil. Amintiți-vă că o parte a punctului NaNoWriMo este de a dovedi că puteți scrie o poveste de 50.000 de cuvinte într-o lună. Dacă o puteți face, imaginați-vă marele roman pe care l-ați putea scrie dacă ați avea un an întreg să o faceți.
  • Fii atent cu nopțile târzii. Nu o faceți decât dacă întârziați și este aproape la sfârșitul lunii. Amintiți-vă că trebuie să mențineți un ritm pentru a termina.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un computer cu un procesor de cuvinte și numărul de cuvinte, sau câteva notebook-uri și pixuri. Mai mult decât atât, veți avea întotdeauna nevoie de notebook și pixuri, chiar dacă nu o veți scrie manual. Inspirația poate veni oricând.
  • Cantități mari de gustări preferate care nu compromit tastatura.
  • Cofeina (opțional)
  • Un loc pentru a face o copie de rezervă a povestii tale. Pierzându-l în mijlocul lunii poate fi un eveniment deprimant.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să scrieți cuvinte cu un calculatorCum să scrieți cuvinte cu un calculator
  Cum se face un buget personal în ExcelCum se face un buget personal în Excel
  Cum de a inventa un titlu bunCum de a inventa un titlu bun
  Cum să vă deghizați pe Luna LovegoodCum să vă deghizați pe Luna Lovegood
  Cum să scriu romane de misterCum să scriu romane de mister
  Cum să faci faima în WattpadCum să faci faima în Wattpad
  Cum de a converti o schemă într-un romanCum de a converti o schemă într-un roman
  Cum să scrieți scrisori vechiuluiCum să scrieți scrisori vechiului
  Cum de a scrie proiectul unui romanCum de a scrie proiectul unui roman
  Cum se scrie data în limba francezăCum se scrie data în limba franceză
  » » Cum să participi la NaNoWriMo

  © 2011—2020 ertare.com