Cum să parafrazăm materialul original

Parafrazarea este o modalitate utilă de a pune la punct idei prin expunerea unor informații importante dintr-o sursă în propriile cuvinte. Acest lucru poate fi delicat, deoarece trebuie să respectați semnificația și conceptul materialului citat, fără să copiați cuvintele în mod direct. Dacă doriți să știți cum să faceți acest lucru, pur și simplu trebuie să extrageți ideile principale din citatul original și să găsiți propriul mod de a le exprima, referindu-se corect sursele folosite. Dacă doriți să paraframați materialul original, urmați acești pași:

pași

Metoda 1
Înțelegeți parafrazarea

Imaginea intitulată Parafrază material cotat Pasul 1
1
Înțelegeți cum este folosit parafrazarea. Parafrazarea constă în citirea și asimilarea unei întâlniri, apoi regândirea ideilor principale cu propriile cuvinte. Nu trebuie să repetați toate frazele cu propriile dvs. cuvinte, dar trebuie să țineți minte ideile și notele esențiale ale autorului original atunci când expuneți noul material.
 • Când parafrazați o întâlnire, trebuie să simplificați materialul original, excluzând orice informații inutile pentru a expune ideea principală.
 • O parafrazare ar trebui să fie ușor de distins de materialul original, astfel încât să nu poată fi luată în considerare plagiat. Chiar citând sursa și chiar dacă nu copiați literal citatul original, dacă folosiți cuvinte prea asemănătoare cu cele ale autorului, sunteți plagiat.
 • Parafrazarea nu înseamnă să rezumăm. Un rezumat acoperă principalele puncte ale unui text complet mai general decât o parafrazare, care nu ar trebui să se concentreze pe mai multe concepte sau idei principale simultan.
 • Parafrazarea este, de asemenea, o modalitate excelentă de a evita recurgerea prea adesea la cotații externe, în loc să vă exprimați propriile idei pe hârtie.
 • Prin parafrazare, apreciați și înțelegeți mai profund textul pe care îl citați, astfel încât să dobândiți cunoștințe de fiecare dată când folosiți această resursă.
 • Imaginea intitulată Parafrază material cotat Pasul 2
  2
  Învățați să distingeți când să parafrazați în loc să citați. Citind direct materialul original este de succes când Modul în care sunt folosite cuvintele este important. De exemplu, pentru a cita discursul lui Martin Luther King "Am un vis"/"Am un vis", ar fi mai bine să o copiem literalmente, pentru că modul în care folosește cuvintele în discurs este deosebit de elocvent și poetic. Cu toate acestea, dacă citiți ceva despre rasism într-un manual, teoria și ideile în sine sunt importante, dar nu și cuvintele folosite - atunci ar trebui să recurgeți la parafrazare.
 • Parafrazarea este utilă atunci când citarea conține date, fapte sau statistici, deoarece nu este necesar să se citeze o sursă direct pentru a demonstra importanța datelor.
 • Citarea este utilă pentru a se referi la cuvintele unei figuri politice, a unei celebrități sau a unui scriitor, acordând importanță modului în care este folosită limba.
 • Dacă analizați un text pentru folosirea limbajului, este mai bine să apelați la citare - dacă analizați paragraful unui roman sau un fragment mai lung, atunci este mai practic să paraframați sau să rezumați.
 • Metoda 2
  Parafrază numirea

  Imaginea intitulată Paraphrase Cottered Material Pasul 3
  1
  Citiți citatul original. Mai întâi citiți cu atenție citatul pe care ați decis să-l paraframați. Ea ar trebui să conțină una sau două propoziții la fel de mult. Acordați-vă timp pentru a-și asimila într-adevăr sensul și a înțelege conceptul în profunzime înainte de a continua.
 • Imaginea intitulată Paraphrase Cottered Material Pasul 4
  2
  Luați note. În timp ce citiți în continuare citatul, scrieți ideile principale pe care le găsiți. Puteți scrie conceptul principal și câteva cuvinte cheie care ilustrează subiectul. Când terminați să notați, lăsați-le deoparte cotația originală.


 • Imaginea intitulată Paraphrase Cottered Material Pasul 5
  3
  Rescrieți citatul original cu propriile cuvinte. Scrieți rezervarea folosind notele dvs. și ceea ce știți despre materialul original. Să nu te limitezi la înlocuirea cuvintelor, încercați să schimbați structura propozițiilor.
 • Dacă nu vă puteți gândi la un alt mod de a spune ceva, utilizați dicționarul pentru a căuta sinonime. Când faceți acest lucru, asigurați-vă că alegeți cuvintele pe care vă simțiți confortabile și că, în contextul în care intenționați să le folosiți, înseamnă cu adevărat același lucru sau sunt echivalente cu sinonimele lor corespunzătoare.
 • Imaginea intitulată Paraphrase Material cotat Pasul 6
  4
  Comparați citatul original cu parafraza. După ce ați rescris fragmentul cu propriile cuvinte, citiți-l cu voce tare și apoi reveniți la citatul original pentru al citi, comparativ cu noul material. Verificați două lucruri:
 • Cuvintele și structura noului text trebuie să fie clar diferențiate de original, pentru a evita orice acuzație de plagiat. Noul material ar trebui să vă sune, nu autorul numirii.
 • Cuvintele tale trebuie să păstreze și să exprime în mod clar ideile principale ale fragmentului original. Dacă schimbați textul prea mult, semnificația și ideea inițială vor fi pierdute cu parafrazarea.
 • Exemplu de fragment original:"În prezent, prea mulți elevi liceeni își petrec tot timpul, numărați pentru teste standardizate de la cei care nu învață nimic. Dacă au petrecut mai mult timp studiind subiecte comune în loc să studieze pentru aceste examene, nu numai că ar învăța mai mult, ci și că ar deveni mai deschisi.
 • Exemplu de parafrazare: "Elevii de liceu sunt atât de obsedați de studierea selectivității și a altor examene de admitere colegiale standardizate, încât nu au timp să asimileze materialul pe care ar trebui să-l învețe în cursul anului universitar. Studiind pentru teste standardizate, nu le oferă doar cunoștințe reale, ci le împiedică și să fie deschis."
 • Metoda 3
  Citează materialul original

  Imaginea intitulată Material parafrazat cotat Pasul 7
  1
  Citează textul original utilizând formatul MLA ("Asociația limbilor moderne"/"Asociația limbajului modern"). Este important să menționați parafrazarea în textul documentului MLA, astfel încât să îl puteți dovedi acolo unde este necesar. Pentru a paraframa o întâlnire în format MLA, aveți nevoie doar de numele și numărul paginii autorului, dar va trebui să furnizați mai multe informații despre sursa din pagină. "Lucrări citate" la sfârșitul documentului.
  • În text: "Copiii ar trebui să citească mai multe cărți"(Smith 46-47).
 • Imaginea intitulată Paraphrase Cottered Material Pasul 8
  2
  Citează textul original utilizând formatul APA. Dacă lucrați în format APA, este important să consultați și sursa în textul citat. Pentru a cita în formatul APA, trebuie doar să menționați numele autorului și data publicării. Trebuie să furnizați mai multe informații despre sursa de pe pagină "referințe".
 • "Potrivit lui Smith (2007), copiii ar trebui să citească mai multe cărți." sau "Copiii ar trebui să citească mai multe cărți"(Smith, 2007).
 • sfaturi

  • Această tehnică poate fi aplicată oricărui tip de scriere. Nu contează dacă te afli în școala primară, în liceu, în universitate sau în muncă.
  • Pentru a parafraza înseamnă a lua idei de la alți autori și a le reda. De aceea ar trebui să citeți întotdeauna sursa. Deși singura diferență cu citatele directe este că ghilimele nu trebuie folosite, citările citate sunt folosite mai rar.
  • Consultați un ghid sau o carte de referință pentru a găsi exemple de citate și parafrazi și cum să le utilizați.
  • Cel mai bine este să nu recurgeți la această tehnică atunci când vă referiți la o conversație reală într-un eseu. Pentru a analiza operele literare în general sau pentru a juca, ar fi mai potrivit să citezi direct un fragment de conversație.
  • Este importantă o transformare profundă a sistemului educațional care propune educația din perspectiva școlii incluzive. Trebuie realizat un proces continuu de învățare instituțională. Această schimbare necesită angajarea întregii instituții încadrată în politica educațională actuală. Integrarea diferiților copii sau a copiilor cu nevoi educaționale speciale este nu numai benefică pentru ei, ci și îmbunătățește calitatea educației. Deoarece sunt integrați în școala comună, ei vor ocupa un spațiu social, vor stabili legături bazate pe satisfacția copiilor lor. , vor crea spații pentru învățarea reciprocă și vor putea să se pregătească mai eficient pentru a interacționa ulterior la locul de muncă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să criticați literaturaCum să criticați literatura
  Cum să scrieți propriile versuri de cânteceCum să scrieți propriile versuri de cântece
  Cum se citează în formatul APACum se citează în formatul APA
  Cum să citezi o poezie în format APACum să citezi o poezie în format APA
  Cum să citezi o carte cu un autor într-un format ASACum să citezi o carte cu un autor într-un format ASA
  Cum să plasați o întâlnire într-un eseuCum să plasați o întâlnire într-un eseu
  Cum să copiați scrisul cuivaCum să copiați scrisul cuiva
  Cum să începi un eseu cu un citat textualCum să începi un eseu cu un citat textual
  Cum să scrieți cu propriile cuvinteCum să scrieți cu propriile cuvinte
  Cum se scrie un eseu de filosofieCum se scrie un eseu de filosofie
  » » Cum să parafrazăm materialul original

  © 2011—2020 ertare.com