Cum să organizați un program strâns ca student

La un moment dat în viața dvs. de student, probabil veți realiza că sunteți prea ocupat pentru a termina tot ce aveți nevoie pentru a termina. Acest sentiment este comun și are sens în ceea ce privește provocarea echilibrează toate aspectele diferite ale vieții academice

. Cu toate acestea, puteți învăța să organizați un program strict pentru a-ți îmbunătăți productivitatea și pentru a-ți îndeplini toate responsabilitățile. În special, stabiliți și mențineți un program organizat, evitați distragerile și organizați timpul într-un mod productiv.

pași

Metoda 1
Elaborarea și menținerea unui program

Imaginea intitulată Gestionarea planului ocupat ca pas student 1
1
Creați un calendar principal În calitate de student, este posibil să aveți responsabilități săptămânale recurente. În plus, veți primi o notificare înainte de termenele limită și cele mai importante examene. Folosind aceste informații, începeți să elaborați un calendar principal. Indiferent dacă utilizați un calendar lunar de hârtie sau un calendar online, introduceți fiecare angajament săptămânal și fiecare dată importantă de îndată ce vi se comunică.
 • Acestea includ și alte activități regulate, cum ar fi un program de lucru fix și timp pentru a vă deplasa.
 • Postați un calendar de hârtie principal pe birou sau păstrați un calendar electronic pe computerul dvs. pentru al accesa rapid.
 • Puteți reveni la calendarul dvs. principal în fiecare semestru, ca urmare a schimbărilor în încărcarea cursului sau programul de lucru.
 • Luați în considerare utilizarea unui program săptămânal. Planurile săptămânale tangibile, care de obicei sunt destul de mici pentru a fi luate cu ușurință cu dvs., pot fi instrumente excelente. Dacă intenționați să utilizați un program săptămânal, pur și simplu adăugați aceste informații și în calendarul dvs.
 • Imaginea intitulată Gestionați programul ocupat ca student Studiu 2
  2
  Citiți cu atenție programa școlară. Cele mai importante citiri ale fiecărei clase se găsesc în programa școlară. Introduceți toate informațiile importante din fiecare program în calendarul principal în ziua în care o primiți. Nu este necesar să înregistrați detalii foarte detaliate, în parte pentru că veți dori să faceți planuri mai specifice de o săptămână la un moment dat.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca student Studiu 3
  3
  Luați agenda săptămânală. Deși ar putea părea mult mai practic să salvați calendarul principal pe o platformă electronică, chiar și așa ar trebui să îl luați pe hârtie. În mod ideal, veți tipări un document de o pagină în fiecare săptămână. Aceasta va avea deja angajamentele săptămânale și datele viitoare și veți avea spațiu pentru a scrie un program mai flexibil și mai specific pentru săptămână.
 • Afișările dvs. săptămânale vor avea deja angajamentele dvs. recurente. Apoi, puteți adăuga anumite detalii (cum ar fi paginile din care carte trebuie citite înainte de o anumită zi).
 • Poate că cel mai mare beneficiu al unui program săptămânal este că programul dvs. va fi întotdeauna cu dvs.: gata pentru a vă revizui rapid în orice moment.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca student Studiu 4
  4
  Adăugați detalii specifice în fiecare săptămână. Includeți întâlniri, activități sociale și toate componentele extrașcolare din viața dvs. în programul săptămânal. Prin simpla înscriere a angajamentelor într-un mod organizat, vă veți îmbunătăți capacitatea de a prioritiza sarcinile și de a vă îndeplini toate responsabilitățile.
 • Nu uitați să programați timp să mâncați și să dormiți. În general, viața unui student ocupat îi poate determina să sări peste mese și să studieze noaptea târziu. Nu lăsați aceste comportamente să devină obișnuite, planificând un timp adecvat de a mânca și de a dormi în fiecare zi.
 • Imaginea intitulată
  5
  Rezervați timp pentru a studia. În fiecare săptămână, dedicați un timp specific pentru a studia și a vă pregăti pentru fiecare dintre orele dvs. Este probabil ca intervalul de timp pentru fiecare clasă să se schimbe de la săptămână la săptămână, în funcție de misiunile sau testele dvs., dar asigurați-vă că ați dedicat un interval minim de timp fiecăruia dintre ele.
 • De exemplu, separați 2 ore pe săptămână pentru a vă pregăti pentru cele mai ușoare clase și 4 ore pentru a vă pregăti pentru clasele cele mai dificile, plus timp suplimentar pentru temele la domiciliu.
 • Programați o scurtă perioadă de timp, cum ar fi 15 minute, chiar înaintea fiecărei clase. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți pentru clasă, examinând materialul și pregătindu-vă mintea să se concentreze asupra conținutului clasei. O sesiune de recenzare similară după fiecare clasă vă va ajuta să păstrați la curent clasele care vă par a fi complicate.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca pas de studenți 6
  6
  Mențineți o listă de sarcini. Pe lângă planificarea înainte și menținerea unui program săptămânal, aduceți o listă de sarcini pentru a vă asigura că vă finalizați sarcinile zilnice. Luați în considerare scrierea acestei liste în calendarul fizic săptămânal.
 • Dacă doriți să utilizați o afișare a calendarului dvs. principal, utilizați un format orizontal cu o coloană pentru fiecare zi. La sfârșitul coloanei (sau la sfârșitul secțiunii pentru fiecare zi într-un program săptămânal), scrieți toate sarcinile zilnice pe care trebuie să le finalizați.
 • Această listă de sarcini include lucruri precum spălarea rufelor, cumpărăturile sau amintirea cumpărării unui nou liant cu trei inele.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca student Studiu 7
  7
  Stabiliți un program zilnic. În fiecare zi, luați câteva minute pentru a planifica următoarele 24 de ore. Fa-o chiar înainte de a merge la culcare sau primul lucru dimineața. Examinați săptămâna, adaptați programul dvs. zilnic și adăugați tot ce trebuie să terminați în lista de sarcini.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca student Studiu 8
  8
  Program exerciții și timp pentru a socializa. Exercițiile regulate vă pot ajuta să reduceți anxietatea sau tensiunea, să vă îmbunătățiți sănătatea și chiar să vă ajutați să îndepliniți cerințele unui program strâns. Asigurați-vă că faceți exerciții cel puțin o dată pe săptămână. În mod ideal, participați la o activitate de echipă programată săptămânal. De asemenea, asigurați-vă că vă petreceți bine în fiecare săptămână pentru a vă relaxa. Scrieți creionul pe o plimbare sau luați un pui de somn pe plajă. Geez, dansând într-o noapte, chiar te-ar putea ajuta să te pregătești pentru o altă săptămână ocupată.
 • Imaginea intitulată Gestionarea planului ocupat ca pas student 9
  9
  Reprioritizați în mod constant sarcinile zilnice. Puneți altfel: fi flexibil. Veți petrece mai mult timp imaginându-vă planul și începeți să vă accentuați? Du-te jogging repede. Ideea este că programul dvs. nu este scris în piatră și nu lăsați-l să vă împiedice să faceți ceea ce trebuie să faceți.
 • De exemplu, ați acumulat sarcinile zilei? Suspendați întâlnirea pe care ați programat-o. Cu cât o faci mai devreme, cu atât mai bine, atât pentru tine cât și pentru întâlnirea ta.
 • Metoda 2
  Evitați distragerile și amânarea

  Imaginea intitulată Gestionarea planului ocupat ca pas student 10
  1


  Studiu în spații productive. Spațiul fizic în care vă petreceți timpul afectează în mare măsură productivitatea potențială. Mai ales în timpul studiilor, mergeți oriunde este mai puțin probabil să fiți distrasi. Pentru unii studenți, acest loc este casa, dar pentru alții este biblioteca sau o cantină aglomerată.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca pas student 11
  2
  Utilizați căști. Căștile pot elimina distragerile cauzate de lucrurile pe care le auziți. Dacă preferați să studiați în liniște, utilizați căști care anulează zgomotul. Unele modele vor reproduce zgomotul alb. Ca alternativă, jucați muzică electronică ambientală sau clasică (orice fără versuri) pentru a vă oferi un sunet de fundal care vă poate îmbunătăți capacitatea de concentrare.
 • Imaginea intitulată Gestionarea planului ocupat ca pas pentru studenți 12
  3
  Eliminați aplicațiile care vă distrag atenția. Acest pas este mai important decât credeți. Dacă vedeți că utilizați Instagram în momentele pe care le-ați separat pentru a studia, închideți imediat aplicația și reveniți la locul de muncă. Dacă această aplicație sau orice altă aplicație vă împiedică în mod constant să fie mai productivă, vă recomandăm să o eliminați de pe telefonul mobil.
 • Imaginea intitulă Gestionarea programelor ocupate ca pas pentru studenți 13
  4
  Utilizați cantități mici de timp productiv. Autobuzul nu a venit acum 10 minute? Rezistati nevoii de a incepe verificarea Tinder si mai degraba deschideti mailul. Trimiteți profesorului sau angajatorului întrebarea pe care ați dori să o întrebați. Chiar mai bine, ai mereu jetoane de la una din clasele tale cele mai dificile. Chiar și o pauză pentru a merge la baie vă poate ajuta să vă pregătiți pentru următorul examen de chimie organică.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca pas student 14
  5
  Răsplătește-te pentru atingerea obiectivelor specifice. Gândiți-vă la chemarea unui prieten mai târziu seara după ce ați studiat câteva ore. Oferindu-vă ceva de așteptat vă poate îmbunătăți concentrarea înainte de a vă recompensa. În plus, studiul concentrat urmat de un moment de relaxare este mai productiv decât studierea intercalată cu apeluri neplanificate sau mesaje text.
 • Dacă observați că sunteți distras, întoarceți-vă la serviciu și amintiți-vă că aveți planuri de socializare mai târziu seara. Acest lucru vă va ajuta să evitați să vă distrați din nou.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca pas pentru studenți 15
  6
  Recunoaste distragerile persistente. Dacă ceva este în mintea ta și te împiedică să îți îndeplinești responsabilitățile, lasă tot ceea ce încerci să termini și rezolvi distragerile. Petreceți câteva minute, acordându-vă toată atenția acestei distragerii. Este mult mai probabil să te concentrezi după ce ai abordat ceva care te-a distras.
 • Metoda 3
  Urmăriți obiectivele și utilizați alte trucuri de gestionare a timpului

  Imaginea intitulată Gestionarea unui program ocupat ca pas student 16
  1
  Atribuiți sarcini specifice și măsurabile. Stabilirea de obiective pentru tine este o parte importantă a utilizării timpului cu înțelepciune. Deși este posibil să vă străduiți să realizați realizări mai largi, obiectivele specifice sunt mai utile pentru sesiunile de studiu.
  • Evitați obiectivele imprecise și inexacte, cum ar fi "Citește pentru clasa filozofiei". Mai degrabă, dați-vă obiectivul de a citi 15 pagini sau Sartre și scrieți câteva paragrafe despre test. În mod similar, în loc de "Studiul pentru examenul de biologie", setați obiectivul "Completați 2 foi de lucru din Capitolul 3".
 • Imaginea intitulată
  2
  Lucrați pentru obiective pe care le puteți atinge și care sunt realiste. Pentru a le realiza, trebuie să le puteți atinge într-un timp scurt și realist. Stabilirea obiectivului de a studia 28 de ore săptămâna următoare nu vă ajută cu adevărat să studiați după 30 de ore. Cu toate acestea, luarea deciziei de a studia 4 ore în fiecare zi în săptămâna următoare vă poate forța să ajungeți la 28 de ore de studiu.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca pas pentru studenți 18
  3
  Lucrează când apar ideile. Vă gândiți să începeți să scrieți un articol mâine și este prea târziu. Cu toate acestea, apare o idee. Profitați de momente ca acestea, așezate jos pentru a vă înregistra ideile. Nu este necesar să începeți să scrieți, dar puteți obține înainte de sarcinile de mâine citirea instrucțiunilor din articol și specificarea subiectului dvs. specific.
 • Imaginea intitulată Gestionați programul ocupat ca student în etapa 19
  4
  Luați pauze în timp ce studiați. Împărțiți orice sesiune de studiu mai mare de 90 de minute. De fapt, gândiți-vă să studiați doar 45-90 de minute la un moment dat, cu pauze de 10-15 minute între fiecare sesiune concentrată.
 • Stabiliți un program care include un total de 3 ore de studiu în fiecare zi, împărțit în mai multe sesiuni de studiu.
 • Dacă este posibil, studiați în timpul zilei și nu noaptea, deoarece mintea se poate concentra mai bine și memoria dvs. va păstra mai mult.
 • Imaginea intitulată Gestionarea programului ocupat ca pas student 20
  5
  Reflectați în mod regulat asupra obiectivelor pe termen lung. O dată pe lună, petreceți câteva minute reflectând obiectivele pe termen lung. Modul în care vă petreceți timpul contribuie la realizarea acestor obiective? Dacă nu, căutați modalități de a modifica programul și comportamentul, pentru a vă asigura că sunteți pe cale să vă atingeți obiectivele pe termen scurt și lung.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați un calendar ebraic în calendarul iPhoneCum să adăugați un calendar ebraic în calendarul iPhone
  Cum să adăugați sărbători evreiești într-un calendar iPhoneCum să adăugați sărbători evreiești într-un calendar iPhone
  Cómo compartir tu calendario GoogleCómo compartir tu calendario Google
  Cum se creează un calendar în Google DocsCum se creează un calendar în Google Docs
  Cum să împiedicați ca aplicația Mail Mail să vă trimită alerte din calendarCum să împiedicați ca aplicația Mail Mail să vă trimită alerte din calendar
  Cum se face un calendar în WordCum se face un calendar în Word
  Cum se face un calendar gata de imprimare cu PowerPointCum se face un calendar gata de imprimare cu PowerPoint
  Cómo hacer un calendario mensual con Microsoft PublisherCómo hacer un calendario mensual con Microsoft Publisher
  Cum se instalează Windows Mail și Windows Calendar în Windows 7Cum se instalează Windows Mail și Windows Calendar în Windows 7
  Cum se curata cache-ul iCalCum se curata cache-ul iCal
  » » Cum să organizați un program strâns ca student

  © 2011—2020 ertare.com