Cum să organizezi un eseu

Indiferent dacă ați scris o sută de eseuri sau aceasta este prima dată, oricine dă o teză sau un argument prin cuvântul scris trebuie să învețe capacitatea de a organiza un eseu. Pentru a scrie un eseu clar și puternic, va trebui să vă gândiți cu atenție, să faceți o schiță și să arătați foarte bine la structura propozițiilor. Declarația tezei stabilește cursul pe care îl va lua restul eseului, motiv pentru care constituie o parte fundamentală. Apoi, veți vedea câteva strategii importante pentru organizarea unui eseu.

pași

Partea 1
Efectuați lucrări preliminare

Imaginea intitulată Organizați un eseu Pasul 1
1
Determinați ce tip de eseu veți scrie. Încercările au tendința de a avea aceleași componente de bază în general. Acestea sunt introducerea, care deschide calea pentru eseu paragrafe ale corpului în care discuta idei și argumente-și dumneavoastră o concluzie prin care redondearás totul. Cu toate acestea, este posibil ca schema de organizare să fie diferită în funcție de tipul de test:
 • De exemplu, în cazul în eseu dvs. este pentru școală, structura trebuie să fie foarte clar, în primul rând, inclusiv declarația de introducere și teză, 3 sau 4 paragrafe ale corpului în cazul în care face argumentul în avans și o concluzie care rezumă totul.
 • Pe de altă parte, dacă veți scrie un eseu nonfiction, puteți aștepta până la sfârșit să prezentați teza și să dezvoltați eseul până când veți ajunge acolo.
 • Dacă veți scrie un eseu comparativ, organizația ar putea fi făcută astfel încât ambele elemente să poată fi comparate într-un singur paragraf și apoi să includă un paragraf prin contrastul acestora. O altă modalitate de organizare a acesteia este includerea comparațiilor și contrastelor acelorași elemente în același paragraf.
 • O altă opțiune de organizare este ordinea cronologică, prin care începeți până la începutul lucrării sau în epoca istorică pe care veți scrie și veți continua până la sfârșit. Dacă sincronizarea este un element important al argumentului în eseu (ca și în studiile de istorie sau de laborator rapoarte) sau dacă eseul include povestiri, acest lucru ar putea fi o metodă utilă.
 • În eseurile convingătoare, structurile organizaționale pot fi diverse:
 • Pentru structură "de susținere", începeți prin aranjarea tezei într-un mod clar la început și apoi susținând-o în restul eseului.
 • Pentru structură "de descoperire", dezvoltați eseul până când ajungeți la teză, trecând prin mai multe puncte de discuție, astfel încât teza să rămână un punct de vedere inevitabil și corect.
 • Pentru structură "exploratorie", luați în considerare avantajele și dezavantajele temei pe care ați ales-o, prezentând diferite aspecte ale acesteia și prezentând teza ca și concluzie.
 • Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 2
  2
  Citiți cu atenție sarcina. Dacă eseu ți-a fost atribuit ca temă sau dacă ți sa dat un slogan, ar trebui să-i citești cu atenție. Înainte de a putea organiza și scrie eseul, este esențial să înțelegeți ce vi se cere.
 • În cazul în care nu ați primit o sarcină, puteți prezenta mai multe idei profesorului sau consilierului dvs., astfel încât să vă pot spune dacă sunteți pe drumul cel bun.
 • Cereți tot ce nu înțelegeți. Înainte de a vă dedica orelor de lucru eseuului dvs., este mai bine să cereți că trebuie să începeți din nou pentru ceva Nu era clar. Profesorii vor răspunde cel mai mult cu plăcere la întrebările dvs., atâta timp cât sunteți politicos.
 • Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 3
  3
  Stabiliți ce este sarcina Tipul de atribuire scrisă va influența modul în care veți organiza eseul. De obicei, acest lucru se găsește în sarcină sau în slogan. Verificați dacă doriți să găsiți cuvinte cheie asemănătoare "descrie". "analize". "discută" sau "comparație". Aceste cuvinte vor indica tipul de sarcină pe care trebuie să o faceți atunci când scrieți, adică ceea ce ar trebui să obțineți cu eseul.
 • Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 4
  4
  Luați în considerare publicul țintă. În cazul în care testul este pentru școală, acest lucru nu va fi foarte dificil, deoarece publicul este probabil să fie profesor. Dar, oricum, este important să se ia în considerare cine dirigirás ceea ce scrie, mai ales dacă nu este nimic pentru a specifica ceea ce publicul.
 • De exemplu, dacă eseul dvs. este de opinie pentru a fi publicat în ziarul școlar, audiența dvs. este, probabil, ceilalți studenți. Pe de altă parte, dacă este un eseu de opinie pentru un ziar Locală, publicul va fi compus din oameni care locuiesc în orașul tău, oameni care sunt și nu sunt de acord cu voi, oameni pe care-i problema sau orice alt grup în care doriți să se concentreze asupra afectelor.
 • Imaginea intitulată
  5
  Începeți în curând Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să părăsiți organizația procesului pentru ultimul moment. Va fi mai ușor să scrieți eseul dacă stăpâniți organizația mai devreme. Asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a vă dedica diferitelor etape ale planificării.
 • Partea 2
  Învățați elementele de bază

  Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 6
  1
  Scrieți a teză. Acest lucru ar trebui să fie o singură observație, un argument puternic, o interpretare a unui eveniment sau o anumită lucrare sau o altă declarație relevantă prin care nu numai du-te să declare pur și simplu ceva care este evident sau rezumați ceva de lucru mai mare.
  • Declarația tezei va constitui "harta rutelor" din eseu, spunând publicului ce să se aștepte de la restul eseului.
  • Atunci când o teză este bună, ar trebui să fie de obicei discutabilă, ceea ce înseamnă că este posibil ca cineva să vă pună întrebări sau să vă opună ideea. Acest lucru poate părea înfricoșător, dar, în realitate, fundamentarea unei teze discutabile. În caz contrar, este posibil ca ceea ce susținem să fie atât de evident încât nu merită să pierdem timpul argumentând.
  • Declarația tezei ar trebui să includă cele mai proeminente puncte. De exemplu, în cazul în care teza eseu discută despre asemănările dintre cele două opere literare în declarația tezei pe care trebuie să descrie în termeni mai generali.
  • Luați în considerare întrebări de tipul respectiv "Și ce?". Într-o declarație de teză bună, este explicată importanța unei idei sau a unui argument. Luați în considerare dacă ați putea răspunde dacă cineva ți-a pus o întrebare de tipul "Și ce?" despre teza ta.
  • Exemplele de școală folosesc în mod obișnuit teze cu trei teze. Cu toate acestea, acestea nu sunt, de obicei, acceptabile în cazul posturilor de scriere avansate sau în universități. Nu te simți limitat la acest stil limitat.
  • Verificați declarația de teză. Rețineți că puteți edita dacă, atunci când scrieți eseul în sine, poate descoperi anumite puncte importante pe care nu le-ați abordat în teză.
 • Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 7
  2
  Investigați dacă este necesar. Doar după ce ați știut puțin despre subiect, puteți începe cu organizarea eseului. Asigurați-vă că efectuați o investigație externă înainte de a începe să organizați eseul în cazul în care este necesar să vă formulați argumentul sau analiza.
 • Nu ezitați să consultați un bibliotecar dacă aveți unul la dispoziția dumneavoastră. Acești profesioniști sunt pregătiți pentru a vă ajuta să identificați surse credibile de cercetare și să începeți în direcția corectă.
 • Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 8
  3
  Asigurați-vă de brainstorming. Începutul de a schița un eseu înainte de a fi chiar brainstorming este una din greșelile frecvente ale scriitorilor începători. Acest lucru ar putea să vă provoace frustrare, deoarece tot nu veți ști ce vreți să spuneți. Pentru a avea suficient material pentru eseu, puteți încerca câteva tehnici de brainstorming.
 • Luați în considerare libera scriere. Acesta este un tip de scriere, care nu efectuează nici o editare sau te opresti, scrie doar despre tot ceea ce vine în minte în ceea ce privește elementul de, să zicem, la 15 minute la un moment dat.
 • Încercați hărțile mentale. Pentru a începe, scrieți ideea centrală sau tema și închideți-o într-o cutie. Apoi, scrieți alte idei și începeți să vă alăturați acestora pentru a vizualiza relațiile dintre ele.
 • Încercați tehnica cubului. Cu această metodă, ia în considerare subiectul pe care ați ales din șase perspective diferite: 1) descrie, 2) compararea 3) asocierea, 4) analiza 5) aplicarea, 6), argumentând în favoarea sa și împotriva.
 • Imaginea intitulată Organizați un eseu Pasul 9
  4
  Verificați-vă din nou teza. După investigare și brainstorming, este posibil să fi câștigat o nouă perspectivă care va face argumentul mai informat. Puteți să vă întoarceți la teză și să o modificați în consecință.
 • Puteți profita de această ocazie pentru a reduce domeniul de aplicare al tezei dacă ar fi fost inițial prea larg. De exemplu, dacă teza ta este despre "sclavie în războiul civil american", acest lucru ar putea deveni prea larg și, prin urmare, imposibil de gestionat (nici măcar pentru o teză de doctorat). Prin urmare, concentrați-vă pe termeni mai specifici pentru a vă ajuta să organizați conturul eseu atunci când vine timpul.
 • Partea 3
  Organizați procesul  Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 10
  1
  Faceți o schiță care include toate punctele din eseu. Pentru a stabili în ce direcție va fi conturul eseu, trebuie să utilizați declarația de teză. De exemplu, schițați asemănările și diferențele pentru un eseu de comparație și contrast între două subiecte diferite.
  • Stabiliți în ce ordine veți discuta punctele. În cazul în care planul este de a discuta trei dintre provocările asociate cu o anumită strategie de management, o modalitate de a atrage atenția cititorului ar putea discuta, astfel încât să mergi la cel mai mult la cel mai puțin problematică sau alegeți pentru a discuta problema cea mai mica prima pentru a crește intensitatea testului.
 • Imaginea intitulată
  2
  Nu lăsați sursele să determine organizarea eseului. Nu este necesar să reproduceți exact structura unei surse pe care o veți discuta sau de la care ați obținut informații. De exemplu, eseurile literare de către începători fac greșeala obișnuită de a repeta cu atenție complotul cărții și de a dezvolta argumentul eseului la par. În schimb, ar trebui să vă concentrați asupra ideii principale a fiecărui paragraf. În acest fel, toate paragrafele vor curge mai bine, chiar dacă dovezile trebuie să fie prezentate într-o altă ordine decât sursa din care provin.
 • De exemplu, puteți scrie un paragraf bun pe nebunia lui Hamlet Bazat pe diferite scene în care comportamentul său pare că un nebun. Aceste scene nu vor fi împreună în lucrarea inițială, dar dacă le discutați în același loc în eseu, veți avea mult mai multă sens decât dacă încercați să discutați despre lucrarea în întregime de la început până la sfârșit.
 • Imaginea intitulată Organizați un eseu Pasul 12
  3
  Scrieți propoziții tematice pentru fiecare paragraf. clare teze tematice Ele vă vor ajuta să vă organizați eseul. În fiecare paragraf, ar trebui să discutați doar punctul de teză al subiectului, deoarece, dacă discutați și despre informațiile tangențiale, rezultatul va fi un proces dezorganizat.
 • Propoziția tematică trebuie să aibă o relație directă cu argumentul principal. Prin urmare, nu ar trebui să includeți declarații referitoare la cel mai general subiect, dar deloc deloc cu teza.
 • Prin rugăciunea tematică, asigurați-vă că ați oferit o "avanpremieră" a argumentului sau a discuției care va avea loc în paragraf. Începuturile scriitorilor tind să nu folosească prima teză a unui paragraf în acest scop, astfel încât, pe termen lung, sentințele lor să nu indice o direcție clară pentru paragraf.
 • De exemplu, luați în considerare aceste două propoziții: "Thomas Jefferson sa născut în anul 1743" și "Thomas Jefferson, născut în 1743, a devenit unul dintre cei mai importanți oameni din Statele Unite. pentru sfârșitul secolului al XVIII-lea".
 • În prima propoziție, adresa paragrafului nu este foarte clară, deoarece afirmă pur și simplu un fapt, dar cititorul nu are nicio idee cu privire la relevanța acestuia. Pe de altă parte, a doua teză oferă un context pentru acest fapt și informează cititorul cu privire la ceea ce va fi discutat în restul paragrafului.
 • Imaginea intitulată Organizați un eseu Pasul 13
  4
  Utilizați cuvinte și propoziții de tranziție. Puteți utiliza cuvinte de tranziție care conectează fiecare paragraf la cel precedent, astfel încât eseul dvs. să aibă o mai mare coerență. De exemplu, puteți obține cititorului să urmeze firul argumentului dvs. folosind cuvinte precum "de asemenea" și "în contrast" la începutul paragrafelor.
 • Prin tranziții, puteți evidenția logica generală a organizării eseului dvs. De exemplu, dacă un paragraf începe cu propoziția "În ciuda tuturor punctelor în favoarea sa, mai multe elemente împiedică La Pizza Mística să fie cea mai bună pizza din oraș", cititorul va putea înțelege relația dintre acest paragraf și cele precedente.
 • Puteți utiliza, de asemenea, tranziții în fiecare paragraf, deoarece acestea ajută la unificarea ideilor fluent în același paragraf și permit cititorului să le urmeze.
 • Dacă aveți dificultăți în legătură cu paragrafele, acest lucru se datorează unei organizații proaste. În acest caz, puteți aplica strategiile de revizuire menționate în acest articol pentru a stabili dacă ordinea paragrafelor dvs. este cea mai potrivită.
 • De exemplu, puteți folosi lista cuvintelor și expresiilor de tranziție de la Centrul de scriere al Universității din Wisconsin-Madison, care arată, de asemenea, tipul de tranziție pe care fiecare indică.
 • Imaginea intitulată
  5
  Faceți o concluzie eficientă. În ea, trebuie să reformulați teza cu alte cuvinte, precum și să rezumați cele mai importante puncte pe care le-ați tratat în eseu. Prezentați perspective despre implicațiile argumentului dvs. sau despre constatările dvs. privind promovarea unor gânduri sau cercetări ulterioare. În acest fel, concluzia dvs. va fi mai captivantă.
 • O opțiune este de a reveni la ideea sau tema originală și a include un alt nivel de complexitate. În concluzie, puteți arăta modul în care eseul dvs. este necesar pentru a înțelege un aspect al subiectului pe care cititorii nu l-ar fi pregătit până acum.
 • În concluziile anumitor tipuri de studii, ar putea fi util să folosiți o chemare la acțiune sau să apelați la emoții, o tehnică care este adesea folosită în studiile convingătoare.
 • Nu trebuie să folosiți fraze trite cum ar fi "în concluzie" sau "în rezumat", deoarece acestea vor da impresia de a fi rigid sau clișei.
 • Partea 4
  Examinați planul

  Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 15
  1
  Schițați inversul eseului. Argumentul dvs. ar putea evolua pe măsură ce îl scrieți, ceea ce este destul de comun și nu există nimic în neregulă cu el, deoarece vă permite să dobândiți profunzimea și bogăția. Cu toate acestea, acest lucru poate determina, de asemenea, ca eseul dvs. să apară dezorganizat. După scrierea unui proiect de eseu, va fi util să faceți o schiță în sens invers pentru a determina aspectul procesul curent și cum Ar trebui văzut.
  • Puteți face acest lucru pe un computer sau într-o copie tipărită a proiectului, în funcție de ceea ce este mai ușor pentru dvs.
  • Pe măsură ce citiți eseul, rezumați ideile sau ideile principale din fiecare paragraf folosind câteva cuvinte-cheie. Puteți să le scrieți pe o foaie separată sau pe hârtie a proiectului sau să le includeți ca comentarii în documentul procesorului de texte.
  • Verificați cuvintele cheie. Ideile au o progresie logică? Argumentul are tendința să sară de la o parte la alta?
  • Puteți afla că ați inclus prea multe informații în paragrafele dvs. dacă este dificil să rezumați ideea principală a fiecăruia. În acest caz, puteți încerca să le împărțiți.
 • Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 16
  2
  Împărțiți procesul. Dacă întâmpinați dificultăți în organizarea paragrafelor, puteți tipări eseul și puteți tăia fiecare dintre paragrafe. Apoi, încercați să aranjați fizic paragrafele în mod diferit pentru a determina dacă au mai mult sens cu o structură diferită.
 • Această tehnică vă poate ajuta, de asemenea, să determinați dacă propozițiile tematice și tranzițiile sunt la fel de puternice cum ar putea fi. În mod ideal, pentru ca paragrafele să fie cât mai eficiente posibil, le puteți organiza într-un singur mod. Dacă eseul are o anumită semnificație, indiferent de ordinea în care ați pus paragraful, este posibil ca argumentul dumneavoastră să nu fie dezvoltat într-un mod eficient.
 • Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 17
  3
  Modificați unele lucruri. Nu trebuie să rămânem la schița originală, deoarece schița inversă ar putea arăta că este mai logic să se pună anumite paragrafe într-un mod diferit. Prin urmare, puteți schimba unele lucruri de la locul respectiv și puteți modifica propozițiile tematice și tranzițiile acolo unde este necesar.
 • De exemplu, dacă puneți la început cel mai puțin important argument, ați putea să realizați că acest fapt atenuează vitalitatea eseului. Prin urmare, puteți experimenta ordinea propozițiilor și paragrafelor pentru a intensifica efectul.
 • Imaginea intitulată
  4
  Eliminați lucrurile acolo unde este necesar. Uneori, oricât de dureros ar fi, este posibil ca un paragraf frumos în care ați încercat atât de mult să nu aibă loc la o repetiție după reorganizarea acestuia. Prin urmare, nu trebuie să vă lipiți prea mult de ideile voastre până când nu veți putea scăpa de elementele care trebuie eliminate pentru a păstra logica, fluxul și argumentul eseului.
 • Imaginea intitulată Organizează un eseu Pasul 19
  5
  Citiți eseul cu voce tare pentru a afla dacă există neconcordanțe sau lipsă de fluență. De exemplu, ați putea realiza că eseul schimba în curând direcția sau că există anumite fraze sau informații într-un paragraf care nu sunt necesare. Marcați locurile în care nu credeți că sună bine cu un marcator sau creion și apoi reveniți la ele pentru a le corecta.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci un eseu literarCum să faci un eseu literar
  Cum să încep un eseu descriptivCum să încep un eseu descriptiv
  Cum să înțelegeți ce vă cer într-un examen sau într-un eseuCum să înțelegeți ce vă cer într-un examen sau într-un eseu
  Cum de a scrie orice tip de eseu pentru liceuCum de a scrie orice tip de eseu pentru liceu
  Cum se scrie un eseu bunCum se scrie un eseu bun
  Cum să scrieți un titlu într-un eseu despre literatura în stil MLACum să scrieți un titlu într-un eseu despre literatura în stil MLA
  Cum se scrie un eseu TdCCum se scrie un eseu TdC
  Cum se scrie un eseu de seminarCum se scrie un eseu de seminar
  Cum se scrie un eseu de 5 paragrafeCum se scrie un eseu de 5 paragrafe
  Cum se scrie un eseu expozitivCum se scrie un eseu expozitiv
  » » Cum să organizezi un eseu

  © 2011—2020 ertare.com