Cum să organizezi un comitet

Fiind președintele unei comisii înseamnă că trebuie să încurajați pe toți împreună pentru a atinge un obiectiv comun. Dacă începeți doar în calitate de președinte, sarcina poate părea un pic cam descurajantă. Cu toate acestea, cu o oarecare pregătire și o experiență sub centură, veți fi comitete de conducere cu ușurință într-un timp scurt.

pași

Partea 1
pregăti

Imaginea intitulată Răspundeți la întrebarea
1
Verificați regulile comitetelor organizației dvs. Multe organizații, inclusiv universități și organizații nonprofit, au standarde privind modul în care comitetele ar trebui să funcționeze. Ar trebui să revizuiți cu atenție aceste reguli înainte de a începe. Dacă nu găsiți regulile pe site-ul organizației dvs., cereți-i pe cineva din autoritate unde să-i găsești.
 • Imaginea intitulată Câștiga un alegeri locale Pasul 9
  2
  Concentrați-vă pe scopul comitetului. Dacă comitetul este nou (și chiar dacă nu este), va trebui să vă asigurați că este corect focalizat. Cea mai bună modalitate de a vă concentra comitetul este să aveți în vedere un scop specific pentru el. De exemplu, este posibil să formați un comitet care să evalueze modul în care este produs un produs. Acesta va fi principalul obiectiv al comitetului.
 • Gândiți-vă dacă comisia va face în principal recomandări sau dacă comisia va implementa de fapt soluții.
 • De asemenea, trebuie să fiți clar despre cât de multă autoritate va avea comisia. Desigur, organizația centrală trebuie să ia această decizie, dar trebuie să clarificați înainte de întâlnirea comisiei.
 • Colaborați cu organizația sau cu șeful care dorește ca comitetul să fie format pentru a lua aceste decizii.
 • Imagine cu titlul Be a Cowgirl Pasul 4
  3
  Asigurați-vă că sunteți foarte informat. Este posibil ca ei să vă aleagă ca președinte al comisiei, deoarece sunteți deja bine informat în legătură cu acest subiect. Cu toate acestea, asigurați-vă că continuați să faceți temele. Pentru a fi un lider, va trebui să puteți vedea întreaga imagine, ceea ce va însemna că va trebui să studiați fiecare parte a focusului comisiei. Astfel, atunci când soluțiile sunt ridicate la masă, puteți decide dacă acestea vor fi eficiente sau nu.
 • Imagine intitulată Deveniți avocat sportiv Pasul 7
  4
  Vorbiți cu președintele precedent. Dacă nu începeți un nou comitet, luați-vă timp să vă întâlniți cu președintele precedent. Ar trebui să vă puteți oferi informații despre comitet și rolurile pe care ar trebui să le jucați în calitate de președinte al comitetului. De asemenea, vă poate oferi informații despre membrii individuali ai comisiei.
 • Președintele precedent ar trebui, de asemenea, să vă dea documente despre comisie, de exemplu, despre principalele politici, întâlnirile programate și ceea ce a făcut comitetul în ultimul an.
 • Partea 2
  Găsiți membri

  Imagine cu titlul Studiu în străinătate Pasul 7
  1
  Creați criterii. Priviți obiectivele și sarcinile de mai sus. Faceți o listă a competențelor necesare pentru a atinge aceste obiective. De exemplu, dacă obiectivul dvs. principal este de a strânge fonduri, veți avea nevoie de oameni care sunt buni la organizare, care se pot conecta cu alte persoane și care sunt creativi.
 • Imaginea intitulată Studiază în străinătate Pasul 5
  2
  Stabiliți relații bune cu vechii membri. În cazul în care comisia este deja înființată, va avea deja membri. Acest lucru nu înseamnă că toți oamenii din comisie ar trebui să rămână în el. Luați în considerare modul în care comisia va avansa și care dintre membrii săi se vor adapta cel mai bine la acest obiectiv.
 • Având în vedere acest lucru, poate fi necesar să cereți membrilor să demisioneze dacă credeți că nu contribuie la obiectivul principal. Cu toate acestea, trebuie să o faceți cu grijă, mai ales dacă gestionați un comitet de voluntari. Va trebui să fii benevolent cu voluntarii.
 • Imaginea intitulată Câștigați un pas local de alegeri 11
  3
  Utilizați criteriile pentru a selecta noi membri. Dacă responsabilitatea dvs. este de a recruta sau de a numi membri, va trebui să vă asigurați că desemnați persoane din motive corecte. Odată ce ați stabilit obiectivele și sarcinile principale ale comitetului de mai sus, acest lucru vă poate ajuta să stabiliți care ar fi membri buni. Asta este, ia în considerare abilitățile angajatului sau voluntar înainte de a le cere să adere la comisie. Abilitățile persoanei trebuie să contribuie într-un fel la obiectivele dvs.
 • Dacă nu știți cine ar avea abilități deosebite în organizația dvs., întrebați-vă. Puteți găsi recomandări care vă vor duce la mulți membri noi.
 • Partea 3
  Întâlniri directe

  Imaginea intitulată
  1
  Folosește scaunul care este pentru președinte. Dacă există un loc pentru președinte în camera în care vă aflați, vă recomandăm să o utilizați. Sunteți liderul și îl veți indica vizibil folosind scaunul care este pentru președinte.
  • Pe de altă parte, dacă doriți să stabiliți un mediu mai informal, puteți sta în mijlocul grupului. Acest lucru vă va face mai accesibil - totuși, pentru a vă reduce puțin autoritatea.
 • Imaginea intitulată
  2


  Stabilește regulile în avans. Dacă comitetul este nou, explicați cum va fi tratat. Adică dacă aveți reguli specifice cu privire la modul în care va fi abordată o idee, va fi timpul să le ridicați. De asemenea, trebuie să aveți o broșură de reguli, astfel încât membrii dvs. să poată revizui mai târziu.
 • În comitetele foarte formale unii oameni se întorc la carte Regulile de ordine ale lui Robert recent revizuite. Această carte oferă îndrumări cu privire la modul în care sunt tratate comitetele.
 • De asemenea, puteți stabili standarde pentru orice abatere, inclusiv pentru persoanele care întârzie la întâlniri, care nu se pregătesc sau care sunt lăsate în grija unei întâlniri în întregime.
 • Imaginea intitulată Obțineți un doctorat în Fizică Pasul 23
  3
  Asigurați-vă că scopul este clar. Tu deja ai stabilit scopul comitetului. Cu toate acestea, membrii dvs. ar trebui, de asemenea, să fie clari în ceea ce privește scopul și ar trebui să discutați acest lucru la prima întâlnire. De asemenea, trebuie să clarificați modul în care membrii vor contribui la timp și la idei.
 • De asemenea, trebuie să puneți acest scop în scris, astfel încât acest lucru să vă ajute să-i îndrumați pe membrii dvs. în timpul în care sunt în comitet.
 • Imagine intitulată Deveniți avocat pentru drepturile omului Pasul 6
  4
  Asigurați-vă că regulile sunt respectate. Odată ce regulile și consecințele sunt implementate, va trebui să fii persoana care se asigură că regulile sunt îndeplinite. Aceasta va însemna continuarea până la sfârșit cu o anumită consecință într-o manieră corectă și echitabilă. Merită întotdeauna să fii diplomat, chiar și atunci când cineva încalcă regulile.
 • De exemplu, dacă toată lumea a fost de acord că nimeni nu poate vorbi mai mult de 10 minute, cu excepția prezentărilor speciale, va trebui să interveniți când cineva se extinde. Cu toate acestea, în loc să spui "Ariana, trebuie să stai liniștit acum, ai petrecut mult timp", ai putea spune "Mulțumesc lui Ariana pentru acele informații valoroase, știu că ai mai multe de spus, dar poate că ai putea să o trimiteți într-un scurt e-mail tuturor membrilor comisiei noastre, astfel încât să ne asigurăm că acoperim toate subiectele de pe agenda noastră de astăzi ".
 • Imaginea intitulată Obțineți o licență de plumb în New York Pasul 9
  5
  Întotdeauna aveți o agendă potrivită în scris. Agendele ghidează întâlnirile, deoarece ajută grupul să se concentreze asupra unor idei principale. Trebuie să vă asigurați că ordinea de zi este adecvată. Aceasta înseamnă că trebuie să vă asigurați că aveți suficient timp pentru a acorda fiecărui punct de pe ordinea de zi atenția de care aveți nevoie. Dacă aveți prea multe subiecte, veți fi obligați să ignorați unele dintre ele.
 • Dați ordinea de zi cu 1 sau 2 zile înainte de întâlnire, astfel încât membrii să se poată pregăti.
 • Asigurați-vă că fiecare persoană știe în prealabil ce este responsabil pe ordinea de zi.
 • Imaginea intitulată Începeți un eBusiness Pasul 2
  6
  Să facă cineva minute. În cazul în care comisia nu are un secretar stabilit, asigurați-vă că cineva face minute pentru fiecare întâlnire. În acest fel puteți avea ceva de revizuit atunci când doriți să știți ce sa întâmplat în fiecare întâlnire.
 • Partea 4
  Continuați cu comitetul

  Imaginea intitulată Deveniți editorul Pasul 8
  1
  Comunicați frecvent. Odată ce ați avut prima întâlnire, asigurați-vă că aveți o comunicare regulată cu membrii. Acesta oferă actualizări regulate la orele de întâlnire, precum și rezumate ale acestora. De asemenea, va trebui să oferiți actualizări pe măsură ce devin disponibile informații noi.
 • Imagine intitulată Obțineți un pas A 3
  2
  Puneți comitetul deasupra agendei dvs. personale. Este important ca agenda personală (de exemplu, promovarea în cadrul companiei) să nu fie în fața comitetului. Aceasta înseamnă că va trebui să acordați mai multă importanță pentru a reuși în obiectivele comitetului decât pentru a reuși în propriile obiective.
 • Imaginea intitulată Câștiga un pas local de alegeri 16
  3
  Încurajați creativitatea. Unul dintre principalele puncte de încurajare a creativității este acela că veți contribui la dezvoltarea membrilor în loc să le distrugeți. Dacă reproșezi constant un membru pentru ideile sale în fața grupului, acel membru va opri în curând ideile de voluntariat. Prin urmare, este important ca comitetul să devină un loc în care să puteți accepta noi idei și idei, chiar dacă acestea par la început ciudate.
 • Imaginea intitulată Deveniți avocatul drepturilor omului Pasul 3
  4
  Obțineți noi membri Pe măsură ce vechii membri părăsesc comisia, va trebui să recrutați mai mulți membri. Când faceți acest lucru, asigurați-vă că oferiți îndrumări adecvate care acoperă regulile și abordarea grupului, așa cum ați procedat atunci când ați început comitetul. Ajutați persoanele noi să determine modul în care pot participa la comitet.
 • Imaginea intitulată Obțineți un doctorat în Fizică Pasul 24
  5
  Nu uitați să fiți recunoscători. De multe ori membrii nu doresc să se afle într-o comisie și cineva să facă parte din ea. Amintiți-vă că, pe măsură ce gestionați comisia dvs. și vă mulțumim persoanei respective și în scris pentru ceea ce face pentru a face comitetul dvs. de succes.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a găsi articole academice onlineCum de a găsi articole academice online
  Cum sa dati o rochie de mireasaCum sa dati o rochie de mireasa
  Cum să începeți o organizație non-profit de salvare a animalelorCum să începeți o organizație non-profit de salvare a animalelor
  Cum să fii concentratCum să fii concentrat
  Cum se scrie o carte a unui clubCum se scrie o carte a unui club
  Cum se deschide o fundație în ChileCum se deschide o fundație în Chile
  Cum să ajuți caritate pentru copiiCum să ajuți caritate pentru copii
  Cum să devii un lucrător umanitar pentru ONUCum să devii un lucrător umanitar pentru ONU
  Cum să vă dați mașina la o caritateCum să vă dați mașina la o caritate
  Cum se scrie un curriculum universitarCum se scrie un curriculum universitar
  » » Cum să organizezi un comitet

  © 2011—2020 ertare.com