Cum să sortați o bibliografie în ordine alfabetică

Organizarea unei bibliografii în ordine alfabetică poate părea o sarcină complicată, dar într-adevăr nu este. Cu toate acestea, trebuie să cunoașteți mai întâi câteva concepte de bază despre subiect. Chiar dacă credeți că știți cum să sortați în ordine alfabetică, este posibil să nu știți ce să faceți atunci când întâmpinați cuvinte compuse sau legate de un script. De asemenea, trebuie să cunoașteți regulile de bază ale referințelor bibliografice pentru a ști cum să comandați sursele. Numai atunci puteți să vă organizați lista în ordine alfabetică.

pași

Partea 1
Aplicați concepte despre ordinea alfabetică

Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 1
1
Deplasați scrisoarea înainte cu litera. Prima literă indică de obicei locul în care ar trebui să plasați referința în bibliografie. De exemplu, cu numele de familie "fierar", "S" indică faptul că trebuie să meargă cu restul literelor "S". Apoi, trebuie să treceți la următoarea literă, "M". Deci, trebuie să continuați scrisoarea prin scrisoare până când vă determinați locul în lista celorlalte cuvinte.
 • În acest exemplu, ideea este să alfabetizăm autorii cu numele de familie "Sheldon". "fierar" și "sherry". "Sheldon" și "sherry" Au aceleași primele trei litere. Al patrulea din fiecare sunt "L" și, respectiv, "R". Din moment ce "L" merge înainte de "R" în alfabet, "Sheldon" va merge înainte de "Sherry" în bibliografie. Prin urmare, autorii dvs. vor merge în următoarea ordine: Sheldon, Sherry și Smith.
 • "fierar" merge la final, deoarece a doua sa scrisoare, "M", vine după "H" în alfabet, care este a doua literă din "Sheldon" și "sherry".
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 2
  2
  Găsiți numele autorului sau titlul lucrării. Dacă aveți mai mult de două lucrări ale căror autori au același nume de familie, va trebui să utilizați numele lor pentru a alfa fiecare referință. Dacă aveți două sau mai multe lucrări ale aceluiași autor, va trebui să utilizați titlul pentru a comanda lista.
 • De exemplu, dacă numele unui autor este Robert Smith și numele altcuiva este Cynthia Smith, mai întâi informația despre lucrarea lui Cynthia Smith va merge.
 • Dacă aveți două cărți sau alt tip de font scris de Cynthia Smith, va trebui să acordați atenție titlurilor fiecărei opere. De exemplu, în cazul în care una dintre lucrările este intitulat „Tales of păsări“, iar celălalt este „Zoo Life“, apoi „Bird Tales“ va merge mai întâi pe listă și va urma „Zoo Life“.
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 3
  3
  Luați în considerare numele de familie sub formă de cuvânt unic. Cu alte cuvinte, folosiți prima literă a unui nume compus pentru al plasa în lista de referințe. Prin urmare, dacă aveți numele de familie "Sheldon-Meyers", ideea este de a considera doar numele de familie "Sheldon" pentru al aranja în ordine alfabetică.
 • Pe de altă parte, dacă aveți autorii cu nume de familie "Sheldon" și "Sheldon-Meyers", numele scurt este întotdeauna primul. Prin urmare, în lista dvs. veți avea mai întâi "Sheldon" și apoi să "Sheldon-Meyers".
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 4
  4
  Ignorați punctele de punctuație și spațiile. Când ordonați în ordine alfabetică, nu este necesar să acordați atenție accentelor, spațiilor sau capitalelor. Trebuie doar să continuați evaluarea scrisorii prin scrisoare pentru a vă organiza lista.
 • De exemplu, dacă aveți numele de familie "Mc Murry" în listă, ideea este aceea de ao considera ca fiind "McMurry" pentru ordinea alfabetică.
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 5
  5
  Ignorați cuvintele care nu sunt importante. Uneori, este necesar să se aranjeze în ordine alfabetică în funcție de titlul unei opere. În acest caz, cuvintele scurte de la început sunt de obicei ignorate. Printre acestea se numără articolele, cum ar fi "a" sau "an".
 • Cu alte cuvinte, în cazul în care titlul lucrării este „Pisica nu a putut dormi“, cuvântul pe care l-ați utilizat pentru a aranja în ordine alfabetică această referință este „pisica“. Un motiv pentru care există această regulă este că există atât de multe titluri care încep cu elemente care dacă sunt organizate de acestea, secțiunile au prea multe referințe și ar fi foarte dificil de a face o căutare specifică.
 • Partea 2
  Aplicați conceptele de bază despre ordinea alfabetică pentru o bibliografie

  Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 6
  1
  Utilizați numele autorului pentru a ordona în ordine alfabetică o referință. În majoritatea ghidurilor de stil, principala cale de a comanda o bibliografie este cu numele de familie al autorului. Dacă cartea dvs. are mai mulți autori, folosiți-o pe cea care apare mai întâi, deși va trebui să puneți ambele nume în referință oricum.
  • De exemplu, majoritatea bibliografiilor încep cu numele de familie al autorului, urmat de primul sau nume inițial: Smith, Josie.
  • Prin urmare, cuvântul pe care trebuie să-l folosiți pentru a atribui un loc în ordinea alfabetică este "fierar".
  • Dacă cartea dvs. are doi autori, este indicată după cum urmează: "Smith, Josie și Roberta George". Prin urmare, locul tău în listă va rămâne același, dacă în aceeași carte nu este numele lui Roberta George. Utilizați coperta cărții ca ghid.
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 7


  2
  Ordonați o antologie conform numelui editorului. Anumite opere, cum ar fi antologiile, au un editor ca principalul contributor în locul autorului. Cu alte cuvinte, atunci când lucrați cu o compilație de lucrări de diverși autori de către unul sau mai mulți editori ar trebui să folosească numele editorului, mai degrabă decât autorii pentru a sorta lista.
 • De exemplu, dacă numele editorului este Jess Jacob, ordinea alfabetică va fi făcută de la Jacob, Jess.
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 8
  3
  Dacă cartea nu are un autor, uita-te la titlu. Uneori, o referință nu are un autor specificat. Dacă este cazul, trebuie să utilizați titlul pentru a sorta trimiterea în ordine alfabetică în locul numelui autorului.
 • De exemplu, dacă titlul sursei este "Pisicile și obiceiurile lor de somn", cuvântul care va lua în considerare ordinea va fi "Pisici".
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 9
  4
  Comandati lucrarile aceluiasi autor urmand un ghid de stil. Uneori, pe lista dvs. pot exista mai multe lucrări de același autor. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să plasați fiecare referință separat, dar ordinea va depinde de stilul pe care îl utilizați pentru munca dvs. Dacă nu sunteți sigur care stil preferă profesorul sau tutorul dvs., asigurați-vă că vă întrebați.
 • Pentru a ordona bibliografia dvs. conform APA, scrieți următoarele citări bibliografice stilul APA pentru fiecare referință, dar ordonați-le în funcție de data publicării. De exemplu, dacă o lucrare a fost publicată în 1993 și alta în 1997, lucrarea din 1993 va fi prima dată pe listă.
 • Pentru a vă organiza bibliografia după Stil MLA, începe cu o listă de referințe ale operei autorului, al cărui nume de familie este primul pe lista dvs. în ordine alfabetică. De exemplu, într-o listă de lucrări de Jane Austen, Mândria și prejudecățile vor merge înainte Sens și sensibilitate Apoi, plasați o nouă referință, dar plasați doar două cratime la început, în loc să repetați numele și prenumele.
 • Partea 3
  Organizați-vă bibliografia în ordine alfabetică

  Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 10
  1
  Sortați referințele. Înainte de alfabetizarea bibliografiei, asigurați-vă că referințele sunt corecte. Pentru aceasta, trebuie să știți ce stil să vă ghideze profesorul sau școala dumneavoastră. Unele dintre stiluri majore sunt MLA (limba engleză, Asociația Modern Language), APA (engleza, American Psychological Association) și Chicago Manual of Style.
  • De exemplu, o referință bibliografică de bază în stil MLA arată cam așa: Smith, George. Comportamentele pisicilor. New York: Editura Cat, 1989. Printed.
  • În acest caz, numele autorului este George Smith. "Conductas de los gatos" este titlul. "New York" este orașul editorial și "Editura Cat" este editura, în timp ce "1989" este anul publicării. Printed este formatul de publicare.
  • Dacă ați folosit stilul Chicago, referința ar arăta astfel: Smith, George. Comportamentele pisicilor. New York: Editura Cat, 1989 ". Este destul de similar cu stilul MLA.
  • Aceeași referință ar arăta astfel în stilul APA: Smith, G. (1989). Comportamentele pisicilor. New York: Editura Cat. Luați în considerare faptul că acest stil folosește numai numele inițial al autorului și plasează data publicării aproape de început.
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 11
  2
  Organizați manual bibliografia în ordine alfabetică. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să începeți cu litera "A". Găsiți toate referințele care încep cu "A" și lipiți-le în partea de sus a listei. Organizați-le astfel încât să fie în ordine alfabetică și apoi să mergeți la referințele care încep cu litera "B". Continuați până când termini cu toate referințele.
 • Aplicați regulile de ordine alfabetică în timp ce listați referințele dvs.
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 12
  3
  Sortați bibliografia cu un program de editare a textului. O altă modalitate de alfabetizare a unei liste este să lăsați computerul să facă lucrul. Plasați referințele în paragrafe separate - adică asigurați-vă că există o linie între fiecare referință. Apoi, selectați textul. Dacă lucrați cu Microsoft Office, în fila "Start" faceți clic pe butonul care spune "AZ" și are o săgeată mică lângă ea.
 • Poate ar trebui să te uiți în meniul "Table", lângă butonul Sortare. Acolo puteți alege modul în care doriți să comandați elementele. Alegeți opțiunea după paragraf și text în ordine crescătoare.
 • În acest fel, lista va fi ordonată în ordine alfabetică, dar va trebui să formatați referințele dvs. cu indentările și formatele corespunzătoare.
 • Image title Alphabetize a Bibliography Pasul 13
  4
  Utilizați un generator de bibliografie. Ultima opțiune este utilizarea unui instrument special creat pentru a genera bibliografii. Plasați informațiile necesare în filele generatorului. Acest lucru vă permite să vă asigurați că referințele sunt corecte în funcție de stilul de care aveți nevoie și că produce o listă în ordine alfabetică gata de utilizare.
 • Cu toate acestea, este important să revizuiți referințele bibliografice când ați terminat, deoarece aceste sisteme nu funcționează întotdeauna perfect.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să sortați celulele în alfabet în ExcelCum să sortați celulele în alfabet în Excel
  Cum se sortează în ordine alfabetică în Google DocsCum se sortează în ordine alfabetică în Google Docs
  Cum se sortează în ordine alfabetică în Microsoft WordCum se sortează în ordine alfabetică în Microsoft Word
  Cum să sortați persoanele de contact iPhone după prenumeCum să sortați persoanele de contact iPhone după prenume
  Cum se sortează în mai multe coloane în foi de calcul GoogleCum se sortează în mai multe coloane în foi de calcul Google
  Cum să sortați o listă în Microsoft ExcelCum să sortați o listă în Microsoft Excel
  Cum să organizați cărți PokémonCum să organizați cărți Pokémon
  Cum să comandați în ordine alfabeticăCum să comandați în ordine alfabetică
  Cum să-i înveți pe copilul dvs. literele alfabetuluiCum să-i înveți pe copilul dvs. literele alfabetului
  Cum să organizezi cărțiCum să organizezi cărți
  » » Cum să sortați o bibliografie în ordine alfabetică

  © 2011—2020 ertare.com