Cum de a obține o viză TN pentru a lucra în Statele Unite

Cetățenii profesioniști mexicani și canadieni pot solicita o viză TN pentru a lucra în Statele Unite. Ei pot să-l reînnoiască pe termen nelimitat și nu există limite privind numărul de vize TN emise în fiecare an. Numai cetățenii canadieni și mexicani pot aplica pentru viza TN (rezidenții permanenți nu sunt eligibili), deoarece viza este autorizată prin Acordul Nord-American de Comerț Liber (NAFTA). Cetățenii canadieni nu trebuie să se aplice la un consulat din Statele Unite, dar pot aplica direct la un port de intrare. Cetățenii mexicani trebuie să solicite o viză la un consulat al Statelor Unite. Soții și copiii aflați în întreținere care nu au împlinit vârsta de 21 de ani sunt eligibili pentru a aplica vize TD.

pași

Partea 1
Aspecte de bază ale vizei TN

Imaginea intitulată Obțineți o viză TN pentru a lucra în Statele Unite Pasul 1
1
Găsiți un angajator care vă sponsorizează. Pentru a aplica pentru viza TN, trebuie să aveți o ofertă de muncă de la un angajator care depune cererea în numele dumneavoastră. De fapt, angajatorul este numit "Solicitantul" și tu, angajatul, sunteți denumit "Beneficiarul".
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză TN pentru a lucra în Statele Unite Pasul 2
  2
  Determinați dacă lucrarea este o ocupație TN acceptabilă. Angajarea trebuie să fie una dintre profesiile enumerate în Anexa 1603.D.1 a NAFTA. Puteți găsi o listă de ocupații acceptabile în https://canada.usembassy.gov/visas/doing-business-in-america/professions-covered-by-nafta.html.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză TN pentru a lucra în Statele Unite Pasul 3
  3
  Asigurați-vă că îndepliniți cerințele specifice pentru ocuparea TN. Trebuie să arătați că îndepliniți cerințele minime de educație sau acreditările alternative ale ocupației TN la care intenționați să aplicați. Pentru majoritatea ocupațiilor TN, aceasta înseamnă că trebuie să aveți o diplomă de bacalaureat sau o diplomă de licență într-un domeniu legat de ocupație, deși unii necesită numai 5 ani de experiență relevantă în muncă.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză TN pentru a lucra în Statele Unite Pasul 4
  4
  Cereți angajatorului dvs. să scrie o scrisoare de susținere. Scrisoarea de susținere ar trebui să explice trei aspecte esențiale:
 • Descrierea companiei: scrisoarea trebuie să explice activitatea de afaceri a angajatorului, inclusiv numărul de angajați, situația financiară de bază și toate celelalte informații relevante. O scrisoare solidă va demonstra nevoia reală a angajatorului de a angaja Beneficiarul.
 • Descrierea postului: Scrisoarea trebuie să includă o descriere detaliată a postului de la pasul 2. Această secțiune a scrisorii ar trebui să explice de asemenea de ce acest loc de muncă este esențial pentru succesul afacerii. Rețineți că, din moment ce ofițerul de imigrare nu vă va intervieva, această scrisoare va fi instrumentul principal pe care USCIS îl va folosi pentru a obține toate informațiile posibile pentru a lua o decizie cu privire la cazul dumneavoastră.
 • Calificările angajaților: Scrisoarea trebuie să explice, de asemenea, modul în care angajatul este calificat pentru această funcție.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză TN pentru a lucra în Statele Unite Pasul 5
  5
  Strângeți documentele. Luați următoarele documente împreună cu dvs. în consulatul Statelor Unite sau în portul de intrare:
 • Pașaport valabil
 • Scrisoarea de aprobare a angajatorului
 • Copie a titlului dvs. profesional și a certificatului de note
 • Copia licenței dvs. profesionale
 • Scrisoare de verificare a angajării
 • relua
 • Informații de bază ale companiei
 • Partea 2
  Proceduri canadiene  Imaginea intitulată Obțineți o viză TN pentru a lucra în Statele Unite Pasul 6
  1
  Trimiteți cererea dvs. la portul de intrare. Cetățenii canadieni nu trebuie să dețină ștampila de viză TN în pașapoartele lor. În schimb, canadienii se pot adresa direct la un port de intrare. Luați pachetul de aplicații împreună cu dvs. și spuneți ofițerului vamal și protecției frontierelor că doriți să aplicați pentru o viză TN. Ofițerul vă va examina cererea și vă va decide dacă puteți intra sau nu în Statele Unite în această modalitate. Este posibil să trebuiască să treceți printr-o "inspecție secundară", unde un alt ofițer vă va examina cererea.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză TN pentru a lucra în Statele Unite Pasul 7
  2
  Plătiți taxa de procesare de 56 USD. Această rată include 50 USD pentru o viză și 6 USD pentru o carte I-94.
 • Partea 3
  Proceduri mexicane

  Imaginea intitulată Obțineți o viză TN pentru a lucra în Statele Unite Pasul 8
  1
  Faceți o întâlnire cu Consulatul sau cu Ambasada Statelor Unite. Cetățenii mexicani trebuie să aibă o viză TN pentru a intra în Statele Unite și, prin urmare, trebuie să se adreseze la un consulat sau la o ambasadă a Statelor Unite în străinătate. Se recomandă ca cetățenii mexicani să solicite o viză în Mexic, deoarece funcționarii din aceste consulate au o cunoaștere mai bună a reglementărilor și procedurilor vizelor TN.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză TN pentru a lucra în Statele Unite Pasul 9
  2
  Plătiți taxa de înscriere și completați formularul de înscriere. Puteți face o programare online prin intermediul site-ului web al Departamentului de Stat sau prin telefon. Pentru a obține o întâlnire, completați și trimiteți formularul DS-160 pe Internet. Taxa de înscriere este de 190 USD și puteți plăti online.
 • sfaturi

  • Dacă aplicați la un port de intrare, efectuați o sumă bună de dolari canadieni, astfel încât să vă puteți întoarce acasă dacă vi se respinge cererea TN Visa.
  • Dacă aveți calificarea corectă, nu trebuie să aveți nicio problemă pentru a obține viza, atâta timp cât nu spuneți nimic contradictoriu cu cerințele TN Visa.
  • Viza TN este o viză temporară. Deși îl puteți reînnoi pe termen nelimitat, declarați că intenționați să rămâneți în Statele Unite doar temporar, chiar dacă pentru câțiva ani. Dacă doriți să deveniți un rezident permanent, solicitați viza H1-B după ce primiți viza TN.
  • Îmbrăcați-vă profesionist când mergeți la graniță, astfel încât să puteți sprijini legitimitatea aplicației dvs.
  • Pentru a evita complicațiile cu cererea dvs. de viză TN sau orice altă cerere de viză non-imigrant sau de ședere permanentă, cel mai bine este să consultați un avocat de imigrare pentru a vă pregăti cererea.
  • Soții și copiii cu vârsta sub 21 de ani pot solicita viza TD împreună cu solicitanții de viză TN. Dacă aprobă viza TN, cererea pentru viza TD ar trebui aprobată pentru aceeași perioadă de valabilitate.
  • Solicitanții vizei TD trebuie să poarte pașapoartele și dovada relației lor cu solicitantul vizei TN (fie dovada căsătoriei, fie certificatul de naștere).
  • Titularii de viză TD nu trebuie să fie cetățeni canadieni sau mexicani. Cu toate acestea, deși cetățenii canadieni sunt scutiți de viză, solicitanții de viză TD care nu sunt cetățeni canadieni vor trebui să obțină ștampila de viză în pașapoartele lor. Acest lucru înseamnă că vor trebui să facă o întâlnire la Ambasada sau Consulatul SUA din Canada pentru a avea viză TD ștampilată pe pașapoartele lor înainte de a putea intra în Statele Unite sub regimul de vize TD.
 • Cetățenii canadieni pot solicita viză la consulat dacă doresc. Cu toate acestea, ei vor trebui să facă o programare și să trimită formularul DS-160 înainte de interviul lor.
 • avertismente

  • Dacă un cetățean canadian posited într-un port de intrare și de ofițer CBP consideră că este un fel de fraudă sau declarații false sau cred că solicitantul intenționează să rămână ca imigrant, reclamantul ar putea fi trimis înapoi o „citație“ și a inițiat repatriere proceduri accelerate . Prin urmare, în această situație, solicitantul trebuie să solicite retragerea cererii, deși nu există nici un drept legal în acest sens.
  • O viză TN nu este o viză "dublă intenție", ceea ce înseamnă că o persoană care a depus o cerere la USCIS pentru a obține cartea de ședere permanentă nu va primi o viză TN.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să imigrați în IrlandaCum să imigrați în Irlanda
  Cum să vă mutați în SpaniaCum să vă mutați în Spania
  Cum să vă mutați în AustraliaCum să vă mutați în Australia
  Cum să vă mutați în Statele UniteCum să vă mutați în Statele Unite
  Cum să vă mutați în GermaniaCum să vă mutați în Germania
  Cum se obține cetățenia francezăCum se obține cetățenia franceză
  Cum se obține dubla cetățenieCum se obține dubla cetățenie
  Cum se obține o viză turistică pentru FranțaCum se obține o viză turistică pentru Franța
  Cum se obține o viză australianăCum se obține o viză australiană
  Cum să obțineți o viză în CanadaCum să obțineți o viză în Canada
  » » Cum de a obține o viză TN pentru a lucra în Statele Unite

  © 2011—2020 ertare.com