Cum să obțineți o bursă Fulbright

Programul Fulbright este principalul program internațional de schimb educațional al Statelor Unite. UU. A fost fondată în 1946, în urma unei propuneri a senatorului J. William Fulbright din Arkansas de a folosi surplusul de proprietăți din război pentru a finanța "promovarea bunăvoinței internaționale prin schimbul de studenți în domeniile educației, culturii și științei". Astăzi, selecție variată de programe de burse Fulbright studii finanțate de schimb în peste 155 de țări care oferă aproximativ 8.000 de burse anual pentru 1600 de studenți americani, 4.000 de studenți străini, 1.200 de americani și 900 de oameni de știință savanți străini, precum și sute de profesori și alți profesioniști. Bursele pentru programul Fulbright sunt foarte competitive, însă, cu pregătirea potrivită și cu puțin efort, puteți deveni un candidat atractiv pentru ei.

pași

Partea 1
Alegeți un program de burse

Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright Pasul 1
1
Înțelegeți opțiunile pe care le aveți Programul Fulbright acordă burse într-o mare varietate de domenii și o mare varietate de populații. În primul rând, trebuie să determinați dacă veți aplica ca "student" la programul de studenți Fulbright din SUA UU. sau dacă veți postula ca "academic" la o gamă largă de programe administrate de Consiliul pentru Schimbul Internațional al Bursei. Apoi, puteți examina opțiunile de program pentru a determina care dintre ele se potrivește cel mai bine obiectivelor și intereselor dvs.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright 2
  2
  Luați în considerare programul US Fulbright Student UU. dacă sunteți un student sau un profesionist tânăr. Această selecție de programe este concepută pentru persoanele în vârstă ale universității, absolvenți recenți, studenți de masterat și doctorat și tineri profesioniști cu o experiență de cinci ani sau mai puțin. Programul de studenți Fulbright din SUA UU. oferă următoarele burse:
 • Bursa de studiu și cercetare Fulbright este cea mai comună bursă pentru studenți. Pentru a aplica, candidații pregătesc o propunere de cercetare într-o anumită țară.
 • Programul Fulbright al Asistentului Profesorilor de limba engleza acordă poziții elevilor din școlile din străinătate pentru a completa învățământul local în limba engleză și pentru a-și împărtăși experiența ca vorbitori nativi.
 • Bursa J. William Fulbright-Hillary Rodham Clinton selectează bursierii pentru a lucra în posturi profesionale de politică publică în ministere sau instituții din străinătate. De asemenea, colegii trebuie să efectueze un proiect de cercetare academică.
 • Premiile Fulbright mtvU sunt acordate pentru a realiza cercetări privind un aspect al culturii muzicale internaționale, cu accent pe muzica populară sau contemporană, ca formă de exprimare culturală.
 • Bursa Fulbright-National Geographic Digital Narration bursă instruiește bursierii în utilizarea noilor platforme multimedia pentru a forma legături interculturale și pentru a spori înțelegerea reciprocă. Fellows lucrează cu mentorii din cadrul Societății Naționale Geografice.
 • Bursele Administrației Fulbright sunt oferite să studieze în Finlanda, Mexic și Spania.
 • Bursele Fulbright-Fogarty sunt concepute pentru a încuraja cercetarea în domeniul sănătății publice și cercetarea clinică în regiuni cu resurse limitate.
 • Bursele postuniversitare Fulbright sunt oferite pentru studii în domenii specifice din Australia, Finlanda, Islanda, Irlanda, Italia, Mexic, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Taiwan și Regatul Unit.
 • Bursele Fulbright pentru Jurnalism și Comunicații sunt oferite să studieze în Germania, Irlanda, Spania și Taiwan.
 • Bursele Fulbright pentru Știință și Sănătate Publică sunt oferite pentru studii în țări precum Canada, Indonezia și Olanda.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright Pasul 3
  3
  Luați în considerare programele Fulbright pentru mediul academic, dacă sunteți un academician american sau străin. Programele Fulbright pentru oamenii de știință care gestionează Consiliul de schimb internațional de oameni de știință tind să aibă o mult mai specific decât abordarea programului Student Fulbright, astfel încât cel mai bun mod de a găsi în funcție de experiența și programele interesele specifice se uita la site-ul instituției. În general, aceste programe sunt împărțite în mai multe categorii:
 • oamenii de știință din SUA se pot aplica pentru programe de bază Fulbright din SUA Oamenii de știință, Programul NEXUS Regional pentru Scholars Premii pentru distinsi profesori de specialitate Programe, Programe Internaționale pentru administratori în Educație, Fulbright-Fogarty program postdoctoral Premii Initiative Fulbright pe Arctic, Premiile Academice Postdoctorale și Premiul Global Flex.
 • Cercetătorii internaționali care doresc să se mute în SUA UU. NEXUS se poate aplica pentru Programul Regional pentru Scholars, Programul Fulbright pentru oaspeți Oamenii de știință de bază, catedrele de prezentare a informațiilor Fondului, programe de îmbogățire pentru Fulbright Oamenii de știință de inițiativă oaspeți și Arctica.
 • Printre programele regulate Fulbright există, de asemenea, o colecție de programe destinate instituțiilor în loc de oameni. Acestea includ Fondul pentru președinții de programe de informare, programul Fulbright pentru profesorii străini și programele de dezvoltare pentru tinerii profesori din Afganistan, Egipt, Irak, Liban și Tunisia.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright Pasul 4
  4
  Luați în considerare ceea ce sunteți pasionat. Aplicația dvs. are mai multe șanse de reușită dacă sunteți foarte entuziasmat de proiectul pe care îl veți întreprinde.
 • Ce regiune sau regiuni ale lumii considerați deosebit de interesante sau de inspiratoare?
 • Ce te mută?
 • Cum se încadrează mediul dvs. educațional și interesele dvs. de cercetare în cele două întrebări anterioare?
 • Imaginați-vă în țara pe care doriți să o aplicați. Ce vrei să-ți dedici timpul? Va fi util să analizați cu atenție această întrebare pentru a determina tipul de bursă care este cel mai potrivit pentru dvs.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright Step 5
  5
  Evaluați programele posibile. Investigați statisticile din anii precedenți pentru a obține o idee despre cât de competitivă pot fi diferitele programe. Nu trebuie să permiteți ca pragmatismul să cântărească mai mult decât pasiunea ta, dar, de exemplu, dacă aveți în vedere în mod serios trei țări diferite, trebuie să evaluați competența pe care o veți avea în fiecare dintre ele. Apoi, vă puteți concentra doar pe țara în care credeți că veți avea șanse mai mari de a obține bursa.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright Step 6
  6
  Evaluați eligibilitatea De exemplu, candidații la bursele din SUA Fulbright Student Program. ei trebuie să fie cetățeni ai acestei țări la momentul depunerii cererii și trebuie să fi obținut o diplomă de licență sau echivalentul acesteia pentru data de începere a burselor. Cerințele diferă în funcție de fiecare bursă, revizuiți cu atenție programul pe care l-ați ales înainte de a continua.
 • Partea 2
  Deveniți un candidat atractiv

  Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright Pasul 7
  1
  Dedicați-vă studiilor. Candidații de succes pentru programele Fulbright provin dintr-o varietate de medii socio-culturale și educaționale. Nu trebuie să fi urmat o instituție de învățământ de elită. De fapt, unul dintre obiectivele programului Fulbright este acela de a se asigura că candidații provin dintr-o mare varietate de instituții și regiuni geografice. Cu toate acestea, este esențial să demonstrați dăruirea voastră în calitate de profesor universitar.
  • Dacă sunteți student, faceți cursuri provocatoare în domeniul în care doriți să vă dedicați.
  • Dacă sunteți un profesionist, rămâneți activ în zona dvs. de interes de cercetare.
  • Dacă doriți să aplicați ca profesor de bursă, trebuie să vă asigurați că fișierul dvs. arată că sunteți entuziasmat de educația interculturală.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright Step 8
  2
  Aflați limba regiunii în care doriți să mergeți. Competența în limba este crucială pentru o aplicație de succes pentru orice program Fulbright. Există premii pentru îmbunătățirea esențială a limbii, care sunt disponibile pentru studenții americani care se aplică pentru burse în diferite țări, dar în cele mai multe cazuri, trebuie să demonstreze în cererea dumneavoastră vă stăpânească limba suficient de bine pentru a termina proiectul frecventați prezent.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright Pasul 9


  3
  Pregătiți-vă din punct de vedere academic pentru propunerea proiectului dvs. Acordați o atenție deosebită cursurilor sau cercetărilor care vă vor ajuta să vă aprofunda înțelegerea subiectului pe care doriți să îl investigați. Studenții studenți ar trebui să ia în considerare să ia cel puțin un curs în al doilea semestru al anului de juniori sau primul semestru al ultimului an de carieră care se referă în mod specific la tema proiectului lor. De exemplu, dacă doriți să investigheze politica sănătății materne în India, puteți lua un curs de sociologie, care este axat pe Asia de Sud, o dezvoltare curs de economie sau un curs de istorie indiană (sau toate trei).
 • Partea 3
  Pregătește o cerere bună

  Imaginea intitulată Obțineți o bursă Fulbright Pasul 10
  1
  Familiarizați-vă cu programul. Perioada de depunere a candidaturilor online pentru majoritatea bursei de programe americane Fulbright Student Program. Începe la mijlocul primăverii și se termină la jumătatea toamnei, deși programul pentru premii de la mtvU începe puțin mai târziu. Comitetul Național de Evaluare se reunește în noiembrie și decembrie și, la sfârșitul lunii ianuarie, candidații finaliști sunt informați. Notificarea beneficiarilor de burse începe în martie și durează pe tot parcursul primăverii. Datele de începere a burselor urmează, de obicei, calendarul academic al țării gazdă. Termenele limită pentru depunerea candidaturilor diferă pentru alte burse Fulbright, deci asigurați-vă că verificați programul specific al bursei pe care o doriți.
 • Imaginea intitulată Obțineți o bursă Fulbright Pasul 11
  2
  Începeți în curând Pentru a aplica pentru majoritatea burselor Fulbright, trebuie să scrieți și să editați eseuri extinse, deci planificați să dedicați cât mai mult timp aplicației dumneavoastră ca pe un curs standard de colegiu.
 • Bursele Fulbright pentru cercetare și studii, care stau la baza programului US Student Fulbright. UU. acestea necesită obținerea unui mentor cu care veți lucra în țara în care vă adresați. Acesta poate fi un proces extins, deci începeți să vă planificați căutarea de îndată ce determinați regiunea geografică la care doriți să călătoriți și subiectul cercetării.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright Step 12
  3
  Acordați atenție tuturor aspectelor aplicației dvs. Cerințele aplicațiilor diferă în funcție de program. Asigurați-vă că înțelegeți cerințele burselor pe care le-ați ales în ceea ce privește extensia, conținutul și componentele. De exemplu, să se aplice pentru Bursele pentru Studii și Cercetări ale Programului Fulbright pentru studenți din SUA. UU. Trebuie să trimiteți următoarele informații prin intermediul aplicației online:
 • Informații biografice și titlu pentru proiectul dvs.
 • O declarație de obiective care exprimă cine, ce, când, unde, de ce și cum propunerea proiectului dumneavoastră. Familiarizați-vă cu rezumatul programului țării pe care ați ales-o pentru a vă asigura că propunerea dvs. este relevantă. Cerințele de extensie pentru această afirmație sunt destul de specifice: două pagini cu un singur spațiu în Times New Roman cu margini de 2,5 cm (1 inch). Puteți găsi exemple de declarații ale candidaților câștigători de la Brown University online.
 • O scrisoare de afiliere din partea instituției sau a persoanei din țara gazdă cu care veți lucra. Această scrisoare trebuie să fie scrisă în engleză (sau tradusă) pe antet și semnată de autor. Nu se acceptă corespondența trimisă prin e-mail.
 • O declarație personală în care te prezinți comisiei de selecție și explici cum te-a condus în acel moment în cariera ta academică. Din nou, cerințele sunt destul de specifice în ceea ce privește extensia: o pagină cu un singur spațiu în Times New Roman cu margini de 2,5 cm (1 inch).
 • Formează despre limba străină dacă aceasta face parte din cerințele aplicației în țara pe care ați ales-o. Dacă este necesar, trebuie să trimiteți o autoevaluare a limbii și un formular de evaluare a limbii străine. Acesta din urmă va fi ocupat de un instructor profesionist al limbii respective.
 • Trei scrisori de recomandare. Aceste scrisori ar trebui să se refere la tine într-un context profesional, în loc să fie doar referințe ale personajului tău. Furnizați expeditorilor o copie a declarației dvs. de obiective, astfel încât aceștia să poată vorbi despre capacitatea dvs. de a realiza acest proiect specific. Dacă acestea nu sunt scrise inițial în limba engleză, trebuie să furnizați și o traducere. Expeditorii trebuie să încarce scrisorile de recomandare direct pe site-ul Web Fulbright pentru a le păstra confidențiale. Aceasta înseamnă că, dat fiind cazul, tu însuți nu poți oferi traducerile necesare.
 • Dosarele academice ale tuturor instituțiilor de învățământ superior la care ați participat.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright 13
  4
  Concentrați-vă pe declarația dvs. de misiune. Declarația misiunii, așa cum sugerează și numele, îi spune comisiei ce scopuri au pentru o bursă Fulbright. O declarație bună este împărțită în patru secțiuni:
 • Paragraful din teză. Acest paragraf explică unde și ce vreți să studiați, împreună cu metodologia dvs. (cum) și obiectivele dvs. (de ce). Gândește-te la asta ca la "avanpremieră" din proiectul dvs.: ce trebuie să cunoască cititorii pentru a obține o idee clară și generală despre obiectivul dvs.?
 • Informațiile contextuale și de fundal. Acest lucru este similar cu o revizuire a literaturii într-un eseu de cercetare, dar mult mai scurtă. Ar trebui să dați impresia că știți cum se încadrează proiectul dvs. în zona mai generală în care doriți să lucrați. De asemenea, trebuie să prezentați argumente interesante despre motivele pentru care proiectul dvs. este important și demn de studiu. Gândiți-vă la aceasta ca la răspunsul la întrebare "Și ce?".
 • Metodologia Această secțiune oferă detalii despre modul în care vă veți realiza proiectul. Ce vei face? Cum o vei măsura? Care este programul dvs.? Cum veți ști dacă ați reușit să atingeți obiectivele dvs.? Ce veți învăța din acest proiect și de ce va fi valoros? Chiar dacă intenționați să aplicați în calitate de student creativ sau academic, trebuie să aveți o idee clară "mesaj" ce vei salva din proiect?
 • Apărarea Aici puteți aborda potențialele probleme sau întrebări pe care le pot avea cititorii. Ce probleme ar putea apărea în timpul studiului? Puteți accesa resursele de care aveți nevoie? Ce veți face dacă aveți probleme? Cât de flexibilă este abordarea dvs.? Aici trebuie să abordați punctele slabe ale proiectului dvs. și să oferiți o idee despre modul în care vă veți ocupa de ele.
 • Imaginea intitulată Obțineți o bursă Fulbright 14
  5
  Faceți-vă declarația personală interesantă. Amintiți-vă că publicul țintă este un grup de persoane inteligente, educate și non-specialiste care vor citi sute sau mii de declarații similare. A ta trebuie să fie o biografie care îi spune cititorilor care sunteți și de ce sunteți un bun candidat pentru o bursă Fulbright. Iată câteva sugestii pentru a vă distinge de restul:
 • Utilizați exemple concrete în loc să generalizați. Nu scrie "Îmi place să interacționez cu oameni din alte culturi". În schimb, scrie el "Căut în mod activ experiențe culturale diferite de ale mele. De exemplu, îmi place să particip la sărbătorile festivalului Diwali împreună cu prietenul meu Kavya și să învăț să-i pregătesc autentic Chiflele chinezesti cu prietenul meu Shao". Dacă aveți experiență în străinătate sau ați călătorit mult, menționați-o. Cu toate acestea, nu menționați excursii de misiune care se fac uneori în liceu, deoarece acestea au o reputație proastă în rândul evaluatorilor acestui tip de comitete "turismul de caritate".
 • Nu vă concentrați pe experiențe sau pe probleme religioase. Deși pot fi importante pentru dvs., comisia Fulbright este o agenție guvernamentală și nu își poate baza decizia asupra informațiilor religioase.
 • Ilurați-vă experiența de conducere. Subliniați calitățile și experiențele care demonstrează că sunteți motivat, flexibil și capabil să conducă.
 • Explicați modul în care această experiență vă va pregăti pentru o diplomă de absolvent și pentru cariera viitoare.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright 15
  6
  Utilizați un limbaj clar și eficient. Nu completați eseul cu cuvintele grandiloquent pentru a suna mai deștept sau pentru a folosi jargonul tehnic fără ao explica. Majoritatea comisiilor de evaluare ale Fulbright sunt alcătuite din membri care provin din domenii diferite, astfel încât să nu vă puteți aștepta ca propunerea dvs. științifică să fie citită doar de către oamenii de știință sau că propunerea dvs. de muzică este citită doar de muzicieni. Asigurați-vă că comunicați cu suficientă claritate pentru ca cineva care nu este specialist în subiect să vă poată înțelege obiectivele.
 • Evitați propozițiile cu structuri prea complicate. Dacă aveți o tendință de prolixitate în scris, utilizați aplicația gratuită Hemingway.
 • Utilizați propoziții declarative și asertive. Nu scrie "Voi încerca să examinez ..." sau "Sper să găsesc ...". În schimb, scrie el "Voi studia ..." sau "Cred că o să găsesc ...".
 • Evitați clișeele. Nu scrie lucruri de genul "Am vrut să fiu om de știință de când aveam 6 ani". Mulți solicitanți vor scrie lucruri similare, astfel încât acest lucru nu vă va face să ieșiți în evidență. Dacă aveți suficient spațiu, utilizați un anecdot sau un exemplu semnificativ pentru a ilustra pasiunea dvs.
 • Imaginea intitulată Obțineți o bursă Fulbright 16
  7
  Editați, editați și editați din nou. Nu vă descurajați de procesul de pregătire a cererii, deoarece va dura un timp pentru ca declarațiile dumneavoastră să obțină forma finală. Faceți o listă a experiențelor pe care le-ați avut și care ar putea fi legate de bursa la care veți aplica. Asigurați-vă că menționați și de ce trebuie să mergeți acolo unde vă propuneți.
 • Dacă sunteți student, participați la ateliere de scriere de eseuri pentru burse dacă instituția dvs. de învățământ le oferă. Este, de asemenea, o idee bună să vizitați biroul de burse al universității.
 • Nu vă fie frică să cereți ajutor. Adresați-vă colegilor, profesorilor și prietenilor să vă ofere feedback cu privire la editarea afirmațiilor dvs. și vă oferă îndrumări cu privire la modul de îmbunătățire a propunerii de proiect. Este deosebit de util să obțineți cititori externi, deoarece vă pot informa dacă ați explicat clar proiectul și obiectivele acestuia.
 • Multe universități publică exemple de eseuri de succes pentru bursele Fulbright ca referință pentru studenți. Căutați online și petreceți timp citind eseurile candidaților de succes. Acordați o atenție deosebită proiectelor sau regiunilor geografice relevante pentru proiectul dvs.
 • Imagine intitulată Obțineți o bursă Fulbright 17
  8
  Rețineți obiectivele de bază ale programului Fulbright. O propunere de succes trebuie să demonstreze în mod clar modul în care veți îndeplini obiectivul "încurajarea înțelegerii reciproce între națiuni prin participarea cu comunitatea gazdă". Subliniați modul în care munca dvs. va contribui la acest obiectiv.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face un program de concursCum se face un program de concurs
  Cum să obțineți bani pentru colegiuCum să obțineți bani pentru colegiu
  Cum să devii diplomatCum să devii diplomat
  Cum să devii chirurgCum să devii chirurg
  Cum să devii profesor de liceu în TexasCum să devii profesor de liceu în Texas
  Cum să dezvolți un program de formare profesionalăCum să dezvolți un program de formare profesională
  Cum să alegi o universitateCum să alegi o universitate
  Cum să predați onlineCum să predați online
  Cum să studiezi la universitate fără să ai baniCum să studiezi la universitate fără să ai bani
  Cum să studiezi în străinătateCum să studiezi în străinătate
  » » Cum să obțineți o bursă Fulbright

  © 2011—2020 ertare.com