Cum să obțineți cele mai bune note la toate disciplinele de liceu

Este important să vă străduiți să obțineți note bune în liceu, fie pentru mândrie, fie pentru a intra într-o universitate sau un program tehnic. Note bune sunt nu numai un semn că sunteți un bun student, ele arată, de asemenea, că studiați foarte mult, știți materialul și că sunteți maturi. Cu toate acestea, acestea vă vor cere să faceți un efort. Va trebui să fiți organizați și să vă angajați în studiile dvs. pentru a ține pasul cu misiunile și să treceți strălucit.

pași

Partea 1
Devino organizat

Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 1
1
Pregătiți un spațiu pentru a studia. Dacă doriți să obțineți note bune, primul lucru de care aveți nevoie este o zonă liniștită de studiu. Gândiți-vă la aceasta ca la "Cetatea Solitudinii". Dacă aveți spațiu suficient pentru a studia, puteți adopta o stare mentală adecvată pentru ao face.
 • Ați putea folosi camera dvs., un colț al bibliotecii, o masă în cantina preferată sau un birou de acasă. Nu contează ce este locul, atâta timp cât vă simțiți calm și puteți să vă concentrați.
 • Spațiul dvs. nu ar trebui să aibă nici o distragere a atenției. Dacă vă distrați de Internet, calculatorul dvs. trebuie deconectat. Dacă zgomotul vă deranjează, căutați un spațiu de studiu care este separat și este tăcut.
 • Faceți locul cât mai confortabil posibil. Utilizați un scaun ergonomic dacă sunteți acasă. Plantele pot, de asemenea, face un spațiu de studiu mai pașnic.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 2
  2
  Implementează o rutină constantă de studiu. Studenții de succes urmează de obicei un program constant pe săptămână pentru a studia. Nu trebuie să petreceți mai multe ore în fiecare zi pentru a studia. Puteți programa sesiunile de studiu de 3 sau 4 ori pe săptămână - totul va depinde de ceea ce vă poate ajuta cel mai bine.
 • Este mai bine să distribuiți timpul de studiu într-o singură perioadă. Acest lucru vă va oferi mai mult timp să asimilați materialul și apoi să îl revizuiți. Cel mai important este să studiezi cât de des este necesar, astfel încât să nu trebuiască să înveți totul în ultimul moment, ceea ce cercetarea sa dovedit a fi ineficientă.
 • Un alt punct important este să vă urmați rutina. Folosirea unui program nu se concentrează doar pe obținerea de cunoștințe, ci și pe realizarea unei părți de studiu a vieții. Când vine timpul, puteți adopta starea mentală adecvată.
 • De asemenea, asigurați-vă că sesiunile de studiu au un obiectiv clar. De exemplu, ați putea face un plan de revizuire a materialelor de săptămâna trecută în fiecare duminică seară. În zilele de luni ați putea studia noul capitol de matematică al săptămânii și ați citit materialul în limba engleză. În zilele de marți, ați putea revizui noul material biologic și istoric. Stabiliți obiective specifice pentru fiecare sesiune, deoarece aceasta vă va ajuta să vă concentrați.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 3
  3
  Participați la cursuri în mod constant. Poate că acesta este cel mai important lucru pentru a obține note bune. Fiecare clasă pe care o pierdeți vă va face să pierdeți note, explicații, sarcini și citiri. Nu vă puteți permite să le pierdeți și nu veți putea să vă prindeți pe deplin ceea ce ați pierdut.
 • Ca student, clasele ar trebui să fie prioritatea principală. Faceți un efort coordonat pentru a ieși din pat și a merge la școală în fiecare zi. Desigur, nu trebuie să pierdeți orele.
 • Participarea la clase oferă beneficii evidente. Ceea ce este învățat în clase de obicei completează ceea ce se găsește în manual. Profesorul ar putea explica conceptele într-un mod diferit, poate folosi diferite exemple sau poate oferi noi perspective pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele despre material.
 • Rețineți că studiul va fi mai ușor dacă acordați atenție cursurilor. Dacă verificați materialul înainte de curs, acest lucru vă va oferi cunoștințe anterioare și, în general, puteți reduce timpul total pe care îl petreceți la domiciliu.
 • Dacă trebuie să pierdeți 1 sau 2 clase, ar trebui să consultați profesorul despre materialul pe care l-ați pierdut. De asemenea, puteți obține un prieten care să vă ajute să vă apropiați sau, dacă este posibil, să îi cereți să vă împrumute notele de curs.
 • Cu toate acestea, rețineți că este mai bine să vă luați notele în loc să le împrumutați de la un prieten. Mai mult, un studiu a arătat că studenții care foloseau note împrumutate au înregistrat mult mai mici decât cei care au participat întotdeauna la cursuri și au luat propriile note.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 4
  4
  Păstrați-vă munca și misiunile organizate. Dezordine este un obstacol mare atunci când sunteți în școală. Unii oameni pot avea în minte un control al misiunilor, locurilor de muncă, datelor de livrare și clasei. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi nu pot să o facă. Creați un sistem organizațional care vă ține la curent cu agenda, cu dosare sau cu un sistem de clasificare.
 • Notebook-urile sunt utile pentru a lua notițe. De exemplu, ați putea cumpăra un dosar pentru fiecare dintre clasele dvs., astfel încât să puteți păstra notele separate și să le accesați cu ușurință. Dacă cumpărați foldere de diferite culori, acest lucru vă va permite, de asemenea, să diferențiați subiecții mai ușor.
 • Dosarele oferă un nivel superior de organizare. De exemplu, ați putea împărți un dosar în secțiuni pentru activități de clasă, misiuni terminate și examene. Unii au, de asemenea, buzunare în care puteți păstra notebook-ul. Din nou, este bine să aveți foldere diferite pentru fiecare subiect, fiecare cu o culoare diferită.
 • O agendă vă va ține la curent cu clasele, sarcinile, examenele și datele de livrare. Există agende de diferite tipuri. Unii au câteva linii pe zi, astfel încât să puteți scrie mementouri. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de o mulțime de structuri, puteți obține una care vă permite să planificați în fiecare zi, oră cu oră.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 5
  5
  Dezvoltați un control bun al timpului. Dacă vă puteți controla timpul în mod corespunzător, acest lucru va fi vital pentru a studia greu și eficient. Pentru a-ți folosi timpul bine, va trebui să fii organizat și trebuie să te cunoști și să te antrenezi. Dacă dezvoltați aceste calități, acest lucru poate fi util pentru obținerea unor grade mai mari.
 • Verificați prioritățile Pentru a obține note bune, va trebui să acordați prioritate școlii și studiilor. De exemplu, puteți face o listă de lucruri de făcut pentru fiecare zi sau chiar în fiecare săptămână sau lună. Începeți cu cele mai presante sarcini și apoi le listați în ordinea priorității.
 • Programați-vă timpul. Obțineți un program ca o agendă și petreceți timpul programat într-o singură sarcină. Puteți programa mai întâi cele mai presante sarcini pentru a le face într-un moment în care aveți mai puține întreruperi. De asemenea, puteți programa cele mai dificile sarcini pentru o perioadă în care aveți multă energie.
 • Luați distragerile. Evitați tot ceea ce știți că vă poate distrage atenția, fie zgomot, e-mail, telefon mobil sau computer etc. Împărțiți sarcinile în părți mai mici, dacă acest lucru vă ajută să vă concentrați, apoi răsplătați-vă completând fiecare parte.
 • Nu faceți mai multe sarcini simultan. Ai putea crede că ești bun să faci multe lucruri deodată. Cu toate acestea, știința indică de fapt opusul. Oamenii care fac mai multe sarcini simultan fac mai multe greșeli, uită mai multe lucruri și necesită mai mult timp pentru a-și termina temele. Acest lucru se întâmplă deoarece acestea pierd timpul și se concentrează pe trecerea de la o sarcină la alta.
 • Începeți proiecte mari într-un stadiu incipient. Controlul timpului pe termen lung este, de asemenea, important. Mulți studenți se încadrează în capcana amânării proiectelor până în ultima clipă și apoi au dificultăți în finalizarea lor. Acest lucru le poate determina să obțină note notabile.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 6
  6
  Formați un grup de studiu. Grupurile de studiu pot lucra excelent - la urma urmei, oamenii spun că "doi capete cred mai bine decât unul". Un grup de studiu poate fi util dacă nu înțelegeți un concept. Colegii de clasă și dumneavoastră vă veți învăța reciproc, ceea ce le va permite să asimileze materialul mai repede.
 • Grupurile de studiu sunt minunate dacă toți membrii lor sunt angajați să lucreze. Cu toate acestea, acestea sunt mai puțin folositoare dacă membrii nu își asumă angajamentul și grupul nu este structurat.
 • Faceți cunoștință cu grupul dvs. de studiu pe o bază frecventă. Asigurați-vă că prietenii și colegii dvs. sunt pe deplin angajați. Toți membrii trebuie să contribuie în mod activ și nu doar să răspundă simplu. Partenerii de studiu pot, de asemenea, să-și asume responsabilitatea tuturor.
 • Partea 2
  Studiați foarte mult

  Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 7
  1


  Luați note bune. Revizuirea și studiul încep de obicei cu notele pe care le-ați luat în clasă. Tindem să uităm lucrurile repede. Cercetările indică faptul că, dacă nu analizăm materialul, vom uita 47% din acesta în maximum 20 de minute. Vom uita 62% pe zi. Dacă aveți note bune, aceasta poate determina cât de bine vă veți face pe examene, practici și evaluări parțiale. De asemenea, luarea de note vă va ajuta să rămâneți în alertă și să ascultați materialele în mod activ.
  • Notele bune nu includ tot ce spune sau explică profesorul. Acestea rezumă cele mai importante puncte. Aflați pentru a identifica cele mai importante informații. Ascultați cuvintele și frazele cheie. În general, tot ceea ce profesorul repetă sau scrie pe tablă va fi important.
  • Notele dvs. ar trebui să fie compuse din perioade scurte sau scurte, în loc de explicații complete. Concentrează-te pe esențial, în loc de complementar, și ține cont de faptul că trebuie să poți să-l citești din nou și să plasezi tot ce ai pierdut.
  • Înregistrați faptele, detaliile sau explicațiile despre punctele principale. Dacă profesorul oferă definiții importante, le scrieți cu cuvânt. Din nou, tot ceea ce este plasat pe bord sau pe diapozitive, sau care este repetat, ar putea fi important - deci ar trebui să indicați acest lucru.
  • Examinați și editați notele după 24 de ore. Evidențiați tot ceea ce nu puteți citi sau înțelege și scrieți întrebările în margini. Încercați să completați informațiile lipsă comparând notele cu citirile. Dacă încă mai aveți întrebări care nu au răspuns, cereți-i profesorului să repete informațiile din clasa următoare.
  • Țineți cont de opțiunea de a lua notele de mână în loc să utilizați un computer. Dacă folosiți un stilou și o hârtie, acest lucru vă va forța să ascultați, să rezumați și să capturați cele mai importante informații. Aceasta înseamnă că veți gândi în mod activ despre ceea ce spune profesorul. Cercetările arată, de asemenea, că persoanele care iau notițe amintesc mai eficient informațiile decât cei care folosesc un computer.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 8
  2
  Du-te la studiu. În plus față de participarea la cursuri, poate cel de-al doilea cel mai important punct de a obține note bune este de a studia frecvent și în mod constant. În acest moment, notele dvs. vă vor ajuta. Revizuiți-le, rescrieți-le, rezumați-le și elaborați o schemă. Căutați metode care să vă ajute să asimilați materialul.
 • Faceți o schiță cu notele dvs. și le scrieți din nou. Va fi util să recitiți ceea ce ați scris. Cu toate acestea, dacă utilizați o strategie mai activă, aceasta vă va forța să vă gândiți la concepte și explicații. Acest lucru vă va face să exprimați cuvintele și termenii în propria voastră limbă. De asemenea, este util să vorbiți cu voce tare atunci când scrieți, deoarece aceasta va implica o altă parte din creier.
 • Utilizați mnemonica. Acestea sunt un fel de jocuri de cuvinte sau rime care ajută la amintirea informațiilor. De exemplu, ați putea aminti numele tuturor marilor lacuri cu cuvântul "HOMES" (Huron, Ontario, Michigan, Erie și Superior). Ai putea face același lucru inventând o melodie.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 9
  3
  Finalizați-vă misiunile Va trebui să-ți faci toate misiunile și misiunile. Rețineți că evaluarea dvs. se poate baza în principal pe atribuțiile dvs. Chiar dacă aveți o mulțime de teme pentru un subiect, săriți-vă o sarcină vă pot costa 3, 4 sau 5% din nota finală. Aceasta ar putea fi diferența dintre o evaluare bună și una rea.
 • Utilizați organizația pentru a vă aminti misiunile. Trebuie să scrieți toate sarcinile și datele de livrare din calendar.
 • Acordați prioritate misiunilor din apropiere. Planificați după caz. De exemplu, dacă de obicei aveți puțin timp să faceți temele de matematică, rezervați timp suficient pentru a termina corect.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 10
  4
  Răsplătește-te Studiul este dificil. Vă puteți motiva prin luări de pauze și oferindu-vă premii mici, astfel încât studiul nu va arăta atât de mult ca un loc de muncă. Acestea vor ușura sarcina, vă vor da ceva de lucru și de a vă întări obiceiurile de studiu.
 • De exemplu, divizați-vă studiul în secțiuni. Promite-ți că vei lua o pauză de 15 minute pentru fiecare oră pe care o iei în studiu. Utilizați acest timp pentru a viziona zilnic, verificați e-mailul sau respirați.
 • De asemenea, puteți promite alte premii. Dacă vă plac cookie-urile, vă recompensezi cu unul după masă dacă vă puteți termina problemele de matematică. De asemenea, puteți lua 30 de minute pentru a juca pe computer pentru fiecare capitol de biologie pe care îl puteți revizui.
 • Partea 3
  Dezvoltați-vă în afara sălii de clasă

  Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 11
  1
  Nu ezitați să căutați ajutor. Fii proactiv în interiorul și în afara sălii de clasă. De obicei, profesorii vor fi bucuroși să vă ajute dacă le întrebați. În plus, de obicei, aceștia își rezervă un anumit timp pentru a răspunde la îndoielile elevilor cu privire la idei, misiuni sau proiecte.
  • Menționați întrebările dvs. profesorului înainte sau după curs. De exemplu, puteți să o faceți atunci când sunteți prezent și nu sunteți ocupat cu alți elevi.
  • De asemenea, puteți afla dacă profesorii dvs. au un "program special". Înregistrați-vă programul în agenda dvs. pentru referințe ulterioare. Vizitați-le dacă aveți întrebări sau doriți ajutor suplimentar cu un concept.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 12
  2
  Au o viață echilibrată în afara școlii. Rețineți că studiul nu este singurul lucru necesar pentru a fi un student de succes. Echilibrul este important. Dacă aveți o viață dezechilibrată, totul va fi mult mai dificil, de la concentrarea la studiere. Nu sunteți o mașină de studiu simplă, ci o persoană care are alte nevoi emoționale și fizice.
 • Trebuie să aveți o dietă și un exercițiu bun. Dieta adecvată și activitatea fizică nu numai că vă vor menține sănătoși, ci vă vor pregăti și creierul pentru învățare.
 • Somnul este un alt element important al echilibrului. Avem nevoie de somn pentru a putea să ne îndeplinim la capacitatea maximă. Așteptați cel puțin 8 ore pe zi, dacă este posibil. Evitați activitățile, alimentele sau băuturile care vă țin până târziu - și încercați să respectați un program de somn constant.
 • Suprasolicitarea poate provoca stres, anxietate și, uneori, depresie. Ieșiți din casă, vă întâlniți cu prietenii și socializați. Petreceți timp cu familia și cu cei dragi. Căutați modalități de scădere a nivelului de stres.
 • Înscrieți-vă într-o activitate extracurriculară. Este o idee proastă să vă supraîncărcați programul - totuși, practicarea sportului, acționarea, dezbaterea sau aderarea la un club vor fi modalități excelente de a socializa și de a întâlni oameni.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 13
  3
  Stabiliți obiective. Studiul și notele bune sunt doar începutul. Unde vrei să te duci și ce vrei să faci cu aceste calificări? Gândiți-vă puțin la viitor și stabiliți obiective. Trebuie să fii specific și ambițios. Dacă aveți un simț clar al scopului, acest lucru vă va întări obiceiurile de studiu și vă va menține pe drumul cel bun.
 • Nu toate obiectivele trebuie să fie ambițioase. Acestea ar putea fi la fel de simple ca trecerea următorului examen. Acestea vor continua să vă ofere ceva de luptat pe termen scurt. Acestea ar putea fi și alte obiective pe termen scurt, cum ar fi să fiți pe rolul de onoare, să purtați subiecte avansate sau să deveniți elevul latin al anului.
 • Obiectivele pe termen lung ar putea fi legate de universitatea pe care doriți să o urmați, de ceea ce doriți să studiați în viitor sau chiar de profesia pe care doriți să o aveți.
 • Imaginea intitulată Make All A`s in High School Step 14
  4
  Învățați să tratăți cu eșecul productiv. Există o mare diferență între a fi un student deosebit și un perfecționist. Perfecționiștii și-au stabilit obiective ostentative și nerealiste și sunt judecate foarte strict, ceea ce se întâmplă de obicei pentru că își doresc aprobarea altora. În realitate, perfecționiștii tind să fie mai îngrijorați, deprimați și predispuși la probleme emoționale decât alți oameni. Cunoașteți limitele și învățați să depășiți obstacolele.
 • Aproape toată lumea trebuie să facă față obstacolelor la un moment dat. Nu lăsa asta să te apuce. Nu credeți că a face o greșeală înseamnă că ați eșuat ca persoană.
 • Încercați să utilizați obstacolul ca o oportunitate de a dezvolta și de a învăța. Dacă ați avut un grad scăzut la un test de matematică, revedeți din nou conceptele și discutați cu profesorul despre dificultățile dumneavoastră. Dacă eseul dvs. a primit o notă mai mică decât ați așteptat, discutați cu profesorul dvs. pentru a afla cum să vă îmbunătățiți data viitoare.
 • Uită-te la standarde ridicate dar care pot fi atinse. Nimeni nu poate fi perfect. Cel mai important lucru este să țineți cont de faptul că gradele măsoară succesul în școală, dar, practic, cel mai important lucru este să învățați.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să creați un spațiu de studiu pentru elevii de liceuCum să creați un spațiu de studiu pentru elevii de liceu
  Cum să te încurajezi să studieziCum să te încurajezi să studiezi
  Cum să treci toate examenele în liceuCum să treci toate examenele în liceu
  Cum să dezvolți obiceiuri de studiu bune la universitateCum să dezvolți obiceiuri de studiu bune la universitate
  Cum să începeți primul an de liceu în cel mai bun modCum să începeți primul an de liceu în cel mai bun mod
  Cum să studiezi când ai mai multe exameneCum să studiezi când ai mai multe examene
  Cum să studiezi mai multCum să studiezi mai mult
  Cum să studiezi mai eficientCum să studiezi mai eficient
  Cum să studiezi pentru un examen fără a-ți arde geneleCum să studiezi pentru un examen fără a-ți arde genele
  Cum puteți îmbunătăți notele fără a studiaCum puteți îmbunătăți notele fără a studia
  » » Cum să obțineți cele mai bune note la toate disciplinele de liceu

  © 2011—2020 ertare.com