Cum să negociezi despăgubiri pentru concediere

O indemnizație pentru concediere este un set de prestații opționale acordate unui angajat concediat sau concediat. Printre avantaje se numără un salariu suplimentar, un acces continuu la asigurări de sănătate sau alte privilegii. Comportamentul dvs. după separarea de la locul de muncă, performanța anterioară în calitate de angajat și situația financiară a companiei sunt relevante pentru plata compensațiilor. Utilizați sfaturile pe care vi le vom oferi în acest articol pentru a negocia compensația dvs. atunci când vă veți pierde locul de muncă.

pași

Partea 1
Faceți-vă de pierderea muncii voastre

Imagine cu titlul Planificarea unui pas Sabbatic 1
1
Mențineți o atitudine profesională Este important să mențineți o atitudine profesională, indiferent dacă sunteți informat (ă) despre zilele dvs. de concediere, săptămâni sau luni în avans sau dacă nu aveți nicio idee despre aceasta până în ziua în care sunteți concediat. Menținerea unei atitudini profesionale vă poate ajuta să vă puteți angaja angajatorul ca referință de lucru în viitor.
 • Ați putea avea ocazia să vă exprimați plângerile în mod politicos dacă aveți un interviu inițial oficial.
 • S-ar putea să închei colaborarea cu colegii dvs. anteriori sau să fiți intervievați de aceștia dacă rămâneți în același domeniu de activitate. Dacă nu reușiți să vă mențineți o atitudine profesională atunci când sunteți concediat, puteți lăsa o impresie proastă asupra acestora, ceea ce vă poate deteriora reputația sau chiar vă poate descalifica accesul la viitoarele oportunități de angajare.
 • Imaginea intitulată Folosiți furia productivă Pasul 4
  2
  Află de ce ai fost concediat. Indiferent dacă vi se dau multe avertismente înainte de a fi concediați sau când concedierea se întâmplă brusc, aceasta poate fi o ocazie excelentă de a afla cum puteți fi un angajat mai bun. Întâlnirea care apare atunci când sunteți concediat trebuie să includă o justificare a motivului pentru care sunteți concediat. Acordați atenție cercetării modalităților de îmbunătățire a activității viitoare.
 • Dacă sunteți concediat și nu aveți niciun motiv să explicați demiterea, puteți întreba de ce ați fost aleși pentru angajații care nu au fost concediați sau cereți un comentariu cu privire la performanța dvs. de muncă, indiferent de reducerile personalului.
 • Imaginea intitulată
  3
  Înțelegeți gravitatea durerii. Tristețea trebuie percepută ca un tip de rănire care necesită timp pentru a se vindeca, precum și răniri fizice. Deși durerea este în mod obișnuit asociată cu pierderea unei persoane iubite, pierderea unui loc de muncă poate fi la fel de dificilă sau chiar mai mare. S-ar putea să vă regretați că ați pierdut locul de muncă, fie că sunteți conștient de demiterea iminentă de ceva timp înainte de a se întâmpla, fie că sunteți surprins.
 • Încearcă-te cu durerea ta în mod eficient prin aderarea la un grup de sprijin, recunoscând pierderea muncii și emoțiilor tale față de alte persoane și păstrând o atitudine pozitivă și un simț al umorului.
 • Partea 2
  Înțelegeți plata compensației

  Imaginea intitulată Deal cu împușcat Pasul 2
  1
  Clarifică plata compensației pentru concediere. Fiecare compensație pentru concediere este diferită, dar aproape toate includ un tip de plată. Unele dintre acestea pot da o sumă forfetară unui angajat concediat, în timp ce altele pot plăti o sumă în mai multe plăți cu trecerea timpului. Asigurați-vă că înțelegeți modul în care va fi distribuită plata dvs. de compensare.
  • Aflați dacă plata compensației include o perioadă de plată compensată care nu a fost utilizată, cum ar fi vacanțe plătite sau câteva zile de concediu medical sau date de sărbătoare. Unele compensații pentru concediere le pot lua în considerare și, altfel, nu ar fi necesar să le cereți.
  • Aflați dacă acordul vă solicită să renunțați la orice pretenții privind prestațiile de șomaj.
 • Imaginea intitulată Deal cu împușcat Pasul 10
  2
  Clarifică disponibilitatea prestațiilor de asigurare. Pot exista anumite beneficii de asigurare, în plus față de plata compensațiilor, pentru dvs. atunci când locul de muncă este concediat și vi se oferă compensații. Aceste beneficii pot include asigurarea de viață de grup, asigurarea de sănătate, asigurarea dentară sau asigurarea de ochi. Aceste asigurări nu pot fi incluse în plățile compensatorii (deși uneori se fac), dar așa cum am menționat mai sus, nu ar fi necesar să le cerem.
 • Dacă nu vi se oferă prestații de asigurare ca parte a plății compensatorii, puteți continua cel puțin cu acoperirea dvs. de asigurare de până la 18 luni pe cont propriu, prin intermediul Legii consolidate de reconciliere a bugetului Omnibus (COBRA). Engleza), atâta timp cât compania din care ați fost concediată are cel puțin 20 de angajați. Asigurarea în cadrul COBRA este cotată la costul integral plătit de angajator și pe care fostul angajat îl va plăti. Acest lucru poate fi foarte scump.
 • Dacă decideți să nu continuați acoperirea pe baza a ceea ce angajatorul dvs. a plătit prin intermediul COBRA, vă puteți înscrie într-un plan prin intermediul furnizorilor federali printr-o perioadă specială de înscriere.
 • Imaginea intitulată Deal cu împușcat Pasul 3
  3
  Consultați detaliile acordului. Acordul de despăgubire poate conține și alte detalii pe care ar trebui să le cunoașteți, cum ar fi informațiile pe care le puteți sau nu le puteți împărtăși altor angajatori. Acest tip de detaliu poate fi diferența dintre dacă doriți să accesați sau nu termenii de compensare pentru concediere. Revedeți acordul cât mai atent posibil înainte de a accesa acest acord pentru a vă asigura că vă simțiți confortabil cu termenii.
 • Ar putea fi util să solicitați sfatul unui avocat al muncii pentru a vă ajuta să examinați detaliile acordului.
 • Partea 3
  Negocierea despăgubirii pentru concediere

  Imaginea intitulată Deal cu împușcat Pasul 6


  1
  Pregătește-te pentru concediere. Se recomandă să aveți în prealabil un plan de negociere a compensației, deoarece ați putea fi uimiți de concediere, chiar dacă credeți că vă așteptați. Acest lucru vă va ajuta să luați unele decizii inteligente care trebuie făcute în timpul în care s-ar putea să vă distrați de emoțiile dvs.
  • Găsiți un avocat care vă poate ajuta să negociem compensația dacă nu aveți deja una. Un avocat special al muncii poate fi de ajutor. În acest fel, veți ști exact cine să sunați când sunteți concediat.
  • Acest profesionist vă poate ține și pe calea emoțională, ghidându-vă cu plăți compensatorii și sfătuindu-vă cu privire la negociere.
 • Imagine cu titlul Negociați un salariu Pasul 13
  2
  Luați în considerare oferta. Acordarea timpului pentru a lua în considerare oferta este importantă deoarece există anumite aspecte ale acordului care vă pot afecta în mod semnificativ. Pe de o parte, acordul pe care trebuie să-l semnați poate include o clauză de neconcurență care vă poate limita să nu lucrați în același domeniu pentru o anumită perioadă de timp sau să vă interziceți să vă duceți la noua companie în care lucrați.
 • În multe state, o clauză de neconcurență a devenit ineficientă și imposibil de impus. Prin urmare, verificați acest punct cu avocatul dvs.
 • O altă parte a acordului care ar putea fi important să se ia în considerare cu atenție este aceea care vă limitează abilitatea de a da în judecată angajatorul pentru discriminare etc. Dacă credeți că puteți avea un caz pentru a lua acest tip de acțiune în justiție, trebuie să știți dacă există o astfel de clauză în acord.
 • În cazul Statelor Unite, lucrătorii cu vârsta peste 40 de ani au 21 de zile să ia în considerare un acord de despăgubire în cadrul legii federale împotriva discriminării pe motive de vârstă.
 • Asigurați-vă că ați comparat acordul cu manualul angajatului pentru a vă asigura că nu există discrepanțe. Dacă există, menționați-le cel puțin avocaților muncii sau angajatorului.
 • Imaginea intitulată Lăsați o lucrare Pasul 22
  3
  Negocierea acordului. Este important să încercați cel puțin să o negociați. De asemenea, un avocat al Muncii vă poate ajuta în acest sens. Mulți angajatori se pot simți rău în legătură cu necesitatea de a declanșa un angajat, lucru care ar putea fi în favoarea dvs în ceea ce privește o mai bună negociere a acordului de compensare. Este importantă inițiativa de a încerca cel puțin o înțelegere mai bună. Puteți solicita următoarele puncte care sunt menționate mai jos:
 • Mai mulți bani Dacă plătiți o sumă forfetară, încercați să o dublați. Dacă vi se plătește un salariu lunar pentru câteva luni după concediere, încercați să dublați numărul de luni. Acestea pot include unele bonusuri pe care le-ați așteptat să le primiți sau un timp plătit pe care nu l-ați utilizat.
 • Reținerea echipamentului Puteți solicita să rămâneți (sau să achiziționați la un preț foarte scăzut) orice echipament pe care angajatorul ți-l dădea în timp ce erați angajat, inclusiv computere, telefoane mobile etc.
 • Utilizarea spațiilor. L-ați putea angaja pe angajator să vă permită să utilizați un spațiu în birou pentru a găsi un loc de muncă nou, care poate fi util dacă aveți nevoie de câteva copii ale CV-ului dvs. etc.
 • Serviciu de realocare profesională. Unii angajatori ar putea fi dispuși să plătească pentru un serviciu profesional de realocare, care vă poate ajuta să găsiți un nou loc de muncă mai repede.
 • Asigurări. Ați putea beneficia de anumite prestații de asigurare plătite ca parte a negocierii.
 • Recomandare. Ați putea angaja angajatorul să vă convină să vă scriu o recomandare ca parte a acordului de compensare, care vă poate ajuta să vă asigurați un nou loc de muncă.
 • Imaginea intitulată Deal cu împușcat Pasul 17
  4
  Determinați-vă abilitatea de a negocia. În cazul în care compania întâmpină dificultăți financiare, este posibil să nu cereți mai mult decât ceea ce este oferit, dar ați putea schimba un lucru pentru altul pe care credeți că este necesar. De exemplu, ați putea negocia o plată de compensare pentru prestațiile de asigurare.
 • În cazul în care societatea nu are dificultăți financiare, este posibil să nu fie necesar să negociați sau chiar să oferiți pentru negociere orice parte a acordului pentru plata suplimentară a plății compensației sau a beneficiilor etc.
 • Imaginea intitulată Deal cu împușcat Pasul 9
  5
  Luați în considerare situația dvs. Atunci când este demis de la un loc de muncă, compania ar putea să o facă pentru propriul lor beneficiu, dar există unele consecințe. Gândește-te la ceea ce nu poate însemna pentru tine un loc de muncă. De exemplu, dacă aveți copii sau aveți o problemă medicală continuă care este costisitoare de tratat, o puteți menționa în negociere.
 • Imagine cu titlul Deal cu fierbinte Pasul 4
  6
  Exprima-te Negocierea poate funcționa în favoarea dvs. dacă sunteți prima care sugerează o alternativă la oferta dată. Din acest motiv, ar putea fi prudent politicos oferă o alternativă la acordul propus de către angajator, care este mai mare decât ceea ce vă așteptați pentru a obține și apoi lăsați negocierile să ia calea sa spre ceea ce speri să realizezi.
 • De exemplu, dacă vi se oferă o plată de șase luni, dar doriți nouă, ați putea solicita în mod politicos douăsprezece luni de plată și lăsați-o să fie argumentată împotriva alternativei. Angajatorul dvs. ar putea oferi nouă luni în schimb și, în acest fel, veți obține ceea ce vă așteptați.
 • Vă rugăm să rețineți că unii angajatori nu au nici un interes de negociere, astfel încât să fie politicos și nu au o atitudine defensivă, de teama de a pune capăt mai puțin decât oferta inițială sau nimic.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru concediul de maternitate la locul de muncă Pasul 6
  7
  Aflați care fraze vă pot ajuta în procesul de negociere. Anumite fraze pot fi utile pentru a menține negocierile prietenoase, dar productive. De exemplu, ați putea spune "Ce flexibilitate avem?" să se refere la acord. Dezavantajul este că, în unele negocieri, răspunsul ar putea fi "nimic".
 • sfaturi

  • Rețineți că angajatorul nu este obligat să vă ofere compensații pentru concediere. În Statele Unite, guvernul federal nu are legi care să stipuleze că un angajat concediat trebuie să primească despăgubiri.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să pierdeți teama de a fi concediatCum să pierdeți teama de a fi concediat
  Cum se calculează o așezare în MexicCum se calculează o așezare în Mexic
  Cum se colectează șomajulCum se colectează șomajul
  Cum să obțineți un loc de muncă după ce ați fost concediatCum să obțineți un loc de muncă după ce ați fost concediat
  Cum să dați o evaluare a performanței unui angajatCum să dați o evaluare a performanței unui angajat
  Cum să dezvolți o etică profesională bunăCum să dezvolți o etică profesională bună
  Cum să-ți tragi un prietenCum să-ți tragi un prieten
  Cum de a trage un angajatCum de a trage un angajat
  Cum să găsești o practică profesională plătită în timpul veriiCum să găsești o practică profesională plătită în timpul verii
  Cum se scrie un manual al angajatuluiCum se scrie un manual al angajatului
  » » Cum să negociezi despăgubiri pentru concediere

  © 2011—2020 ertare.com