Cum să negociezi un salariu

Negocierea unui salariu este procesul prin care discutați și ajungeți la un salariu acceptabil pentru dvs. și angajatorului dumneavoastră. Salariul pe care îl convocați în cele din urmă se va baza pe o serie de factori, inclusiv experiența dvs., locația dvs. și bugetul angajatorului dvs. Dacă doriți să negociem în mod eficient, trebuie să știți care este salariul dvs. ideal înainte de a începe negocierile.

pași

Partea 1
Pregătește-te să negociezi

Imaginea intitulată
1
Investigați salariile. Trebuie să știți cât de mulți oameni câștigă poziții comparabile înainte de a putea negocia. Aceste informații sunt disponibile în moduri diferite.
 • Vorbește cu colegii tăi. Ei pot fi reticenți în a vorbi cu dvs. despre salariile lor, dar totuși îi puteți întreba. În cazul în care negociați o majorare a salariilor în compania dvs., colegii dvs. vor fi cea mai bună resursă pentru a determina care este scala salarială a organizației.
 • Investigați online. Puteți găsi site-uri web care oferă informații despre salariile anumitor companii. În acest fel, veți ști care este salariul mediu al postului în compania la care urmează să mergeți.
 • Investigați companii care sunt comparabile în mărime. În cazul în care nu puteți găsi informații despre compania pentru care aveți un interviu, ar trebui să căutați gamele de salarii ale companiilor din același oraș sau zonă geografică a cărei dimensiune este comparabilă. De asemenea, puteți găsi aceste informații pe site-uri precum cele menționate mai sus sau puteți efectua o căutare online generală.
 • Dacă intenționați să lucrați pentru o agenție guvernamentală, puteți căuta aceste informații online. În funcție de locul în care locuiți, aceste informații pot fi disponibile online. De exemplu, în Statele Unite, puteți accesa aici la baza de date privind salariile lucrătorilor din statul California și din aici la salariile de locuri de muncă federale ordonate de agenție și poziție.
 • Image titled Negocierea unui salariu Pasul 2
  2
  Determinați ce este domeniul dvs. de salarizare. Pentru o negociere eficientă, trebuie să știți două cifre: suma pe care ați câștiga ideal și suma minimă pe care o veți accesa. Atunci când negociați, trebuie să faceți acest lucru cu primul număr în minte și să retrageți (sau să opriți negocierea) în cazul în care angajatorul nu poate accesa al doilea.
 • Intervalul nu ar trebui să fie prea mic. Conform cercetărilor, femeile au tendința de a se subestima, în principal. În schimb, acordați atenție gamei de salarii oferite în zonă și locație și luați în considerare abilitățile sau experiențele unice pe care le puteți contribui la companie și puteți crește valoarea acestora.
 • De asemenea, ar trebui să luați în considerare compensațiile cu care vă puteți conforma. De exemplu, ați putea fi dispus să acceptați un salariu ușor mai mic în schimbul unui număr mai mare de zile de vacanță sau zile libere.
 • Imaginea intitulată
  3
  Faceți o listă a motivelor pentru care meritați salariul dorit. Pentru o negociere eficientă, nu trebuie să dați pur și simplu pe cineva un număr de cealaltă parte a unei mese. De asemenea, este necesar să aveți motive pentru care considerați că merită suma solicitată. Trebuie să țineți cont de aceste motive în avans.
 • Imaginea intitulată
  4
  Pregătiți-vă pentru diferite tipuri de negociatori. Există două tipuri de negociatori diferiți. Unul dintre ele are un stil dur și este foarte probabil să spună nu, în timp ce celălalt are un stil "moale" care dă impresia de a fi afabil. Trebuie să fiți pregătiți pentru ambele, deoarece vor prezenta provocări diferite atunci când negociază.
 • Dacă doriți să negociați în mod eficient cu negociatorii de stil greu, trebuie să fiți în starea mentală corectă. Nu trebuie să vă faceți nervi dacă vă dau un negativ ascuțit. În schimb, trebuie să fiți pregătit să justificați suma pe care o cereți, precum și să păstrați o atitudine pozitivă, chiar dacă întâmpinați rezistență.
 • Dacă doriți să negociați în mod eficient cu negociatorii de stil "moale", este necesar să nu vă concentrați pe încercarea de a vă mulțumi. În schimb, trebuie să vă apropiați de negociere ca și cum ar fi o oportunitate de a negocia. Negociatorii în stil moale pot fi problematici, mai ales dacă îi cunoașteți deja. De exemplu, ați putea negocia o majorare a salariilor cu șeful dumneavoastră. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorarea relației care există între dvs., ci, în schimb, să vă concentrați asupra obținerii salariului pe care îl meritați.
 • Imaginea intitulată
  5
  Repeti. În cazul în care nu vă place să negociați, este necesar ca, înainte de a discuta cu angajatorul, să încercați diferite scenarii. O modalitate de a face acest lucru este să vă uitați în oglindă și să spuneți cu voce tare ce este salariul ideal și motivele pentru care credeți că merități. Apoi, imaginați-vă că angajatorul spune că nu și vă practică contraforferul.
 • De asemenea, puteți să întrebați un prieten pentru ajutor, care poate juca rolul sefului. Lucrați cu diferite scenarii. De exemplu, puteți cere prietenului dvs. să fie un negociator ferm și nu vă va spune de mai multe ori. În acest fel, vă puteți obișnui să primiți o astfel de rezistență. Apoi, schimbați-vă și faceți prietenul tău deschis negocierilor.
 • Trebuie să vă concentrați asupra menținerii entuziasmului pe parcursul întregului proces. Acest lucru este esențial dacă doriți să aveți succes în negocieri.
 • Partea 2
  Negociați salariul

  Imaginea intitulată
  1
  Întârzie discutarea salariilor. În cazul în care aveți un interviu de angajare, ar trebui să întârzieți discuția salariului cât mai mult posibil. Cheia este să fiți sigur că ați iubit potențialii dvs. angajatori înainte de a începe să discutați despre bani. Dacă angajatorul vă întreabă despre cerințele salariale, puteți încerca să reorientați conversația spunând ceva de genul "Înainte de a vorbi despre asta, aș vrea să știu ceva despre ...".
  • Cu siguranță, înainte de a discuta salariul, trebuie să așteptați o ofertă de muncă. Cu toate acestea, angajatorul poate solicita solicitanților să includă salariul pe care îl solicită într-o scrisoare de intenție. Dacă este cazul, trebuie să urmați instrucțiunile pentru aceasta, dar asigurați-vă că salariul dvs. ideal este listat ca o gamă (de exemplu, de la 40.000 $ la 50.000 $).
  • În cazul în care constatați mai târziu că salariul care apare în scrisoarea dvs. de intenție este prea mic, îl puteți modifica în timpul negocierilor, spunând că, la momentul redactării scrisorii, nu ați fost conștient de toate responsabilitățile postului. Dacă spui asta, vei avea un motiv să crești suma dorită.
 • Imaginea intitulată
  2
  Permiteți angajatorului să prezinte primul număr. Dacă urmați această strategie, veți evita să sugerați o sumă prea mică. În cazul în care angajatorul vă cere să îi dați un număr, există mai multe moduri în care puteți replica:
 • Întrebați ce este intervalul obișnuit pentru angajații care dețin această poziție în companie.
 • Întrebați ce sumă a fost bugetată pentru această poziție.
 • Menționați că veți lua în considerare orice ofertă rezonabilă.
 • El menționează că angajatorul este mai bine informat cu privire la ceea ce ar constitui o ofertă rezonabilă.
 • Imaginea intitulată


  3
  Prezintă un contranger. Nu trebuie să acceptați oferta inițială după ce a fost făcută. Angajatorii se vor aștepta să negociezi, astfel încât oferta inițială lasă, de obicei, puțin spațiu pentru ao mări.
 • Nu acceptați prima ofertă, dar, în schimb, solicitați suma dvs. ideală ca contra-contra. De exemplu, dacă suma dvs. ideală este de 48.000 de dolari, dar oferta inițială este de 35.000 $, cereți 48.000 $, deoarece angajatul din contul dvs. nu va ajunge până la suma respectivă. Trebuie să fiți pregătit să o solicitați.
 • Imaginea intitulată
  4
  Justificați contracararea. Furnizarea unor motive rapide de ce credeți că este justificată aplicarea salariului poate fi benefică. De exemplu, ați fost posibil ca vechea dvs. companie să înregistreze o creștere în anul precedent. Prin urmare, ați putea spune următoarele: "Apreciez oferta și sunt foarte încântat să lucrez pentru dvs. Cu toate acestea, datorită motivației mele și fundalului performanței mele, m-am așteptat la ceva de 50.000 $".
 • De asemenea, trebuie să fiți direct. Trebuie să spui că vrei mai mulți bani dacă asta vrei. Evitați să discutați despre cheltuielile dvs. ca pe o modalitate de a încerca să transmiteți că doriți mai mulți bani. De exemplu, nu ar trebui să spuneți: "Am cumpărat o mașină nouă, așa că am cheltuieli foarte mari". În schimb, puteți spune "Am nevoie de mai mult de atât" sau altceva "Am nevoie de un salariu mai mare".
 • Imaginea intitulată
  5
  Evitați exigentele. Negociați cu încredere și siguranță în ceea ce merită. În cazul în care angajatorul nu poate accesa nici măcar suma minimă, trebuie să fiți dispus să vă retrageți, dar nici nu trebuie să vă lăudați cu valoarea dvs. sau să dați un ultimatum.
 • Evitați să spuneți "40.000 $ sunt oferta mea finală!" dar, în schimb, "Am nevoie de cel puțin 40.000 de dolari pentru a merita să îmi schimb jobul".
 • Când negociați, trebuie să fiți întotdeauna profesioniști și respectabili. Negocierile salariale încep de multe ori după o ofertă informală, dar înainte de a fi înaintată o ofertă formală. Nimic pe care nu-l faci într-o negociere salarială ar trebui să-l facă pe angajator să ezite să te angajeze.
 • Imaginea intitulată
  6
  Negociați mai mult decât salariul. Nu uitați că salariul de bază este doar un aspect al negocierii. Odată ce ați fost de acord cu acest lucru, trebuie să treceți la următoarele aspecte:
 • compensarea minimă pentru concediere
 • așteptările privind performanța
 • avantajele și avantajele
 • programul de creșteri salariale în viitor
 • Imaginea intitulată
  7
  Evitați negocierile cu personalul. Dacă doriți să negociem în mod eficient, trebuie să vă îndepărtați mental de la proces. Nu uitați că nu știți totul despre sănătatea financiară a companiei, deci este posibil să aveți restricții cu privire la ceea ce vă poate oferi. De asemenea, companiile se află sub presiunea reducerii costurilor generale, iar o mare parte din aceste cheltuieli sunt salarii. Dacă vă oferă un salariu mai mic decât v-ați așteptat, aceasta nu reprezintă o judecată personală asupra dumneavoastră.
 • Trebuie să rețineți întotdeauna că negocierea salariilor este o tranzacție comercială. Dacă cineva v-a oferit o sumă mai mică decât ați dorit pentru unele legume pe care le-ați crescut în grădina dvs. sau o ambarcațiune pe care ați făcut-o în timpul liber, nu v-ați fi jignit prea mult. În mod similar, nu ar trebui să fiti jigniți dacă un angajator refuză să vă ofere salariul dorit.
 • Imagine cu titlul Negociați un salariu Pasul 13
  8
  Cereți-vă un timp pentru a lua în considerare oferta finală. Trebuie să solicitați câteva zile să luați în considerare oferta finală după ce ați primit-o. Este necesar să aveți timp să vă clarificați capul și să considerați obiectivul ofertei în mod obiectiv. În cea mai mare parte, angajatorii ar trebui să vă dea între câteva zile și o săptămână pentru a lua în considerare oferta.
 • Chiar dacă aveți instinctul inițial de respingere a ofertei deoarece este prea mic, ar trebui să aveți timp să o luați în considerare. Poate că un salariu scăzut ar putea fi compensat cu o sumă mai mare de beneficii. Puteți lua o decizie solidă dacă doriți să acceptați sau respingeți oferta dacă vă acordați un timp să o considerați în întregime.
 • Imaginea intitulată
  9
  Solicitați oferta în scris. După accesarea salariului și a unui pachet de beneficii, trebuie să solicitați ca totul să fie scris. Angajatorul nu trebuie să aibă nicio problemă în ceea ce privește înregistrarea scrisă a ofertei.
 • În cazul în care angajatorul rezistă, trebuie să vă gândiți de două ori înainte de a lucra pentru această companie, deoarece înregistrarea ofertelor contractuale în scris este o practică standard de afaceri.
 • sfaturi

  • Evitați minciuna despre salariul dvs. într-un loc de muncă anterior, deoarece un angajator poate găsi aceste informații cu ușurință. Dacă furnizați informații false în timpul procesului de interviu, aceasta este o justificare pentru anularea ofertei.

  avertismente

  • Vedeți dacă, în activitatea dvs. curentă, câștigați rata de piață. Dacă acest lucru nu este cazul, potențialul dvs. angajator vrea să știe de ce câștigi un salariu mai mic decât rata de piață, deci ar trebui să aveți câteva motive gata. De exemplu, este posibil ca firma în care lucrați să fie nouă și să nu fi fost încă stabilită sau să fi acceptat primul loc de muncă pe care l-ați putut obține pentru că v-ați mutat cu soțul / soția într-o altă zonă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să acceptați o ofertă de muncăCum să acceptați o ofertă de muncă
  Cum puteți calcula rata pe oră de lucruCum puteți calcula rata pe oră de lucru
  Cum să devii un agent sportivCum să devii un agent sportiv
  Cum se scrie o justificare a angajăriiCum se scrie o justificare a angajării
  Cum se scrie o propunere de compensareCum se scrie o propunere de compensare
  Cum să formați o uniune la locul de muncăCum să formați o uniune la locul de muncă
  Cum să negociezi un salariu de plecare ridicatCum să negociezi un salariu de plecare ridicat
  Cum să negociezi o ofertă de muncă ca angajatorCum să negociezi o ofertă de muncă ca angajator
  Cum să negociezi despăgubiri pentru concediereCum să negociezi despăgubiri pentru concediere
  Cum să aflați procentul unei majorări salarialeCum să aflați procentul unei majorări salariale
  » » Cum să negociezi un salariu

  © 2011—2020 ertare.com