Cum să negociezi o ofertă de muncă ca angajator

Deși piața afacerilor favorizează mai mult angajatorii, prezentarea unei oferte de muncă unui candidat ideal și nevoia de a negocia poate fi o situație extrem de stresantă, mai ales când sunteți angajator într-o companie mică în care nu există o zonă de resurse umane să apeleze la. Pe de o parte, doriți să vă prezentați cea mai bună ofertă, dar, pe de altă parte, nu doriți ca afacerea să se destrame deoarece oferă candidatului un loc în companie.

În loc de a fi o abilitate pe care o puteți dobândi numai prin citire, negocierea este o artă învățată prin practică. Cu toate acestea, puteți implementa câțiva pași care îmbunătățesc strategia dvs. de negociere, pentru a nu angaja numai cel mai bun candidat, dar și pentru a ajunge la un acord potrivit pentru contabilitatea dvs.

pași

Imaginea intitulată Negocierea unei oferte de muncă dacă sunteți angajatorul Pasul 1
1
Înainte de a trimite o ofertă, precizați ce limite sunt și unde pot veni beneficii mai puțin costisitoare. Prin limite, înseamnă alte resurse pe care nu le puteți permite, indiferent cât de minunat este candidatul. Nu promiteți lunii și stelelor unui mare candidat atunci când nu vă puteți îndeplini. Oferta dvs. ar trebui să menționeze aspecte precum salariul, beneficiile, vacanțele și alte avantaje. Unele idei, altele decât salariul normal, includ:
 • Nu uitați să expuneți acele beneficii care nu prezintă prea multe cheltuieli, dar, de asemenea, să fie destul de avantajoase pentru dvs. și viitorul angajat. De exemplu, oferirea angajatului opțiunea de a putea lucra 5 zile de la domiciliu va face munca să fie îndeplinită oricum, că angajatul va ieși din emoție și că nu vă va costa deloc, nimic altceva de care ar trebui să vă asigurați de protecție și un computer eficient pentru casă și acces la internet.
 • Adăugați o săptămână suplimentară gratuită după sezonul de Crăciun sau o altă perioadă în care nu există prea multă muncă. Încercați să utilizați perioadele în care există două sărbători legale în aceeași săptămână, dacă este posibil, iar această săptămână suplimentară vă va costa doar trei zile. Acest lucru va păstra angajatul dvs. fericit cu o săptămână suplimentară!
 • Luați în considerare posibilitatea semnării obligațiunilor, a bonusurilor anuale de performanță și a acțiunilor companiei acumulate pentru realizări sau longevitate.
 • Dacă aveți bugetul pentru a furniza o mașină, acesta acoperă cheltuielile cu benzina și întreținerea și promovarea pentru performanțe bune, printre alte beneficii.
 • Dacă există o mișcare între ele, luați în considerare modul în care să mențineți costurile reduse, chiar dacă candidatul nu are nici o problemă în a nu lua acest ajutor.
 • Asigurați-vă că toate avantajele pe care le adăugați sunt legale și adecvate.
 • Imaginea intitulată Negocierea unei oferte de muncă dacă sunteți angajatorul Pasul 2
  2
  Un alt mod de a vă asigura că puteți oferi o ofertă competitivă este să vedeți ce oferă ceilalți. Dacă lucrați într-o industrie în care afacerea este transparentă, contactați alți profesioniști din sectorul resurselor umane și solicitați-i informații despre ce au oferit candidaților lor pentru a ocupa o poziție similară și pentru a evalua oferta dvs. Cu toate acestea, dacă nu aveți cum să obțineți informațiile direct de la alții, efectuați o căutare independentă în ceea ce privește salariul și beneficiile pentru a afla dacă vă aflați în raza de acoperire. Site-urile web precum Monster sau Salary.com oferă resurse care vă pot ajuta.
 • Câteodată făcând un apel sincer unui alt șef din același sector ar putea primi un răspuns direct în ceea ce privește intervalele de salarizare. Cu toate acestea, unii șefi pot rezerva anumite informații din cauza fricii că veți ajunge la vânătoarea celui mai bun muncitor. Doar puneți întrebări despre estimările de range în general și nu despre cineva care lucrează pentru el în mod special.
 • Imaginea intitulată Negocierea unei oferte de muncă dacă sunteți angajatorul Pasul 3
  3
  Fii inteligent Faceți prima propunere de salarizare, lăsând loc negocierilor. Într-un sondaj, 100% dintre companii au declarat că este rezonabil ca un candidat să negocieze o remunerație mai mare, iar cel puțin 90% dintre aceștia au avut deja acest lucru încă de la început. Cu alte cuvinte, nu oferiți candidatului dvs. cea mai bună sumă, în caz contrar, negocierile vor deveni mai dificile și veți risca să-l pierdeți pe cand vă poate vedea ca o persoană încăpățânată sau inflexibilă (ce ar putea fi pentru el sau pentru ea înseamnă că va trebui să rezolvați acest lucru dacă lucrați în compania dvs.).
 • Desigur, beneficiul pentru dvs. atunci când începeți astfel este că, dacă angajatul nu negociază mai multă remunerație și își ia locul cu plăcere la prima ofertă de salariu, veți fi economisiți bani.
 • Imaginea intitulată Negocierea unei oferte de muncă dacă sunteți angajatorul Pasul 4
  4
  Oferiți suma pe care o considerați potrivită, corectă și generoasă în scris sau în persoană. O propunere scrisă este importantă, astfel încât să nu apară neînțelegeri care pot fi date de o promisiune făcută printr-un apel telefonic sau într-un interviu personal (pe care angajatul îl va aminti cu siguranță, dar probabil că nu). Asigurați-vă că vă prezentați propunerea în scris în persoană - astfel puteți examina documentul împreună cu candidatul și puteți răspunde oricăror întrebări care apar la acea dată. Faceți candidatul confortabil cu situația - ați putea să vă oferiți să vă retrageți timp de aproximativ 10 minute în timp ce revizuiți documentul și reveniți cu o ceașcă de cafea pentru a discuta problema.
 • Pe lângă ofertă, specificați responsabilitățile și așteptările jobului, astfel încât totul să fie clar.
 • Niciodată nu insinuați mai mult decât ați putut sau planificați să oferiți spunând, de exemplu "Veți avea întotdeauna un loc de muncă în compania noastră".


 • Imaginea intitulată
  5
  Evidențiați beneficiile muncii în companie. Deși salariul poate fi cel pe care majoritatea candidaților doresc să îl audă, evidențiați valoarea pachetului de beneficii, în special asigurarea de sănătate, împărțirea profitului, bonusurile sau orice serviciu comercial, cum ar fi rambursarea pentru pensionare sau școlarizare. și vacanțe plătite. În plus, el vorbește despre viitorul candidatului în cadrul companiei și despre posibilitățile de creștere profesională. Un candidat calificat poate compara oferta dvs. cu cea a altora, dar le puteți face să înțeleagă că aveți mai multe posibilități de creștere - pe de altă parte, vă puteți dori să primiți câștigurile din acțiuni și programul de bonus pe care îl oferiți.
 • Extindeți conversația menționând modul în care rolul dvs. poate crește în timp. Lăsați angajatul potențial să exploreze toate tipurile de întrebări pe care le puteți avea despre subiect.
 • Imaginea intitulată Negocierea unei oferte de muncă dacă sunteți angajatorul Pasul 6
  6
  Anticipați răspunsul la oferta dvs. de candidat. Trebuie să fii pregătit pentru întrebări obișnuite și neobișnuite cu privire la oferta ta. Unii candidați sunt negociatori inteligenți, deci va trebui să stați fermi și să nu renunțați la oferta dvs. - în acest moment puteți constata, de asemenea, că există ceva care vă convinge sau nu în cazul posibilului angajat sau angajat. Acum, chiar dacă este bine să lăsați candidatul să știe că sunteți interesat să îl aveți în compania dvs., evitați să încercați disperat să acoperiți fiecare dintre cerințele sau revizuirile propuse de dumneavoastră. Când negociați oferind cea mai bună propunere pe care o aveți, permiteți-i candidatului să știe că ceea ce oferiți dvs. este cel mai bun pe care îl puteți oferi, dar că credeți că faceți o mare plus față de companie. Pentru a ajunge la un acord reciproc satisfăcător, este cu siguranță o tragere și tragere a ambelor părți.
 • Se propune să se dea următorul răspuns atunci când candidatul este înclinat să solicite o remunerație mai bună: "Înțeleg că sunteți foarte bine calificat - însă, luând în considerare experiența personalului nostru în aceeași poziție în domeniu, nivelul de experiență și calificările dvs., suma pe care o oferim este destul de generoasă. Credem că este o propunere corectă și, în plus, credem că aveți o oportunitate fantastică de creștere și o mulțime de învățare în compania noastră." Sau, dacă vreți să vă gândiți la asta, cereți-i să vă spună ce ar fi o remunerație rezonabilă și spuneți-i că vă veți gândi și contactați-l. Aveți posibilitatea să alegeți între controlerele dvs. dacă vi se potrivește.
 • Următorul răspuns este sugerat atunci când candidatul solicită mai mult timp să se gândească la ofertă: "Vă mulțumim pentru clarificarea faptului că doriți să aveți mai mult timp să vă gândiți la asta, domnule Gonzales - cu toate acestea, v-am dat deja o săptămână pentru a lua în considerare oferta și avem într-adevăr nevoie de cineva în poziția de a începe lucrarea. I-aș da cu bucurie încă 48 de ore pentru a continua să meditez, dar după acest timp voi avea nevoie de un răspuns final. Ne-ar plăcea să vă alăturați companiei, dar tu trebuie să simțiți că decizia este cea corectă."
 • Următorul răspuns este sugerat atunci când candidatul întârzie decizia din anumite motive: "Ei bine, domnișoară Muñoz, știi că am avut un interviu foarte bun și ne-ar plăcea să lucrați cu noi. Cred că contribuțiile tale în această organizație ne-ar putea duce la un alt nivel." Se consideră și evită să fie foarte insistent, deși este bine să clarificăm faptul că timpul de indecizie sa încheiat. În unele cazuri, este posibil să nu înțelegeți niciodată motivul pentru o indecizie a unui candidat - ar putea fi orice, atât ezitarea să părăsească un loc de muncă curent, cât și să descoperiți că sunteți diagnosticat cu cancer. Nu vă grăbiți prea mult, doar pregătiți-vă să impuneți termenul limită și să lucrați pe listă.
 • Se sugerează să se dea următorul răspuns atunci când candidatul se întoarce cu un contrafoarător din cauza ofertei unei alte companii care vrea să angajeze: În acest caz, este necesar să luați o decizie rapidă cu privire la cât de mult doriți să luptați pentru acest candidat. Întoarceți-vă la limitele a ceea ce puteți oferi, ați ajuns la ei sau nu încă? Dacă nu, întoarceți-vă atenția asupra beneficiilor și a mediului de lucru cald pentru a vă contrasta locul de muncă cu cealaltă companie. Cu toate acestea, dincolo de aceasta, dacă nu puteți oferi o compensație mai bună, este mai bine să spuneți că este păcat să-l pierdeți cu un bun concurent și că știți că cealaltă companie ia o persoană grozavă.
 • Imaginea intitulată Negocierea unei oferte de muncă dacă sunteți angajatorul Pasul 7
  7
  Fii flexibil și în același timp sincer. Va exista o limită în ce măsură puteți merge și potențialul angajat trebuie să respecte acest lucru. Trebuie să fii pregătit să-ți auzi preferințele și să vezi dacă există posibilitatea de a fi de acord să oferiți o remunerație suplimentară. Cu toate acestea, odată ce ați decis să vă reconsidiți și, în ciuda dorinței de a accepta, reafirmați clar punctul final. Vine timpul când viitorul angajat va trebui să înțeleagă că nu va mai putea obține nimic altceva și că trebuie luată o decizie.
 • De exemplu: "Vă mulțumim că ați explicat punctul dvs. de vedere referitor la remunerația pentru această lucrare. Am revizuit cifrele și ne-am dat seama că vă putem oferi încă 2.000 de dolari pentru semnarea contractului, acțiuni X ale companiei dacă rămâneți la noi după 3 ani și un birou propriu. Aș dori să vă alăturați echipei, dar depășind ceea ce a fost oferit inițial, asta este tot ce vă putem oferi și cred că este destul de rezonabil. Sper că arată bine și voi aștepta cu plăcere încă 24 de ore, dar după această perioadă voi avea nevoie de răspunsul dvs. final."
 • sfaturi

  • Nu adormiți pe lauri dacă găsiți candidatul ideal pentru această poziție. Dacă nu acționați repede, altcineva vă poate lua candidatul înainte să aveți ocazia de a vă prezenta oferta.
  • Știți ce puteți negocia și ce nu. Asigurați-vă că aveți explicații clare despre motivul pentru care nu puteți acoperi anumite aspecte, cum ar fi lipsa fondurilor în zonă sau limitele salariului etc.
  • Păstrați posibilitățile deschise. În timp ce trebuie să ocupați locul de muncă, țineți minte candidatul în cazul în care negocierile inițiale nu vor funcționa. Niciodată nu știți ce se poate întâmpla în următoarele luni sau ani.

  avertismente

  • Cunoașteți timpul pentru a încheia negocierile. Dacă candidatul dvs. pare să nu fie foarte convins de oferta dvs., întrebați-i ce parte din acesta nu îndeplinește cerințele sale. Dacă puteți face ceva în acest sens, regândiți oferta. În caz contrar, depuneți CV-ul, dar lăsați-l pe candidat să știe să mențină contactul.
  • Amintiți-vă că, chiar dacă suntem într-o piață care este mai favorabilă angajatorului, fiind condescendentă, insistentă sau alarmistă, nu este constructivă. Fiți conștienți de prezentarea dvs. și evitați mai multe ultimate sau așteptați un răspuns imediat. Unii oameni au nevoie de timp pentru a reflecta, iar o perioadă de 24 de ore este rezonabilă pentru anumite locuri de muncă mai puțin complexe, în timp ce alte locuri de muncă mai complexe sau mai profesionale sunt adecvate de la câteva zile până la o săptămână, dacă vă puteți permite să așteptați. Doar asigurați-vă că stabiliți un timp exact după care va trebui să contactați din nou un răspuns final - cu excepția cazului în care oferta nu mai este în vigoare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să acceptați o ofertă de muncăCum să acceptați o ofertă de muncă
  Cum să obțineți un loc de muncă într-o economie dificilăCum să obțineți un loc de muncă într-o economie dificilă
  Cum să obțineți un loc de muncă temporar de peste 50 de aniCum să obțineți un loc de muncă temporar de peste 50 de ani
  Cum să obțineți un loc de muncă într-un alt statCum să obțineți un loc de muncă într-un alt stat
  Cum să oferiți referințe bune despre un angajatCum să oferiți referințe bune despre un angajat
  Cum se scrie un CV tehnicCum se scrie un CV tehnic
  Cum se scrie o propunere de compensareCum se scrie o propunere de compensare
  Cum să evaluezi o ofertă de muncă pentru administrațieCum să evaluezi o ofertă de muncă pentru administrație
  Cum să conduci un interviuCum să conduci un interviu
  Cum să negociezi un salariu de plecare ridicatCum să negociezi un salariu de plecare ridicat
  » » Cum să negociezi o ofertă de muncă ca angajator

  © 2011—2020 ertare.com