Cum se multiplică fracțiunile cu numere întregi

Este ușor să multiplicați fracțiunile cu numere întregi când puteți scrie întreaga cifră ca o fracțiune. Dacă doriți să știți cum să multiplicați fracțiunile cu numere întregi, urmați pașii următori.

pași

Imagine intitulată Multiplicarea fracțiunilor cu numere întregi Pasul 1
1
Scrieți întregul număr ca o fracțiune. Pentru a scrie un număr întreg ca fracțiune, împărțiți întregul număr cu 1.
 • Pentru a scrie 5 ca o fracțiune, pur și simplu tastați 5/1. 5 devine numărătorul și 1 devine numitorul, dar valorile rămân aceleași.
 • Imaginea intitulată Multiplicarea fracțiunilor cu numere întregi Pasul 2
  2
  Înmulțiți numerotatorii celor două fracții. Pentru a obține numărul de răspuns al răspunsului, înmulțiți numitorul primei fracții cu numărul de numerotare al celui de-al doilea.
 • Imaginea intitulată Multiplicarea fracțiunilor cu numere întregi Pasul 3


  3
  Înmulțiți numitorii celor două fracții. Pentru a obține numitorul răspunsului, se înmulțește numitorul primei fracții cu numitorul celui de-al doilea.
 • Înmulțiți numitorii de 5/1 și 8/10 prin înmulțirea cu 1 x 10. Răspunsul este de 10, deci numitorul dvs. nou va fi de 10.
 • După ce ați înmulțit numărătorii și numitorii fracțiunilor, veți primi răspunsul ca o fracțiune, cu noul numărător peste noul numitor. Răspunsul este 40/10.
 • Imagine intitulată Multiplicarea fracțiunilor cu numere întregi Pasul 4
  4
  Simplifica. Pentru a simplifica o fracțiune, trebuie să o scrieți în expresia minimă. Puteți face acest lucru împărțind numitorul și numitorul cu același factor. În acest caz, 40 și 10 sunt divizibile cu 10. 40/10 = 4 și 10/10 = 1, deci răspunsul dvs. este 4/1 sau pur și simplu 4.
 • Dacă răspunsul dvs. este de exemplu 4/6, îl puteți simplifica prin împărțirea numărătorului și a numitorului cu 2 pentru a obține 2/3.
 • video

  sfaturi

  • În general, dacă problema inițială este sub forma unui număr mixt, răspunsul dvs. trebuie să fie, de asemenea, și dacă problema inițială este sub forma unei fracțiuni necorespunzătoare, răspunsul dvs. ar trebui să fie sub forma unei fracțiuni necorespunzătoare.
  • Plasați întregul număr înaintea fracțiunii.
  • În funcție de ceea ce doriți, puteți părăsi fracțiunile necorespunzătoare (în care numărătorul este mai mare decât numitorul, dar fracțiunea nu este anulată la un număr întreg) ca o fracțiune sau le puteți scrie ca numere mixte. De exemplu, 10/4 este simplificată la 5/2 (după împărțirea numărătorului și a numitorului cu 2). Ați putea lăsa 5/2 așa cum este, sau scrieți-l ca 2 1/2.
  • Puteți efectua o operație similară cu numerele mixte. Transformați numărul mixt în fracțiune necorespunzătoare, multiplicați în mod normal, apoi simplificați (sau nu) în funcție de ceea ce aveți nevoie sau de instrucțiunile profesorului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se compara fracțiileCum se compara fracțiile
  Cum se convertesc zecimale periodice în fracțiiCum se convertesc zecimale periodice în fracții
  Cum se convertesc de la grade la radianiCum se convertesc de la grade la radiani
  Cum se convertesc fracțiile la zecimaleCum se convertesc fracțiile la zecimale
  Cum se convertesc fracțiile necorespunzătoare în numere mixteCum se convertesc fracțiile necorespunzătoare în numere mixte
  Cum se convertesc procentele, fracțiile și zecimaleleCum se convertesc procentele, fracțiile și zecimalele
  Cum se convertește o zecimală la o fracțieCum se convertește o zecimală la o fracție
  Cum se convertește o fracțiune necorespunzătoare într-un număr mixtCum se convertește o fracțiune necorespunzătoare într-un număr mixt
  Cum să împărțițiCum să împărțiți
  Cum se împart fracțiile între fracțiiCum se împart fracțiile între fracții
  » » Cum se multiplică fracțiunile cu numere întregi

  © 2011—2020 ertare.com