Cum să-i motivezi pe elevi

Predarea elevilor nu este o sarcină ușoară.

Motivarea studenților este, cu toate acestea, mult mai dificilă.

Într-o școală sau într-o universitate, este obișnuită abordarea tinerilor care se opun ideii de a fi influențați. Această discrepanță nu este altceva decât o interpretare greșită a profesorului și a studentului. Există diferite moduri de a reduce decalajul dintre generații, pentru a ajunge la tineri și pentru ai motiva să studieze.

pași

1
Înțelegeți de ce motivarea studenților este o provocare. Elevii sunt adesea expuși la atât de mulți oameni care de multe ori acționează ca profesori în viața lor. Este greu să îi încurajați să gândească, să muncească sau să-i facă să se simtă mândri de efortul lor. Datorită multiplelor influențe pe care le primesc, tinerii se luptă zilnic pentru a-și găsi propria identitate. De asemenea, trebuie să se lupte cu presiunea la care sunt expuși în mediul înconjurător.
 • 2
  Trebuie să-i arăți studenților valoarea lor. Este necesar să le captezi atenția și să o mențină pentru a le influența.
 • Fii comunicativ. Dar evitați să vorbiți prea mult. Trebuie să fii comunicativ și inteligent, să nu-ți fie frică să spui ce gândești, dar nu fii arogant sau egoist.
 • Arătați-vă pasiunea pentru ceea ce predați.
 • Fii energic și răspândește-ți entuziasmul. Împiedicați elevii să doarmă de plictiseală.
 • Acordați atenție învățării elevilor dvs. Răspundeți la toate întrebările. Ajutați-i să știe cum se face lucrarea.
 • Încercați să faceți o impresie bună. Încearcă să te îmbraci bine.
 • 3
  Deveniți un voluntar de informații. Acest lucru nu pare important, dar realitatea este că profesorii nu o fac sau nu o fac bine. Păstrați-vă elevilor actualizați cu ultimele evenimente sau cercetări pe tema pe care o predați. 1) Luați un articol dintr-un jurnal științific și citiți cazul în clasă. 2) Oferiți elevilor dvs. un text pentru a comenta critic articolul, invitându-i să reflecteze - să discute ceea ce au citit și să-i asocieze cunoștințele dobândite în clasă cu conținutul articolului.
 • 4
  Indrazneste ca este original. Faceți un proiect în clasă, care este neconvențional, distractiv și educațional. Trebuie să fie o activitate care implică toți elevii, trebuie să o faceți în timpul orelor de curs și toată lumea trebuie să depună eforturi pentru atingerea obiectivelor minime.
 • 5
  Utilizați sarcasmul. Sarcasmul poate fi o modalitate bună de a se conecta cu studenții. Îți transmite că ai un bun simț al umorului. Sarcinul vostru va trebui să fie bine susținut și trebuie să zâmbiți ori de câte ori îl puneți în practică. Elevii iubesc sarcasmul, dar acest lucru trebuie însoțit de un limbaj corect al corpului.
 • 6


  Jactați puțin, dar fără să se întâmple. Încercați să-i convingeți pe studenți că merită să ascultați, mai ales dacă încercați să îi motivați să studieze. Nu ești doar un profesor, ești bun la ceea ce faci. Acesta este modul în care trebuie să vă prezentați pentru un interviu de angajare. Fii umil, dar nu ascunde. Fiți mândri și permiteți elevilor să știe ce faceți și experiențele profesionale pe care le-ați avut. Dacă știi pe cineva faimos, îi poți invita să vorbești cu elevii tăi.
 • 7
  Fiți atenți Dacă un student este deprimat sau bolnav, discutați cu el și întrebați-l dacă este bine. Uită-te la el cu atenție până când îți răspunde. Dacă spun că sunt în regulă, nu încercați să le împingeți. Doar faptul că te-ai îngrijorat va fi important pentru el.
 • 8
  Luați opinii de la studenți. Întreabă-i ce păreri are despre anumite aspecte. Evitați problemele politice și religioase.
 • 9
  Faceți o diferență Dacă vedeți o problemă sau o problemă care merită abordată, soluționați problema. Spuneți studenților că doriți să vorbiți despre asta, să faceți ceva și să cereți părerea lor. Rezolvarea problemelor împreună poate face diferența.
 • 10
  Clarificați-vă așteptările. Spuneți întregii clase ceea ce vă așteptați de la ei. Dacă la începutul unei clase explicați că toată lumea este minunată și că vor învăța să schimbe lumea, ei nu vă vor crede și veți pierde respectul.
 • sfaturi

  • Nu vorbi încet și deliberat. Acest lucru oferă studenților o impresie că nu credeți că vă pot urmări dacă vorbiți într-un ritm normal.
  • Dacă sunteți un vorbitor lent, încercați să vorbiți mai repede decât de obicei.
  • Nu încercați "socializa". Majoritatea oamenilor nu fac o treabă bună și este ușor de văzut prin ei.
  • Ai o relație profesor-student, nu pune asta în pericol. Nu încerca să fii prietenul lui. Este necesar să se respecte limitele.
  • Faceți-o să pară că nu faceți un efort să învățați. Trebuie să pari o practică absolut normală pentru tine.
  • Nu fiți prea atenți.
  • Nu zâmbiți prea mult și nu zâmbiți în întreaga clasă. Faceți-l din când în când.
  • Dacă aveți o zi proastă, nu-i lăsați să-l cunoască sau să-l perceapă. Trebuie să fii un fel de super-erou! În aceste momente din viața lor, tinerii au nevoie de modele de referință pentru a putea deveni oameni. Semnalele negative îi rănesc pe elevi. Au nevoie de cineva care să se sprijine și nu de invers. Nu spuneți studenților dvs. nimic despre problemele dvs. personale.

  avertismente

  • Nu puteți să o atingeți cu toată lumea. Pregătește-te pentru asta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să joci școala acasăCum să joci școala acasă
  Cum să predați pianCum să predați pian
  Cum să stimulezi conducerea în studenții talentațiCum să stimulezi conducerea în studenții talentați
  Cum să devii preferatul profesoruluiCum să devii preferatul profesorului
  Cum să dictezi o clasă plăcutăCum să dictezi o clasă plăcută
  Cum să predați lectură prin lectură ghidatăCum să predați lectură prin lectură ghidată
  Cum să predați scădereaCum să predați scăderea
  Cum să învăț cum să rotunjiCum să învăț cum să rotunji
  Cum să predați limba engleză ca oa doua limbă pentru începătoriCum să predați limba engleză ca oa doua limbă pentru începători
  Cum să predați spaniolăCum să predați spaniolă
  » » Cum să-i motivezi pe elevi

  © 2011—2020 ertare.com