Cum să minimalizați timpul pe care un cititor îl dedică unei pagini a unui roman

În lumea de astăzi cu ritm rapid, totul necesită o înțelegere rapidă, inclusiv romane. Dacă scrieți un roman, nu veți dori să purtați cititorul, ci să faceți lectura cât mai ușoară posibil pentru el. În mod similar, dacă sunteți cititorul, puteți dori anumite tehnici care vă vor ajuta să citiți mai repede și să păstrați informațiile.

pași

Metoda 1
Ca romancier, el minimizează timpul citirii cititorului

Imaginea intitulată Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă. Pasul 1
1
Utilizați mai multe dialoguri Dialogurile sunt citite rapid, deoarece sunt adesea scurte. Ele sunt, de asemenea, mai ușor de citit vizual, deoarece acestea utilizează o distanță mai mare pe pagină.
 • În plus, este ușor pentru cititori să evite cuvintele inutile cum ar fi "a spus ea".
 • Imaginea intitulată Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă. Pasul 2
  2
  Nu vă saturați vocabularul cu cuvinte foarte elaborate. Puteți folosi un cuvânt ocazional, dar nu faceți asta la fiecare două cuvinte. Nu doriți ca cititorul dvs. să se confunde de fiecare dată sau trebuie să se oprească pentru a căuta toate aceste cuvinte.
 • Imaginea intitulată Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă. Pasul 3
  3
  Păstrați scurtele fraze. Termenele lungi necesită mai multă atenție și pot chiar forța cititorul să recitească pagina. Este mai ușor să asimilezi o propoziție completă dacă este scurtă.
 • De exemplu, „Katy, care a mâncat de obicei banane la micul dejun, a decis că vrea o pondere mai mare, cu prietenii înainte de a merge pentru a rula comisioane alimente“, acesta poate fi împărțit în propoziții mai mici, cum ar fi „Katy mâncat de obicei banane micul dejun Cu toate acestea, astăzi a decis să pregătească o masă mai mare pentru a împărtăși cu prietenii săi. În plus, asta ar putea să-și mențină energia în timp ce face comisioane. " În esență, mențineți ideea principală în fiecare propoziție.
 • Imaginea intitulată Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă. Pasul 4
  4
  Păstrați romanul plin de acțiune. Pasajele de acțiune tind să mențină cititorul mai angajat decât paragrafele dintr-o descriere. Asta nu înseamnă că trebuie să tăiați complet descrierea, dar trebuie să luați în considerare limitarea cantității de descriere pe care o utilizați și creșterea acțiunii povestirii.
 • Metoda 2
  În calitate de cititor, minimalizați timpul de lectură

  Imaginea intitulată Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă. Pasul 5
  1
  Încercați să asimilați o scurtă propoziție în același timp. Aceasta înseamnă că nu trebuie să citiți fiecare cuvânt pentru a înțelege ce se întâmplă.
  • De exemplu, "câinele a fugit afară" ar trebui să fie suficient de ușor pentru a vă asimila în același timp.
 • Imaginea intitulată Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă. Pasul 6
  2
  Luați în considerare citirea primei și ultimei propoziții. Unii cititori rapizi citesc numai prima și ultima propoziție a unui paragraf. Încă puteți înțelege ideea generală și puteți citi textul mult mai repede.


 • Imaginea intitulată
  3
  Încercați să aruncați o privire. Aruncarea o privire înseamnă revizuirea textului pentru a găsi doar părțile importante. În esență, lăsați-vă ochii să plutească pe pagină până când vor prinde un cuvânt sau o idee semnificativă. Creierul dvs. va începe să înțeleagă ce este important și puteți să vă opriți să citiți numai acele părți.
 • Ea vă ajută să aveți ceva de căutat. Dacă citiți o carte pentru o clasă, trebuie să aveți niște întrebări ghidate despre cartea pe care o puteți folosi pentru a vă ajuta să determinați ce este important.
 • Imaginea intitulată
  4
  Nu citiți cu voce tare în mintea voastră. Asta înseamnă că nu trebuie să pretind că ai auzit cuvintele din capul tău. În schimb, permiteți cuvintelor să curgă fără acest pas suplimentar. Dacă găsești un cuvânt pe care nu-l poți pronunța cu voce tare, nu-ți face griji.
 • Imaginea intitulată Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă. Pasul 9
  5
  Nu citiți din nou dacă nu aveți nevoie. S-ar putea să credeți că nu ați înțeles sensul unui pasaj anterior, dar probabil că da. Continuați, dacă nu sunteți foarte confuz.
 • Imaginea intitulată Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă. Pasul 10
  6
  Utilizați titlurile textului pentru a vă ghida. Acestea vă vor oferi o idee despre ceea ce urmează și vă vor permite să revizuiți pagina mai repede.
 • Imaginea intitulată Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă. Pasul 11
  7
  Somnul este necesar. Deși acest sfat nu pare să se aplice lecturii rapide, acest lucru se întâmplă. Cu cât sunteți mai odihniți, cu atât mai repede puteți asimila sensul.
 • Cantitatea de somn pe care ar trebui să o aveți depinde de vârsta, nivelurile de activitate și de sănătatea fizică.
 • Imaginea cu titlul Minimizați timpul cititorului petrecut pe o pagină nouă Pag. 12
  8
  Încercați să împărțiți textul în fragmente mai mici. Citiți fiecare serie de fragmente rapid. Cu toate acestea, faceți un moment de gândire între fiecare serie și asimilați astfel informațiile.
 • Luați în considerare ceea ce ați citit și dacă ați înțeles informațiile sau nu.
 • sfaturi

  • Ca romancier, veți dori să păstrați stilul dvs. scurt și ușor de citit pentru a permite cititorilor dvs. să citească rapid.
  • În calitate de cititor, puteți învăța să citiți mai repede, luând o privire la cele mai importante părți, nu citiți din nou și pur și simplu citiți prima și ultima teză a paragrafelor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să învățați cuvintele frecvente ale copiluluiCum să învățați cuvintele frecvente ale copilului
  Cum de a inventa un titlu bunCum de a inventa un titlu bun
  Cum de a converti o schemă într-un romanCum de a converti o schemă într-un roman
  Cum de a crea un roman graficCum de a crea un roman grafic
  Cum să dezvolți o lectură rapidăCum să dezvolți o lectură rapidă
  Cum să predați lectură prin lectură ghidatăCum să predați lectură prin lectură ghidată
  Cum să învăț să citeascăCum să învăț să citească
  Cum să scrieți începutul unui romanCum să scrieți începutul unui roman
  Cum se scrie cu succes pe webCum se scrie cu succes pe web
  Cum să scrieți instrucțiuniCum să scrieți instrucțiuni
  » » Cum să minimalizați timpul pe care un cititor îl dedică unei pagini a unui roman

  © 2011—2020 ertare.com