Cum să memorați vocabularul

Mulți îi sperie ideea de a învăța noi de vocabular, deoarece acestea presupun că implică doar un act mecanic de memorizarea dar, din fericire, acest lucru este departe de a fi cazul. Fie că doriți să învețe o altă limbă sau să îmbunătățească limba maternă, există o varietate de instrumente pe care le puteți utiliza pentru a ajuta absorbi cuvinte noi, mai degrabă decât să le memoreze. Profitați de numeroasele instrumente disponibile și de a practica frecvent cu ele!

pași

Partea 1
Creați asociații

Image title Memorizeaza vocabularul Pasul 1
1
Creați asocieri de cuvinte. Dacă învățați o altă limbă, asociați noile cuvinte cu alții în limba dvs. Dacă un cuvânt nou arată ca un alt cuvânt în limba dvs. maternă, creați o imagine mentală care îi asociază.
 • De exemplu, cuvântul francez „vin“ sau vin, este foarte similar cu cuvântul spaniol „du-te“, verbul a merge, asa ca ai putea face o asociere vizuală a mai multor persoane care vor cumpăra vin pentru a vă ajuta să vă amintiți.
 • Asociațiile sunt, de asemenea, utile dacă doriți să învățați un cuvânt nou în propria voastră limbă. De exemplu, „tăiat“, ceea ce înseamnă că pentru a împărți ceva cu un instrument ascuțit, seamănă cu o „perdea“, astfel încât ai putea face asocierea mentală a perdelelor prea scurt să-și amintească "tăiat".
 • Când creați asociații de cuvinte, asigurați-vă că vizualizați imaginea în mod viu și revizuiți-o în minte de mai multe ori pe zi - în acest fel asocierea va fi înregistrată în memoria dvs.
 • Image title Memorizează vocabularul Pasul 2
  2
  Folosiți mnemonice. Este o variantă a tehnicii "asociere de cuvinte similare" care utilizează modele pentru a ajuta memoria.
 • De exemplu, puteți împărți cuvântul "dezastru"ce înseamnă asta? "un eveniment nefericit", într-un model de imagini bazat pe seria de litere care formează cuvântul. Deci, ai putea să te împărți "dezastru" în "de" + "croitor" și apoi vizualizați o foarfecă croitorie care cade pe piciorul cuiva în timp ce exclama "Ce dezastru!".
 • Imaginea intitulată Memorați vocabularul Pasul 3
  3
  Fii creativ cât poți. Este adesea mai ușor să vă amintiți lucruri ciudate sau bizare decât lucrurile banale, deci aplicați creativitatea asociațiilor dvs.
 • De exemplu, cuvântul "banal" mijloace "ceva banal sau comun", pentru a vă ajuta să vă amintiți definiția pe care ați putea să o imaginați o coajă de banană (pentru că începutul anului) "banal" seamănă cu cea a lui "banană") plutitoare într - un canal (deoarece "canal" rimă cu "banal"). O coaja de banana plutitoare într-un canal este o imagine suficient de vie pentru retragerea, dar, de asemenea, surprinde ideea de ceva banal, permițându-vă să se asocieze cuvântul cu definiția de ceva banal sau comun.
 • Partea 2
  Stabilește un mediu interactiv de învățare

  Image title Memorizeaza vocabularul Pasul 4
  1
  Integrați noile cuvinte în mediul dvs. Lipiți note lipicioase sau aranjați bucăți mari de hârtie în locurile pe care le frecventați, cum ar fi baia sau bucătăria. Scrieți cuvinte noi cu definițiile lor pe hârtie pe măsură ce le găsiți. În acest fel, le veți vedea frecvent în timp ce vă veți îndeplini sarcinile obișnuite.
  • Includeți o definiție scrisă în dreptul cuvântului, dacă este dificil să-l amintiți.
  • De asemenea, puteți face un desen mic care descrie semnificația cuvântului și îl lipiți cu el, pentru a vă ajuta să stabiliți asocierea.
 • Imaginea intitulată Memorați vocabularul Pasul 5
  2
  Includeți cuvintele noi din viața dvs. Pentru a vă ajuta să înființați asociații puternice și relevante, utilizați noile cuvinte pentru a scrie propoziții despre subiecte relevante în viața voastră.
 • De exemplu, dacă doriți să învățați să utilizați cuvântul "albastru ca cerul", o definiție pentru culoarea albastru închis, includeți-o în mai multe propoziții care se referă la situația dvs. actuală sau la mediul dvs.: "Sticla noului meu șampon este o culoare ceruloasă surprinzătoare" sau "În această vară, cerul a dobândit o culoare deosebit de viu ceruleană".
 • Image title Memorizează vocabularul Pasul 6
  3
  Transformați învățarea într-un joc. Cu cât distracția pe care o puteți petrece mai mult timpul petrecut în timpul învățării vocabularului, cu atât mai mult este faptul că veți continua să fiți motivat și să profitați de el.
 • Găsiți jocuri pentru a afla vocabularul online. Pentru a vedea câteva exemple de aplicații pentru tablete și smartphone-uri, introduceți aici. Găsiți o listă de jocuri bazate pe browserul de internet aici. Dacă doriți să citiți o recenzie a mai multor opțiuni de program pentru a învăța vocabularul, vizitați acest site.
 • Dacă preferați un joc pe care îl puteți juca offline, introduceți EdHelper`s Board Game Generator (jocuri EdHelper generator) sau jucați cu acest cuvânt bingo.


 • Image title Memorizeaza vocabularul Pasul 7
  4
  Creați o înregistrare vizuală a muncii dvs. Această tehnică va fi deosebit de utilă dacă sunteți un student vizual.
 • Începeți un jurnal sau un notebook și scrieți noile cuvinte și definițiile acestora. Scrie-le cât de des trebuie să le înregistrezi în memorie.
 • Scrie povesti care includ noile tale cuvinte. Puteți scrie povestiri care încorporează cuvinte noi în narațiune sau vă puteți provoca să scrieți o poveste folosind doar noul vocabular.
 • Desenați imagini care descriu semnificația cuvintelor din vocabular pentru a vă atașa definițiilor. Creați un scenariu dacă doriți să vă exprimați artistic.
 • Partea 3
  Practica, practica, practica

  Imaginea intitulată Memorați vocabularul Pasul 8
  1
  Descoperiți ce metode sunt cele mai potrivite pentru dvs. Este posibil să încercați mai multe tehnici de învățare diferite înainte de a găsi cea mai potrivită pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Memorați vocabularul Pasul 9
  2
  Practică cu cărți. Cartile, una dintre cele mai renumite tehnici, sunt inca un instrument puternic pentru practicarea vocabularului.
 • Scrieți fiecare cuvânt nou pe care îl aflați pe fața unui mic card sau pe o bucată de hârtie, apoi scrieți definiția pe spate.
 • Verificați cărțile de mai multe ori pe zi și încercați să vă amintiți definiția fiecărui cuvânt înainte de ao citi pe spate.
 • Există o gamă largă de aplicații pentru carduri, atât pentru tablete, cât și pentru telefoane inteligente - acestea vă vor ajuta să utilizați cartele și mai portabile și accesibile. Dacă doriți o listă scurtă de aplicații pentru androizi, vizitați acest site sau introduceți în acest dacă doriți să consultați o listă de aplicații pentru Apple.
 • Image title Memorizeaza vocabularul Pasul 10
  3
  Expuneți la cuvinte noi. Citiți texte care au nivelul de vocabular pe care doriți să-l atingeți în limba pe care o învățați. Citirea, găsirea și scrierea cuvintelor noi imediat este o modalitate excelentă de a vă extinde și de a vă exersa vocabularul.
 • Dacă doriți să ridicați vocabularul în limba maternă, de exemplu pentru un subiect universitar, citiți articole academice și publicații importante.
 • Dacă doriți să învățați altă limbă, citiți texte corespunzătoare nivelului dvs. curent. Dacă tocmai ați început învățarea, citiți cărți pentru copii pentru a începe să stabiliți elementele de bază ale limbii. Dacă sunteți la un nivel intermediar, citiți cărți pentru adolescenți sau adulți tineri și așa mai departe.
 • Citiți o carte pe care o cunoașteți în limba maternă, tradusă la cea pe care o învățați. Aceasta ar putea fi o modalitate amuzantă și eficientă de a vă exersa vocabularul și abilitățile lingvistice.
 • Imaginea intitulată Memorați vocabularul Pasul 11
  4
  Examinează-te Testele vocale frecvente vă vor ajuta să lucrați cu acele cuvinte care vă sunt deosebit de dificile.
 • Există mai multe site-uri web unde puteți găsi teste de vocabular online pentru a practica. Unii cum ar fi aceasta acestea vă permit să vă selectați nivelul, extensia examenului și categoria de vocabular - altele aceasta acestea vă permit să creați teste personalizate cu lista specifică a cuvintelor pe care le furnizați.
 • Image title Memorizeaza vocabularul Pasul 12
  5
  Utilizați cuvintele noi ori de câte ori puteți. Utilizați noile cuvinte în conversațiile zilnice, în ceea ce scrieți și în orice altă ocazie pe care o aveți.
 • Cu cât folosiți mai mult cuvintele noi, cu atât veți înțelege mai mult și le veți aminti.
 • sfaturi

  • Acceptați limitele. Limitați-vă la maxim 10 cuvinte noi pe zi - considerați că suma perfectă pentru reținerea optimă este între 3 și 4.
  • Acordați atenție prefixelor și sufixelor. Dacă învățați aceste componente comune, puteți aminti și chiar deduce semnificația altor cuvinte care poartă același prefix sau sufix.
  • Studiați propozițiile în loc de cuvinte izolate. Dacă studiați o altă limbă, învățarea expresiilor comune este o modalitate excelentă nu numai de a vă familiariza cu cele mai utilizate construcții, ci și de a vă aminti expresii de uz zilnic. Astfel, când vrei să spui ceva, vei avea la dispoziție o rezervă de fraze comune și nu doar cuvinte singulare.
  • Repetarea este crucială. Repetarea expunerii la cuvinte noi, fie prin intermediul documentelor blocate acasă, fie prin examene frecvente, este vitală pentru a le învăța.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți engleza de bazăCum să înveți engleza de bază
  Cum de a învăța limba engleză rapidCum de a învăța limba engleză rapid
  Cum de a învăța pronunția standard a limbii englezeCum de a învăța pronunția standard a limbii engleze
  Cum de a învăța repede să vorbești în francezăCum de a învăța repede să vorbești în franceză
  Cum să înveți vocabularul coreeanCum să înveți vocabularul coreean
  Cum să înveți rapid o limbă nouăCum să înveți rapid o limbă nouă
  Cum să spun "noroc" în mai multe limbiCum să spun "noroc" în mai multe limbi
  Cum să spun `gracias` în vietnamezăCum să spun `gracias` în vietnameză
  Cum să spun felicitări în limba francezăCum să spun felicitări în limba franceză
  Cum să spun frumos în arabăCum să spun frumos în arabă
  » » Cum să memorați vocabularul

  © 2011—2020 ertare.com