Cum să vă memorați liniile

De obicei îți uiți liniile? Este greu să vă amintiți scenariul într-o perioadă scurtă de timp?

Distribuția membrilor care uită liniile lor este, de obicei, o provocare și o povară pentru ceilalți actori. Pentru a ajuta ceilalți distribuitori, regizori și voi, trebuie să vă memorați liniile și intrările. Pentru a urmări acești pași simpli pentru a vă memoriza liniile, citiți mai departe ...

pași

Imagine cu titlul Memorarea liniilor dvs. Pasul 1
1
Evidențiați liniile dvs., astfel încât să nu fie nevoie să căutați întregul script pentru a le găsi.
 • Imaginea intitulată
  2
  Încercați să vă cântați liniile. Acest lucru vă poate ajuta dacă doriți să cântați - atunci va fi ca și cum ați cânta un cântec obișnuit, pe care îl veți citi ulterior.
 • Imaginea intitulată
  3
  Citiți scenariul până veți înțelege pe deplin complotul lucrării. Asta inseamna intelegerea intentiilor personajului tau (ceea ce doresc) obstacolele personajului tau (ceea ce ii da drumul pentru a obtine ceea ce vrea) si tacticile lui (ceea ce fac pentru a obtine ceea ce doresc) si emotia ceea ce aveți (energia dacă sunteți trist sau fericiți sau excitați). Directorii vor să vadă că aveți emoție și energie.
 • Imaginea intitulată
  4
  Dacă sunteți obosit de la repetiții, relaxați-vă. Acest lucru vă ajută creierul să funcționeze mai bine.
 • Imaginea intitulată
  5
  Introduceți caracterul, întrebându-vă despre caracterul vostru. Dacă accidentul tău spune că te urci pe scenă cu un prosop, întreabă-te pentru că personajul tău face asta. Puteți, de asemenea, să introduceți caracterul care se gândește adânc despre motivul pentru care personajul dvs. acționează în acest fel. Puteți face chiar și o poveste pentru caracterul dvs. - ceea ce sa întâmplat înainte de scenariu și ce se va întâmpla după scenariu.
 • Imaginea intitulată
  6
  Citiți-o cu voce tare. Luați scenariul și citiți-vă cu voce tare.


 • Imaginea intitulată
  7
  Împărțiți-o în secțiuni. Încercați să cuceriți mici părți ale scenariului dvs. în același timp. Este dificil să vă memorați toate liniile deodată. Dacă o luați bucată cu bucăți, puteți adăuga linii până când memorați întregul scenariu.
 • Image titled Memorize your Lines Pasul 8
  8
  Scrie-o Se explică ea însăși. Scrieți liniile în mod repetat. Acest lucru vă pune liniile în memoria inconștientă. Pentru a salva pe hârtie, puteți, de asemenea, să le tastați, apoi să le ștergeți și să începeți din nou.
 • Imaginea intitulată
  9
  Scrie-o cu cealaltă mână. Dacă sunteți drepți, scrieți-vă liniile cu mâna dreaptă și invers. Dacă folosiți mâna puțin familiară, creierul dvs. trebuie să se gândească de trei ori mai mult la ceea ce scrie.
 • Imaginea intitulată
  10
  Practicați-vă cu un partener. Întrebați cealaltă persoană dacă poate citi scenariul în timp ce îl practicați cu el. Solicitați-i să evidențieze părțile pe care le-ați sărit sau unde ați răsturnat cuvintele. Dacă nu aveți un partener, există multe aplicații pentru telefonul dvs. mobil, care vă pot ajuta să memorați și să revizuiți liniile dvs. Puteți să-l încercați cu aplicația gratuită "linia vă rugăm".
 • Imaginea intitulată
  11
  Înregistrați-vă liniile. Înregistrați-le pe un CD, USB, mp3 sau altele similare. Apoi, puteți să le ascultați în timpul conducerii sau în timpul exercițiilor și să vă recitați liniile împreună cu înregistrarea. Veți învăța liniile dvs., precum și ceilalți actori și liniile dvs. de intrare atât de bine. Este ca și cum ai învăța versurile unui cântec ... cu cât asculți mai mult, cu atât vei fi mai bine când îl vei cânta cu înregistrarea
 • sfaturi

  • Rețineți prima și ultima linie. Poți improviza dacă le cunoști.
  • Dacă aveți părți ale scenariului pe care le tendi să le amestecați, marcați-le. Apoi du-te la ei și întrebați-vă de ce caracterul vostru ar spune acest lucru și în acest fel. Dacă adăugați un gând, îl veți memora fără să observați.
  • Înregistrați loviturile cu creion. Mulți directori tind să-și schimbe părerea.
  • Folosește proiecția (volumul) și inflexiunea (vorbește cu expresie) în favoarea ta.
  • Nu utilizați mai mult de o oră la un moment dat pentru a încerca să memorați. O oră este de obicei cea mai mare pe care omul o poate folosi pentru a memora orice.
  • Asigurați-vă că liniile dvs. sunt spuse exact în intrarea corectă (și, de asemenea, asigurați-vă că ați spus liniile pe care ceilalți actori trebuie să le audă pentru a fi contribuția lor la liniile următoare, sau că tehnicianul trebuie să asculte să aprindă luminile, sunetul etc. .).

  avertismente

  • Nu rupeți niciodată cu caracterul. Acest lucru devine extrem de dificil de rezolvat, pentru că va fi dificil să îl reintroduceți și să vă amintiți liniile.
  • Nu uitați niciodată să vă luați scenariul la repetiție.
  • Nu te speria Scena panică este un lucru din trecut. Cui îi pasă dacă te înșeli? Publicul nu va observa, așa că continuați și distrați-vă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena SpongeBobCum de a desena SpongeBob
  Cum să atragă CharmanderCum să atragă Charmander
  Cum să atragă Dora ExplorerCum să atragă Dora Explorer
  Cum să atragă Perry PlatypusCum să atragă Perry Platypus
  Cum de a desena o direcțieCum de a desena o direcție
  Cum să atragă răzbunătoriiCum să atragă răzbunătorii
  Cum să atragă urechiCum să atragă urechi
  Cum să atragă oamenii sărutăriCum să atragă oamenii sărutări
  Cum să desenezi un camionCum să desenezi un camion
  Cum de a desena un băiat animeCum de a desena un băiat anime
  » » Cum să vă memorați liniile

  © 2011—2020 ertare.com