Cum să memorați un discurs

Pentru majoritatea oamenilor este intimidant să memoreze un discurs pentru o clasă, o prezentare la lucru sau pentru un alt eveniment, dar, din fericire, există câteva tehnici și trucuri pe care le putem folosi pentru a memora mai ușor un discurs. Continuați să citiți dacă doriți să aflați mai multe.

pași

Partea 1
Tehnici esențiale

Imagine cu titlul Memorarea unui discurs Pasul 1
1
Creați o schemă Scrierea discursului dvs. într-un mod schematic înainte de a vă scrie versiunea completă vă va permite să înțelegeți bine cele mai importante informații din discursul dumneavoastră. O schiță va aborda pe scurt toate părțile principale ale discursului dvs., ceea ce face mai ușor să îl împărțiți mai târziu în părți pe care le puteți trata.
 • Schema dvs. ar trebui să includă toate ideile principale și toate cele mai importante idei secundare. Dacă aveți un exemplu sau o analogie în special pe care doriți să o utilizați în discursul dvs., trebuie să adăugați un glonț.
 • Imaginea intitulată
  2
  Scrieți întregul discurs. Pentru a vă întări discursul în cap, trebuie să îl scrieți complet. Adică trebuie să includeți: introducerea, dezvoltarea și încheierea discursului.
 • Trebuie să scrieți întregul discurs, chiar dacă nu intenționați să-l memorați în mod verbal.
 • Imaginea intitulată Memorați un discurs Pasul 3
  3
  Citiți cuvintele cu voce tare. Înainte de a utiliza orice tehnică de memorare, trebuie să spuneți și să ascultați discursul dvs. pentru a implica majoritatea simțurilor în practica memoriei.
 • Dacă este posibil, încercați să citiți discursul în locul în care îl veți da. Acustica fiecărui loc și setare variază puțin, așa că citirea discursului dvs. în locul real unde îl veți da vă poate ajuta să vă obișnuiți cu modul în care vocea dvs. va suna din acel moment. În plus, vă ajută să vă simțiți confortabil cu structura locului, permițându-vă să vă exersați mișcările și cuvintele.
 • Imagine cu titlul Memorarea unui discurs Pasul 4
  4
  Cunoașteți părțile pe care trebuie să le memorați complet și cele pe care trebuie să le memorați parțial. Nu va fi necesar să memorați în mod textual majoritatea discursului tău. Cu toate acestea, ca regulă generală, ar trebui să luați în considerare memorarea textuală sau, în cel mai bun mod posibil, cel puțin introducerea și încheierea, încercând să memorați principalele idei și detalii ale dezvoltării, fără a le memora la valoare nominală.
 • Memorarea introducerii poate fi o idee bună, deoarece cunoașterea precisă a ceea ce veți spune la începutul unui discurs vă poate ajuta să vă liniștiți și să vă ușurați să intrați pe scenă. Memorarea concluziei este, de asemenea, utilă pentru că vă împiedică să cădeți în mod accidental în repetări continue de informații în timp ce încercați să încheiați discursul.
 • Totuși, în general, nu este recomandabil să memorați în text toate dezvoltările de vorbire, deoarece un discurs memorat poate suna rigid și nefiresc.
 • Imagine cu titlul Memorarea unui discurs Pas 5
  5
  Practică, practică și practică. Indiferent de tactica de memorare pe care o folosiți și cât de eficiente sunt, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru dvs. este acela de a vă purta discursul de câte ori puteți. Este mult mai bine dacă îl exersați cu voce tare, în loc să încercați să-l amintiți în mintea voastră.
 • În timpul primelor două practici, puteți citi discursul notebook-ului sau al cărților de adnotare. Cu toate acestea, după primele două practici, ar trebui să începeți să vă purtați discursul în memorie, în cel mai bun mod posibil. Puteți vedea adnotările dvs. când rămâneți blocat, dar încercați să spuneți majoritatea discursului dvs. fără a recurge la adnotările dvs.
 • Încercați să vă purtați discursul în memorie pentru cel puțin jumătate din practicile dvs., dacă nu aveți nevoie de mai mult timp.
 • Partea 2
  afișa

  Imaginea intitulată Memorați un discurs Pasul 6
  1
  Împărțiți discursul în părți logice. Dacă aveți o schemă, examinați-o. Ideile majore sau detaliile de susținere importante ar trebui separate. Adică, dacă informațiile au fost scrise cu ajutorul unui glonț în schiță, aceste informații sunt considerate o parte din discursul dvs.
  • Dacă nu ați scris o schiță sau nu vă place modul în care informațiile dvs. sunt organizate cu gloanțe în contur, ați putea alege să vă împărțiți discursul cu paragrafe în loc de gloanțe. Ideea este de a considera practic fiecare idee principală ca o parte.
 • Imagine cu titlul Memorarea unui discurs Pasul 7
  2
  Creați o imagine pentru fiecare parte. Creați o imagine mentală pentru fiecare parte. Cu cât imaginea este mai absurdă și mai singulară, cu atât va fi mai ușor să o mai amintiți mai târziu.
 • De exemplu, dacă discursul tău se referă la diferitele utilizări ale produselor alimentare ecologice pentru sănătate și frumusețe și în parte din discursul tău se menționează că uleiul de nucă de cocos poate ajuta părul să crească mai repede, cum ar fi Rapunzel ședinței pe un turn turnat din nucă de cocos sau care locuiesc într-o cameră plină de nucă de cocos. Rapunzel subliniază ideea de păr lung, în timp ce nuca de cocos vă ajută să evidențiați legătura cu uleiul de nucă de cocos. Elementele sunt destul de normale, dar absurde atunci când se amestecă, ceea ce le face ușor să le amintesc.
 • Imaginea intitulată
  3
  Stabilirea locurilor. În discursul dvs., trebuie să vă uniți imaginile mintale. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este vizualizarea călătoriei prin mai multe locuri, observând imaginile în ordine.
 • Locul poate fi aproape sau departe - decideți-l. La urma urmei, trebuie să reușești să o traversezi suficient de bine în mintea ta pentru a găsi drumul spre diferitele tale vizualizări.
 • Puteți alege un loc la fel de simplu ca o pădure dacă multe dintre vizualizările dvs. par să aparțină exterioară.
 • Puteți folosi și corpul uman ca o hartă. Imaginile pot fi "tatuate" în corp mental și, în timp ce călătoriți prin corp, veți găsi imaginile într-o ordine mai naturală.
 • Imaginea intitulată Memorați un discurs Pasul 9
  4
  Alăturați-vă vizualizărilor. Odată ce ați definit locurile și vizualizările, trebuie să începeți să vă exersați discursul folosind aceste vizualizări ca ghid. În timp ce practicați, imaginați-vă că călătoriți de la un loc la altul, observând fiecare imagine în ordinea în care vinieta corespunzătoare apare în discursul dvs.
 • Este necesar să existe o bună legătură între o vizualizare și cea care o urmează. În caz contrar, puteți uita ordinea în care trebuie să faceți cunoscute informațiile dvs.
 • Ai putea conecta vizualizarea Rapunzel cu nuca de cocos cu vizualizarea anterioară pentru ea, imaginându-ți că în această vizualizare ai părul ruinat, motiv pentru care cauți sfatul unui cineva cu un păr lung și puternic.


 • Partea 3
  Prelucrarea informațiilor prin fragmente sau "Chunking"

  Imaginea intitulată Memorarea unui pasaj din discursul 10
  1
  Împărțiți discursul în fragmente. Pentru discursuri mici sau secțiuni mici ale unui discurs pe care doriți să le memorați în mod textual, utilizați metoda "Chunking". Împărțiți discursul în fragmente mici, ușor de gestionat, care au între două și trei propoziții.
  • Acordați-vă timp pentru a delimita fiecare secțiune sau o parte din informații în adnotările dvs. scrise. Acest lucru poate face mai ușor atunci când vă exersați să vă amintiți momentul în care o parte se termină, iar următoarea începe, împiedicând uitarea sau omiterea accidentală a oricărei părți.
 • Imaginea intitulată Memorați un pas de discurs 11
  2
  Practicați un fragment până când îl puteți aminti. Practicați să spuneți primul fragment cu voce tare, repetând-o până când îl puteți aminti complet fără să vă uitați la notele dvs.
 • Dacă rămâneți în stagnare, nu vă uitați la notele dvs. imediat. Începeți din nou și încercați să spuneți fragmentul încă o dată. Dacă acest lucru nu funcționează, petreceți încă câteva minute încercând să vă amintiți informațiile. Dacă nimic nu vă poate ajuta să vă amintiți, uitați-vă la notele dvs. și revizuiți repede ce a fost partea lipsă.
 • Când terminați memorarea unui fragment din discursul dvs., citiți-l din nou pentru a verifica dacă ați învățat corect.
 • Imaginea intitulată Memorați un pas de discurs 12
  3
  Adăugați treptat mai multe fragmente în memoria dvs. Odată ce ați memorat corect primul fragment, adăugați cel de-al doilea fragment, repetând ambele până când puteți spune și al doilea fragment al memoriei. Continuați să faceți acest lucru până când puteți memora toate secțiunile vorbire sau vorbire fără a utiliza adnotările dvs.
 • Este important să continuați să repetați fragmentele pe care le-ați memorat anterior, astfel încât să nu le uitați. De asemenea, repetarea tuturor fragmentelor discursului dvs. împreună vă va ajuta să memorați modul în care fragmentele se raportează unul la celălalt.
 • Imaginea intitulată Memorați un mesaj vocal Pasul 13
  4
  Se repetă. Continuați să vă exersați cu voce tare. Dacă aveți probleme în a vă aminti un anumit pasaj, separați-l și concentrați-vă asupra memoriei cu atenție înainte de a încerca să îl includeți din nou în discurs.
 • Partea 4
  Ajutor suplimentar

  Imaginea intitulată
  1
  Înregistrați discursul, dacă este posibil. Deși scrierea și exprimarea discursului dvs. sunt cele două metode cele mai importante de memorare a acestuia, poate fi de asemenea utilă înregistrarea și ascultarea acestuia.
  • Utilizați această înregistrare pentru a vă asculta discursul atunci când nu aveți ocazia să o exersați cu voce tare. De exemplu, îl puteți asculta în mașină sau în timp ce adormiți.
 • Imaginea intitulată Memorarea unui pas înainte 15
  2
  Implicați celelalte simțuri. Dacă anumite cuvinte cheie vă fac să vă gândiți la anumite sunete, mirosuri, gusturi sau texturi, utilizați acele senzații pe care le imaginați în procesul de vizualizare sau în timp ce vă aduceți aminte de discursul dvs. Imaginile mintale sunt adesea cele mai puternice simțuri la care memoria reapare, dar aceste alte simțuri pot fi, de asemenea, foarte utile.
 • De exemplu, dacă spuneți că un anumit eveniment istoric a provocat într-adevăr un impact, vă puteți imagina sunetul unui bang puternic sau sunetul și senzația unui obiect greu care se încadrează în apă.
 • Imaginea intitulată Memorarea unei etape a discursului 16
  3
  Creați un acronim Dacă aveți o listă pe care trebuie să o memorați în text, puteți utiliza un mnemonic cunoscut ca un acronim pentru a vă aminti elementele respectivei liste. Un acronim folosește prima literă a fiecărui element din listă pentru a crea o expresie sau un cuvânt care poate fi folosit mai târziu pentru a-și aminti semnificația acelor prime litere.
 • De exemplu, puteți utiliza acronimul LOCUINTE să-și amintească numele marilor lacuri ale SUA: HUron, Ontario, MICHIGAN, ERie, Superior.
 • Imaginea intitulată Memorarea unui discurs 17
  4
  Transformați datele complexe în exemple concrete. Luați în considerare includerea analogiilor și poveștilor în discursul dvs. pentru a ilustra diferite concepte și idei. Un exemplu concret poate facilita memorarea informațiilor și poate atrage mai bine atenția publicului.
 • De exemplu, dacă vă dau un discurs despre diverse tulburări mintale și cunoști pe cineva din familia ta sau o cunoștință care suferă de o tulburare de mențiune în discursul dumneavoastră, vă pot spune o poveste despre acea persoană care arată ce acea tulburare.
 • Imaginea intitulată
  5
  Acesta acționează. Încorporarea acțiuni fizice în prezentarea discursul dumneavoastră vă poate ajuta să vă amintiți părți importante ale discursului în timp ce atrage, de asemenea, în pubian mai eficient.
 • Dacă vorbim despre o problemă politică în Statele Unite ale Americii, ai putea ridica mâna stângă atunci când vorbești despre convingerile politice ale stânga și dreapta atunci când vorbești despre acele convingeri politice de dreapta.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să opriți mișcările atunci când dați un discursCum să opriți mișcările atunci când dați un discurs
  Cum să faci un discurs ilustrativCum să faci un discurs ilustrativ
  Cum să scrieți discursul președintelui liceelorCum să scrieți discursul președintelui liceelor
  Cum să scrieți un proiect de discursCum să scrieți un proiect de discurs
  Cum să scrieți un discurs de prezentareCum să scrieți un discurs de prezentare
  Cum să scrieți un discurs informativCum să scrieți un discurs informativ
  Cum să scrieți un discurs pentru consiliul elev al școlii dvs.Cum să scrieți un discurs pentru consiliul elev al școlii dvs.
  Cum să scrieți un discurs pentru înmormântareCum să scrieți un discurs pentru înmormântare
  Cum să scrieți un discurs pentru o altă persoanăCum să scrieți un discurs pentru o altă persoană
  Cum să scrii un discurs despre tineCum să scrii un discurs despre tine
  » » Cum să memorați un discurs

  © 2011—2020 ertare.com