Cum să memorați un eseu

Memorarea unui eseu este o modalitate foarte bună de a obține o notă bună într-un examen, de a vă prezenta într-o prezentare și de a crește cunoștințele generale. Dacă doriți să memorați un cuvânt de eseu prin cuvânt, luați-l ușor și studiați-l cu bucăți. Tehnicile de memorare, cum ar fi vizualizarea și semnalele fizice, vă pot ajuta să vă amintiți informațiile când le cereți. Desigur, uneori, nu trebuie să memorați exact fiecare cuvânt. Poate fi mai util să memorați ideile principale sau citatele importante.

pași

Metoda 1
Aflați fiecare parte a eseului

Imaginea intitulată Memorarea unui eseu Pasul 1
1
Construiți un program. Planificați timpul în care trebuie să memorați eseul. Dacă aveți mult timp, puteți studia o mică parte în fiecare zi, timp de douăzeci sau treizeci de minute. Dacă aveți doar o zi sau două, o puteți memora în decurs de treizeci și cinci de minute și puteți face un interval de una sau două ore între unul și celălalt.
 • Imaginea intitulată Memorarea unui eseu Pasul 2
  2
  Memorați o mică parte în fiecare zi. Când trebuie să memorați ceva, ar trebui să începeți mai devreme. Luați o zi pentru fiecare paragraf sau pagină. Învățați o secțiune în fiecare zi. Odată ce ați memorat două secțiuni separat, încercați să le puneți împreună.
 • Imagine intitulată Memorarea unui eseu Pasul 3
  3
  Împărțiți eseul în părți. Memorarea este mai ușoară atunci când este făcută în părți mici, deci împărțiți eseul în secțiuni scurte. În funcție de lungimea eseului, fiecare secțiune poate fi de câteva fraze, un paragraf sau chiar o pagină.
 • Imaginea intitulată Memorarea unui eseu Pasul 4
  4
  Citiți eseul cu voce tare pentru a începe învățarea. Citirea eseului cu voce tare este importantă, deoarece te obligă să citești și să pronunți fiecare cuvânt. Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți.
 • Imagine cu titlul Memorarea unui eseu Pasul 5
  5
  Evaluați-vă după citire. După ce ați studiat textul pentru o vreme, lăsați-l mai jos și recitați cât puteți de departe. Este posibil să nu vă amintiți prea mult la început, dar de fiecare dată când vă exersați, vă veți aminti din ce în ce mai mult.
 • Cere-i pe cineva să te evalueze în ceea ce ai memorat. Dacă uitați un cuvânt sau o linie, acesta vă poate ajuta să vă reîmprospătați memoria dacă vă spune următorul cuvânt.
 • Imaginea intitulată Memorarea unui eseu Pasul 6
  6
  Începeți la sfârșit dacă nu ați făcut-o la început nu a funcționat. Dacă procesul este lung, poate fi mai ușor să începeți la sfârșit. Memorați mai întâi ultima teză sau paragraf și apoi memorați propoziția sau paragraful anterior.
 • Image title Memorarea unui eseu Pasul 7
  7
  Împărțiți sesiunea de studiu la memorează rapid. Dacă aveți puțin timp pentru a studia eseul, cel mai bine este să îl studiați în doze mici, cu întreruperi între sesiuni. Pentru ca memorarea să fie mai eficientă, utilizează tehnici de memorare, cum ar fi vizualizarea sau mersul pe jos de la o parte la alta.
 • De exemplu, puteți studia timp de cincisprezece minute și puteți lua o pauză de zece minute înainte de a studia timp de cincisprezece minute.
 • Încercați să scrieți intregul eseu o dată sau de două ori. Acest lucru vă poate îmbunătăți memoria.
 • Evitați memorarea noaptea înainte. Memorarea ceva într-o singură sesiune nu este cel mai eficient mod de a face acest lucru. Repetarea pieselor mici va fi mai utilă decât încercarea de a afla întregul eseu într-o sesiune lungă.
 • Metoda 2
  Amintiți-vă informațiile

  Imaginea intitulată Memorarea unui eseu Pasul 8


  1
  Vizualizați părți ale eseului. Asociază diferite părți ale eseu cu imagini. Pe măsură ce reciți eseul, încercați să vă imaginați că vine în viață. Când trebuie să recitați eseul, aduceți-i imaginile în memorie pentru a vă ajuta să vă amintiți cuvintele.
  • De exemplu, prima parte a procesului poate fi legată de conservarea tigrilor. În timp ce recitați această parte, puteți vizualiza tigrii. Dacă partea a doua se referă la habitatul dvs., vă puteți gândi la o junglă.
 • Imaginea intitulată Memorarea unui eseu Pasul 9
  2
  Construiți un palat de memorie. Imaginați-vă o cameră sau o clădire care reprezintă eseul dvs. Pentru fiecare idee principală, așezați o bucată de mobilier în interior. Asociați fiecare mobilier cu ideea pe care trebuie să o rețineți.
 • De exemplu, dacă ideile principale ale eseului privesc familia, cooperarea și comunicarea, vă puteți imagina o fotografie (familie), o masă (cooperare) și un telefon (comunicare).
 • Când trebuie să aduceți eseul în memoria dvs., imaginați-vă de mers pe jos de la fotografie la masă și apoi la telefon în ordinea corectă.
 • Imaginea intitulată Memorarea unui eseu Pasul 10
  3
  Legați unele pasaje cu mișcări fizice. Gesturile vă pot ajuta să memorați părți din eseu dacă asociați câteva cuvinte cu mișcări. Puteți marca un anumit ritm la începutul unui paragraf sau puteți face un gest exterior pentru a accentua un anumit cuvânt.
 • Marcarea unui ritm poate îmbunătăți memoria. Unii oameni găsesc chiar util să facă un simplu dans în timp ce încearcă să memoreze eseul.
 • Imaginea intitulată
  4
  Dați indicii dacă trebuie să faceți o prezentare. Pe măsură ce memorați discursul, gândiți-vă la indicii pentru a vă ajuta să vă amintiți de unde merge fiecare parte.
 • Faceți gesturi cu mâinile în timp ce rostiți discursul. Faceți anumite gesturi în anumite părți ale eseului.
 • Dacă vi se permite să utilizați cartele mnemonice, puteți scrie un rezumat de bază în ele. Uitați-vă la ele când mergeți.
 • Poate doriți să întrebați un prieten prezent în public pentru a vă da un semnal dacă văd că ați uitat o linie.
 • Metoda 3
  Amintiți-vă ideile principale ale unui eseu

  Imaginea intitulată Memorați un eșantion Pasul 12
  1
  Faceți un rezumat pentru a vă aminti punctele principale. Faceți un rezumat de idei, concepte și argumente principale. Asigurați-vă că includeți doar informațiile importante și că ați organizat-o în ordinea corectă. Puteți prefera să memorați rezumatul în loc să memorați intregul eseu.
 • Imagine cu titlul Memorarea unui eseu Pasul 13
  2
  Creați cartele mnemonice dacă doriți să aflați citate. În cazul în care trebuie să vă amintiți citate din eseuri literare sau academice, scrieți-le pe cărți mnemonice. Memorați întâlnirile unul câte unul. Asigurați-vă că memorați și numele autorului, anul și orice alte informații care ar putea fi evaluate.
 • Imaginea intitulată Memorarea unui eseu Pas 14
  3
  Desenează principalele idei ale eseului dacă ești un învățător vizual. Descrieți o diagramă organizatorică sau o hartă a principalelor idei ale eseului. Plasați teza în centrul cutiei și desenați liniile cu argumentele.
 • Când trebuie să vă amintiți de eseu, puteți redrafli pictura, astfel încât să vă ajute să vă amintiți toate părțile pe care trebuie să le aduceți în memoria dvs.
 • De asemenea, poți desena imagini în cutie sau schițează evenimentele principale ale eseului într-un comic.
 • sfaturi

  • A dormi bine și a avea o dietă bună vă poate îmbunătăți memoria.
  • Dacă trebuie să faceți o prezentare a eseului, încercați să practici în fața familiei sau a prietenilor.

  avertismente

  • Încercarea de a afla întregul eseu cu o seară înainte nu poate funcționa. Cel mai bine este să începeți mai devreme.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să memori o rutină de dansCum să memori o rutină de dans
  Cum să te distrezi de memorareCum să te distrezi de memorare
  Cum să memorați dateCum să memorați date
  Cum să memorați liniileCum să memorați liniile
  Cum să memorați câte zile există în fiecare lunăCum să memorați câte zile există în fiecare lună
  Cum să memorați circumferința goniometricăCum să memorați circumferința goniometrică
  Cum să memorați locația țărilor pe o hartă a lumiiCum să memorați locația țărilor pe o hartă a lumii
  Cum să memorați cuvintele rapid și eficientCum să memorați cuvintele rapid și eficient
  Cum să memorați rapid o prezentare și să o redați fără noteCum să memorați rapid o prezentare și să o redați fără note
  Cum să memorați numereleCum să memorați numerele
  » » Cum să memorați un eseu

  © 2011—2020 ertare.com