Cum să memorați rapid

Memorarea rapidă este un talent important pe care trebuie să-l aveți. Fie că este vorba de școală, de muncă sau de îmbunătățire, exercitarea memoriei tale te face o persoană mai bună și te ajută să-ți păstrezi sănătatea. Arta memoriei este veche și istoria este plină de moduri ingenioase de a înregistra lucrurile în memorie. Aplicând psihologia modernă, abordările memoriei pot fi împărțite în cinci metode principale.

pași

Metoda 1
Repetarea și memorarea

Imagine cu denumirea 386197 1
1
Imaginați-vă că veți memora câteva orașe și capitalele lor de la vest la est. În pașii acestei metode, vom încerca să memorăm aceste stări și capitalele lor:
 • Pentru a memora prin repetare, pur și simplu repetați și repetați ceea ce trebuie memorat până când este înregistrat în memorie. Această repetiție determină creierul să formeze noi conexiuni și modele care vă ajută să reproduceți ceea ce ați memorat. După cum spun neurologii: "Neuronii care împreună se aprind, se îmbină".
 • Imagine cu titlul 386197 2
  2
  Rețineți că tehnica de repetare și de memorare este mai bună pentru anumite tipuri de informații. Memorarea prin repetare stimulează creierul să formeze conexiunile necesare pentru a spune sau a face ceea ce ați memorat.
 • Tehnica de repetare și memorare este foarte bună pentru sarcini manuale și liste scurte, cum ar fi o listă de cumpărături, procedura de a aprinde o mașină sau de a călca o cămașă.
 • Tehnica de repetare și de memorare nu este atât de bună pentru a memora un număr mare de obiecte independente sau idei complexe individuale, precum elementele mesei periodice de la stânga la dreapta, ideea de materialism dialectic sau componente ale unui motor de mașină.
 • Imagine cu titlul 386197 3
  3
  Faceți o listă a ceea ce ar trebui să memorați. Asigurați-vă că lista este completă și că are secvența corespunzătoare.
 • Image cu titlul 386197 4
  4
  Practicați citirea a ceea ce ați memorat. Pentru exemplul orașelor, este necesar să citiți din nou și din nou numele orașelor cărții.
 • Image cu titlul 386197 5
  5
  Practicați reprodus ceea ce ați memorat fără să vedeți lista. Încercați să acoperiți o parte sau toată lista cu o bucată de hârtie și să recitați ceea ce ați acoperit. Deplasați hârtia în jos astfel încât secțiunea anterioară să fie acoperită. Îți amintești ce se întâmplă în ultimele două semne?
 • La început veți avea multe greșeli, nu fiți frustrați! Doar pentru că creierul se obișnuiește cu exercițiul. Nu renunta si in cateva minute iti poti aminti tot ce ai memorat.
 • Metoda 2
  Tehnica "chunking" (grupuri)

  Image cu titlul 386197 6
  1
  Imaginați-vă că trebuie să memorați țările Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. Există 10 țări care pot fi organizate sub un singur criteriu.
 • Imagine cu titlul 386197 7
  2
  Cunoașteți utilitatea chunking-ului. Această tehnică funcționează bine pentru a memora lucruri care sunt alcătuite din părți mai mici într-o ordine identificabilă. Elementele exemplului pot fi împărțite în continente, elementele tabelului periodic în tipuri și componentele unui motor în sisteme mai mici (intrare, motor, evacuare, sistem electric etc.).
 • Dacă ați memorat un număr de telefon, este posibil să fi observat modul în care este scris. Numerele sunt concepute pentru a fi memorate în grupuri. De exemplu, numărul Casei Albe este mai ușor de memorat în trei grupe (202, 456 și 1111) decât ca un singur număr complex (2.024.561.111).
 • Tehnica chunking nu este atât de bună pentru lucruri și concepte complexe care nu pot fi rupte cu ușurință. De exemplu, nu este ușor să identificați grupuri "depozitabil" prin învățarea conceptelor de drept civil, a definirii suveranității sau a unei liste de numere de telefon similare.
 • Image cu titlul 386197 8 1
  3
  Împărțiți ceea ce ar trebui să memorați în părți mai mici și mai ușor de memorat. Deoarece trebuie să creați părți mici din părți mai mari, această strategie funcționează cel mai bine cu elemente care pot fi împărțite pe baza unor criterii identificabile.
 • Imagine cu denumirea 386197 9
  4
  Practicați reproducerea grupurilor mici (bucăți) de memorie. În exemplul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, încercați să reciți unul dintre continentele din lista de mai sus și țările lor:
 • Imagine cu denumirea 386197 10
  5
  Practicați combinarea grupurilor. Stăpânirea fiecărei părți individuale (bucată) este doar începutul. Pentru a memora ceva cu această metodă, va trebui să memorați întreaga listă. Derulați în jos, astfel încât secțiunea anterioară să fie acoperită. Cât de mult din această listă îți amintești?
 • Metoda 3
  Lanțarea elementelor într-o propoziție sau un concept

  Image cu titlul 386197 11 1
  1
  Imaginați-vă că trebuie să memorați o listă de cumpărături care constă dintr-o mulțime de elemente diferite care nu au legătură între ele.
 • Image cu titlul 386197 12 1
  2
  Cunoaște utilitatea tehnicii de înlănțuire. Dacă există un număr mare de lucruri de reținut, situația va fi dificil de manevrat. Din acest motiv, metoda de înlănțuire este mai bună pentru liste scurte compuse din obiecte greu de memorat.
 • Lanțarea este excelentă pentru un număr limitat de elemente fără o relație aparentă într-o listă arbitrară. De exemplu, o listă cu cuvintele Copac, pasăre, tastatură și sticlă. Este dificil să se aplice o strategie, cum ar fi chunking, deoarece nu există categorii reale în care să se grupeze elementele.
 • Image cu titlul 386197 13 1
  3


  Creați o propoziție sau o imagine compusă din toate elementele pe care trebuie să le memorați. Aceasta este partea distractivă a metodei: cu cât este mai excentric și mai rar rugăciunea sau imaginea, cu atât va fi mai ușor să-l amintiți. De exemplu:
 • Sandwich cu unt de arahide și boabe de cafea înfășurat într-un cablu ethernet cu o șurubelniță prin el.
 • Imaginea intitulată 386197 14 1
  4
  Repetați și memorați propoziția sau imaginea. Apoi, încercați să reproduceți elementele propoziției sau imaginii memorate. Veți folosi propoziția sau imaginea ca cheie pentru a evoca ceea ce ați memorat.
 • Un sandwich de unt de arahide și boabe de cafea înfășurate într-un cablu ethernet cu o șurubelniță care o traversează
  =
  unt de arahide, boabe de cafea, pâine, cablu ethernet, șurubelniță

 • Metoda 4
  Folosiți mnemonice

  Image cu titlul 386197 15 1
  1
  Imaginați-vă că trebuie să memorați trigonometria de bază. Pentru această sarcină, să presupunem că trebuie să memorați modul de calculare a sinusului, cosinusului și tangentei unghiului de bază al unui triunghi drept.
 • Imagine cu denumirea 386197 16
  2
  Înțelege ce este mnemonica Mnemonicele este pur și simplu elegant pentru a descrie un proces cu care esti, probabil, familiarizat de cuvânt elementar. Dacă vreodată ați folosit RNAVAIP să vă amintiți roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet sau frază lipsită de sens ca mea viscoasa Land Marciano știu Spread-urile Beautiful Nata să-și amintească Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter planete, Saturn, Uranus, Neptun și Pluto, au mnemonice folosite.
 • Imagine cu denumirea 386197 17
  3
  Cunoaște utilitatea mnemonicii. Dacă trebuie să memorați mai multe elemente decât puteți folosi într-o propoziție sau propoziție scurtă, va fi dificil să utilizați această tehnică. Din acest motiv, metoda mnemonică, cum ar fi cea de asociere, este mai potrivită pentru un număr limitat de elemente care pot fi grupate împreună. De exemplu, mnemonica este adecvată pentru a memora o listă de cuvinte. Nu este atât de bun la memorarea listelor lungi fără o organizare clară, cum ar fi o listă de numere de telefon sau cifrele lui pi.
 • Imagine cu denumirea 386197 18
  4
  Creați un model mnemonic Un model mnemonic este pur și simplu rugăciunea "cheie" ce trebuie să memorați. În exemplu, a fost făcut un cuvânt simplu și ușor de memorat.
 • Imagine cu denumirea 386197 19
  5
  Încercați să vă amintiți mnemonicii și ce ar trebui să vă memorați. Mnemonica servește drept "cheie" pentru memorie. Derulați în jos pentru a acoperi lista anterioară. Vă amintiți ce este implicat în mnemonică?
 • Metoda 5
  Memorați prin asociere

  Imagine cu denumirea 386197 20
  1
  Să presupunem că trebuie să memorați componentele unui diapozitiv de pistol. Din față în spate, lista pe care ar trebui să o memorați ar arăta astfel:
  • diapozitiv
  • Cannon cu maneci
  • tun
  • Percuție ac
  • extractor
  • Stația de ciocan
 • Imagine cu denumirea 386197 21
  2
  Înțelegeți cum funcționează metoda de asociere. Mintea umană este foarte bună să se asocieze. De fapt, acest talent este atât de înrădăcinat încât este posibil să se folosească acea capacitate de memorare. În această metodă este creată o excursie sau călătorie care este asociată cu ceea ce trebuie memorat. Efectuarea călătoriei sau a călătoriei imaginare va evoca amintirile.
 • Imaginea intitulată 386197 22
  3
  Cunoaște utilitatea metodei de asociere. Această metodă este foarte puternică, mai ales dacă aveți o imaginație puternică. De-a lungul istoriei, oamenii au folosit o variantă a metodei asociative pentru a-și organiza amintirile, cum ar fi imaginându-se că se plimbă prin case imaginare, că observă o cameră sau că frânghie printr-o carte falsă.
 • Informațiile ușor de împărțit și organizate în spațiu sunt potrivite pentru metoda asociativă, cum ar fi stanzile unei poezii, componentele unei mașini sau procedura de gătit ouă.
 • Amintirile care nu pot fi împărțite nu sunt la fel de potrivite ca ideea de bază a picturii expresioniste abstractă, istoria războiului trandafirilor sau procedura de a invita pe cineva afară.
 • Imaginea intitulată 386197 23
  4
  Imaginați-vă un al doilea set de amintiri și asociați-le cu ceea ce trebuie să vă amintiți. Veți folosi al doilea set de amintiri ca "cheie" din ceea ce trebuie să vă amintiți.
 • Din acest motiv, dacă aveți o listă de elemente independente care nu sunt legate între ele în vreun fel, va fi mai greu să se formeze a doua memorie "cheie". În exemplul nostru, ne vom imagina pur și simplu că suntem un om mic care merge pe un cursor din 1911.
 • Imagine cu denumirea 386197 24
  5
  Încercați să mergeți sau să traversați harta mentală și să evocați ceea ce ar trebui să memorați. Acest lucru poate fi atât de rece și interesant sau simplu și simplu de amintit cum doriți să fie. În exemplul nostru, un mic om care merge pe un jurnal din 1911 poate spune:
 • "Văd primul butoi manșon și, în cadrul acestuia, pot vedea tunul lipit. Ca dincolo de butoi și închiderea furnirul, eu văd o mică gaură prin care percutorul și este, pe stânga, este extractorul sprijinit pe partea laterală a slide-ului. Când ajung la partea de jos, voi ajunge în partea de sus a știftului de ardere. "
 • Imagine cu denumirea 386197 25
  6
  Practicați-vă prin explorarea hărții mentale. Concentrați-vă și vizualizați-vă trecând trecerea de câteva ori pe zi. Cu cât practici mai mult, cu atât mai ușor va fi să-ți amintești.
 • Image cu titlul 386197 26
  7
  Repetați reproducerea a ceea ce ați memorat datorită hărții mentale. Pe măsură ce faceți exercițiul, mintea se va îmbunătăți pe măsură ce modelați vizualizarea "cheie", dar nu este suficient. Trebuie să vă amintiți componentele individuale ale acelei chei. Testați la "traversați-l cu susul în jos". Începeți cu lista de articole și a vedea dacă puteți reproduce călătoria mentală original sau "cheie".
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crește capacitatea unui stick USBCum de a crește capacitatea unui stick USB
  Cum de a crește memoria unui laptopCum de a crește memoria unui laptop
  Cum de a construi un palat de memorieCum de a construi un palat de memorie
  Cum să memorați un pachet de cărțiCum să memorați un pachet de cărți
  Cum să vă îmbunătățiți memoria după un accident vascular cerebralCum să vă îmbunătățiți memoria după un accident vascular cerebral
  Cum să memorați muzica în foaieCum să memorați muzica în foaie
  Cum să memorați scripturi, poezii și versuriCum să memorați scripturi, poezii și versuri
  Cum să înveți capitalele lumiiCum să înveți capitalele lumii
  Cum să te distrezi de memorareCum să te distrezi de memorare
  Cum se memorează dicționarulCum se memorează dicționarul
  » » Cum să memorați rapid

  © 2011—2020 ertare.com