Cum să memorați locația țărilor pe o hartă a lumii

V-ați dorit vreodată să aflați unde sunt toate țările pe care le ascultați în mod constant? Impresionați-vă pe profesorul de geografie luând timpul să vă localizați pe harta lumii. Aceasta este o abilitate neprețuită care vă va îmbogăți înțelegerea limbii, culturii, geografiei și politicii.

Este dificil să se determine numărul exact de țări și continente din întreaga lume, deoarece există o dispută în ceea ce privește exact ce reprezintă o țară sau un continent. În prezent, există aproximativ 195 de țări răspândite pe șapte continente.

pași

Imagine intitulată Memorați locațiile țărilor pe o hartă mondială Pasul 1
1
Memorează continentele. Descoperiți ceea ce este numit fiecare și unde este. Pentru acest articol, există șapte continente: Africa, Antarctica, Asia, Australia, Europa, America de Nord și America de Sud.
 • Imagine intitulată Memorați locațiile țărilor pe o hartă mondială Pasul 2
  2
  Memorați țările. Imprimați mai multe hărți ale lumii din Internet și le etichetați cu ajutorul hărții lumii sau globului. Utilizați culori și creați-vă. Apoi, repetați exercițiul de memorie.
 • Imagine intitulată Memorați locațiile țărilor pe o hartă mondială Pasul 3
  3
  Utilizați mecanisme pentru memorare. Scrieți liste de țări pe continent și folosiți mecanisme de memorare, cum ar fi mnemonice, acronime și cuvinte lipite, pentru a vă ajuta să le memorați. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să le pronunți bine.
 • Imaginea intitulată
  4


  Consolidați-vă cunoștințele Utilizați mediile online pentru a evalua și consolida cunoștințele dvs., cum ar fi examene geografice, pe paginile web care oferă astfel de teste.
 • Imagine intitulată Memorați locațiile țărilor pe o hartă mondială Pasul 5
  5
  Familiarizați-vă cu evenimentele actuale ale lumii. Urmăriți sau ascultați știrile și citiți ziare de calitate. Dacă știți ce se întâmplă într-o țară, va părea ușor să vă amintiți unde se află țara.
 • Imaginea intitulată Memorați locațiile țărilor pe o hartă mondială Pasul 6
  6
  Practica! Practica este perfectă! Așa că păstrați practică și învățați din greșelile voastre.
 • sfaturi

  • Nu încercați să memorați întreaga lume la un moment dat. În schimb, împărțiți lumea în bucăți mai mici pentru a lucra cu - de exemplu, America de Sud, Europa, Orientul Mijlociu.
  • Există aproximativ 195 de țări și șapte continente. Trebuie doar să vă amintiți o nouă țară pe zi și veți memora întreaga hartă a lumii în mai puțin de un an!
  • Începeți cu zona pe care o cunoașteți mai bine atunci când găsiți propria țară și țările care o limitează. Apoi, extindeți afară din acel loc.
  • Aflați cu punctele forte. Studenții vizuali, auditivi și kinestezici învață diferit. Unii oameni consideră că hărțile de pereți colorate sunt utile. Unii oameni consideră că țările cântând cu voce tare sunt utile. Fii creativ
  • Învățați țările două câte două sau trei câte trei - de exemplu, Slovacia și Slovenia, Irak și Iran, Estonia, Letonia și Lituania.
  • Fiți conștienți de țările mici denumite "microstatele". Oamenii te vor întreba despre ei! Microstatele din Europa sunt Andorra, Liechtenstein, Malta, Monaco, San Marino și Orașul Vatican.
  • Urmați-vă interesele din întreaga lume pentru a întări învățarea. Pentru fanii sporturilor, aflați despre echipele sportive locale din mai multe țări. Fanii literari își amintesc țările bazate pe scriitorii renumiți care au trăit acolo.
  • Există ceva de spus despre memorarea locului unei țări: Franța este cea mai bună și trebuie să începeți de acolo.
  • Încercați să călătoriți în cât mai multe țări. Dacă ați fost într-o țară și ați experimentat limba și cultura sa, este posibil să vă amintiți unde este.

  avertismente

  • În mod normal, hărțile culorizează fiecare țară într-o altă culoare pentru a ușura citirea. Aveți grijă, deoarece, deși culorile pot facilita memorarea țărilor, este dificil să găsiți o țară pe o hartă care utilizează un design de culoare diferit!
  • Hărțile devin rapid caduce, deoarece țările se luptă peste frontiere, își declară independența sau își schimbă pur și simplu numele. Asigurați-vă că harta dvs. este actualizată!

  Lucruri de care ai nevoie

  • O hartă politică actuală sau un glob cu țările și continentele etichetate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să câștigi în jocul RiscCum să câștigi în jocul Risc
  Cum se face o hartă în MinecraftCum se face o hartă în Minecraft
  Cum se joacă pe o hartă personalizată în MinecraftCum se joacă pe o hartă personalizată în Minecraft
  Cum se formează numere internaționale din Statele UniteCum se formează numere internaționale din Statele Unite
  Cum de a crea un rol credibil jucând lumeaCum de a crea un rol credibil jucând lumea
  Cum de a desena o hartă veche a browseruluiCum de a desena o hartă veche a browserului
  Cum sa faci un model al PamantuluiCum sa faci un model al Pamantului
  Cum să joci riscuriCum să joci riscuri
  Cum se joacă "în jurul lumii" (baschet)Cum se joacă "în jurul lumii" (baschet)
  Cum să găsești un șarpe de jartierăCum să găsești un șarpe de jartieră
  » » Cum să memorați locația țărilor pe o hartă a lumii

  © 2011—2020 ertare.com