Cum să memorați lecțiile de istorie

Istoria poate fi unul dintre subiectele cele mai dificile de învățat pentru mulți studenți, deoarece există multe date de învățat: oameni, locuri, bătălii, legi, date și multe altele. Dacă aveți probleme memora

totul, înveselește-te. Cu metoda corectă Puteți afla tot ce trebuie să știți despre istorie. Urmați acești pași pentru a afla cum să memorați lecțiile de istorie.

pași

Metoda 1
Utilizați un rezumat

Imaginea intitulată Memorați lecțiile de istorie Pasul 1
1
Colectați materialele și găsiți un loc liniștit pentru a lucra. Scapa de distragere a atenției și a scăpa de computer (sau închideți e-mailul, Facebook și mesajele instantanee) și telefonul.
 • Imaginea intitulată Memorează lecțiile de istorie Pasul 2
  2
  Începeți prin a face rezumat Foarte completă a materialului pe care trebuie să-l memorați. Ordinea cronologică este o modalitate bună de a începe. Utilizați manualul ca ghid (multe dintre ele au rezumate sau liste cu concepte cheie). Listează doar faptele importante în ordine cronologică și lasă suficient spațiu între ele pentru a le completa mai târziu cu detalii care sunt necesare.
 • Imaginea intitulată Memorează lecțiile de istorie Pasul 3
  3
  Citiți textul care v-a fost atribuit. Pe măsură ce citiți, completați rezumatul cu detalii cheie - nu scrieți tot ce citiți, deoarece nu puteți memora totul. În schimb, gândiți-vă la cele mai importante lucruri și adăugați-le la rezumatul dvs.
 • Imaginea intitulată Memorează lecțiile de istorie Pasul 4
  4
  Continuați să citiți, examinându-vă notițe de clasă. Informațiile care vă sunt oferite în clasă sunt cele pe care le consideră profesorul foarte important, așa că asigurați-vă că ați inclus în rezumat.
 • Imaginea intitulată Memorează lecțiile de istorie Pasul 5
  5
  Continuați să elaborați rezumatul până când aveți o descriere completă a evenimentelor pe care trebuie să le învățați în propriile cuvinte. Puteți sărutați săgeți de la o persoană sau eveniment la alta și adăugați note pentru a ilustra relațiile dintre evenimente.
 • Faceți o linie temporară. Există multe pagini web care vă permit să creați propriile linii de timp digitale. Când le faci pe tine însuți, tind să rămâi mai bine în memorie, pentru că sunt propria voastră creație.
 • Imagine intitulată Memorați lecții de istorie Pasul 6
  6
  În timp ce studiați accentul pe poveste în general. Marile evenimente istorice nu se întâmplă doar pentru că. Nu uitați să vă gândiți la istorie în istorie. Acesta este modul în care veți învăța cu adevărat totul.
 • Imaginea intitulată 577386 7
  7
  Studiați rezumatul. Puteți examina rezumatul dvs. mai repede decât dacă citiți întregul text sau notele. Faceți cărți mnemonice pentru lucrurile importante pe care trebuie să le examinați.


 • Imaginea intitulată Memorează lecțiile de istorie Pasul 8
  8
  Testează-te. După ce ați studiat rezumatul și știți bine toate lucrurile, renunțați la rezumat și încercați să îl repetați pe inimă. Acest lucru vă va spune ce știți cu adevărat. Dacă nu iei totul pentru prima dată, cel puțin știi deja cum să studiezi - odată ce poți repeta totul de la zero, vei ști că ți-ai memorat lecția de istorie!
 • Metoda 2
  rezuma

  Imaginea intitulată Memorează lecțiile de istorie Pasul 9
  1
  Aveți o idee generală despre ceea ce trebuie să citiți.
 • Imaginea intitulată Memorează lecțiile de istorie Pasul 10
  2
  Citiți linia de text pe linie. Încercați să-l recitiți de 4 sau 5 ori.
 • Imaginea intitulată Memorează lecțiile de istorie Pasul 11
  3
  Luați o bucată de hârtie și rezumați pagina pe care tocmai ați citit-o.
 • Imagine intitulată Memorați lecții de istorie Pasul 12
  4
  Transformați textul într-o melodie. Uneori textele complicate transformate în cântece vă pot ajuta să vă amintiți detalii complicate.
 • Imagine intitulată Memorați lecții de istorie Pasul 13
  5
  Încercați să nu vă distrați de alte lucruri care se află în cameră.
 • sfaturi

  • Trebuie să încercați să vă amintiți informațiile pentru a vă asigura că știți. Pur și simplu re-citirea lucrurilor nu vă ajută memoria la fel de mult ca încercarea de a le aminti.
  • Asigurați-vă că în jurul dvs. nu există lucruri care să vă distragă atenția ca telefonul, aparatele, televizorul etc.
  • Una dintre cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți memoria pentru evenimentele istorice este să te dovedesti sau să te întrebi pe cineva. Faceți cărți mnemonice cu date cheie, personaje sau evenimente pe o parte și evenimente importante pe cealaltă parte. Utilizați aceste carduri pentru a vă dovedi sau a le oferi părinților sau prietenilor dvs. pentru a vă întreba.
  • Continuați să citiți, mai întâi trebuie să organizați lecțiile sau ordinea în care le veți studia. Fiți atenți la cuvintele cheie și, ceea ce este mai important, încercați să memorați ceea ce faceți săptămânal după săptămână. Verificați notele la sfârșitul clasei sau când ajungeți acasă.
  • Dacă prietenii dvs. fac propriile rezumate, comparați notele cu a dvs. pentru a vedea dacă ambele au aceleași lucruri. Acest lucru vă va ajuta să aflați dacă țineți cont de informațiile corecte.

  avertismente

  • Nu gândiți că istoria învățării este ca un vocabular de învățare. Nu veți proceda corect dacă încercați doar să memorați o listă de evenimente. Cheia este de a înțelege modul în care datele, oamenii și lucrurile se potrivesc în istoria trecutului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se citează un site fără autor, data sau numărul paginii cu stilul APACum se citează un site fără autor, data sau numărul paginii cu stilul APA
  Cum să te distrezi de memorareCum să te distrezi de memorare
  Cum să studiezi într-o ziCum să studiezi într-o zi
  Cum să studiezi pentru ACTCum să studiezi pentru ACT
  Cum să studiezi pentru un examen cu o zi înainteCum să studiezi pentru un examen cu o zi înainte
  Cum să vă prezentați într-un interviu pentru administratorCum să vă prezentați într-un interviu pentru administrator
  Cum să memorați dateCum să memorați date
  Cum să memorați liniileCum să memorați liniile
  Cum să memorați câte zile există în fiecare lunăCum să memorați câte zile există în fiecare lună
  Cum să memorați circumferința goniometricăCum să memorați circumferința goniometrică
  » » Cum să memorați lecțiile de istorie

  © 2011—2020 ertare.com