Cum se memorează dicționarul

Memorarea dicționarului poate părea o operă copleșitoare. De exemplu, Dictionarul Oxford al limbii engleze conține peste 300 000 de intrări și dicționarul Merriam-Webster conține aproximativ 470 000. Actualul record mondial pentru cel mai mare număr de intrări stocate de către o persoană care are Mahaveer Jain din India , care își pot aminti 80.000 de intrări individuale, precum și secvența acestora și numerele de pagini din dicționar. Prin utilizarea metodei palatului de memorie și a altor tehnici de memorare, cum ar fi cartelele mnemonice, vă puteți pregăti mintea pentru a vă îmbunătăți memoria cuvintelor din limba spaniolă.

pași

Metoda 1
Utilizați metoda palatului de memorie

Imaginea intitulată Memorați pasul 1 al dicționarului
1
Rețineți cum funcționează metoda. Metoda palatului de memorie este un tip de mnemonie. Acesta este un dispozitiv de învățare care vă poate ajuta să vă amintiți informații dificile. Toată lumea are a "palatul memoriei", care este un spațiu în mintea ta în care construiești amintiri și stoca informații, de la imagini ale trecutului la cuvinte și fraze.
 • Gândește-te la mintea ta ca la un mare palat al memoriei. În palat, acolo "stații" sau spații separate, cum ar fi un dormitor sau o cameră de zi. Distanța dintre aceste camere este numită "mod". Prin construirea palatului dvs. de memorie, puteți lăsa cuvinte și expresii în acele posturi și apoi reveniți pentru ei mai târziu, când vă plimbați prin palatul dvs. Această metodă va ajuta să vă amintiți cuvintele dintr-un text, cum ar fi un dicționar, nelimitat, deoarece nu există nici o limită la numărul de camere sau spații le puteți adăuga la palat de memorie.
 • Metoda palatului de memorie nu este făcută doar pentru cei cu un stil de învățare vizuală. Toată lumea are capacitatea de a-și imagina un palat sau o casă și camerele sau spațiile din interiorul acesteia. Puteți utiliza propria locuință ca o modalitate de a vă cartografia palatul de memorie sau de a crea propriul palat dintr-o combinație de mai multe spații cunoscute.
 • Imaginea intitulată Memorați pasul 2 al dicționarului
  2
  Desenați un plan al palatului dvs. de memorie. Începeți prin a lua o foaie de hârtie goală și un creion sau stilou. Gândiți-vă la o casă sau un spațiu cu care sunteți familiarizați, cum ar fi casa părinților, școala sau munca dvs. Alegeți un spațiu care are mai multe camere. De asemenea, puteți combina spațiile pentru a forma planul palatului dvs. de memorie.
 • Începeți cu cele mai mari camere. Aranjați-le astfel încât să aibă o formă circulară sau semicirculară cu cel puțin două ieșiri. De exemplu, planul poate include patru dormitoare, trei băi, o bucătărie mare, o cameră mare și o cameră de zi, precum și zone lungi pentru o curte din față și o curte. Încercați să includeți cât mai multe camere pe hartă fără a le strânge împreună. Lăsați suficient spațiu între camere pentru a crea o cale.
 • Imaginea intitulată Memorați pasul 3 al dicționarului
  3
  Faceți o cale liniară prin plan. Trebuie să vă asigurați că puteți trasa o cale liniară prin spațiu. Trebuie să puteți trece prin palatul memoriei fără a ajunge la un sfârșit mort. Acest lucru vă va permite să vă deplasați cu ușurință de la un post la altul și să evitați suprapunerea sau blocarea în unul dintre ele.
 • Utilizați un stilou pentru a desena o cale liniară clară de la un capăt al planului la celălalt astfel încât să aibă un flux continuu. Dacă vă plimbați prin avion, trebuie să puteți accesa fiecare cameră sau stație de pe cale și să vă deplasați într-o linie fluidă prin palat.
 • Imaginea intitulată Memorați pasul 4 al dicționarului
  4
  Numără-ți "stații". Începând cu 1, numerotați-vă stațiile în ordine, deplasându-vă de la un capăt al avionului la celălalt. Încercați să includeți cel puțin patru numere în fiecare colț al fiecărei camere sau stație.
 • De exemplu, puteți avea 1, 2, 3 și 4 în fiecare colț al unei camere și apoi 5, 6, 7 și 8 în fiecare colț al camerei următoare. Acest lucru vă va permite să stocați mai mult de un cuvânt într-o cameră și să maximizați spațiul în fiecare cameră sau în stația de palat. Încercați să atingeți cel puțin numărul 50 în palatul dvs. de memorie.
 • Imaginea intitulată Memorați pasul 5 al dicționarului
  5
  Faceți o listă cu "stații" și adăugați cuvinte corespunzătoare din dicționar. Deschideți un document într-un procesor de text sau utilizați creionul și hârtia pentru a lista posturile din plan. Include numerele asociate cu fiecare stație sau cameră. De exemplu, puteți scrie 1, 2, 3 și 4 de mai jos "dormitor" și 5, 6, 7 și 8 de mai jos "baie".
 • Deschideți dicționarul și alegeți cuvintele pe care doriți să le memorați. De exemplu, puteți începe cu începutul dicționarului, cu litera A. Puneți cuvintele în lista posturilor, câte unul pentru fiecare număr. Dacă intenționați să utilizați cuvinte de dicționar care încep cu A, cum ar fi "achizitor, achizitor, achitat, aquilatar", le puteți plasa pe liniile 1, 2, 3 și 4 pe "dormitor" din palatul memoriei. Apoi, puteți pune următorul set de cuvinte cu A, "Achilles, nord, Aachen, aquistar", pe liniile 5, 6, 7 și 8 din "baie" din palatul memoriei.


 • Imaginea intitulată Memorați pasul 6 al dicționarului
  6
  Asociați imaginile și acțiunile cu fiecare cuvânt folosind palatul memoriei. După ce ați plasat cuvintele dicționarului în posturile din palatul dvs. de memorie, le puteți codifica astfel încât să vă amintiți unde se află. Faceți-o prin crearea de imagini strălucitoare, colorate și ciudate, care implică fiecare cuvânt și le asociați cu o cameră specială din palatul memoriei.
 • De exemplu, poate doriți să încercați să vă amintiți setul de cuvinte "Achilles, nord, Aachen, aquistar". Puteți crea o imagine ciudată și izbitoare care combină aceste cuvinte, cum ar fi Ahile în picioare în orașul Aachen, în timp ce un nord îl face să zboare prin aer. Apoi, vă puteți imagina cele patru cuvinte existente împreună într-o cameră din palatul dvs. de memorie și, probabil, nu uitați imaginea interacțiunii dintre ele într-un mod atât de special.
 • Apoi, puteți adăuga aceste imagini în lista de camere pentru a monitoriza imaginile asociate cuvintelor dintr-o cameră specială. Încercați să reduceți imaginile și acțiunile între una și două propoziții într-un mod ușor de reținut.
 • Imaginea intitulată Memorați pasul 7 al dicționarului
  7
  Adăugați mai multe camere în palatul dvs. de memorie, pe măsură ce memorați mai multe cuvinte. În timp ce progresați prin dicționar, puteți adăuga mai multe stații sau camere în palat. Concentrați-vă pe crearea de imagini cu acțiuni pentru fiecare set de cuvinte (între 3 și 4) astfel încât să vă puteți aminti un set de cuvinte care vă imaginează camera din palatul dvs. de memorie. Acest lucru va întări memoria pe termen lung a fiecărui set de cuvinte și vă va permite să vă amintiți cu ușurință.
 • Metoda 2
  Utilizați cartele mnemonice

  Imaginea intitulată Memorați pasul 8 al dicționarului
  1
  Creați-vă propriile cartele mnemonice. Cardurile mnemonice au fost folosite de-a lungul deceniilor în educație pentru a ajuta elevii să-și amintească cuvintele și definițiile vocabularului. Deoarece vă veți concentra pe memorarea cuvintelor din dicționar, puteți scrie fiecare termen pe un card mnemonic și puteți folosi cardurile pentru a vă reaminti fiecare termen.
  • Puteți utiliza cărți simple sau cărți color simple pentru termeni care sunt mai greu de memorat. De asemenea, este posibil să doriți să utilizați cartele colorate pentru a reprezenta fiecare literă a alfabetului. De exemplu, cartile albastre pentru toate cuvintele cu A, cartile galbene pentru toate cuvintele cu B, cartile verzi pentru toate cuvintele cu C etc.
  • Scrieți câte un cuvânt pe card. Urmați ordinea dicționarului și scrieți cuvintele în ordine pe carduri. De exemplu, "Achilles, nord, Aachen, aquistar" acestea trebuie să fie una după alta și trebuie să existe un cuvânt pe carte.
 • Imaginea intitulată Memorați pasul 9 al dicționarului
  2
  Stabiliți un program de practică. După ce ați făcut cărțile, utilizați-le separând între 1 și 2 ore pe zi pentru a le studia. Faceți-o în secțiuni, concentrându-se pe 50 de cărți la un moment dat. Pentru a vă întări memoria pe termen lung, ar trebui să revizuiți cărțile pe care le-ați studiat deja, astfel încât să puteți continua să lucrați încet până când vă amintiți 50 de cărți, apoi 100, apoi 150 etc.
 • O altă tehnică este de a practica cu cardurile prin plasarea lor în zone pe care le utilizați adesea în jurul valorii de cameră sau de casa ta. Puneți-le pe pereți, în oglinzi sau pe orice suprafață pe care o priviți în fiecare zi. Acest lucru vă va obliga să le studiați pe parcursul zilei și să vă ajutați să vă amintiți de ele.
 • Imaginea intitulată Memorați pasul 10 al dicționarului
  3
  Testați-vă memoria cu un partener. Întrebați pe cineva să vă ajute să examinați cardurile, testați-vă memoria cuvintelor de pe carduri. Începeți cu 20 de cărți la un moment dat și cereți-i persoanei să vă ceară să menționați fiecare cuvânt pe acele cărți. Spuneți cuvintele cu voce tare pentru a vă întări memoria fiecărui cuvânt. De-a lungul timpului, puteți cere persoanei să crească viteza pentru a vă cere să denumiți cuvintele, astfel încât capacitatea dvs. de a memora fiecare cuvânt rapid și succesiv este mai bună.
 • Odată ce vă simțiți confortabil cu 20 de cărți, creșteți suma la 50 de cărți și cereți persoanei să vă pună la încercare. Lucrați până la 100 de cărți și apoi 150 de cărți. Adăugați mai multe carduri pe măsură ce treceți prin dicționar, dar asigurați-vă că mergeți înapoi și repetați cuvintele anterioare, astfel încât să le rețineți pe termen lung.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ștergeți date de pe cardul de memorie al PS2Cum să ștergeți date de pe cardul de memorie al PS2
  Cum se instalează o verificare de ortografie în FirefoxCum se instalează o verificare de ortografie în Firefox
  Cum de a construi un palat de memorieCum de a construi un palat de memorie
  Cum să vă îmbunătățiți memoria cu hipnozaCum să vă îmbunătățiți memoria cu hipnoza
  Cum să memorați scripturi, poezii și versuriCum să memorați scripturi, poezii și versuri
  Cum să înveți o limbăCum să înveți o limbă
  Cum să te distrezi de memorareCum să te distrezi de memorare
  Cum să stăpânești cuvintele în limba englezăCum să stăpânești cuvintele în limba engleză
  Cum să alegi un dicționarCum să alegi un dicționar
  Cum se scrie o definiție a dicționaruluiCum se scrie o definiție a dicționarului
  » » Cum se memorează dicționarul

  © 2011—2020 ertare.com